Gå til innhold

Lothorian

Medlemmer
  • Innlegg

    126
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lothorian

  1. Er på jakt etter en trådløs ruter. Et av kravene er at den støtter VPN oppkoblinger. Nå er ikke jeg noen guru på nettverk. Men jeg har forstått det sånn at noen rutere har VPN pass through, mens andre har innebygd VPN (Linksys WRT54GS mot Draytek Vigor 2900G f.eks.). For det første, hva skiller egentlig de to? Må jeg installere en VPN server i tillegg dersom ruteren bare støtter VPN pass through? Uansett, forslag mottas med takk. Med hensyn til pris bør den selvsagt ikke koste for mye. Men Draytek'en koster vel rundt 1800 kroner. Vil helst ned på rundt tusen-lappen.

  2. Har søkt rundt i forumet, men ikke funnet noe. Selv om jeg mener jeg har lest om det.

     

    Uansett: Jeg har lyst å kjøpe noe fra en butikk i USA som ikke sender utenlands. Er det noen som vet om tjenester i USA hvor man kan sende til en innenlands adresse, hvor de sender videre til Norge?

     

    Takk for svar.

  3. Heh, har en venninne i nonnegata 11 (mener å huske det er adressen) men nettverket hennes har jeg nettopp kryptert med WPA etter at jeg fant ut at en 10 forskjellige maskiner hadde snyltet på linja hennes i 8 mnd :) Tror ikke hun eller sine samboere er så keen på å dele med seg, men jeg kan jo spørre...

    Ai! Kipt når folk snylter. Tenkte nå jeg skulle spørre pent da. Hadde ikke likt det hvis noen snylta på mitt nettverk.

  4. Jeg kunne godt tenke meg tilgang til internett hjemmefra. Siden jeg skal flytte til sommeren, synes jeg det blir stress å fikse ADSL (kostnad, bindingstid etc.). Derfor lurte jeg på om det er noen i nærheten av meg som har trådløst nett med internettilkobling som jeg for en avtalt sum per måned kan logge meg på. Er avhengig av at dette er et stabilt nett. Jeg bor i Nonnegata 22 (i Trondheim altså). Noen i nærheten? Send meg en PM. Mulig det tar litt tid før jeg svarer, for jeg er avhengig av internett på biblioteket for tiden.

  5. Ja..... Vet ikke helt hvor klok jeg ble på dette. Prøver å plukke ut noe:

    1) For overklokking ville en Sempron for Socket 754 vært klart best valg.

    2) Uklokket er ytelsen til Socket 754 og Socket A litt vanskelig å sammenligne, siden den ene er bedre enn den andre på forskjellige ting.

     

    Det beste hadde selvsagt vært Socket 939. Men dette ville krevd nytt hovedkort, ny prosessor og nytt skjermkort (vet det finnes kort med AGP-slot, men hadde vært kipt å kjøpt hovedkort bare for dette).

     

    Ser man litt frem over vil kanskje Socket 754 være et bedre valg en Socket A. Men for min del er det ikke aktuelt å oppgradere Socket 754. Neste oppgradering blir Socket 939 eventuelt Intel. Problemet mitt nå er at jeg har en Celeron 1,3 GHz som blir for treigt (har forresten solgt den). Penger er det ikke fryktelig mye av for tiden. Så da ble valget Socket A. Jeg ville helst ha XP3200+ p.g.a. 400 MHz-bus'en. Jeg er ikke akkurat noen hardware guru som dere sikkert har forstått. Takk for alle innspill. Ting ble litt klarere, selv om det var litt uenighet her og der :)

  6. Nå fikk jeg ikke tilslag på prosessoren. Jeg er klar over at den er utrangert, men alikevel bedre enn en Socket 754, vel? Socket A-hovedkortene benytter jo doble minnekanaler. Mulig jeg har gjort en tabbe, men Socket A-kortet er i boks så da må jeg også ha en prosessor. Det fine med XP 3200+ er at den er 400 MHz. Har prøvd å finne XP 3000+ i 400 MHz-versjon, men det virker tilnærma umulig.

  7. Men det er jo bare å sjekke serienr på CPU, det ser jo originalt ut det, og lar seg vel vanskelig forfalske, da det er etset inn på kretskortet til CPU.

