Gå til innhold

Strider Hiryu

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Strider Hiryu

  1. Husker jeg stadig slet med å kjøre en del av spillene pga mange måtte ha inntil 640K base minne, selv om det var totalt 8MB Ram i maskinen jeg eide. Det ble en jobb å konfigurere hvert eneste spill, samt IRQ og DMA settinger på lydkortet. Det var heller ikke noe som het "Plug and Play" den gang, alt måtte konfigureres. Husker jeg brukte QEMM fra Norton, den frigjorde de 640K som jeg trengte til 90% av spillene. Det var noen få DOS titler som ikke fungerte med de QEMM. Ett annet problem rundt 93-95, var at når man ofte fikk startet spillet så var hardwaren for dårlig. Omtrent hver eneste gang man anskaffet ett nytt spill, måtte man oppgradere den j**** hardwaren. Jeg hadde en 486 DX4 100MHz med 8MB Ram, som jeg anskaffet i 1994. Det gikk ca 6 måneder før jeg slet med alle de nye spillene,da var det Pentium som gjaldt. Jeg er glad PC gaming har kommet seg videre med bla Steam, og at man faktisk kan spille alle spill på en 3 år gammel PC til 10000kr. Man kan godt tenke tilbake på det ol' days, men vi har det mye bedre som gamere i dag.

  2. En viktig faktor a ta med, er jo at god PC som kan spille de nyeste spillene koster 4-5 ganger mer enn en PS4. Spillene pushes hele tiden slik at man må ta i bruk de seneste skjermkortene og CPU`ene på markedet. PC har blitt platformen der man kan bruke alle "bells and whistles" for at nettopp produsentene kan teknisk sett gjøre det. Greit nok at man må oppdatere konsollen i ny og ne, men sannheten er jo at man slipper å oppgradere maskinen på de neste 8 årene, man kan kose seg med det man har. Man slipper å sitte med ett tastatur og mus i fanget, noe som gjør en konsoll enklere enn en PC. Uansett om ikke de nye konsollene har enkelheten fra Super Nintendo dagene, så er de fortsatt enkle i forhold til en PC. Man trenger fortsatt ikke å være "tech savvy" for å bruke en PS4 eller en Xbox One, derfor er en konsoll fortsatt mer attraktiv enn en gamer PC. Selv har jeg begge deler, jeg liker å sitte foran min PC med enkelte spill, mens andre ganger er det deilig å legge bena på bordet for å spille på konsollene i stua. Grafisk synes jeg det er flise spikkeri mellom en PC og en PS4, begge innfrir til god grafikk og lyd, samt god underholdning.

    • Liker 1
  3. Dette her var gode nyheter, det kommer garantert til å booste salget av Xbox One betraktelig. De skal jo selge to forskjellige pakker av Xbox`en, en med Kinect og en uten. Så da kan alle grinebiterene som synes det er synd at Microsoft fjerner enheten, fortsatt være glade og fornøyde. Jeg personlig synes det er strålende at MS nå ikke prøver å prakke Kinect på alle Xbox brukere. Jeg ser ikke potensialet i Kinect i det hele tatt, snakke og fekte med armene, eller hoppe foran skjermen. Spilling skal skje i sofaen, ikke hoppe rundt som en kanin. Det kommer sikkert litt frem, men jeg rett og slett hater Kinect, en flopp som ikke har noe med spill og gjøre. Det er også smart av MS som nå har fjernet restriksjonen med Neflix, som man tidligere måtte ha Live Gold for å nyte tjenesten. Med disse endringene og pris reduksjon, så kommer nok også Xbox One til å bli en storselger!

  4. Utsalgsprisen på 825kr er utregnet fra den amerikanske dollaren på $139, dette er hva den skal koste i USA. Her må man nok regne med å hoste opp betraktelig mer. Kaptein Krok i Sverige tar 1399 kr for den, så noe lignende vil den koste her. Frakt er sykt dyrt fra USA nå på varer, samt at moms og tollgebyr drar opp prisen her noe voldsomt. Men spennende blir det, denne skal skal skaffes uten tvil. Den er ett gunstig kjøp selv til rundt 1400-1500 kr.

