Gå til innhold

oleisbest

Medlemmer
  • Innlegg

    321
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av oleisbest

  1. Hei,

     

    Jeg kunne godt tenkt meg å lært meg å bruke et videoredigeringsprogram. Har tidligere erfaring fra Windows Movie Maker, men det var når jeg brukte det ustabilt og manglet en del funksjoner.

     

    Hvilket program er det beste? Regner med det er noe delte meninger om dette?

     

    Jeg trenger et program som er enkelt å bruke samtidig som det har kompliserte funksjoner. Det bør også være utbredt i forhold til forum og tutorials.

     

    Tips tas imot med takk :)

    Vanlig redigeringsprogrammer så er både Sony Vegas og Adobe Premier veldig gode alternativer. Om du skal lage masse forskjellige kule effekter (Litt avansert, men veldig enkelt\fort og lære seg) så er det Adobe After Effect du må gå etter.

     

    Det er utrolig masse gode tutorialer på www.videocopilot.net/basic (For nybegynnere) eller bare www.videocopilot.net for Adobe After Effect

    Så After Effects er kun for å lage effekter? Effekter du kan inkludere i hvilket som helst annet program? Trodde det var et eget videoredigeringsprogram jeg.

  2. Hei,

     

    Jeg kunne godt tenkt meg å lært meg å bruke et videoredigeringsprogram. Har tidligere erfaring fra Windows Movie Maker, men det var når jeg brukte det ustabilt og manglet en del funksjoner.

     

    Hvilket program er det beste? Regner med det er noe delte meninger om dette?

     

    Jeg trenger et program som er enkelt å bruke samtidig som det har kompliserte funksjoner. Det bør også være utbredt i forhold til forum og tutorials.

     

    Tips tas imot med takk :)

  3. De jeg har sett på ligger også på over 4.000 NOK. I slutten av sessongen, i disse dager, settes jo prisen ned sikkert 20%-30% de fleste steder. Der jeg har vært har utvalget vært dårlig på støvler, jeg endte opp med å kjøpe Fischer Classic Vasa, som jeg er veldig fornøyd med, de er også veldig bra ski, på linje med Madshus Nanosonuc skiene. Jeg fikk en del avslag og betalte 3.800 for Fischer Classic Vasa + Madshus hypersonic skoene.

     

    Nanosonic er jo årets modell og vil sannsynligvis settes litt ned til neste år på prisen, men mest sannsynlig ikke mer ned enn de er satt ned nå på slutten av sessongen, så du kan jo like gjerne se om du finner dine størrelser nå. :thumbup:

    Pakkene ligger jo typisk ute med en rabatt på i hvert fall 30 %. Det jeg lurer på er om det er noe vits å handle skipakke nå ettersom en neste år kan få neste års ski til samme pris som det som tilbys nå.

  4. Hei,

     

    Noen som har peiling på hvor mye en racingpakke koster ved sesongstart?

     

    Tenker i baner Madshus klassisk Nanosonic ski med Alpina racing støvler. Lurer på om jeg bare skal vente til neste år med å kjøpe pakke, da det ikke ser ut til at noen av de store sportshusene har noe godt tilbud på tampen av sesongen. Tilbudene går for det meste i enkeltkomponenter.

     

    Det jeg har funnet ligger på ca. 4.500 NOK

  5. Jeg tror muligens Magento skal takle nye Php, kanskje med noen tweeks. Jeg ville i hvert fall ikke vært i tvil om hva jeg ville valgt hadde valget stått mellom Magento og OSCommerce. Magento!

     

    Er det slik å forstå at du har et løsningsforslag hvordan man får Magento til å funke under 5.3? :)

    Det er vel å dra det litt langt :) Men ser at det ligger flere tråder på Magento forumet som forklarer hvordan en kan gå frem for å få dette til å fungere.

  6. Takk for svar!

     

    Når det gjelder software betaler en vel ikke for noe annet enn selve Oset? iLife, iWork og alt annet må vel kjøpes ved siden av på samme måte som Office etc?

     

    Hvilken skjerm er forresten å anbefale? Den matte eller den med glans?

     

    Speccer ein ei dellmaskin med omtrent same specs så vil nok prisen berre ligge 1-2k over det windowsmaskina vil ligge på. Dog er både vekt og utsjånad veldig forskjellig.

    Mener du Mac her? Fortsatt interessert i å vite om en ny oppdatert versjon av Macbook Pro har til vanlig å kunne konkurrere med tilsvarende bærbar maskin på pris.

