Gå til innhold

Hassli

Medlemmer
  • Innlegg

    424
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hassli

  1. vidor skrev (53 minutter siden):

    De mest korrekte da blir vel å ta du ferien slik at du kan begynne litt tidligere. 2 uker forsinkelse bør nyjobben kunne godta når du forklarer problemstillingen og holdningen til din nåværende sjef.

    Jeg vil ikke anbefale deg å jukse dette til, da det fort vil falle tilbake på deg. Gjør dette ordentlig og ryddig, det lønner seg nok for alle parter i lengden.

    Ja, har tenkt den tanken. Arbeidsgiver gjør dette for pure faen, så frister å svare med samme mynt. 

  2. Gjest 09b04...4cf skrev (35 minutter siden):

    Du har ny jobb, ser du ikke for deg at du kommer til å bruke referansen fra nåværende jobb er det bare å dra. Du skylder ikke noen noe som helst.

    Moralsk feil, men du taper ingenting på dette. Nåværende arbeidsgiver kan kreve at du dekker opp for stillingen som må fylles i oppsigelsestiden, men det innebærer neppe mer enn at de bare ikke gir deg lønn.

    Anonymous poster hash: 09b04...4cf

    Ja lønnen er ikke det jeg stresser med, siden jeg får det fra den nye jobben uansett. 

    Er mer redd for å bli saksøkt/holdt ansvarlig men vet ikke hvor vanlig det er. 

  3. Jeg har fått jobbtilbud i et annet skandinavisk land. Jeg har driti meg litt ut og sagt at jeg kan begynne tidligere enn oppsigelsesfristen på min nåværende jobb (ca halvannen måned før) - sjefen nekter meg å dra tidligere. Har ca 3 uker til gode i ferie som jeg kan ta ut. 

    Hvordan påvirker det meg hvis blir "syk" de resterende ukene på min nåværende jobb? Som regel har vi aldri hatt behov for sykemelding og ringer kun eller sier ifra hvis vi er dårlige. Jeg flytter permanent til utlandet så jeg er ikke avhengig av denne jobben uansett. 

     Eller bør jeg si ifra til den andre jobben at jeg må utsette start dato i noen uker? Hastet litt hos dem slik jeg forstod det men men.. 

     

     

  4. Hei, 

    Jeg er litt usikker på hvilken retning jeg skal ta og vet at mange av dere har tatt en økonomiutdanning så jeg prøver her. Jeg ble ferdig utdannet siv.øk i 2019.
     

    Når det gjelder bachelor så tok jeg aldri fordypning i regnskap og jeg kan derfor ikke bli regnskapsfører. Årsaken til det er fordi jeg har jobbet litt med regnskap og synes det var kjempe kjedelig. På masteren tok jeg strategi som hovedemne. Nå som jeg er ferdigutdannet er det faktisk veldig lite jobber jeg kan få mest fordi de fleste arbeidsgiverne ønsker fortrinnsvis finans eller regnskap som hovedprofil. Jeg har heller ikke søkt jobber hos de fire store, hovedsakelig fordi jeg ikke tror jeg helt vil passe inn i miljøet. Jeg har søkt litt rundt men sånn som situasjonen ligger ann nå men corona osv, så er jobbmarkedet tøft. 
     

    Jeg tenker nå å fortsette studier. Jeg har jobb, men den er ikke relatert til studiet og jeg tjener 400K, men jeg vet at jeg absolutt har mulighet til å tjene mer/jobbe med noe mer relevant. Jeg har tenkt to muligheter. 
    1. Revisorutdanningen. At jeg bygger på masteren men revisjon for det vil nok gjøre meg mer attraktiv eller 

    2. Ta de fagene jeg mangler for å bli regnskapsfører. Jeg mangler ca 52 studiepoeng og dette må jeg evt ta på BI og betale av egen lomme. 

    Det er en tredje mulighet og det er å ta revisjon master samtidig som jeg tar regnskapsfagene på BI slik at jeg kan bli revisor og regnskapsfører. Men hvor relevant er dette egentlig? Har jeg behov for begge? 
     

    Vet noen hva som lønner seg og hva jeg egentlig bør gå for? Trenger noen råd?
     

  5. Vet ikke helt hvor dette passer inn, 

     

    men jeg kjøpte en bok fra akademika igår og det viser seg at det er feil bok. 

     

    Får jeg pengene tilbake eller tilgodelapp. Ganske dyr bok så jeg vil helst ha pengene. Men vet noen hva policyen er? De har stengt idag og imorgen så jeg får ikke ringt foreløpig. 