  5. Denne maksinen er faktisk en orginal NES, da de bruker hovedkort fra Famicom. Boksen er laget av samme aluminium som de bruker på Apple produktene. Den er jo også klargjort for HD tv`er med innebygget scaler, den kan også leveres med scanline funksjon som tilegg. Jeg synes denne er spennende, men prisen er litt stiv. Det skal jo også sies at de produserer hver enhet etter bestilling, dette er ikke et stort selskap. Man kan alltid kjøpe seg en gammel skoeske (NES), som kun klarer composite = rævva bilde. Skal man modde de til å ta RGB så kan man like godt kjøpe Analogue NT, så kostbart er det!

  6.  

    Jeg kunne faktisk ha vurdert en slik om vi fikk noe lignende for Sega Mega Drive eller SNES for den saks skyld. Kjekt å bare smekke det i en ny TV og bom-shalala & hey presto, Sega Mega Drive!

    Hva med denne?

     

    http://gamezone.no/Avdelinger/SPILL/Retro-Spillkonsoller/Sega-Mega-Drive-m--80-spill2-kontroller-Classic-Game-Console-122656-p0000051367

     

    Det er en uoffisiell Sega Mega Drive som tar både spill til Mega Drive og Genesis (originale spil, faktisk), og har åtte spill inkludert i selve maskinen. Halvparten er nok ræva indiespill osv (så vidt jeg har fått med meg), men da gjenstår faktisk førti "ekte" Sega-spill som Alex Kidd in the Enchanted Castle, Golden Axe 1 - 3, Altered Beast, Ecco 1 og 2 pluss Ecco Jr, Virtua Fighter 2, Shinobi 3 og Streets of Rage 1 - 3, for å ta det mest kjente. (i tillegg til noen Sonic-spill, så klart.) Prislappen er bare på usle åtte hundre spenn.

     

    Det er riktignok lang leveringstid, så har blitt noen måneders venting på meg. Men satser på at det er verdt det. :) Det er også en billigere versjon med bare 60 spill, samt en Atari i samme stil (uoffisiell, men med flere spill inkludert osv.) Hadde mer enn gjerne sett at Nintendo kunne gjort det samme. Har ikke eid en Nintendo-konsoll siden DS og Wii, noe jeg angrer bittert på i dag. Emulator er ikke det samme. Det blir som å male en Volvo rød og leke at det er en Ferrari.

     

    (btw ser den med 60 spill og Atarien er på lager. Blir neppe så lang venting da. Den jeg bestilte kommer om en ukes tid.)

    Maskinen er ikke uoffisiell, de produserer den med lisens fra Sega. Maskinen emulerer selvsagt, da den opprinnelige hardwaren som Motorola 68000 osv ikke produseres lenger. Det skal også sies at mange emulatorer er faktisk nesten like bra som den opprinnelige hardwaren. Man begynner å nærme seg emulering på transistor nivå når det gjelder NES,SNES og Megadrive, dvs den emulerer 100% som at det skulle være den orginale hardwaren, ingen forskjell! Grunnen til dette ar at dagen PC`er er såpass kraftige, samt at 8-16bits hardware ble produsert for 25-30 år siden.

  7. "Noen moderne klassiker blir det nok ikke." Her bør du gjøre bedre research, spillet selger som hakka møkk! 90% av alle nettsteder har gitt spillet over 80% eller 8/10. Strider prøver ikke å revolusjonere spille verdenen, den gjør det den skal gjøre ren god action i i "old school" stil. Strider er heller ikke emulert fra metroidvania, den første arcade versjonen og NES versjonen kom allerede i 89. NES versjonen brukte det du kaller metroidvania stil allerede da! Strider tar de beste elementene fra de to første arcade spillene og NES versjonen, kombinerer det med oppdatert grafikk og lynrask gameplay. Dette er akkurat hva fansen har ventet på ,en skikkelig oppdatering av det orginale spillet. For oss som har vokst med spill fra slutten av 80 tallet, så vet vi å sette pris på oppdateringer av gamle retro spill, Strider er intet unntak her..

