Gå til innhold

HenningSkj

Medlemmer
  • Innlegg

    70
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av HenningSkj

  1. Heisann!

    Jeg var akkurat innom nettbutikken til Digital Impuls for å kjøpe noe kabel-greier. Etter handelen ble derimot oppmerksomheten min fanget av et banner på forsiden deres om at de har salg på en haug med greier til Arduino, Raspberry Pi, BBC: Micro Bits, osv...

    Trykket meg inn på litt diverse komponenter til sånne LED-skilt, kalt "RGB LED Matrix", men stusset litt over begrepet "pitch"...

    Felles for alle LED-skiltene de tilbyr, er at det står noe om hvor mange millimeters pitch de har – alt i fra 3mm, 5mm til 6mm.

    Men hva betyr dette egentlig? Hva betyr pitch i denne sammenhengen? 🤔

     

    På forhånd takk for svar / forklaringer.  🙌

  2. Kjære forum,

     

    Som elev på Friluftslivskulen, aka. Nordfjord Folkehøgskule, skal jeg blant annet *endelig* ta Jegerprøven! Dette er noe jeg har sett frem til så ufattelig lenge!

     

    Jeg har skutt en del med både under- og overløps, halvautomatiske hagler og luftgevær tidligere, så selve skytinga er ikke nytt for meg. Det nærmer seg jul og jeg tenkte i den anledning å ønske meg eget hørselsvern - helst av den elektroniske typen.

     

    Har sett litt kjappe reviews fra amerikanske våpen-entusiaster på YouTube og oppdaget fort at det ikke nødvendigvis var det dyreste hørselsvernet som var det beste.
     

    Har til nå sett på følgende par:

    • Peltor SportTac (aka. 3M Peltor Tactical Sport ?) hos XXL ~ 1000
    • MSA Sordin Supreme Basic hos XXL ~ 1600
    • MSA Sordin Supreme Pro X hos XXL ~ 2000

    Av de tre overnevnte er det et sterkt prissprang; fra 1000 ~ 2000 kroner.

     

    Det er tydelig at Peltor er et godt valg for veldig mange, og få kunne si at Sordin var verdt de ekstra pengene. En skrev bl.a. at Supreme Pro X'ene hadde en veldig høyfrekvent og konstant pipelyd som var uutholdelig over tid.
     

     

    Dersom du sitter på kunnskap, erfaring eller et bedre forslag ønsker jeg intet mer enn at du kommer med det!

     

    På forhånd takk for hjelpen!  :thumbs:

  3.  

    På forhånd takk for tilbakemeldinger!   :thumbs:

     

    Har ikke erfaring med din kombinasjon, men har Metabones Smartadapter (ikke Speedbooster) som brukes sammen med Olympus E-M1. Har foreløpig brukt det vesentlig med Canon 50mm makro, 100mm L Makro og en gammel 35-350mm L og autofokus har fungert rimelig bra. Dvs stort sett fokuserer det OK, noen ganger må man prøve 2-3 ganger (bevege fokuspunktet litt) og noen få ganger feiler AF helt.

     

    Mine erfaringer med E-M1 og mine linser er selvfølgelig ikke direkte overførbart til GH4 og dine linser. Da jeg kjøpte fantes det ingen andre enn Metabones som ga blenderkontroll med Canon-linser på MFT så jeg gjorde ingen vurdering av alternativ, men det finnes nå. Av det jeg har sett av tester så har imidlertid Metabones fått best karakter mht AF-stabilitet og design.

     

    Et lite problem med mitt adapter er at det gir lettere flare i kraftig motlys enn samme linse på et Canon-kamera. Har ikke sett andre klage på det, og Speedbooster er uansett litt annet design.

     

    Jeg bruker lite videofunksjon, men forstår godt at du ønsker deg GH4 for video. Vet ikke om du ser for deg å bruke AF under opptak? I såfall tviler jeg på at Canon-linser og adapter er en gunstig løsning, ikke sikker på hvor bra det er med MFT-linser heller, men kan kanksje noen andre svare på. God AF er uansett fordel for rask prefokusering.