  6. Hei, kunne noen hjelpe meg med denne oppgaven? Sitter så innmari pris og trenger kun litt veiledning. Hadde satt pris på all hjelp :)

     

    "Selskap kan verdsettes ved å diskontere de forventede framtidige kontantstrømmer driften av selskapet forventes å generere. Tilsvarende kan prosjekter verdsettes basert på diskonterte kontantstrømmer. Verdien av selskap vil kunne være avhengig av finansieringen. Diskonteringsrenter for prosjekter vil også i praksis ofte være avhengig av selskapets finansiering. Her skal du vise at noen ulike tilnærminger til å håndtere effekten av gjeld gir samme resultat under noen forutsetninger.

     

    Ta utgangspunkt i kontantstrømmer for framtidige perioder fra drift før skatt og finanskostnader. Siden det du skal vise vil gjelde for hver enkelt framtidig kontantstrøm, og dersom det gjelder for en enkelt kontantstrøm, vil det også måtte gjelde totalt, er det greit å fokusere på kontantstrømmen k som kommer om n perioder. Anta at avkastning på aktiva er rA, avkastning på egenkapital er rE og avkastning på gjeld er rD. Verdien av egenkapital er E og verdien av gjeld er D. Anta at rA og rD er kjente størrelser, mens rE må beregnes basert på dem. Selskapsskattesatsen er TC. Vi kan skille mellom følgende tilnærminger:

     

    i. Kontantstrøm til totalkapital etter skatt som om egenkapitalfinansiert og WACC etter skatt som diskonteringsrente.

    ii. Kontantstrøm til totalkapital etter skatt, der skattefordel av gjeldsrenter er medregnet, og WACC før skatt som diskonteringsrente.

    iii. Kontantstrøm til totalkapital etter skatt som om egenkapitalfinansiert, diskontert med WACC før skatt, pluss en justering for skattefordelen av gjeld. (APV – Adjusted Present Value.)

    iv. Kontantstrøm til egenkapital etter skatt og avkastningskravet til egenkapital.

     

    Løs oppgaven ved å lage et talleksempel som demonstrerer at de fire tilnærmingene gir samme resultat. Men formuler nåverdiene med symboler før tallberegningene. Et talleksempel som får fram de sentrale poengene kan bygge på følgende forutsetninger:

     

    I periode 3 kommer en kontantstrøm på 1 000 000 før skatt. Anta ellers følgende:

    Selskapsskatt: TC% = 25 %

    Avkastning på aktiva: rA = 10 %

    Avkastning på gjeld: rD = 4 %

    Gjeldsandel: D/V = 60 %

    Egenkapitalandel: E/V = 40 %" 

     

    Takk på forhånd! 

  7. Hei, sitter litt fast her og lurte på om jeg kunne få litt hjelp :) 

     

    Vi jobber i R studio og har fått i oppgave om å lage en regresjonsanalyse. 

    Jeg har laget 3 modeller. 

     

    Modell 1. Vi tester om kriminalitet har en påvirkning på boligpris. R2 =0.1505, p-value=2.2e-16. Beta (helningskoeffisienten) i modellen er - 415.85

     

    Modell 2. Tester om lav økonomisk status har en påvirkning på boligpris. R2=0,5276, p-value=2.2e-16. Beta er -924,17

     
    Modell 3. Tester om både kriminalitet og lav sosialøkonomisk status har påvirkning på boligpris. 
    R2=0.5326, p-value for kriminalitet er 0.0209 og p-value for lav status er p-value=2.2e-16. Beta for krim. er -84,67 og for lav status er -879.25

    Siden p<0.05 har jeg skrevet at variablene i hver modell er signifikante (nullhypotesen er at de ikke er det. 
     
     
    Det jeg lurer på er da;
     
    1. Hvor er ikke R2 i modell 3 lik summen av R2 i modell 1 og 2. 
     
    2. Hvorfor endrer helningkoeffisientene seg (altså kriminalitet og lav status) fra modell 1 og 2 til modell 3. 
     
    Hadde satt en veldig stor pris på hjelpen. 
  8.  

    Har tatt ferdig bachelor i økonomi og administrasjon på BI. Begynte på masteren men droppet ut og venter nå på å begynne master et annet sted. Men det jeg lurer på er om det er mulig å ta bachelor i f.eks revisjon på BI og kun betale for siste året? Mtp på at de to første årene er lik økad. For jeg da også bachelor i revisjon? Noen som vet? 

    Det er jeg 99% sikker på at går fint.

