Gå til innhold

JaySpearing

Medlemmer
  • Innlegg

    274
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av JaySpearing

  1. Har brukt det siste året på en bachelor som egentlig ikke fanger min interesse. Dette har ført til at jeg strøk på 15 studiepoeng forrige semester, og anslår at jeg vil stryke 15 til dette semesteret. Dette vil kunne føre til at jeg ligger 30 studiepoeng forsinket ifht. lånekassen. Om jeg har forstått dette rett vil dette medføre at 20 000,- ekstra vil bli lån og ikke omgjort til stipend. Dette kan jeg forsåvidt leve med,

    men skulle gjerne ha rettet det opp også. Er det da slik at jeg kan ta 30 ekstra studiepoeng ved siden av studiene (skal begynne på nytt studium) neste semester og dermed komme ajour med lånekassen? I så fall, hvor krevende vil dette være? Finnes det emner som i praksis krever tilnærmet null øving? Vil jo selvfølgelig levere godt på de obligatoriske eksamenene og la de eventuelle ekstraemnene påvirke dette i minst mulig grad.

  2. Hei, skal fra høsten velge retning på bacheloren min som maskiningeniør ved NTNU. Valget mitt står foreløpig mellom VVS og konstruksjonsteknikk. Har også mulighet til å velge drift og vedlikehold, men dette er en retning jeg foreløpig ikke har vurdert noe særlig. Har ikke tenkt å ta mastergrad etterpå og vil derfor velge den retningen som gir størst sjanse for relevant jobb etter fullført bachelor. Tenker kanskje at dette vil være VVS, med tanke på at jeg ser på dette som en retning nært beslektet med en bachelor som byggingeniør som visstnok skal være det sikreste valget om man ønsker jobb etter bachelor, men godt mulig jeg tar feil her. Velger jeg konstruksjonsteknikk vil vel dette resultere i en ganske standard maskiningeniør grad? Etter første studieår synes jeg kanskje vvs-fagene høres hakket mer interessant ut, men ikke så mye at det gjør valget enklere. Kort oppsummert; Vil jeg være best rustet for arbeidsmarkedet om jeg velger konstruksjonsteknikk eller vvs? Forstår at dette kanskje er et spørsmål som kan være vanskelig å besvare, og at arbeidsmarkedet kan endres veldig på de to årene det tar for meg å fullføre.

  3. Noen som vet hva konsekvensen er av å ligge 7,5 studiepoeng forsinket mtp. lånekassen? Tok et årsstudium i fjor, hvor jeg strøk i ett av fagene, så nå sitter jeg og vurderer om jeg skal melde meg opp til et ekstra fag ved siden av bacheloren min for å komme arsur. Er dette nødvendig for å få omgjort 40% av lånet mitt til stipend? Kjenner det ikke frister å ta et ekstra fag. Dette er ikke direkte tilknyttet NTNU, men tenkte det var litt dumt å starte en helt egen tråd. 

  4. Som andre også har nevnt, kan du bare mute alle du ikke ønsker å se innlegg fra. På den måten slipper du å fremstå som den sære, samtidig som du slipper å forholde deg til det andre legger ut.  

     

    De fleste jeg er venn med på Facebook, skriver svært sjelden innlegg.  Noen veldig få, skriver hyppige intetsigende eller irriterende innlegg.  Disse har jeg mutet, og ser dermed aldri deres oppdateringer i min feed.

     

    Jeg følger noen grupper og personer som skriver om ting jeg er opptatt av.  

     

    I sum fører det til at min FB-feed er skreddersydd til meg. Jeg ser kun det som interesserer meg.  

    Mute = Blokkere?

  5. Du kan ha ein fullstendig ribba profil som er skjult for alt og alle. Så lenge du får tilgang til grupper og samtalar så har du nok. Treng ikkje legge ut personleg informasjon, bilete osv. Namnet er vel det einaste du treng ha.

    Om jeg gjør det sånn at profilen min er skjult for alt og alle, hvordan kan jeg da bli lagt til i diverse grupper og bli kontaktet av studenter jeg evt. skal utføre gruppearbeid med?

  6. Hei,

     

    Jeg skal studere jus på universitet i Bergen til høsten. For to år siden studerte jeg undervannsteknologi og husker mye praktisk informasjon ang. studiehverdagen var å finne på facebook på diverse grupper som linjen hadde laget. Var også det mediet gruppeoppgaver osv. ble delt på. Etter jeg sluttet på studiet i fjor slettet jeg facebooken min, da jeg egentlig ikke ønsker å ha det. Problemet er at jeg føler at det er et must å ha i studiehverdagen, mtp de overnevnte grunnene. Er det noen her som studerer uten å ha facebook? Ser ut som jeg kanskje må lage meg ei ny facebook profil før studiestart, men vil helst unngå dette. Tror dere det går fint uten?

