Gå til innhold

frk.anna

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av frk.anna

  1. Hei.

    Dette er kanskje ikke rett sted å spørre, men kanskje noen vet hvor rett sted er...

     

    Jeg jobber med et prosjekt knyttet opp mot klimakur 2020, og bla. nydyrking/restaurering av myr. Nå er oppgaven så å si ferdig, og jeg jobber med siste finpuss...

    Er det noen som vet hvor jeg kan finne ut hvordan "vi" ligger ann for å nå målet om å ha restaurert 50% av Norges ødelagte våtmarker innen 2020?

  2. Hei. Sitter å jobber med gamle tentamensoppgaver (1T), men sliter med denne... :hmm:

     

    f(x) = x^2 - 2x + 3

    g(x) = -x^2 + 4x + c

     

    f(x) = g(x)

     

    For hvilken verdi for c har likningen en løsning x= -1?

     

    Håper noen kan hjelpe meg :)

    ----------------------------

    Selvfølgelig --> man kan jo bare sette inn x=-1, og se hva c må være for at f(-1)=g(-1).

     

    f(-1) = 6

     

    g(-1)= -5+c

     

    6=-5+c

    6+5=c

    c=11

     

    Riktig, ikke sant? :wee:

  3. Går helt i surr i alle bokstavene og tallene - får så mange forskjellige svar

    :hmm:

     

    Noen som kan si meg om dette stemmer?

     

    (fant ikke ut hvordan jeg skulle få skrevet/limt inn brøken - men regner med at dere forstår

    :wee: )

     

     

     

    ( (4/m-3) - (4/3m-9) ) : ( 3m+6/m2-9)

    =

    m+3/m+2

     

    .. og hva med denne?

     

    ( (k/k-3) - (3/2k+6) ) (k2-9/k)

    =

    ???

  4. Hei.

     

    Sitter med kontrolloppgaver før matteprøven, og har tydeligvis fått totalt hjerneteppe, for dette er vel en forholdsvis enkel oppgave (?) - men jeg ser ikke hva jeg har lov til å trekke sammen :hm:

     

    Noen som kan forklare/vise utregningen til denne oppgaven (har ikke fasit):

     

     

    Faktoriser utrykket:

     

    y4 + 2y2+1

     

     

    (y·y·y·y) + (2·y·y) + 1

    = y·y·y·y + 2·y·y + 1

    = y6+ 3 (dette er vel ikke lov?)

  5. Hei.

     

    Jeg sliter veldig med ubehag i leggene, bla. kraftig beinhinnebetennelse. Om ikke lenge har jeg et veldig viktig løp, som jeg må holde ut. Jeg har derfor blitt anbefalt kompresjonsstrømper. Ved bruk av det skal jeg vist nok kunne presse meg selv lenger uten å føle smerten så intenst pga. blodstrømningen. Er det noen som har erfaring med dette?

     

    Jeg hadde tenkt å kjøpe CEP sine, men hos den lokale sportsbutikken hadde de kun 2XU. Jeg ble der anbefalt legger istedetfor strømper.

    Bør jeg holde på min opprinnelige plan med CEP eller kjøpe 2XU, evt annet merke? Hvilke fungerer best - og vil det i det hele tatt hjelpe meg?

     

    På forhånd Takk!

  6. Ja, har lest en del om Forerunner 310 XT, men den er veldig stor (?). Virker som en suveren klokke, så det er bare størrelsen - og vekten jeg er usikker på. - Er dette noe man tenker på underveis i økta, eller bare når du står der med klokka i butikken?

     

    Takk for tips :)

  7. Hei.

     

    Jeg er O-løper og skal nå gå til anskaffelse av en GPS-klokke slik at jeg kan legge inn nøyaktig hvor jeg har løpt på PC i etterkant av et løp for å evaluere løpet.

     

    Dette er klokkens hovedoppgave, men andre finesser er jo også fint :)

     

    Noen som har erfaringer/tips og dele om bla. valg av GPS-klokke?

     

    Den må tåle både kraftig regnvær og en "svømmetur" i myra.

     

    Takk!

  8. Hei. Jeg skal under eksamen i morgen komme med et eksempel på sosiolekt og ungdomsspråk i Trondheim.

     

    Jeg har valgt å snakke om Fru Olsen, en 80 år gammel dame, hun har vokst opp i et rikt strøk, bor på Øvre Singsaker (rikmannsstrøk), hadde høy utdanning i sin tid, og en høytstående jobb blant autoritære mennesker.

