Gå til innhold

Punainen

Medlemmer
  • Innlegg

    234
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Punainen

  1. Det er som sluket i badekaret, det forsvinner ikke, bare flyttes. Antagelig er det et underjordisk hulrom som fylles eller grotte som leder vannet videre nedover elveleiet.

     

     

     

    Det står under videoen at det er to strømninger som møtes, nå vet ikke jeg så mye om virvelvinder eller strømninger (strømmer?), men er det mulig at det oppstår uten at vannet renner ned i en grotte/et rør?

  2. En venn forandret navnet sitt til Moses i fylla, og fikk det godkjent. Er det noe ventetid på å få byttet det tilbake?

    "Er du over 18 år, kan du i utgangspunket ikke ta, endre eller fjerne fornavn eller etternavn mer en én gang hvert tiende år. Likevel finnes det unntak.

    • ta, endre eller sløyfe fornavn eller etternavn dersom det foreligger særlige grunner."

     

    Edit:

     

    "Likeledes gjelder ikke tiårs begrensningen i forhold til å ta tilbake et etternavn man har hatt før, eller endre fornavnet tilbake til det man hadde før endringen."

     

    Så det er vel bare å ta kontakt med skattekontoret (?) der han bor.

  3. Er det bare jeg som synes denne er litt underlig? Hva skal jeg med to skjermer på en laptop?
    1) som nevnt over, man kan bare lukke lokket, så bruke den videre som et nettbrett2) Har man unger eller andre småtroll man må passe, så kan man arbeide på maskinen, så sette på film \ annen underholdning på skjermen baksikkert en drøss av andre situasjoner det kan være kjekkt med en skjerm bak

     

    Trodde man måtte bytte mellom skjermene (dvs. ikke begge samtidig)?

  4. Hei,

     

    Jeg vurderer sterkt å avslutte BSU-kontoen min uten å benytte pengene til boligrelaterte formål, til tross for at jeg vil bli trukket for skattefradraget og den høyere renteavkastningen. BSU-kontoen inneholder rundt 60,000 kr som jeg satt inn for 5-6 år siden.

     

    Hovedårsaken til dette er at jeg ikke kommer til å kjøpe noen bolig i Norge. Jeg vil fortsette å leie her i kanskje et par år til, før jeg flytter tilbake til Australia. Sannsynligvis vil jeg også fortsette å leie der, ettersom jeg vil bo og jobbe i flere land og ikke ønsker å slå røtter noe sted. Så, slik jeg ser det er det ingen gode argumenter i favør av å beholde pengene på BSU-kontoen.

     

    Er det noen grunn overhodet til å la pengene fortsette å stå på BSU-kontoen, til tross for at de definitivt ikke vil bli brukt til boligformål, spesielt ikke i Norge? Dess lengre pengene står der, dess mer blir det uansett å tilbakebetale når jeg før eller siden stenger kontoen.

     

    Takk for tiden deres.

    BSU-kontoen kan brukes ved kjøp av bolig i utlandet også.

    • Liker 1
  5. Du trenger ikke sende inn søknad til Innovasjon Norge for å starte en bedrift, Innovasjon Norge gir blant annet lån/tilskudd til bedrifter (som allerede eksisterer eller er i planleggingsfasen).

     

    Anbefaler deg å ta et etablererkurs om det tilbys der du bor.

     

    Kan du skrive ordrett hva oppgaven sier?

  6. Med tanke på at det tar kanskje 15 min å opprette en bankkonto og flytte over pengene til den nye kontoen, så vil det være de mest lettjente pengene mange kan gjøre.

    Absolutt, alle bør ha en høyrentekonto uten begrensninger spør du meg.

  7. Sitat fra et kommentarfelt i BA:

     

    "Javisst er det snakk om prinsipp. Avrundingsregelen er klar; de første 49 ørene til fordel kunde, og resterende 50 øre til butikk.

    Kunden skal forholde seg til oppgitt pris på varen – ikke strekkoden, og hva vet vel vi kunder om

    hvor vanlig det er med slik informasjonssvikt i strekkoden?

    I dette tilfellet er det heller ikke snakk om skarve 54 øre – etter avrundingsregelen er kunden “snytt” for hele 1. krone.

    Små bagatellmessige beløp, men så vet vi også at mange bekker små gjør en stor Å."

     

    Det har seg nemlig slik at Meny gjorde en avrundingsfeil på noe ferskvareprodukter, og her hevdes det at grunnet den eldgamle avrundingsregelen om at .5 ~ 1, så svindler butikker til seg enorme mengder penger (eller "en stor å"). Noen som vet om det stemmer at denne regelen gir stor avkastning?

    Det går vel andre veien også? Om du kjøper to varer til 0,54 kroner hver så taper da butikken 8 øre om du betaler kontant.

    Det stemmer vel kun om man betaler kontant? Når jeg betaler med kort så står det det nøyaktige beløpet, f.eks. 204,57 kr, på kortterminalen. Er også det beløpet jeg finner igjen på konto utskriften.

    Stemmer.

  8. Wow... Utrolig kult! :)

     

    Da gjenstår det bare å bestille delene så har jeg også mitt helt eget kameramicroskop! Ser hendig og portabelt ut... Nesten så jeg sikler litt her jeg sitter...

     

    Eneste jeg bekymrer meg for er at det ikke skal knuse. Har ikke noe pistol lim her, skjønner dere. Og da stiller jeg meg litt undrende til hva jeg kan bruke til å feste dette med.

     

    For du ser tydeligvis at hele vekten ligger på ytterkanten av dekselet. Av en eller grunn mistenker jeg at superlim ikke holder i dette tilfellet. Hva med epoxy?

    Du bør dog være forsiktig når du limer mikroskopet til dekselet uansett om du bruker superlim eller limpistol. Er neppe så veldig bra om det havner på linsen til kameraet eller på mobilen generelt. Prøvde først med superlim selv, men etter ett mislykket forsøk bestemte jeg meg for å heller prøve limpistol (forresten bare en billig sak fra Clas Ohlson).

     

     

    EAb9dYO.jpg

    • Liker 1
  9. Tror du misforsto litt. Jeg har ikke fjernet plastdekselet som hører til telefonen. Mikroskopet er festet til det billige (gjennomsiktige) dekselet fra dx.com jeg linket til. For å line opp linsen snudde jeg telefonen på hode (satte den på et høyt glass), og limte forsiktig rundt der hvor mikroskopet ligger på dekselet (igjen, det gjennomsiktige dekselet).

     

    Du bør lime det fast mens du har en kamera app aktiv, skal veldig lite til før mikroskopet blir flyttet (slik at bildet blir dårlig, eller at alt er svart).

     

    Håper dette hjelper.

  10. Ok.. Kanskje dumt spørsmål, men kan du se sædceller med den? Har alltids hatt lyst til å sjekke helsen på mine små grå.. kanskje dette er anledningen jeg har ventet på.

    Har ikke prøvd, men tror ikke det går.

     

    "In male humans, sperm cells consists of a flat, disc shaped head 5 µm by 3 µm and a tail 50 µm long"

     

    0,005 mm x 0,003mm x 0,05mm

×
×
  • Opprett ny...