Gå til innhold

Jg.a

Medlemmer
  • Innlegg

    147
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jg.a

  1. Jeg spår døden for det markedet der om tre til fem år. Blir for dyrt å vedlikeholde, folk slenger dem fra seg der de aldri blir funnet igjen.

    Syklene har vel GPS på seg, så er mulig å spore dem opp?!

     

    En annen ting de burde gjort var å gi rabatt, kanskje tilsvarende oppstartsprisen, om du plasserer sparkesykkelen i en av ladestasjonene (som de burde sette opp rundt i byene). Da oppfordrer de folk til å faktisk parkere sparkesyklene på fornuftige plasser.

    • Liker 1
  2. Apple er selvfølgelig grunnen til at kvasi-løsninger med skanning av qr koder dukker opp. Å åpne en app, aktivere kamera, godkjenne beløp og stenge ned app blir adri så lett og enkelt som å holde telefon inntil terminalen. Er det egentlig liv laga for sånne løsninger? Og hvorfor ikke bruke NFC på android og kamera på iphone? Spania har 90% av brukerne på android og kan egentlig gi blaffen i Apple sine begrensinger.

     

    Godkjenne beløp burde være minstekrav på alle disse appene og løsningene som kommer! Så en kan se hva en _faktisk_ betaler. Det er ikke så vanskelig å hacke en betalingsterminal til å vise feil beløp, eller sette opp en som sender med sterkere signal i nærheten av der folk går.

     

    Det skal nok ikke mange sakene med at kunder klager til banken på at de ikke kan huske å ha betalt visse beløp og vise til at de ikke har brukt pin-kode (eller godkjent betalingen på en annen måte) før bankene kommer til å kreve godkjenning da de blir lei av å betale penger tilbake til kundene.

  3. Men Chromecast har enkelte begrensingen BT ikke har.

     

    Har Chromcast audio noen ekstra funksjonalitet knyttet til lyd som vanlig Chromecast ikke har? Eller kan du bare stikke en vanlig chromecast i forsterkeren, eventuelt til en audio omformer om du ikke har hdmi på lysutstyret ditt?

    Den ekstra funksjonaliteten er at den støtter eldre forsterkere som ikke har HDMI. Og du slipper omformerutstyr som øker kostnaden.

     

    Min forsterker har innebygd Chromecast Audio, heldigvis. Dog har den hatt problemer med min Chromecast Ultra som jeg koblet til den. Når Chromecasten gikk i dvale (e.l.) så kom ikke signalene tilbake igjen før jeg restartet Chromecasten. Så i praksis var det bedre å koble Chromecasten direkte til TVen hvor det aldri var signalproblemer.

  4. Jeg vet ikke med dere. Men dette var meget få spill. Både nes, snes, commadore, og evt en Amiga retro konsoll er hjertelig velkommen. Men å betale masse penger for en konsoll Kun for final fantasy vii, virker bortkastede penger. Final Fantasy vii får snart en remake, lansert til de nyeste systemene. Venter heller på denne

     

     

    ..forhåndslastet utvalg spill, nærmere bestemt 20 av dem. Sony kaller utvalget «sjangerdefinerende», men har kun offentliggjort fem av spillene så langt.

    Står tydelig i artikkelen at det vil være 20 spill. Ca like mange som til NES og SNES mini.

    • Liker 3
  5. Hva har malaria med Internett å gjøre?

    Bill har sluttet i IT bransjen, og driver med humant arbeid. Han tenkte ikke på "malaria" da han fiklet med Windows.

    Dette er dårlig argumentasjon.

     

    Klag heller på Financial Times som stilte det spørsmålet. De stilte det nok for å få en slik duell/dilemma som nå er skapt. Spør en hvilkensomhelst person som jobber med veldedighet om det er den personen eller en annens persons veledighet som er viktigst så vil alle svare "min".

     

     

    Klart man kan oppfordre alle andre firma i verden til andre virksomheter og humant arbeid, men Bill tøver her.

     

     

    Probleme er at folk er syke _nå_, folk dør _nå_. Internet vil ikke hjelpe til her, den kan muligens hjelpe til med forebygging og opplæring men det hjelper lite akkurat _nå_.