     

    Når det gjelder maks opptakstid så er jeg ikke sikker på om det er 30 minutters grense på "norske" GH4 heller. Du bør uansett få en veldig god pris for å forsvare å miste de rettigheten som norsk kjøpslov gir. Merk at GH5 er spådd til Photokina om en drøy måned. Om det stemmer, og eventuelt pris og tilgjengelighet vet jeg ikke, men det kan være noe å ta med i vurdering, avhengig av hvor raskt du må handle.

     

    Tenk også over hvor viktig det er for deg å satse på to systemer. Det vil alltid kreve en viss grad av duplisering av utstyr. Verken 600D eller 7DI har mye verdi i dag (selv om det er gode kameraer). For meg er bruk av adapter mer en nødløsning når jeg allerede har Canon-linser som dekker enn noe jeg vil satse på som en permanent løsning ved kjøp av nye linser.

     

    Hva som er best for deg må du selvsagt gjøre en egen vurdering av, men MFT kan gjøre en bra jobb også for annen bruk enn video. Tilsvarende kan Canon fikse video godt også, men problemet her er at hvis du skal ha log-profiler og/eller 4K må du forløpig veldig opp i pris. Klarer du seg med 1080p og standardprofiler vil både 70D og 80D kunne fungere bra, og de gir også brukbar autofokus i videomodus.

     

     

    Jeg har brukt 7D-en med et par L-glass objektiver, samt Canons 50mm f/1.4, men har ikke disse selv. Resultatene var fantastiske, men jeg sikler fremdeles etter muligheten for 4K. I tillegg kan jeg filme 96FPS i 1080p med GH4-en (noe som er ganske så handy i både skifilmer og tilsvarende  :wee: )

     

    Angående 30-minutters sperre; det er slik på alle speilreflekskameraer. Produsentene må merke kameraene de produserer som Fotokamera m/ filmfunksjon, eller Filmkamera m/fotofunksjon. Derfor har så og si alle DSLR-er innenfor Europa 28 og 30-minutters sperre.

     

    Edit: Vil gjerne legge til at jeg får GH4-en (brukt innendørs i max. 5-6 timer) med ekstra batteri og sjelden viewfinder til 8K - samlet. Så jeg anser det som et kanonkjøp, uavhengig av om GH5 lanseres om en måned eller ei.  :whistle:

     

    Har du sjekket ut MagicLantern ?

    Gratis programvare som lar deg forbedre videopptak i Canon kamera og GH4 på de fleste områdene.

     

    Ja, det har jeg. Jeg filmet bl.a. en timelapse til en skoleoppgave om etikk og moral for ikke så alt for lenge siden. På 7D-en kan man dessverre ikke leke seg så alt for mye. Kjekt med fokus-peaking og den slags, men kameraet henger seg veeeldig fort opp, og klarer egentlig ikke å filme i bedre kvalitet enn tidligere.  :thumbdown:

  4. Hei!

     

    Jeg har inngått kjøpsavtale med en kjenning av meg (voksen, profesjonell fotograf) som selger et SÅ OG SI ubrukt GH4 fra Panasonic. Kameraet er importert fra B&H i USA, og har derfor ingen 30-minutters sperre *sweet*  :w00t:

     

    MEN - jeg har også et 600D fra mine yngre dager som fotograf, og et 7D MkI fra senere år. Jeg er fremdeles bare en ung og fattig student, og har med andre ord ikke så aaalt for mye kapital til kjøp av utstyr. Jeg har dog nylig fått en kontrakt som innebærer tre filmer til en e-læringsplattform i et oljeselskap. Disse pengene skal finansiere mye av dette nyere utstyret, ettersom jeg flytter på folkehøgskole (friluftsliv) om bare en måned. 

     

    På grunn av at jeg har 7D-en ønsker jeg egentlig å kjøpe EF-linser. Jeg ser at det er mye bra (og relativt gode) native-linser til GH4-en, men disse føler jeg ikke vil gi meg noe utbytte på EF-kameraene.

     

    Jeg lurer derfor på om noen her har erfaring med Metabones' Speedbooster, eller tilsvarende adaptere. Jeg foretrekker kvalitet, men føler samtidig Metabones' tar i drøyeste laget for sine adaptere (6000kr - 8000kr). 