    Hvilken av nummerseriene er serienummeret da? Og hvordan kan dette sjekkes? Synes det ser orginalt ut jeg også selve serienummeret. Ut ifra bildene på det forumet skulle det være lett å se at det gamle nummeret er etset bort. Greit å få en "second opinion" da.

  8. Jeg har lagt inn et bud på en AMD XP3200+ CPU på QXL, men begynner å lure litt. Det er limt på to hvite lapper som tilfeldigvis dekker L-broene. På den ene står det K04.11.20, noe selger sier er datoen den ble produsert. Men på selve prosessoren finner jeg nummeret AQXDA0410XPAW, noe som skal bety at den er produsert i uke 10 år 2004. Jeg søkte litt på nettet og fant følgende forum-innlegg. Synes det er merkelig at disse lappene er limt over akkurat kjennetegnene på at det kan være en falsk prosessor. Og hvorfor står det "warranty one year". AMD gir 3 års garanti dersom den hadde vært ny. Link til auksjonen. Sjekk ut bildene. Takk for svar. Vil ikke kaste bort 1200 kroner. Jeg prøver på ingen måte å kriminalisere selgeren. Dersom disse er falske er det fullt mulig at han/hun ikke vet noe om det.

  9. Jeg formaterte maskina mi igår og la inn XP på nytt. Hadde samme problemet. Putta CD'en inn i DVD-ROM'en, men den nekta å boot'e fra den. Jeg visste at boot-rekkefølgen i BIOS var riktig (dobbelsjekka dette). Til slutt oppdaget jeg at jeg ikke hadde satt opp CDROM på IDE-kontrolleren. DVD-ROM'en min står på secondary slave. Etter at jeg satte denne til CDROM i BIOS funka alt.

  10. Hm ja men jeg er ikke 18 år ennå og kan ikke registrere meg på QXL.

     

    Kan noen forresten lete etter et brukt kort på QXL eller bruktmarkedet for meg?

     

    Har som sagt null peiling  :blush:

     

    Takker for mer hjelp!

    Her har du f.eks. et kort fra bruktmarkedet: Creative Geforce4 Ti4200. I utgangspunktet er dette ihvertfall et rimelig bra kort. Tror du skal kunne kjøre Battlefield ganske greit med det, men det kommer selvsagt også ann på resten av maskina di.

  11. Noen som vet når AMD satser på DDR2 RAM? Hørte for lenge siden at dette var uaktuelt for AMD så lenge hastigheten lå under 667 MHz. Vil dette si at FSB'en må opp i 2 * 667 MHz = 1334 MHz før det blir aktuelt? Mulig dumt spørsmål, men jeg har ikke helt peiling på akkurat dette (og mye annet) :) Det har kanskje ikke noe å si for brikkesettet heller siden AMD har minnekontrolleren integrert i prosessoren.

  12. Nå er det strengt tatt ikke snakk om et skjermkort, men en brikke. Kontormaskina har ikke eget skjermkort, men bruker Intel Extreme Graphics (82845GL-brikken). Problemet oppsto etter at jeg installerte Service Pack 2. Prøver jeg å åpne Paint så krasjer maskina fullstendig. Får ingen melding, men maskina restartes. Når Windows har startet igjen får jeg melding om at det har oppstått en alvorlig feil. Hvis jeg sender rapport til Microsoft får jeg opp melding om at feilen skyldes problemer med en device driver. Andre ganger når feilen oppstår får jeg melding om at det er grafikk driveren det gjelder og skyldes evig løkke eller noe sånt. Noen som har peiling på hva jeg kan gjøre? Har installert nyeste drivere fra Intel.

  13. # nForce 4 støtter 4x PCIe, 5x PCI, 8x SATA og 6 PATA-kontakter.

    # nForce 4 Ultra støtter i tillegg gigabit ethernet, NVIDIA RAID, SoundStorm 2 lyd, SATA-II (med NCQ og 3 Gb/s) og NV Firewall.

    # nForce4 SLI støtter i tillegg to PCIe grafikkporter. Den ene blir på x16 og den andre på x8.

     

    Vil ikke nForce 4 Ultra støtte PCIe 16x? Man må altså opp på nForce 4 SLI uansett om man har et PCIe grafikkkort?

    nForce4 Ultra støtter PCIe 16x, men du får ikke med den ekstra PCIe 8x for å kjøre SLI.

×
×
  • Opprett ny...