Gå til innhold

Muppeteer

Medlemmer
  • Innlegg

    52
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Muppeteer

  1. Hei Diskusjon.no :)

     

    Vi er en nyoppstartet bedrift i Oslo som skal drive Pizza og Grill House, vi er litt usikre på hvordan vi skal håndtere kundebestillinger via telefon på en effektiv og profesjonell måte og trenger deres tips og råd! Det vi ser for oss er en løsning hvor en person vil gå rundt med en handsfree som er koblet opp i mot en pad, datamaskin eller telefon som kan ta imot samtaler, vise ringerens navn (om det er oppført i telefonkatalogen) samt lagre diverse opplysninger på kunden. Vi ønsker rett og slett et strukturert system hvor vi profesjonelt og personlig kan håndtere våre kunders bestillinger både i perioder med få telefoner og i perioder med konstant innkommende samtaler.

     

    Hva har dere av erfaring, hva funker, hva funker ikke?

    Kan en pad eller datamaskin ta imot samtaler?

    Hvor kan vi få tak i det vi trenger til en grei penge?

     

     

    Søker alt av tips og råd til gode løsninger til en grei penge :)

     

  2. Hei, Diskusjon.no!

     

    Jeg skal importere sølv og kobber smykker til Norge og selge dem til bedriftskunder her for et selskap i Danmark. De sier at de, grunnet at de ikke er momspliktige i Norge, ikke kan ha med moms på fakturaene de sender fra Danmark til våre kunder her i Norge. Stemmer dette og hvordan gjør jeg det da eventuelt med våre kunder, de må jo betale moms i tillegg og jeg kan se for meg det blir mye unødvendig styr når det ikke allerede står på fakturaen. Eller er det slik at de kan skrive på 25%moms selvom de ikke er momspliktige her?

     

    Takk for all hjelp!

    //Sindre

  3. Hei, Diskujon.no!

     

    Jeg jobber for øyeblikket som IT konsulent, håndverker konsulent innenfor murerbransjen, driver en nettside som selvstendig herbalife distributør, og jobber som salgsagent for et internasjonalt selskap som selger smykker hvor jeg har fått kontrakten på deres agentur her i Norge. Hvordan ville dere formulert en beskrivelse av mitt enkeltmannsforetaks virksomhet og bransje?

     

    //Sindre Mathisen

  4. Hei diskusjon.no!

     

    Jeg har jobbet for et utenlandsk selskap(Lionbridge) siden mai 2014 og har siden da tjent ca 57.000NOK for dem. Jeg driver også et enkeltpersonsforetak hvor jeg jobber som konsulent for et håndverker selskap her i Norge.

     

    Problemstillingen her er at jeg nå fakturerer håndverker selskapet igjennom foretaket mitt, men har aldri hatt mulighet for å skaffe frikort eller skattekort for denutenlandske jobben grunnet at altinn sier jeg ikke kan motta dette som selvstendig næringdrivende. Jeg har aldri skattet for disse 57.000 ..

     

    Er det slik at jeg ikke kan jobbe som kunsulent for Lionbridge privat og som håndverker konsulent igjennom foretaket mitt, men må ta begge igjennom selskapet?

     

    Om tilfellet er slik at jeg må ta begge igjennom foretaket har jeg jo tjent godt over summen som gjør meg momspliktig. Hva gjør jeg nå?

     

    Takk for all respons!

  5. Du må komme deg til en skikkelig utredning, mye mulig hos nevrolog.

    Det er helt uforsvarlig av deg å drive med selvmedisinering og slik kunne komme til å kamuflere symptomer på annen sykdom. Be om second opinion hos fastlegen din, eller bytt lege.

    Har fått time hos nevrolog den 28.08.

     

     

     

    Hvordan er matvanene dine? Spiser du mye junk f.eks?

     

     

    Får i meg rikelig med næring og spiser lite junk, jeg holder meg generelt i god form.

     

    Gikk selv med hodepine i mange år før jeg ble anbefalt å ta en synstest, hodepinen forsvant etter jeg startet å bruke linser. Så du kan jo prøve å sjekke om det kan være problemet.

    Har sjekket synet opptil flere ganger og det ser ut til å være helt perfekt.

     

    Takk for alle tilbakemeldinger, har vært igjennom alt jeg kan tenke meg mulig å ta av tester osv i Norge. Problemet er at hodepinen min er såpass unik at selv legene står helt clueless, det virker som de fleste tviler noe som gjør det ekstremt vanskelig for meg å finne ut av dette via norsk helsevesen.

     

    Pr. dags dato er jeg hjemmeværende pga hodepinen, med foreldre som ikke tror meg og derfor 0 kr i inntekt/formue. Jeg går over til sosialhjelp nå i nærmeste fremtid alt på grunn av denne hodepinen jeg har hver eneste dag.

     

    kort oppsumert hvordan jeg har forklart hodepinen min til leger og foreldre;

     

    Hvor hodepinen ligger hen varierer såpass ofte at det er umulig å holde track på. Smertene kommer ofte i sammenheng med ting som stresser meg, ting jeg ikke vil gjøre, situasjoner jeg kjeder meg i, om jeg ljuger og vet at det ikke er lurt +++++ Derimot om jeg holder på med ting som får tankene mine til å bare flyte rundt fjerner ofte smertene eller lindrer dem, dette gjelder F.eks. gaming, sykling, ha de fett med venner osv, MEN hodepinen kan også oppstå men jeg har det helt konge, den kan også være helt bort selvom jeg er stressa som faen og kjeder dritten ut av meg. Jeg er ganske clueless etter som hodepinen bare har gitt mindre og mindre mening dag for dag.