    (kan også legge til at internet hjelper lite mot sult og mangel på datamaskiner)

    Igjen så er nok dette satt veldig på spissen fra FT som vil lage en stor sak om dette.

    Det mest korrekte spørsmålet de kunne stilt hadde vært "hva syns du om det Google/FB gjør?" Som ville gitt et mer fornuftig svar og en mer fornuftig etterfølgende debatt.

     

    Ingen (hverken Google/FB eller Gates) må tro at den jobben de selv gjør er den viktigste og at den alene vil redde verden. Det må flere (rike folk eller selskap) inn på hver jobb og antall forskjellige jobber (mot sykdom og sult) må økes for at vi skal bli kvitt det.

    Så derfor å sette en veldedighet mot en annen er bare tåpelig. Alle monner drar og forskjellige folk/bedrifter bør hjelpe til der de kan best!

     

    Bare ikke glem at folk dør der nede _nå_, så dermed å bare satse på ting som virker over tid er idiotisk.

    • Liker 2
  6. Jeg har Win7 Pro 64-bit og Win8 Pro 64-bit på maskinene hjemme.

    Kan jeg lage en minnepenn eller DVD med begge disse utgavene på?

     

    Takker for svar :)

     

    Se svar under

     

    Hei, :)

     

    Det er ikke mulig å gjøre dette med denne guiden, da den er beregnet for å kombinere forskjellige underversjoner av Windows.

    [snip]

     

    Du tar både rett og feil!

    Jeg klarte VHA. denne guiden å lage en bootbar minnepinne som kan installere Win 7&8, 32&64-bit. Det holdt med en på 8GB

     

    Gjør til og med punkt 3 hvor du gjør det med alle forskjellige win-versjonene du har tenkt å installere. (tekstkopi av mitt CMD-vindu er vedlagt)

     

    Ved punkt 4 begynner du med å kopiere innholdet av "win7x86" til en passende mappe. Kopier så innholdet av "win8x86" til samme mappen, overskriv alle filer.

     

    Nå skal du gjøre det både Win7 og Win8-delen av guiden ber deg gjøre.

    MEN(!!) kun endre «EI.CFG»-filen ihht Win8, ikke slett den! Slett alle filer som begynner med «install_Windows 7»

     

    Nå kan du flytte inn din modifiserte install.win-fil til der den originale ligger (\sources).

    Kopier dette over til en bootbar minnepinne og du er klar til installasjon.

     

    PS: installasjonen fra minnepinnen vil late som om den er en win8-installasjon helt frem til valget av OS, steget før du velger hvilken disk/partisjon.

     

    PS2: Jeg kan ikke garantere at det vil fungere for dere, men jeg har akkurat testet dette på en av mine maskiner. Installasjoner og påfølgende booting skjer helt uten noen problemer.

     

    USB-boot-cmd.txt

  7. OSLO

    Grunnet oppgraderinger og opprydding i PC-samlingen har jeg nå en del PC-utstyr jeg ikke lenger trenger.

     

    Jeg har:

    - Abit NF7S (v2.0) m/ AMD Barton2500+ & kjøler(Thermaltake Volcano11 m/frontbay contr), + 1GB RAM

    - Asus M2N68-AM Plus

    - Asus M2N-X m/ AMD Athlon64x2 4200+ & kjøler + 2GB RAM

    - 2 stk TwinMOS 512MB RAM-brikker

    - 1stk 1GB DDR3 (so-dimm 1333 mhz)

    - Sapphire Radeon 9600 Pro Fireblade (AGP)

    - Sapphire Radeon 1900XT

    - Sapphire Radeon 2600XT Ultimate (PCIe, passivt kjølt)

    - Sony NEC DVD-brenner (pata)

    - Chieftec 340W PSU (HPC-340-201)

    - FSP 350W PSU (ATX-350PNF)

    - EmineNT KVM-switch m/ audio. (Kun vga)

    - 2 stk AMD CPU-kjøler (AM2/3)

    - 1stk RUBY 8ports hub/switch.

    Edit: ting er for øyeblikket holdt av. Jeg oppdaterer her fortløpende om ting blir ledig igjen.