    • Liker 1
  8. Microsoft har jo gått ut med informasjon at spillet skal kunne kjøres på 4K med ett enkelt skjermkort. Vi snakker da om skjermkort som 660ti,760 og 770 serien fra Nvidia, disse skal klare spillet med grei framerate på ett singel kort! Regner med at man da ligger på rundt 30 fps, 60 fps med to stk. Vil jo da si at spillet ikke er det tyngste å kjøre. Motoren er jo en kraftig oppdatert utgave av Valve sin Source Engine.

  9. Noen her som har kjøpt fra Coolshop og fått konsollen? Noe som kunne blitt gjort bedre fra dems side? Eller gikk det på skinner?

     

    Er rett og slett drittlei å vente hos komplett nå og hvis vente køen er lang hos gamestop, så tror jeg jammen meg jeg bruker 700 kroner ekstra hos Coolshop.

    Jeg bestilte min i går fra Coolshop, fikk mail tidlig i dag med bekreftelse om at varen er sendt med sporings nummer. Varen skal være hos mitt lokale postkontor i morgen :) Jeg har bestilt mye fra Coolshop, de er alltid raske med å sende varen samt det beste er at du slipper frakt på varen.

  10.  

     

    Jeg nekter faktisk plent å betale mer enn 3800. Det er ikke så komplisert, jeg syntes ikke det er verdt mer å slippe å vente.

    Da må du nok regne med å vente leeeeeeenge før du får en, de fleste har forhåndsbestillinger frem til våren!

     

    Dette er tull. Både jeg og 6 andre kompiser har fått tak i maskiner til 3790. Det er bare å følge litt med når butikkene får inn. Expert og Gamestop har hatt inne til denne prisen. Senest igår kjøpte 2 kompiser til denne prisen over disk på Gamestop Byporten.

     

    Dette er vel ikke tull, hvorfor florerer det da masse av mennesker på denne tråden som ønsker å kjøpe en maskin? Elkjøp Megastore i Fredrikstad fikk 25 maskiner inn på gulvet for ett par dager siden, de maskinene forsvant som varmt hvetebrød. En kamerat som jeg har jobber på Gamestop, der har de lange ventetider på maskinene. Hvis du å kompisene dine har fått tak i disse så enkelt så har dere vært heldige! Denne tråden hadde ikke vært så aktiv hvis det du sier stemmer!

  11. Scart kabelen til NES gir jo kun ett composite signal, med andre ord ett elendig bilde! Du trenger jo kun å kjøpe en composite kabel til NES som du får på Ebay til ett par dollar, deretter kan du kjøpe en Scart plug som du kobler til kabelen med eller har liggende hjemme. Du vil uansett få ett kompositt bilde, NES klarer ikke å vise RGB rett ut av boksen da må det en omfattende mod til! Den franske utgaven av NES har en RGB kabel, siden de ikke har composite på sine tv`er. Men denne kabelen gir heller ikke ett ekte RGB signal, den konverterer composite signalet om til ett RGB signal. Resultatet er at det ser ikke noe penere ut enn om du kjørte maskinen med en vanlig composite kabel. Sjekk youtube for hvordan du modder RGB på NES, det skal sies at det er den mest omfattende moden på ett retro tv spill. SNES har ekte RGB, den får du enkelt tak i Scart RGB kabel til samt N64, men det kreves en liten mod på N64 også men den er ganske enkel. NES har også kun mono lyd, ingen stereo på denne maskinen. Ett lite tips er å kjøpe en bildebehandler boks som composite til RGB fra YUV, den kan man kjøpe på Amazon.co.uk til rundt hundre pund. Denne boksen gjør en ordentlig jobb med bilde, resultatet git ett ganske så riktig RGB bilde. Den beste boksen er XRGB Framemeister mini, denne boksen er helt rå på bildebehandling. Den gir en riktig oppskalering på en flatskjerm samt scanlines. Jeg har denne boksen koblet opp med flere retro konsoller på en 55" Sony, bilde er ekstremt bra, like bra som på en gammel CRT tv som disse maskinene var ment for. På denne boksen kan du koble composite direkte inn, det vil gi ett forbausende bra bilde. Denne bosken får du kjøp på Ebay, vil koste deg rundt kr 1500. Til sist vil jeg også nevne at Scart kabelen på bildet er den franske RGB kabelen som jeg nevnte i dette svaret, den fungerer kun på SECAM utgaven av NES. Som sagt denne kabelen er ikke ekte RGB!