  7. Takk for svar til alle dere  :)

     

    For å si det slik så appellerer studieplanen til logistikkingeniør mer til meg enn f.eks bygg og maskin som er de to jeg i hovedsak har sammenlignet med. Med dette mener jeg på ingen måte at bygg og maskin virker uinteressant i så måte. Jeg er ganske klar over at de "klassiske" ingeniørutdanningene mest sannsynlig vil gi bedre vilkår senere når jeg skal ut i jobb, og skjønner derfor hva du mener med at jeg burde være veldig interessert i logistikk, Salvesen. Kan vel ikke si at dette er tilfellet, men ut i fra fagplanen og dømme er jeg mer interessert i det enn de andre nevnte utdanningene. Skal også sies at jeg etter min egen plan skal ta master i den retningen jeg velger, og har da sett at det ikke er uvanlig å ta denne ved universitetet i Aalborg. Dette er også noe som får meg til å helle mot logistikk og noe jeg per dags dato er veldig motivert til å gjøre, men på det punktet er det vel mer hjertet som tenker enn hjernen.

    • Liker 1
  8. Hei,

     

    Har gått et år på en bachelor i informatikk nå og har funnet ut at dette ikke er det rette for meg. Ser meg derfor om etter andre muligheter fra høsten av, og akkurat nå står det mest mellom en logistikkingeniør bachelor og en byggingeniør bachelor. Ettersom jeg har forstått det så vil nok en utdanning innen bygg gi meg en sikrere jobbframtid med bedre jobber. Synes dog logistikk virker hakket mer interessant. Hva mener dere? Er det noe dere lurer på ang. situasjonen min etc. er det bare å spørre her i tråden.  :)

  9. Heisann!

     

    Går for øyeblikket mitt første år på informatikk ved NTNU. Ettersom jeg har forstått det skal jobbmarkedet innen IT være godt og man skal ikke slite med å skaffe seg jobb med en bachelor i informatikk. Nå har det seg imidlertidig slik at jeg har vært utsatt for mye sykdom og dermed ikke har klart å oppnå de karakterene jeg ønsker. Jeg vil tro at jeg kommer til å snitte på D etter sommerens eksamener. 

     

    Hvordan tror dere det ville vært å fått seg jobb med slike karakterer fra bacheloren min? Er litt i tankeboksen på om jeg skal fortsette studiet etter sommerferien mtp. at jeg har fått en noe svak start.

    • Liker 1
  10.  

    Noen som har noen gode tips til å snuse mindre? Elsker snusen min og har dermed ikke motivasjon, ei heller lyst til å kutte helt ut. For øyeblikket har jeg omtrent snus i leppa til alle døgnets tider.. Går altså ca. èn boks om dagen. Er alt for dyrt for meg, og har nå merket betydelige endringer i tannkjøttet etter om lag 4 år med heavy snusing. Har dog byttet fra min elskede General Løs, til 06 i håp om at jeg skal skåne tannkjøttet mitt litt. 

     

    Er det følelsen av å ha noe under leppa som driver deg, eller nikotinet (evt. noe annet)?

     

    Har lyst til å si at det er følelsen av å ha noe under leppa, men er redd for at det er nikotinen. Sitter jeg f.eks i forelesning i 30-40 min uten snus, kjenner jeg at snussuget og rastløsheten ankommer. Har da prøvd å tygge tyggis, evt. dytte den opp under leppa uten at jeg kjenner noe særlig til reduksjon i "ubehaget". 

  11. Noen som har noen gode tips til å snuse mindre? Elsker snusen min og har dermed ikke motivasjon, ei heller lyst til å kutte helt ut. For øyeblikket har jeg omtrent snus i leppa til alle døgnets tider.. Går altså ca. èn boks om dagen. Er alt for dyrt for meg, og har nå merket betydelige endringer i tannkjøttet etter om lag 4 år med heavy snusing. Har dog byttet fra min elskede General Løs, til 06 i håp om at jeg skal skåne tannkjøttet mitt litt. 

  12. Hei! I dag startet studiene igen og i den forbindelse kjøpte jeg meg en brukt HP Elitebook i romjulen. Har brukt den hver dag fram til i går kveld da plutselig touchpaden begynte og oppføre seg merkelig. Når jeg åpner PCen fungerer touchpaden i 20 sekunder til 2 minutter før den klikker automatisk av seg selv og beveger seg som en bajas over hele skjermen. Dette gjør den praktisk talt umulig å bruke og jeg er helt avhengig av å bruke en ekstern mus. Dette fungerer fint, da touchpaden kun beveger seg automatisk og klikker av seg selv når jeg prøver og manøvrere den. Noen som har tips til hvordan dette kan fikses? Høres det ut som en harward eller software feil? Hadde blitt sjeleglad om noen kunne assistert meg her! Har prøvd å installert nye drivere uten mye til hell.

×
×
  • Opprett ny...