     

    Alt dette kan hentes i Oslo.

    Kontakt meg på PM om noen er interesserte.

    Edit: når dere kontakter meg på PM, skriv hva av utstyret du vil overta. Det gjør det så mye lettere for meg.

    • Liker 1
  8. Har kuttet ut FF etter flere år med trofast tjeneste. Da jeg gikk sykt lei at det frøys helt random, og at alle fanene mine ble slettet opp til flere ganger pr mnd. Kunne skru av pc`n på kvelden, helt uten problemer, men da jeg logget på igjen dagen etter så var alle fanene borte.. Det skjedde ofte.. Alt for ofte.

     

    Men, dette kan man vel løse meg f.eks Session Manager installert på FF. Selv hadde jeg lignende problem i Opera. Så nå og da så oppretter jeg og lagrer jeg Sessions med "primær" fanene mine i bruk.

     

    Frank

     

    Jeg hadde samme problem frem til jeg fant ut at det var CCleaner som fjernet sessionen for å spare plass.

     

    Edit: har fortsatt problemer med at den fryser seg innimellom, men det er som regel i sammenheng med flashplayer.

  9. Hvis banken gjør det litt for enkelt for ranerne å stjele pengene så vil de få en straff I TILLEGG til ranerne (om ranerne blir tatt!).

    Redusert forsikringsutbetaling kanskje, men neppe straff. Det fortsatt ikke straffbart å være dum.

    Kanskje ikke straff fra politiet/domstolen, men straff nok i seg selv at de ikke får noe tilbake på forsikringen og må betale de pengene som ble stjålet tilbake til de som eide dem (kundene).

    Det samme vil skje her og. Om ikke Google gjør nok for at deres sider overholder avtalene (kun streaming) så kan det ende opp med at de mister rettighetene til å beholde musikkvideoer og lignende på siden (og da kan en og se langt etter å få muligheten til å se hele spillefilmer via tjenesten).

    Muligens. Det er imidlertid brukerne som gjør noe ulovlig, hverken YouTube eller lydrippe tjenesten er ulovlige. Det underlige er at rettighetshavere faktisk har lov til å utøve makt på denne måten:

    "Du får ikke kjøpe av oss fordi en vilkårlig tredjepart har en tjeneste hvor kundene dine lettere kan bryte rettighetene til bruk av vårt produkt".

    Evt: "vi vil ikke sette pengene/verdisakene våres i ditt hvelv pga det er for lett for tyver å stjele fra det!"

  10. Det var ikke så mye at klokka viste et sekund feil, som at deler av systemet ikke helt takla at det samme sekundet kom to ganger.... Eller no.

     

    jeg forstår ikke helt hvorfor ? eller hvordan ?

     

    Logisk: PC'en (eller PC'ene) tolket at det samme sekundet kom to ganger som et Deja Vu. De frykta derfor at noen av de høyere herrer inni The Matrix hadde endret noe og satte dermed alle sine ressurser på å finne ut hva endringen var og hvordan de evt kunne unnslippe denne.

     

    On topic: godt mulig at maskinene tolket det andre 00:00:00 som at det hadde gått 24 timer siden forrige sekund. De måtte da "ta igjen" alt det tapte når det gjaldt rutiner.

    En annen mulighet er fordi at det er veldig mange programmer som trenger klokka, enten logfiler, som vil skrive to ting til samme linje, eller script som sier "kjør X hver gang klokka er 00:00" hvorav kjøring nr 2 vil skje mens kjøring nr 1 foregår.

    • Liker 1
  11. Slipper reklame fordi alt av tv-serier blir lasta ned fra teh interwebs.

     

    All reklamen fører bare til bojkott av produktene det reklameres for.

    Man blir mettet til slutt, og da vinner ikke reklamen kunder, de skremmes bort.

     

    Poenget er at det vil du ikke kunne lenge de begynner de med mer og mer produktplasseringer i flere og flere serier om de ikke kan få den normale inntekten på vanlige reklamemåter.

    De fleste kanaler (utenom NRK) er jo strengt tatt ikke en innholdsleverandør av serier o.l., de er en reklameleverandør. De kjøper inn serier som de vet de kan tjene penger på å selge reklameplasser rundt. Det er som facebook, det er seeren/brukeren som egentlig er salgsobjektet!