  12. Den norske butikken til Coolshop.com har flere PS4 på lager, de har både Killzone pakken og Knack pakken samt den enkle PS4 pakken. Jeg bestilte min i går, de bekreftet levering innen ett par dager så jeg anbefaler disse. De har også fri frakt på alle sine varer. De tar litt mer en veiledende priser, men det gjør jo alle nå siden den er umulig å oppdrive noe sted! :)

  13. Spilte gjennom SOTN for noen måneder siden, til min overaskelse var gjensynet like bra som første gangen som tilbake i 97 da jeg spilte det for første gang. Det har alle elementer som ett Castlevania spill skal ha, tøffe bosser,utrolig musikk og en spillbarhet man skal lete lenge etter. Oppfølgeren Rondo Of Blood på Pc Engine eller Virtual Console på Wii er det også verdt å nevne. Du kommer til å digge oppfølgeren hvis du likte SOTN. Eneste savnet er om Konami kunne lage ett skikkelig Castlevania spill i 2D på PS Network og Xbox Live. Jeg synes Lords Of Shadow var ett bra spill, dog litt for mye relasjoner til God Of War. Castlevania er og forblir ett 2D spill av natur.

  14. Jeg håper virkelig virkelig Capcom gir ut Strider 3, jeg er en utrolig stor fan av denne spill serien. Når orginalen kom ut i 1989 på arcade var jeg helt opphengt i dette spillet, jeg var da bare en guttunge men spillet var både grafisk og spillmessig lysår foran andre spill på dette tidspunktet. Til denne dag synes jeg fortsatt at det første Strider holder seg veldig godt på alle måter, det sier litt om kvaliteten på spillet. Musikken må også nevnes spesielt fra level 2 "Siberia", soundtracken der er helt magisk og uforglemmelig. 10 år senere ga Capcom ut oppfølgeren, spillet var bra men matchet ikke forgjengeren på noen måte. Det har vært snakket mye om Strider 3 i flere år men Capcom har aldri annonsert at noe skal komme. Personlig er jeg glad for at Grin sin versjon aldri så lyset, at Cacpom skrapet den versjonen skjønner jeg godt med tanke på de gjorde med 3d versjonen av Bionic Commando! Uansett en etterlengtet tittel som som mange venter på! Bare Capcom kunne ha hentet tilbake Kouichi Yotsui som lagde det orginale Strider samt Junko Tamiya til å lage musikken, da blir dette et ekte mesterverk!

     

  15. Det er ganske sikkert at PS4 vil bli en suksess mye pga av det sterke merkevare navnet, samt at Sony har levert bra i 3 generasjoner. Når det er sagt så ser man at grafikk ikke altid er avgjørende for å lage et bra spill. Utviklings kostnadene er skyhøye med utviklings team på over 100 mennesker gjør at man følger den samme formelen som de andre, det blir lite rom for kreativitet. Derfor ser man FPS og tredjepersons spill som kopierer elementer fra hverandre. Indie spill er jo et friskt pust, der er man tilbake med de samme prinsippene som man hadde på 80 tallet, lage spill man har lyst til å spille! Få personer er innvolvert i slike prosjekter derfor har de lite å tape på å være innovative, de har rett og slett lave drifts kostnader. Det var også det som var herlig med NES man hadde den følelsen av at spillene var innovative, software selskapene hadde fokus på at spillene skulle være enkle og spille samt at det skulle være elementer som fikk deg til å sitte time etter time med det samme spillet. Selvfølgelig er det mange gode spill nå om dagen også, men jeg føler det blir lengre og lengre mellom hvert gullkorn. Bransjen har jo også sagt at det vil bli færre spill på neste generasjon pga enda høyere utviklingskostnader enn tidligere. Personlig har jeg en NES, dette er også en konsoll jeg tar frem en gang i blant for å mimre litt. Her er noen av mine gullkorn som jeg spilte som mest fra 88-92.