     

    (Kan nevnes at jeg har fått tilbud på en av Metabones' adaptere fra en *kremt* vennlig leverandør. Får den da til ~4000kr.) 

     

     

    På forhånd takk for tilbakemeldinger!   :thumbs:

  5. Hei,

     

    Har i årevis siklet etter å ha skaffet meg en rig til DSLR-kameraene mine, ettersom jeg lager en god del film. Jeg har hatt en billig justerbar en, men det er liksom ikke helt det samme.

     

    Når man tar en titt på det som er å kjøpe i fotobutikker, i butikk og på nett, oppdager man jo rimelig fort at man må punge ut gaaanske mye for et par aluminiumsrør, plastikkdeler, og noen skruer. 

    Har noen her bygget egen rigg? Evt. bestilt deler bit for bit på nett, og satt sammen?
    Er på utkikk etter muligheten for å utvide i etterkant, til en ikke så alt for høy pris.

     

     

    På forhånd takk for bidrag!  :thumbs:

  6. Hei!

     

     

    Etter å ha spilt ARMA II og III en god stund, har jeg møtt på alle slags typer spillere. Seriøse spillere, amatører, admins, kids, "No-Mic"'s, for ikke å snakke om trolls..

     

    Forleden dag kom jeg over en ~20 år gammel amerikaner som hadde KRYSTALL-KLAR lyd.. Jeg og kameraten min spurte vedkommende om hvordan han hadde fått til slik en tydelig og klar mikrofon, og han fortalte at han tok i bruk flere forskjellige programmer for å få dette til.

     

    Etter et kjapt Google-søk og uttallige YouTube-videoer har jeg ikke blitt hakket klokere. Det eneste jeg klarer finne er videoer av russiske 10-åringer med programmer som ligger i grenseland av å kunne kalles et virus.. :omg:

     

     

    Kjenner noen av dere til lydforbedringsprogrammer for Skype, Teamspeak og In-Game Voice? :hmm:

     

    Tar for øyeblikket i bruk Logitech's nyeste versjon av G35. :thumbs:

     

     

    På forhånd takk for svar!

  7.  

     

    Hei.

     

    Igår bestilte jeg mat fra et gatekjøkken, jeg bestilte en kebab uten mais. Men fikk med mais. Jeg har bestilt mye der ifra og det sjeldent at vi får det vi bestiller, men vanligvis har vi ringt dagen etter for å klage, og der etter fått ny mat. Men idag fikk tydeligvis ikke dette, da de sa at jeg var nødt til å ha ringt igår rett etter at jeg merket at det var feil med maten.

     

    Jeg synes det er litt feil at jeg møtte ha ringt rett etter at jeg oppdaget at maten var feil. Hva hvis jeg ikke hadde telefon eller penger på kortet (hvis jeg hadde hatt kontantkort?)

    Jeg lurer litt på hva loven sier rundt dette. Det er ikke store sakene, men jeg ble litt irritert på dem.

     

    Vil gjerne ha lenker / referranser :)

     

    Jobber på en lokal McDonalds-restaurant; vi plikter oss å utlevere alt av feilgitt mat innen samme dag som du bestilte. Altså; bestilte du en burger uten agurk, men fikk med agurk får du kun ny om du gir beskjed samme dag.

     

    Loven, så vidt jeg vet, ligger hos Forbrukerrådet, og går nok under kjøpsloven/forbrukerrett.

     

     

    By the way; med mindre du selv sjekker hva du FAKTISK får i produktet, plikter vi oss ingenting. Fastfood/Restaurantnæringen er en servicebedrift, hvor det er mennesker som står for store deler av arbeidet. Dette betyr at det er en viss toleranse for feil, fordi vi alle gjør vårt beste.

     

     

    Jeg anbefaler deg at du neste gang sier ifra om at du gjentatte ganger har opplevd å få med mais, når du tydelig har bedt om ikke å få det med. Still hardt mot hardt, forklar at du har allergier, og at du vil fraråde alle du kjenner fra å gå der igjen.

     

    (Forbrukerrådet, samt MatTilsynet har strenge bestemmelser om spesialbestillinger i.an. av allergier! Dette betyr at du har viktige rettigheter som allergiker når du bestiller mat!)