     

    Og Petter, som vokser opp i et grovere miljø på Kattem, foreldrene hans har ikke spesielt høy utdanning, men en gjennomsnittlig inntekt og han snakker veldig mye slang.

     

    Kan dette være en fiktiv samtale mellom de to?

     

    "Neimen er det de som er ute å spaserer? Så hyggelig å møte dem hær, herr Petter, det var lenge siden sist. Som de ser har jei anskaffet mei en slik stokk, det er perfekt i mine eldre dager, så kommer jeg mei ut til tross for stive ledd. De vet, det er svært godt for blodsirkulasjonen og spasere en runde om dagen. Men si mei, hva har De bedrevet den siste tiden?"

     

    "Halla! Æ stakk ne på babben en tur da, men trur du dæm har peiling 'a? Dæm e så jæævla kiip, bare sa sånn derre "Nei, det kain itj æ hjælp dæ me" lissom.Dritt ass! Men må stekk æ, ska blæs av hode på en warrior på WOW shø. Snakes da."

     

    Jeg synes det er spesielt vanskelig å skulle skrive "fintrønder", da jeg forbinder det med å snakke øst-landsdialekt med trønder preg. Så please - si ifra hvis noen av ordene/frasene bør skrives om :)

  9. @anna.sol, hørtes fornuftig ut! Husk å knytt det opp mot relevant litteratur, hever besvarelsen betraktelig! :)

     

    Noen som har forslag til en tekst fra nyere tid som handler om tapt kjærlighet?

    Jo Nesbøs Harry Hole blir jo omtalt som "den perfekte antihelt", så det kan være et godt alternativ ift å knytte det opp mot norsk litteratur!

     

    Takk. Da går jeg for den definisjonen. Jeg begynte å lese rødstrupe i går, før jeg visste noe om eksamen, men har ikke kommet langt nok til å kunne trekke en definisjon om Harry Hole. Har du noen eksempler på hvorfor han er en antihelt?

     

    Ja, må nok trekke inn noe litteratur, da dette er den "litterære" delen av oppgaven. Har aldri hørt om det før, men vi fikk 2-delt muntlig eksamen med en litterær og en språklig oppgave. "Hurra"! Men regner med at del 2 om sosiolekt og ungdomsspråk skal gå fint.

     

    http://rebekkas-nors...e-antihelt.html Les denne du :) / Et lite google-søk så finner du masse!

     

    Var ikke klar over det jeg heller, men virker som den inndelingen er ganske vanlig!

     

    Takk! :)

  10. Jeg sliter også med beinhinnebetennelse - heldigvis tror fysioterapeuten at den ikke har rukket å bli kronisk, men at det kun var snakk om 1-3 uker før bena mine var "ferdige". Jeg går nå til behandling 1-2 ganger i uken, og merker stor framgang, selv om behandlingen ofte er ubehagelig er det absolutt verdt det.

     

    Mitt råd: Finn en fysioterapeut i nærheten som har peiling på legg og løping, det er verdt et forsøk, og er det kronisk vet hun/han nok hva som bør gjøres.

     

    Lykke til, og god bedring!

     

    Takk skal du ha, skal prøve å finne en fysioterapaut! Noen viktige detaljer jeg glemte:

     

    Dro på Løplabbet og fikk analysert hvordan jeg løp, og han sa det ikke var rart jeg hadde fått det, siden føttene mine var vinklet innover på en måte. Fått nye såler nå.

     

    Var på Løplabbet forrige uke jeg også, og fikk både nye sko og såler. - Faktisk ikke så dyrt som jeg hadde trodd (1500 NOK), så nå venter jeg bare på å få begynne å løpe igjen :)

     

    Håper det fungere for oss begge :D

  11. Jeg sliter også med beinhinnebetennelse - heldigvis tror fysioterapeuten at den ikke har rukket å bli kronisk, men at det kun var snakk om 1-3 uker før bena mine var "ferdige". Jeg går nå til behandling 1-2 ganger i uken, og merker stor framgang, selv om behandlingen ofte er ubehagelig er det absolutt verdt det.

     

    Mitt råd: Finn en fysioterapeut i nærheten som har peiling på legg og løping, det er verdt et forsøk, og er det kronisk vet hun/han nok hva som bør gjøres.

     

    Lykke til, og god bedring!