     

    Beklager elendig settningoppbygning og mye skriveleifer, men hodet ødelegger fokusen min ganske kraftig :/

     

    Oppdaterer dere etter jeg har vært hos nevrologen den 28..08!

     

  6. Hei!

     

    Jeg sliter ekstremt mye med hodepine og har vell egentlig kommet frem til at stress er grunnen til hodepinen, problemet er at ingen leger har noen som helst anelse om hva grunnen kan være, derfor vil dem heller ikke gi meg medisiner.

     

    Er det medisiner som kan få kroppen til å slappe av på samme måte som indica weed gjør? Hittil har jeg ikke funnet noen løsninger som kan være bedre for meg, cannabis er dessverre for dyrt når det trengs i så store mengder.

     

    Takk på forhånd, trangsynte og ignorante anti-weed medlemmer kan bare droppe å kommentere.

  7. Hei alle på diskusjon,

     

    Jeg har nettopp kjøpt ny prosessor, hovedkort og minne til min stasjonære, men den får kun blue screen og starter på nytt, spør meg om jeg vil reparere eller starte på vanlig måte.

     

    Vanlig måte gir meg etblink av blue screen og restarter, mens reparer ikke får det til..

     

    Noen som kan hjelpe?

     

    //Sindre

  8. Hvordan ser dette oppsettet ut?

    Optimus Series: 15.6" Glossy Full HD LED Widescreen (1920x1080)

    Intel® Core™i7 Quad Core Mobile Processor i7-2670QM (2.20GHz) 6MB

    8GB SAMSUNG 1333MHz SODIMM DDR3 MEMORY (2 x 4GB)

    NVIDIA® GeForce® GT 555M - 2GB DDR3 Video RAM - DirectX® 11

    120GB KINGSTON HYPERX 3K SSD, SATA 6 Gb/s (upto 555MB/sR | 510MB/sW)

    8x SATA DVD±R/RW/Dual Layer (+ 24x CD-RW)

    Internal 9 in 1 Card Reader (MMC/RSMMC/SD: Mini, XC & HC/MS: Pro & Duo)

    STANDARD THERMAL PASTE FOR SUFFICIENT COOLING

    Intel 2 Channel High Definition Audio + MIC/Headphone Jack

    GIGABIT LAN & WIRELESS INTEL® N130 802.11N (150Mbps) + BLUETOOTH

    2 x USB 3.0 PORTS + 2 x USB 2.0 PORTS AS STANDARD

    Optimus/Voyager Series 6 Cell Lithium-ION Battery (48.84WH)

    1 x UK Power Lead & 90W Adaptor (GT 540M) / 120W Adaptor (GT 555M)

    Genuine Windows 7 Professional 64 Bit w/SP1 - inc DVD & Licence

    Til kr 8 271.12041.

  9. Jeg har en ProBook 6460b, 14" @ 1600x900 og i5-2520m og den funker fjell. Min modell har ikke SSD så kan ikke uttale meg noe om den, men den inkluderte harddisken er i alle fall ganske decent (>~ 100 MB/s @ 7.2krpm), skjermen er flott og byggekvaliteten er over middels.

     

    På jobben har vi EliteBooks, de er nok endel bedre, spesielt mtp. byggekvalitet. Men prisen er også deretter. Pass på at du ikke kjøper forrige generasjon av ProBook eller EliteBook, de er endel kjedeligere både utseendemessig og å bruke.

     

    Jeg har ikke lest noe om at ProBook eller EliteBook blir varme, og ingen av de jeg har brukt har vært varme eller bråkt noe særlig. Derimot har dette lenge vært et problem med tidligere generasjoner av HPs modeller siktet mot privatmarkedet. Tror det skal være mer eller mindre fikset i de nyeste generasjonene (som Envy), men det er jo bare å søke opp litt reviews på spesifikke modeller.

     

    Bottom line: bedriftslaptoper (f. eks ProBook/EliteBook) har mye bedre overall kvalitet enn de siktet mot privatmarkedet, men prises også deretter. Samme gjelder for andre merker også, men når det gjelder HP er det virkelig som om det er et helt annet merke.

     

    Og et lite tips; både ProBook og EliteBook ser ganske lave ut, men de går liksom innover på undersiden slik at det ikke syns på mange bilder. De er ikke spesielt lave med andre ord, det er vel ett av de største minusene om det er viktig for deg.

    Takk for enda et veldig informativt svar! Jeg har aldri stolt på tynne pcer og kommer nok ikke til å gjøre det så at den er litt heavy og stor er bare et pluss :D
  10. Prisjakt.no er flott om du allerede veit litt om hvilke specs du vil ha. Der kan du plotte inn at du vil ha SSD og i7, og hvis du også definerer skjermstørrelse og dens oppløsning blir plutselig søket fort mye smalere.

     

    Lite tips though; du kan muligens spare endel penger på å kjøpe en SSD separat og montere den selv, samt da kan det hende at du får en raskere/bedre SSD.

    Takk for raskt og bra svar!

     

    Mac er vel mitt første valg dersom man skal bruke pc til redigering av bilder/video.Programmering er jeg usikker på. Husk at ulike modeller også har ulike expertise nivå, f.eks dyrere modeller har mere programmer. Siden du ønsker SSD og i7 prosessor så tror sony produkter vil være greit. Har ikke så mye kunnskap om pc :p

    Mac er ikke et alternativ. Fine maskiner det, men ikke noe for meg :/
×
×
  • Opprett ny...