Gå til innhold

axelgs

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av axelgs

  1. Hei Liam,

    Det så dessverre ikke ut som gatewayen reagerte i det hele tatt.

    Jeg fant vakumdåsen, stanga og turboen. Ved pådrag var det ingen reaksjon å se på denne stanga. Med makt var det mulig å tvinge denne stanga ned så ventilen fra stanga til turboen rikket på seg. Herifra startet feilsøkinga:
    - Slangen til turbodåsen ble tatt av og sjekket men virket helt fin.
    - Gatewayen ble løsnet fra en ventil/bryter på turboen, men reagerte fremdeles ikke ved pådrag.
    - Ventilen (se bilde) som tidligere hadde stått fast horisontalt hang nå rett ned uten gatewayen koblet til. Denne beveget seg heller ikke ved pådrag. Jeg tenkte at ettersom den ikke beveget på seg og at den nå var i en helt annen posisjon kunne det utgjøre en forskjell på turboen eller motorens ytelse. Hvis gatewayen har holdt den lukket ville den nå være åpen. Det viste seg å være feil.

    Konklusjonen ble altså at det var ingen reaksjoner å spore fra noen av leddene mellom vakumdåsen og turboen - hverken til- eller frakoblet.

    Da sitter jeg igjen med to gåter:
    A) Er vakumdåsen ødelagt? Den reagerer jo ikke selv om at den får trykk ifra den tilkoblete slangen?.
    B) Hvorfor var det ingen forskjell i motorens ytelse etter gatewayen var koblet av og turboventilen fikk henge fritt? For meg var denne ventilen/bryteren så løs at den kan ha vært helt ødelagt eller død.

    Har du vært borti noe lignende, og vet du om det er enkelt på bytte denne ventilen i turboen eller vakumdåsen?

    Oppdatert mappe med flere bilder: http://s1363.photobucket.com/user/Axelgs/library/H-1

    Ha en fin kveld!

  2. takk for svar!
    Skrudde av denne pluggen i dag, og den så helt ren og pen ut. Blåste og pusset litt på den allikevel - men uten hell.

    Jeg skal se om jeg finner denne stanga i morgen ettermiddag. Jeg har på magefølelsen at dette er en liten tullefeil, så jeg får håpe jeg slipper å vrenge lommeboka fullstendig på dieselverkstedet i byen!

  3. Hei.

    Har dessverre ikke funnet problemet enda. Ingen tydelige hull på vakumslangene. Jeg ser at det er veldig rimelig å kjøpe nye vakumslanger, så kanskje jeg bare skal kjøpe inn og sette på selv? Er vakumslanger noe som bør byttes jevnlig? Hvis problemet fremdeles vedvarer har jeg ihvertfall utelukket én årsak.

    På motoren min finner jeg fire punkter som ser ut som sensorer. Alle disse er kobet til elektriske ledninger og er plassert på forskjellige steder på motoren. Er dette turbotrykksensorer? Hvis ikke, hvordan finner jeg turbotrykksensoren?

    Jeg har funnet en bra vedlikeholdsmanual på det store internettet, men er er det dessverre ikke skrevet noe om vakumslanger eller turbotrykksensor.

  4. Du skal, ut fra data på bilen, ha turbo. Når jeg søker opp på reg.nummer får jeg opp Hyundai STAREX (H1) 2.5 TD. Turbo-dieselen har 80hk.

     

    Det er store sjangser her for at merkeverkstedet har rett i sin opprinnelige vurdering. Plassen å lete etter feilen er rundt slanger og sensorer for lade-trykket.

     

    Den bilen med "luftehullet" på panseret er sannsynligvis 2. eller 3. generasjons-modellen. Du har uansett 1999-modellen med 8 ventiler og rundt 80-85 HK (alt etter turtall). Alle Hyndai Starex (H-1) modellene har likevel turbo. :)

     

    https://en.wikipedia...E2.80.932007.29

     

     

    Tusen takk for gode tips :)

     

    Jeg skal se på dette snarlig!

  5. OK. Så en 2.5 turbo-diesel med d4bf-motor. :)

     

    Jeg regner med at du mener at de justerte diesel-pumpa når du sier at de "justerte tenningen". :)

     

    Siden de har byttet diesel-filteret og justert pumpen, så er det begrenset hva dette kan komme av. Etter det jeg vet er det hverken MAP-sensor eller luftmassemåler på denne, men hvis noen vet bedre, så korriger meg.

     

    Har du eller verkstedet sjekket over alle vakuum-slanger og vakuum-dåser på ladetrykket til turboen? Hvordan er bilen ellers? Slår turboen inn overhodet? Starter den greit? Noen ulyder?

     

     

    Det er 2.5L ja, men jeg tror ikke det er noen turbo på denne bilen. Jeg tror det er kun 100HK-modellen som har turbo da den er den eneste som har dette frekke luftehullet på panseret. Jeg har ikke det.

     

    Startmotoren er gåen, men starter problemfritt ved renning. Ingen ulyder overhodet. Jeg kjørte bilen hjem fra Oslo for en mnd siden og den gikk som ei klokke hele turen.

  6. Hei,

    Jeg har en Hyundai H-1 som fusker kraftig når motoren overskrider 2000rpm. Dette skjer en plass mellom 2000rpm og 2500rpm i alle gir, og det er umulig å presse bilen over 2500rpm. Dette gjør at jeg aldri kan kjøre fortere enn 80km/h. Kjedelig.

     

    Jeg konfererte med det lokale Hyundaiverkstedet så snart problemet oppsto. De kjente igjen problemet og oppfordret meg til å finne og rense turbotrykksensoren som av og til kunne bli tilsmusset av olje. Men ettersom dette er 80hk og ikke 100hk-utgaven finnes ikke denne sensoren.

     

    Så leverte jeg bilen inn til dette verkstedet, og de fant ut at tenninga trengte justering. De gjorde justeringen og bytta dieselfilteret - men uten hell. Jeg ble oppfordra til å oppsøke et annet verksted som har mer avansert utstyr for å kontrollere dieselbiler. De fortalte meg på på det første verkstedet at det helt sikkert var dysene som forårsaket probemet, men på andre tvilte de på at det kunne ha noe med saken å gjøre.

     

    Har noen lignende erfaringer med dieselbiler, og kjenner til ei løsning på problemet? Magefølelsen min forteller meg at det er en knøttliten detalj som har blitt oversett og som er enkel å fikse når den først er identifisert. Håper det finens noen erfarne dieselhoder her inne så jeg slipper å holde 80km/h på Autobahn når jeg skal kjøre til Tyskland i høst.

  7. Ok. Vi er vel 22 elever. Kommer til å drite på meg hvis jeg kommer opp i tysk.

     

    En kompis sier at hvis man kommer opp i noe man ikke vil, kan man f.esk løpe inn i en murvegg dagen før ekaamen slik at man blir ute av stand til å ta eksamen..?

     

    teiteste jeg har hørt idag, JAYZ. er du syk med legeerklæring, slipper du selvsagt eksamen. men det er vel bedre å lese tysk i tre timer enn å knuse trynet og påføre seg hjernerystelse?

  8. Hvor har du hørt disse ryktene? Er det pålitelig?

     

    "(Vet det lyder vanskelig, men husk at du må improvisere på tirsdag også. Tema er ANSVAR)"

    Slik lød slutten av en melding vi fikk fra vår tysklærer igår. Det kan være at jeg har misforstått, og at hun egentlig snakket om en annen oppgave. Men her så det ut som hun refererte til tirsdagens oppgaver når hun skrev at "tema er ANSVAR".

×
×
  • Opprett ny...