     

    Takker for alle svar :)

     

    Det du betaler for i ein Macbook Pro er:

     

    1: Softwaren som er med

    2: Design

    3: Skjerm

     

    Prismessing så er nok hw omtrent likt prisa (obs oppgraderinger er mykje dyrare)

    Skjermen er ofte bedre og dermed dyrare

    Operativsystemet koster (for windows er jo dette frå 1000 og oppover)

    Diverse programmer som ligger med som standard

     

    Speccer ein ei dellmaskin med omtrent same specs så vil nok prisen berre ligge 1-2k over det windowsmaskina vil ligge på. Dog er både vekt og utsjånad veldig forskjellig.

     

    Reint brukarmessig føler eg at Os X er eit bedre os enn windows (spesielt Vista)

    Kombinasjonen god brukarvennligheit og fullblods unix "under panseret" gjer det til perfekt jobbmasking og utviklingsmaskin.

  7. Hvor gode spesifikasjoner har en Macbook Pro kontra en bærbar PC til samme pris? Hvor mye betaler en ekstra for OS og design?

     

    Vurderer sterkt å kjøpe meg en Macbook Pro, men finner det litt vanskelig å betale så mye. Hvordan stiller dette seg vanligvis rett etter en oppdatering? Ryktene går jo nå om at det kommer en oppdatert versjon av Macbook Pro i januar/februrar.

  8. Takk for mange og gode svar!

     

    I mitt tilfelle vil det være snakk om å selge fysiske varer til adresser i Norge. Segmentet jeg hendvender meg til vil forhåpentligvis heller ikke tiltrekke seg mange svindlere. Noe av faren ved å ha en PayPal konto i mitt tilfelle kan derfor muligens reduseres. Som Lurifaksen skriver om seriøsitet er dette noe som må vurderes. Vet at PayPal kanskje ikke virker mest seriøst, samtidig som det er noe folk har hørt om og da kanskje føler seg komfertabel med.

     

    Ble litt interessert i det med klage på salg, hvor lang tid kan kjøper klage på et salg? Her bør det jo helt klart være en tidsgrense inne i bildet.

  9. Hei,

     

    Jeg er i gang med å sette opp en nettbutikk og har nå kommet til valg av betalingsløsning. Jeg har gjort forholdsvis mye research og stod lenge med DIBS som betalingsløsning og Elavon som innløser. Så kom jeg over PayPal som jeg egentlig ikke trodde kunne brukes som betalingsterminal. Mitt spørsmål er hvorfor velger en "kjente" norske betalingsløsninger som DIBS, PayEx og BBS (+innløseravtale med Teller, Evalon +++) når disse er mye dyrere enn hva PayPal er? Er det noe jeg ikke har fått med meg?

     

    Til info er dette snakk om et lite selskap med omsetning under 100.000 i året. Med PayPal slipper jeg dyre etableringskostnader i tillegg til at gebyrene er meget konkurransedyktige. På meg virker det som om det eneste jeg trenger for å få i gang en betalingsløsning ved hjelp av PayPal er å registere meg.

     

    Hva er ulempen med PayPal som betalingsløsning i nettbutikk?

  10. Lenovo har jeg selv gjennom jobben, helt grei, tåler jo alt, men ser jo ikke ut.

     

    Skulle jeg kjøpt maskinen til meg selv ville jeg muligens gått for den med best skjermkort, men klarer ikke helt å bestemme meg for om det blir nødvendig i dette tilfelle. Større skjerm enn vanlig gjør vel uansett oppløsningen litt viktigere.

     

    Bluray spiller er totalt bortkastet i dette tilfelle.

     

    Takk for alle tilbakemeldinger så langt!

  11. Om du studere begge nøye, vil du se at de ikke er like?

     

    Fujitsu-Siemens AMILO Notebook Xa 3530-005 7 990,-

     

    Fujitsu-Siemens AMILO Notebook Xa 3530-004 6 990,-

     

    Med er bra nok for de gammle.

    Vet tallet mot slutten er ulikt, men kan ikke finne noe annet som skiller maskinene fra hverandre. De virker å ha akkurat de samme spesifikasjonene.

  12. Det F-S maskiner på skolen, de er greie.

    Og hardware messig ser det greit ut, jeg tror ikke de eldre spiller crysis eller lignende..

     

    Den maksinen vil holde for eldre folk, kankje godt for en av Acers 18"

    Hvis h'n ikke har så godt syn.