     

    Castlevania 1-3

    Mega Man 1-4

    Duck Tales

    Batman

    Gradius

    Life Force

    Crisis Force (Famicom)

    Kid Dracula (Famicom)

    Little Nemo

    Metroid

    Zelda 1-2

    Metal Storm

    Little Samson

    Gargoyles Quest 2

    Shadowgate

    Strider

    Blaster Master

    Super Mario Bros 3

    Kick Master

    Mr Gimmick

    Probotector 1-2

    Bionic Commando

    Shadow Of The Ninja

    Kid Icarus

    Wrath Of The Black Manta

    Punc Out

    Ninja Gaiden

     

     

     

  16. Denne artikkelen er jeg ganske enig med. Spillet har sett vanvittig lovende ut fra antall trailere og bilder som har blitt vist i diverse medier, i tilegg har det også stormet mye hype rundt dette spillet. I går fikk jeg spillet på PC, til min store glede startet jeg spillet for deretter å bli veldig skuffet. Grafikken med max settinger så livløst og kjedelig ut, dårlige teksturer og animasjon. Grafikken er tydelig mye dårligere enn det bilder og videoer har vist fra dette tidligere under utviklings stadiet. Jeg tuller ikke når jeg sier at dette hadde vært middelmådig i 2008 på en PS3! Vi er nå i 2013 da forventer vi en utvikling både i orginalitet og grafikk prestasjoner, desverre innfrir ikke dette spillet på noen plan! Det beste Sega kunne ha gjort er å kansellere dette prosjektet når det gikk skeis, nok en kalkun som blir en hylle varmer. Spar heller pengene deres til Crysis 3!

    • Liker 1
  17. Når det gjelder priser på Nes, Snes og Megadrive etc, så er ikke prisene til sortiment.no og games1.no ekstremt dyrt! Mange av disse spillene drar seg mot 25år noen eldre, prisene stiger for hvert år som går grunnet stor samlerverdi og etterspørsel. Se på spill som Radiant Silvergun og Castlevania Vampires Kiss på Saturn og Snes, her må du lett gi opp mot 1500kr! Venter du 10 år til kan jeg garantere att alle spillene er kjøpt opp og de som er til salgs vil koste skjorta, så 299 kr er ikke dyrt i det hele tatt for spill som Super Street Fighter 2 og Mario World.

     

    Noen skriver kjøp på ebay der er det billig,feil!!! De som selger på ebay er svært bevisste på hva de skal ha for varen, i tilegg så kommer frakt og moms samt forenklet tollgebyr i tilegg da vil spillet havne langt over 299kr!

     

    Skal man hive seg på retro bølgen så må man betale for det, eller så kan man altid spille på "crap" emulatorer ulovlig! Det er ikke noe annerledes enn de som samler på gamle vinyl plater, de må betale for at det er lite av det samt at det hotte går for en høyere pris. Jeg er en aktiv gamer på 37 år og har spilt siden 1984, startet med en Commodore 64, så jeg vet hva jeg snakker om her.

     

    Pal spill er ofte mye dyrere en NTSC utgavene, dette har med volum å gjøre. Nes var i sin tid utrolig stor i USA, dermed fikk de opparbeidet ett meget stort utvalg som man kunne velge fra med spill. Det er en enkel sak å modde en Nes, dermed kan man spare litt ved å skaffe seg en NTSC versjon av spillet. Har man mulighet til å dra til Tokyo, så kan man skaffe seg retro maskin og spill til en meget lav penge, i butikker som Super Potato ol.

     

    Retro maskiner som er svært populære nå er Nes, Snes, Megadrive Neo Geo AES, PC Engine, Sega Saturn, Dreamcast, Amiga 500 og 1200.

×
×
  • Opprett ny...