     

     

    Jeg tviler på at det selv er slik med McDonalds at dere aksepterer at noen kommer igjen med halvspist mat såpass lenge i ettertid at det er påtide med ett nytt gratis måltid. Selv om det er samme dag.

     

     

    Vi ser det an; om personen har kjørt hjem med maten, er det lite vi vil gjøre (maten har mest sannsynlig blitt kald på veien hjem). Om personen har spist en 3/4 av en cheeseburger, og ber om ny, pleier vi som regel bare gi ut en ny. "Kunden har alltid rett", og kan komme med uttallige påstander om hva som var feil med maten (tro meg - jeg har hørt det meste.. :hrm::rofl: )

     

    Dessuten; en cheeseburger koster 10 kr. Den utgjør 0.00001% av McDonalds' omkostninger.

  8. Hei.

     

    Igår bestilte jeg mat fra et gatekjøkken, jeg bestilte en kebab uten mais. Men fikk med mais. Jeg har bestilt mye der ifra og det sjeldent at vi får det vi bestiller, men vanligvis har vi ringt dagen etter for å klage, og der etter fått ny mat. Men idag fikk tydeligvis ikke dette, da de sa at jeg var nødt til å ha ringt igår rett etter at jeg merket at det var feil med maten.

     

    Jeg synes det er litt feil at jeg møtte ha ringt rett etter at jeg oppdaget at maten var feil. Hva hvis jeg ikke hadde telefon eller penger på kortet (hvis jeg hadde hatt kontantkort?)

    Jeg lurer litt på hva loven sier rundt dette. Det er ikke store sakene, men jeg ble litt irritert på dem.

     

    Vil gjerne ha lenker / referranser :)

     

    Jobber på en lokal McDonalds-restaurant; vi plikter oss å utlevere alt av feilgitt mat innen samme dag som du bestilte. Altså; bestilte du en burger uten agurk, men fikk med agurk får du kun ny om du gir beskjed samme dag.

     

    Loven, så vidt jeg vet, ligger hos Forbrukerrådet, og går nok under kjøpsloven/forbrukerrett.

     

     

    By the way; med mindre du selv sjekker hva du FAKTISK får i produktet, plikter vi oss ingenting. Fastfood/Restaurantnæringen er en servicebedrift, hvor det er mennesker som står for store deler av arbeidet. Dette betyr at det er en viss toleranse for feil, fordi vi alle gjør vårt beste.

     

     

    Jeg anbefaler deg at du neste gang sier ifra om at du gjentatte ganger har opplevd å få med mais, når du tydelig har bedt om ikke å få det med. Still hardt mot hardt, forklar at du har allergier, og at du vil fraråde alle du kjenner fra å gå der igjen.

     

    (Forbrukerrådet, samt MatTilsynet har strenge bestemmelser om spesialbestillinger i.an. av allergier! Dette betyr at du har viktige rettigheter som allergiker når du bestiller mat!)

    • Liker 2
  9. den mopeden du har nå bruker ikke blinklys på speilene så det kommer til å bli vanskelig å integrere de nye speilene inn i mopedens elektriske system.

     

    har du erfaring med elektronikk og mekking på moped så skal det være lett... hvis ikke så anbefales det at du kjøper andre speil uten blinklys.

     

    Speilene jeg har nå fungerer utmerket - ingen problemer. Tingen er at jeg ser på det som mer "opplysende" for andre traffikanter, som ikke nødvendigvis følger med på "hoved"-blinklysene mine.

    I tillegg blir det (hvis det blir en suksess) et pluss når jeg skal selge..? :wee:

     

    Har kamerater som kan altmulig på moped; spør dem om hjelp :dremel:

     

    Takk for svar! :roll:

  10. Har planer om å skifte ut de nåværende originale speilene på min Keeway F-Act Evo 50 (2013). De originale speilene har en lengde (fra mutter til speilets tupp) på 400mm. Speilene jeg derimot har tenkt å montere, har bare en lengde på 250mm.

     

    Har noen erfaringer med disse speilene fra før? :hmm:

     

    Har noen alternative løsninger, evt. forlengere?

     

    .. eller vil det gå helt fint?