  12. Jeg har fått Matte i prøvemuntlig, har dere noen sider hvordan jeg kan presentere det ?

     

    har om "drømmehuset"

     

    Det kan være lurt å skrive ned utregningene dine på power pointen eller tavla, og ikke bare svaret. Og du kunne foreksempel late som om du skal tegne dette huset. Da er det mye å tenke på. Hvilket gulv lønner seg, hvor tykk skal isolasjonen i veggene være - det er dyrere å isolere "tykt", men da sparer du kanskje på strømavgiften (oppvarming) osv.osv. I et hus er det også mange vinkler, og du kan lett dra inn pytagoras og ligninger. Prøv deg med flere ukjente, men husk:

     

    Det viktigste er at du kan forklare HVORFOR du har regnet som du gjorde, så lag krevende oppgaver, men ikke for vanskelige.

  13. @anna.sol, hørtes fornuftig ut! Husk å knytt det opp mot relevant litteratur, hever besvarelsen betraktelig! :)

     

    Noen som har forslag til en tekst fra nyere tid som handler om tapt kjærlighet?

    Jo Nesbøs Harry Hole blir jo omtalt som "den perfekte antihelt", så det kan være et godt alternativ ift å knytte det opp mot norsk litteratur!

     

    Takk. Da går jeg for den definisjonen. Jeg begynte å lese rødstrupe i går, før jeg visste noe om eksamen, men har ikke kommet langt nok til å kunne trekke en definisjon om Harry Hole. Har du noen eksempler på hvorfor han er en antihelt?

     

    Ja, må nok trekke inn noe litteratur, da dette er den "litterære" delen av oppgaven. Har aldri hørt om det før, men vi fikk 2-delt muntlig eksamen med en litterær og en språklig oppgave. "Hurra"! Men regner med at del 2 om sosiolekt og ungdomsspråk skal gå fint.

  14. Hei. :)

     

    Stemmer dette?

     

    Helt: En helt er en karakter som møter og bekjemper en ytre fare med mot og god moral, som setter andre foran seg selv, en som viser godhet, måtehold, kjærlighet, styrke og rettferdighet og som gjerne ofrer seg selv for et større gode.

     

     

    Antihelt: En antihelt er en karakter med noen av de kvalitetene du finner hos en skurk, eks. brutalitet, hensynsløshet, og voldelighet, men med sjelen eller motivasjonen du finner hos en helt. De benytter foreksempel umoralske virkemidler (bla. Vold) for å oppnå positive resultater. En antihelt kjemper ofte også mot en ytre fare, men sliter samtidig med indre personlige konflikter. Antihelten framstår altså gjerne som en helt, men bruker metoder og handlinger som er tvilsomme moralsk sett, eller de mangler de ressursene eller den styrken som en helt har.

     

    For dere (om noen) som har lest/sett "The hunger games/Dødslekene". Kan man der si at Kaniss er en antihelt, da hun redder Peeta for å redde seg selv, mens Peeta er helten (han har de karakteriske egenskapene, og gjør alt for å redde Katniss) ?

  15. Hei :)

     

    Jeg har vært så heldig- eller uheldig å blitt trukket opp i muntlig eksamen norsk. Tema: Helt og antihelt. Tror jeg har forstått hva jeg skal legge i begrepet, men hadde vært greit med en bekreftelse, og kanskje noen tips.

     

    Helt: En helt er en karakter som møter og bekjemper en ytre fare med mot og god moral, som setter andre foran seg selv, en som viser godhet, måtehold, kjærlighet, styrke og rettferdighet og som gjerne ofrer seg selv for et større gode.

     

    Antihelt: En antihelt er en karakter med noen av de kvalitetene du finner hos en skurk, eks. brutalitet, hensynsløshet, og voldelighet, men med sjelen eller motivasjonen du finner hos en helt. De benytter foreksempel umoralske virkemidler (bla. Vold) for å oppnå positive resultater. En antihelt kjemper ofte også mot en ytre fare, men sliter samtidig med indre personlige konflikter. Antihelten framstår altså gjerne som en helt, men bruker metoder og handlinger som er tvilsomme moralsk sett, eller de mangler de ressursene eller den styrken som en helt har.

     

    For dere (om noen) som har lest/sett "The hunger games/Dødslekene". Kan man der si at Kaniss er en antihelt, da hun redder Peeta for å redde seg selv, mens Peeta er helten (han har de karakteriske egenskapene, og gjør alt for å redde Katniss) ?

  16. Hei :)

     

    Jeg har vært så heldig- eller uheldig å blitt trukket opp i muntlig eksamen norsk. Tema: Helt og antihelt. Tror jeg har forstått hva jeg skal legge i begrepet, men hadde vært greit med en bekreftelse, og kanskje noen tips til litteratur jeg bør snakke om.