     

    Takk for svar. Får sende mail til BI og høre med dem. 

  9. Har tatt ferdig bachelor i økonomi og administrasjon på BI. Begynte på masteren men droppet ut og venter nå på å begynne master et annet sted. Men det jeg lurer på er om det er mulig å ta bachelor i f.eks revisjon på BI og kun betale for siste året? Mtp på at de to første årene er lik økad. For jeg da også bachelor i revisjon? Noen som vet? 

  10.  

    Noen andre som har eksamen i mikro? Dritt lei det faget, er 3 gangen jeg tar det opp fordi jeg misforstår oppgavene hver gang! 

     

    Tar opp for 2. gang. Sitter og jobber med Enkel Eksamen kurset, går sånn noenlundende greit. Motivasjonen er derimot på bånn, halve klassen har ferie, og er møkklei skole :hrm:

     

    Ser den! Er drittlei sjæl. Men snart er det heldigvis over  :w00t:

  11.  

     

     

    Noen andre som har eksamen i mikro? Dritt lei det faget, er 3 gangen jeg tar det opp fordi jeg misforstår oppgavene hver gang!

    Jeg skal også ta den opp, sliter litt selv! Skal komme i gang med eksamensoppgaver nå.

    Synes du det går greit med oppgavene?

     

    Er kjempe greit når jeg jobber med det, men tror nok jeg misforstår hva de spør etter. Får jeg en C så er jeg storfornøyd!

     

     

    Sliter med litt av det samme. I tillegg har jeg ikke jobbet med faget på en stund, så jeg må bruke litt tid på å hente meg inn. Liker virkelig ikke disse oppgavene hvor vi må drøfte og gjøre rede for ulike ting, svarene mine blir på en måte veldig basic.

     

     

    Ser den! De skal dra svarene så jævlig langt, der jeg svarer med to setninger, svare de tydeligvis med en hel side. 

     

    Har som sagt hatt eksamen i dette faget to ganger tidligere og da har jeg tegnet mye grafer osv og har endt opp med ræva karakter begge gangene. Får prøve å skrive så mye som mulig denne gangen istedenfor. Klarer ikke selv å få et godt grep på stoffet. Er spent på hva vi får på eksamen. 

  12.  

    Noen andre som har eksamen i mikro? Dritt lei det faget, er 3 gangen jeg tar det opp fordi jeg misforstår oppgavene hver gang!

    Jeg skal også ta den opp, sliter litt selv! Skal komme i gang med eksamensoppgaver nå.

    Synes du det går greit med oppgavene?

     

    Er kjempe greit når jeg jobber med det, men tror nok jeg misforstår hva de spør etter. Får jeg en C så er jeg storfornøyd!

  13.  

     

     

    Kan vi tolke resultatet av den beregnede modellen E (etter vi har kjørt den med robuste standardfeil) som at det kun er impressions som har en innvirkning på antall clicks? Da fordi det er den eneste variabelen som står igjen. Prøver å forutse hva som blir det siste spørsmålet om caseoppgavene, da jeg ser at det ofte spørres om "helheten" i hva vi har funnet ut ved å gjennomføre caset (f.eks hva som har en innvirkning på clicks). 

    Jeg mener det er slik ja ettersom det er kun impressions som har p-verdi under signifikansnivået (i den beregnede modellen med robust-standardfeil). Dvs. at denne variabelen er signifikant for variabelen clicks (at den har betydning for clicks). Dersom noen mener noe annet er det selvfølgelig bare å rette på meg.

     

    Et spørsmål i denne sammenhengen kan være at vi har gjennomført en rekke analyser om hva som bestemmer clicks og at for eksempel impressions er den viktigste forklaringsvariabelen for clicks. Jeg tror at en slik oppgave vil komme.

     

     

    Høres riktig ut. Da er vi enige! 

     

    Kan også komme noe om hvilket utsagn som er GALT, noe jeg tror blir i tilfellet vårt  :hmm:

  14.  

     

     

     

    Er det noen som kan forklare hva alle bokstadene i stata betyr? Tenker på SS, df(frihetsgrader?), MS, Root MSE, Adj R.squared osvosv

     

    Ligger en PDF fil på its som forklarer en god del

    Du kan ikke tilfeldig sende meg den PDF-filen, finner den ikke på Its ? :)

    Sendte deg PM

    Kunne du sendt meg også muligens? :) Hadde hatt bruk for den filen jeg også.

    Lastet den opp her en en side eller to bak :)

×
×
  • Opprett ny...