     

     

     

    På forhånd takk for svar! :thumbup:

  11. Så det er ikke bare "vanlig" Politi vi snakker om her, som "bare" har MC-lappen?

     

    Ser ofte at betjentene som kjører motorsykkel viser en litt større stolthet for yrket, og har ofte bedre kontroll.

     

    Noen som har peiling på hvordan man evt. "utdanner" seg til dette yrket? eller er det slik at man må "promoteres"?

  12. Ser til stadig politimotorsykler i forbindelse med trafikkreguleringer og viktige arrangementer. Motorsyklene er til for økt mobilitet og bedre tilgjengelighet.

     

    Men jeg har alltid lurt på; HVEM er det som kjører disse motorsyklene? Er det kremen av norsk politi? Har de noen spesielle ferdigheter, eller er de bare en form for Super-Politi?

     

    Hadde vært flott med innspill. :D

  13. Hei!

     

    Har et kapittel nå i VG1 hvor vi har om jordas indre, plater, mm.

     

    Skrev et punkt som følgende; For 200 millioner år siden hadde vi kontinentet ”Pangea”.

     

     

    Spørsmålet mitt er; har noen noe kunnskap ang. når livet "oppstod" på Jorda? Tenker da på de første skapningene, som hadde liknende egenskaper som dagens dyr.

     

     

    På forhånd takk for svar!

  14. Kjøpte for en måned siden helt ny moped, en Keeway F-Act Evo 50 ved Stahlen MC her i Stavanger.

     

    Keeway-F-Act-Evo-50-09.jpg

     

    Selve problemet er at gassen ikke reagerer slik den skal. Ofte må jeg gasse litt for at mopeden skal starte, og den dør ofte ut hvis den går på tomgang.

    Dette er ikke det jeg bryr meg aller mest om, for gassen, altså selve den man vrir på, er nærmest helt løs. Mopeden begynner ikke å gå fremover før ved ca. 70 % vridning.

     

    Det høres kanskje ut som et ellers "lite" problem, men det er vanvittig vanskelig å kjøre mopeden m.t.p. at jeg hele tiden må perfeksjonere gassfordelingen.

     

    Problemet har jeg tydeligvis hatt helt fra start, men fikk med en gang beskjed om at mopeden bare skulle kjøres inn, og at det kunne være vanlig i begynnelsen.

     

    Har snakket med dem per telefon idag, og de sa det bare var til å komme inn med den. Hvis dette er noe jeg LETT kan løse selv, vil jeg heller det. I ordet lett legger jeg at man ikke har noen mekanisk kompetanse.

     

     

    På forhånd takk for svar.

  15. Hei alle sammen!

    Dette er utrolig alvorlig for meg, for tiden, og ber dere ta dette seriøst!

     

    Jeg er en 15 år gammel gutt som nå fullfører 10. klasse. I denne anledning har jeg tenkt å få en slags "ny start" til sommeren.

     

    Ett av mine største problem, for øyeblikket, er vekta.

     

    Jeg er 180 cm høy, men veier 97 kg! ( ~100 kg )

     

     

    Magen vokser seg større og større, og det er noe jeg absolutt ikke ønsker lenger! BMI-en min er 29.9 , ergo, jeg øker sjansene mine for å få Diabetes med 450 % per 10 år!

     

     

     

    Jeg sliter med at jeg fort får vondt i akilles ( strekning ) og at jeg har en litt skjør rygg, fra et brudd etter et fall på ski.

     

    Hva kan jeg gjøre? Vær obs på at jeg vil antakeligvis drive med andre ting + jobb i denne perioden, og ønsker også å fortsette etter sommerferien.

     

    Alle tips er velkomne!

     

     

    Vennlig hilsen, meg! :blush:

  16. Hvis det er en mulig løsning som tilfredsstiller deg så skjønner jeg egentlig ikke hvorfor du opprettet tråden.

    Slik jeg forsto det så trengte du en ekstra mikrofon i tillegg til den Røde mikrofonen du har.

     

    Skjønner du ikke hvorfor jeg opprettet tråden? Les én gang til, så skal vi snakkes.

     

    Jeg var på jakt etter lavalier-mikrofoner, noe som viste seg å ikke være nødvendig.

×
×
  • Opprett ny...