     

    Helt: En helt er en karakter som møter og bekjemper en ytre fare med mot og god moral, som setter andre foran seg selv, en som viser godhet, måtehold, kjærlighet, styrke og rettferdighet og som gjerne ofrer seg selv for et større gode.

     

    Antihelt: En antihelt er en karakter med noen av de kvalitetene du finner hos en skurk, eks. brutalitet, hensynsløshet, og voldelighet, men med sjelen eller motivasjonen du finner hos en helt. De benytter foreksempel umoralske virkemidler (bla. Vold) for å oppnå positive resultater. En antihelt kjemper ofte også mot en ytre fare, men sliter samtidig med indre personlige konflikter. Antihelten framstår altså gjerne som en helt, men bruker metoder og handlinger som er tvilsomme moralsk sett, eller de mangler de ressursene eller den styrken som en helt har.

     

     

     

    For dere (om noen) som har lest/sett "The hunger games/Dødslekene". Kan man der si at Kaniss er en antihelt, da hun redder Peeta for å redde seg selv, mens Peeta er helten (han har de karakteriske egenskapene, og gjør alt for å redde Katniss) ?

  17. Elsker slike forum! :)

     

    Ikke helt fornøyd med å komme opp i norsk, hadde vel håpet på alt BORTSETT fra norsk, men det er bare å gjøre det beste ut av det.

     

    Vi har fått to-delte oppgaver:

    Litterær oppgave: helt og antihelt (10 min)

    Språklig oppgave: Sosiolekter og ungdomsspråk (5 min)

     

    Føler jeg allerede har kontroll på del 2, det står verre til med del 1. Noen som har tips, ideer, gamle oppgaver osv.osv. å dele med meg? Jeg trenger all hjelp jeg kan få!

  18. Her og.

    Har selv pollen, men orka ikke å stresse med legeattest osv...

     

    Jeg også, men jeg hadde attest :) Synes ikke det var noe stress å fikse - ringte ned til legekontoret og sa hva det gjaldt, fikk time samme dag, og tja, det tok vell 2-3 minutter fra jeg gikk inn til jeg kom ut, med attesten i hånden som jeg leverte på skolen samme dag :wee:

     

    Hvor mange poeng (ca.) tror dere man må ha for å få en 6-er? Og er det noen som husker hvor mange poeng som var maks?

     

    Maks antall poeng er 67. 27 på del 1 og 40 på del 2 :)

     

    Takk, da tåler man 5-6 poeng trekk-- Håper jeg! :hm:

  19. Heihei!

     

    Skolen vår har gitt litt mangelfull informasjon rundt eksamen så er veldig usikker på visse ting:

    - Er det forventet at jeg har med minnepenn, til hva?

    - Hvordan gjøres det rundt utskrifter av excel oppgaver: Skal en ha en formelutskrift i tillegg til selve dokumentet? Har en følelse av at dette har noe med minnepennen å gjøre, men merker at jeg er forvirret... :o

     

    Vi fikk beskjed om å ta med egen minnepenn, men kan hende det varer fra skole til skole... Kanskje bedre å være på den sikre siden å ta med?

     

    Ja, på excel-oppgaver må du sende med formelutskrift i tillegg - i hvertfall som vi fikk beskjed om.

     

    Litt dårlig opplyst her også, men vi skulle ha en minnepenn for å lagre excel-oppg på, og denne skal levers inn.

     

    Vi får utlevert hver vår PC (for at vi ikke skal kunne redigere andres excel-oppgaver), som alle er tilkoblet en trådløsskriver, slik at vi skriver ut selv. Skriveren står ved eksamensvaktens pult. Det samme gjelder (på skolen min) for de som har norsk og engelsk.

     

    Men dette varierer selvsagt fra skole til skole :)

  20. Er det noen som kan forklare hvorfor -3² ⋅ (-3)² = - 81

    Jeg får det bare ikke til å stemme :)

    Oppgaven kommer fra del 1, 2011

     

    Hvis det står -3² så er der 3 som er oppgitt i andre, altså 3⋅3, mens hvis det står (-3)² så et det -3 som er oppgitt i andre, altså -3⋅-3 (og - - blir jo som kjent +).

     

    Altså som MrAinos skriver:

     

    -3² = -3 * 3

    (-3)² = -3 * -3

    -3* 3 = -9

    -3*-3 = 9

    -9 * 9 = -81

     

    -3² ⋅(-3)² =

    -(3⋅3) ⋅ (-3⋅-3) =

    -9⋅9 =

    -81

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...