Gå til innhold

truls.

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av truls.

  1. Fikk resultate i posten idag. Jeg tok opp 4 fag og resultate på disse fagene ble jeg ganske fornøyd, men utennom en: matematikk S2 som ble karakter 4. Fikk 5 i: R1, R2 og S1, men vet ikke hva som har skjedd med S2 ettersom jeg mente det gikk utrolig bra under eksamen.

     

    Noen som vet hvordan jeg skal klage på eksamenskaraktene? Skrive ett brev med klaging? Eller bare noe slikt:

     

     

    Navn

    Adresse

    Personnummer

    Fag

    Karakter

     

    Jeg klager herved på eksamenskarakter 4 i faget matematikk S2.

     

     

    Med vennlig hilsen,

    Navn

     

     

    Noe slikt, eller?

     

    Hvorfor har du tatt både R- og S-matte? Disse karakterene kan jo ikke føres på samme vitnemål.

     

    "Matematikk

    Fellesfaget teoretisk matematikk og fellesfaget praktisk matematikk kan dere ikke føre på samme dokumentasjon når disse er på samme nivå/årstrinn (dvs. ikke 1T og 1P sammen eller 2T og 2P sammen, men 1P og 2T kan stå sammen). Varianter av matematikk i yrkesfag kan ikke stå sammen med varianter i studieforberedende.

    Programfagene matematikk S og matematikk R kan dere ikke føre på samme dokumentasjon. Dette gjelder uavhengig av nivå."

     

    Kilde: http://www.udir.no/Regelverk/Vitnemal-og-kompetansebevis/Artikler_vitnemal/Foring-av-vitnemal-og-kompetansebevis-for-videregaende-opplaring-i-Kunnskapsloftet1/#4

  2. Er det noen her som har søkt på odontologi ved UIO til høsten? :) Jeg har sett at antall søkere på 1. valg har økt litt, mens totalt antall søkere har økt ganske mye (fra ca. 1000 i fjor, til ca. 1190 i år). Noen som har noen tanker om hva dette har å si på opptakskravene i år? Kravene i fjor var 54,4 og 63,9 poeng.

  3. Hei, jeg er en person på 20 år(blir 21 i år) som har noen spørsmål angående medisinstudiet! ("Veien til medisinstudiet"-tråden var stengt så da spør jeg her! :) )

     

    PS: Noen av disse spørsmålene har sikkert blitt besvart flere ganger før, men jeg klarte ikke finne svarene i en tråd på 233 sider(eller googling).

     

    1. Jeg fullfører året 12/13 en bachelor grad i realfag, men har den siste tiden fått øynene opp for medisinstudiet. Spørsmålet mitt er; Som sagt fullfører jeg nå en 3-årig bachelor

    og jeg har med andre ord allerede 3 år med studielån. Starter jeg på medisinstudiet vil jeg selvfølgelig også trenge støtte, er dette mulig?

     

    2. Jeg må også forbedre karakterene i flere fag fra en 4-5er til en 6er og det er ett fag jeg ikke har hatt som er obligatorisk, og det er flere fag jeg kunne tenke meg å ta som gir meg

    enkle toppkarakterer som for eksempel IT1 og IT2(Vi hadde ikke IT1 og IT2 på vår vgs). Det jeg lurer på er om det er for eksempel mulig å bytte ut noen av fagene fra mitt orginale vitnemål som for eksempel matte R2 med IT1 og fysikk2 med IT2?

    Da ville jeg ikke trengt å ta disse fagene opp igjen. Eller vil nye fag bare telle som ekstra karakterer på vitnemålet?

     

    3. Er maks konkuransepoeng 74? altså 60+8+4+2?

     

    4. Dersom jeg bestemmer meg for å ta opp for eksempel Norsk. Jeg har karakteren 4 fra eksamen og standpunkt skriftlig, 5 i muntlig og 6 i muntlig eksamen. Vil da den nye karakteren telle som 1 karakter og de gamle karakterene mine strykes, eller forbedrer jeg for eksempel kun skriftlig?

     

    Er det noe mer som jeg burde ta hensyn til? dersom dere lurer er de realfagene jeg har fra vgs (Biologi2, Kjemi1, Fysikk1,2, Matte 1T,R1,R2) disse vil dog være enkle å forbedre til en toppkarakter ettersom jeg har en realfagsbachelor.

     

    Da vil jeg bare si takk for meg og håper jeg har stilt spørsmål det er mulig å svare på!

     

    Sflow

     

    1. Lånekassen gir deg støtte i inntil 8 år. Om du har fått støtte i 3 år før du startet på medisin, vil du kun få støtte for de 5 første årene på medisin. Det sjette året må du finansiere selv.

     

    2. Du kan bytte ut fag, men fagene du har på vitnemålet/kompetansebeviset må dekke kravet for studiekompetanse.

     

    3. Maks antall konkurransepoeng er 74 :)

     

    4. Om du feks. tar eksamen i hovedmål på nytt, vil denne karakteren erstatte både tidligere standpunktkarakter og eksamenskarakter, om den gjør at du får bedre snitt. Får du feks. 5 på privatisteksamen, får du en 5-er i stedet for to 4-ere i hovedmål.

     

    Og btw! Du mangler kjemi 2 fra vgs ;)

×
×
  • Opprett ny...