    Jeg fant forresten denne på NetOnNet.no, virker å være den samme maskinen som den som selges på komplett, bare 1.000 NOK rimligere.

     

    Har vært litt innom Acer, men synes designet er fryktelig, men det er vel noe noe jeg bryr meg mer om enn de.

  13. Hei,

     

    Jeg er på utikk etter en bærbar datamaskin til mine foreldre.

     

    Bruk/Krav

    Det stilles få krav til maskinen foruten at jeg ønsker det skal være en 17" skjerm. Maskinen vil i all hovedsak benyttes til enkle oppgaver ala Internett, tekstbehandling etc. Hensikten er imidlertid at maskinen skal vare en stund så kanskje greit om prosessor (2 GHz?) og minne (4 GB?) har et visst nivå.

     

    Kunne også vært greit med innebygd webkamera/mikrofon, uten at det er noe must.

     

    Budsjett

    Kan bruke så mye som 10.000 NOK, men ut ifra de maskinene jeg har sett på til nå virker jeg å kunne betale langt mindre.

     

    Forslag

    En maskinen jeg har falt litt for er denne: Amilio Xa3530. Er det noen med erfaring fra denne eller tilsvarende FujitsuSiemens maskiner?

     

    Andre forslag tas også så klart i mot med takk :)

  14. Aller først, Acer Aspire 5930G leveres med nye Centrino 2, en Intel Core 2 Duo P7350 på 2.0 GHz, 1066 MHz FSB og 3 MB L2-cache. Da den i tillegg har et Nvidia Geforce 9600M GT 512 MB DDR3-skjermkort, som er det som skiller den mest fra de to andre PC-ene, hadde jeg ikke vært i tvil. Har den selv, og er storfornøyd. ;) Og den er et mye bedre kjøp enn (bitte)lillebror 5920G som bare har 8600M GS-kortet.

    Tittet litt på priser på denne maskinen.

     

    Vet du om det er samme maskin som selges på mpx og elprice? Skille en 1000 kr mellom de to.

     

    Elprice

    MPX

     

    Hvis ingen kan argumentere for at Dell sin maskin er et bedre valg ser jeg ut til å ende på Acer sin. Bare synd den ikke har samme design som Dell :(

     

    Takk for input så langt!

  15. Dell XPS M1530 er en god maskin! Du kan selv bestemme hva pcen din skal inneholde! Jeg har den pcen og synes den er helt OK når det gjelder spill, selv om jeg ikke har prøvd å spille så mye og heller ikke så veldig krevende spill.

    Den Dell maskinen har jo langt svakere spesifikasjoner enn Acer Aspire 5920G 2 Duo T7500. Hvorfor bør jeg da velge den om jeg er på jakt etter en spillemaskin?

     

    Når det gjelder Acer Aspire 5930G 2 Duo T7500, hva skiller den fra Acer Aspire 5920G 2 Duo T7500? Annet enn 1.000 NOK i pris?

     

    I tillegg til de over har jeg begynt å vurdere Multicom Compal JFL92+. Denne har fått veldig gode skussmål i tester. Noen med erfaring på denne?

     

    :roll:

     

    MYE!

     

    5930G har Centrino 2 prossessor, 9600M GT skjermkort og 3 GB RAM. Mye bedre enn 5920G! Plus at den er svart.

    Multicom pcn er altså den dårligste av de 3? Jeg som trodde jeg hadde bestemt meg :)

    Hvordan er Acern mot Dell sin? Fortell meg gjerne hva som gjør den ene pcn til et bedre valg enn den andre.

     

    Takk for alle svar så langt!

  16. Dell XPS M1530 er en god maskin! Du kan selv bestemme hva pcen din skal inneholde! Jeg har den pcen og synes den er helt OK når det gjelder spill, selv om jeg ikke har prøvd å spille så mye og heller ikke så veldig krevende spill.

    Den Dell maskinen har jo langt svakere spesifikasjoner enn Acer Aspire 5920G 2 Duo T7500. Hvorfor bør jeg da velge den om jeg er på jakt etter en spillemaskin?

     

    Når det gjelder Acer Aspire 5930G 2 Duo T7500, hva skiller den fra Acer Aspire 5920G 2 Duo T7500? Annet enn 1.000 NOK i pris?

     

    I tillegg til de over har jeg begynt å vurdere Multicom Compal JFL92+. Denne har fått veldig gode skussmål i tester. Noen med erfaring på denne?

     

    :roll:

×
×
  • Opprett ny...