Gå til innhold

Smartypants96

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Smartypants96

  1. Følte at jeg gjorde det kjempe bra også :D

     

    Hvilken oppgave(den lange) valgte dere? Jeg valgte den " Focus on Money " eller noe i den duren.

     

    Valgte den om valg og konsekvenser.

     

    Utestengte helt den oppgaven du valgte, du måtte ha med noe fakta og når du har med fakta må du ha kilder og de måtte du forberede deg på, noe som jeg ikke gjorde :p

     

    Helt enig med R4ND0M! Hadde null forbredelsesmateriale/kilder til en slik type tekst og en kan ikke forutse at vi kunne få en oppgave om penger ;( men jaja, det gikk så som så, har alltid blanda følelser etter at jeg har levert tentamner og eksamen :p aldri 100% sikker ;P satser på 5, men 6 er ikke så gærnt det heller! :D

  2. Tror en av 3'er oppgavene blir sånn nogenlunde slik:

     

    Write a new text to fit in with one of the Focus Magazine sections:

    Focus on Loving the Job

    OR

    Focus on Loving Ourself

    OR

    Focus on Loving The Planet

     

     State which section you are writing for.

     Choose and state your own genre and give your text a suitable title.

     Refer to at least one other text already in Focus Magazine.

     Introduce a different opinion or point of view into the section.

     

    Denne oppgaven har vært med i de to tidligere eksamenene. :) Vil prøve å finne noen flere mulige oppgaver etterhvert og selvfølgelig oppdatere med tips. :)

     

    Dette er del 1 vi snakker om? Så fall, så blir ikke den teksten lang, sparer det lange til del 2 ;)

  3. Noen som kan forklare hva "ship breaker" handler om i korte trekk. Personlig syntes jeg tekstene i denne utgaven var en del lettere en de har vært tidligere. Men akkurat denne var litt vrien :)

     

    Forresten, respons til deg over (orker ikke trykke svar, for innleggene blir så lange) det virker som om du har ganske god kontroll over temaene, og jeg er helt enig med deg når jeg tar en ny titt på A3 :dribble:

     

    Bra, veldig kjipt å bli trukket fordi man har bommet på oppgaven, og det på eksamen - det straffes hardt :'( Føler at vi må hjelpe hverandre fram til 31.mai ;-)

     

    Bare lufter mine ideer her, så får de som er enige skrike ut ;P Til Part B som handler om Loving Life, så tenker jeg på personer som har endret menneskeheten og slikt. De kunne nevnt Mandela og King, men jeg tror de dropper det siden det var en del av forrige års Focus Magazine (? enten forrige år, eller 2010). Dermed vinkler de det på en litt annen måte nemlig via vitenskapen og HeLa-cellene. Jeg tenker også på Gandhi, Mor Teresa og Darwin. Ildsjeler generellt! Er dette feil av meg, er jeg helt på villspor? Please help me! :D

    '

    Ship breaker hanlder om en gutt som driver med kobberledninger (stripser dem elns) og en dag klarer han ikke kvoten. Dette er altså jobben, og står i fare for å miste jobben om han ikke klarer kvoten. En dag finner han et skip og her inne finner han mange kobberledninger, og han kan ta dem og stripse i vei, eller så kan han redde den eneste overlevende i vraket, nemlig Nita. Tror det er noe forelskelse på gang (jente + gutt, ser ikke noe annet for meg jeg) :p Correct me if I'm wrong! ;) Skjønner ikke helt hva denne teksen har med Loving Life å gjøre, help please? (A) :-)

  4. Husk for all del at A3 handler om at Jamie er lei av alt tullet med vindmøller, klimaproblemer og global oppvarming ;) Så de er ikke nok ikke særlig interessert i masse synspunkter om global oppvarming og dine synspunkter på det. Heller hva som er BRA på planeten, fokus på det positive som finnes (:

     

    Lurer på om alle er enige om at det blir en typisk "Choose one of the texts in the Focus Magazine. Pretend you are the editor of Focus Magazine, and you are supposed to send a feedback letter to the writer of the article/text. Tell the writer what's good or bad with the text. Do also inform the writer whether the text is going to be published or not." Dette er hva jeg tror Task 1 vil være ;D

     

    Noen forslag til Part B?

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...