     

    Jeg bare frykter den dagen all reklamen er flyttet inn i seriene og filmene som produktplasseringer. At regissøren får krav fra selskapet eller reklamatørene(?) at i den og den scenen så MÅ hovedpersonen drikke den drikken og spise den maten og kle på seg den og den dressen og skryte høylydt om hvor bra alle tingene er. "Se på meg, konge over Westeros, sitte i denne flotte tronen fra Tronestol™!"

     

     

    Jeg håper at de heller går over til innholdsleverandører som en kan kjøpe/leie seriene av direkte, fremfor å gå via kanal(pakker) o.l., men enn så lenge reklamebransjen er slik som den er nå, så ser jeg ikke for meg at det vil skje med det første.

    Det er mye penger i reklame og produktplasseringer. Visstnok så ble hele budskjettet til James Bond: The World is not enough betalt utelukkende av produktplasseringer.

    • Liker 1
  12. Hmmm... så var det pengeskap produsenten som ber brekkjern fabrikken om å legge ned driften, Banken som ber Smith & Wesson stenge, Politiet ber Audi strupe bilene de produserer til 100 km/t.

     

    Disse rettighetsgreiene blir merkeligere og merkeligere, folk har liksom ikke ansvar lenger, alt legges på tjenestene.

     

    Ville heller sagt:

    så var det pengeskap produsenten som ber brekkjern fabrikken om å legge ned produksjonen av brekkjern spesialdesignet til å bryte opp pengeskap, Banken ber S&W støtte opp om et generelt våpen-bære-forbud i byer, Politiet ønsker å forby verksted som trimmer ("hjemme")biler til det ekstreme

     

    Hele dette "problemet" stammer jo fra rettighetspolitikken.

    Youtube/google har som regel bare streaming-tillatelser til de forskjellige videoene. Hvis banken gjør det litt for enkelt for ranerne å stjele pengene så vil de få en straff I TILLEGG til ranerne (om ranerne blir tatt!). Det samme vil skje her og. Om ikke Google gjør nok for at deres sider overholder avtalene (kun streaming) så kan det ende opp med at de mister rettighetene til å beholde musikkvideoer og lignende på siden (og da kan en og se langt etter å få muligheten til å se hele spillefilmer via tjenesten).

     

    Det er snakk om en streamingtjeneste, det at folk laster ned fra en streamingtjeneste tyder jo på at det ikke lengre er behov for tjenesten. Eller at folk misforstår hva en streamingtjeneste er for.

    De fleste videoene til artister som ikke tilhører plateselskap har link til sangen. Enten direkte til en (gratis)nedlastingsside, eller til en form for kjøpeside.

    Google har i tillegg begynt å la folk kjøpe og laste ned utvalgte videoer hvor de har fått tillatelsene til dette.

    Ellers er det jo samme med rippe-programmene for spotyfy/wimp. Når du likevel har tilgang på sangene der rett foran deg. Hvorfor da laste ned?

  13. Miljømessig synes jeg dette er litt trist. Man blir jo tvunget til å oppgradere etter en viss tid på grunn av dette.

     

    Så du oppgraderer skjermkort kun pga at driverne ikke lengre oppdateres istedet for det at dagens spill krever bedre maskinvare?

    En har jo heller ikke noen garanti igjen på kortet! (jeg regner da med at garantien på skjermkort er 3 år.)

    Og hvilke oppdateringer gir dagens drivere 4xxx-kortene?

     

    Når det gjelder miljøet så ville jeg heller klagd på at de lager nye kort!

    Det er jo ingen som tvinger deg til å bytte ut ditt kort som allerede fungerer.

  14. Overskriften: Godt skjermkort for spillere flest. Dette er vel veldig missvisende? til spillere flest kommer nok dette kortet for svakt ut. Idag er vel 6950 eller 560Ti kortene som spillere flest bruker?

     

    Fra artikkelen

    Spillportalen Steam viser nemlig at det mest populære skjermkortet blant spillere i dag er Radeon HD 5770, og det med ganske god margin over GeForce GTX 460. HD 5770 tilhører en generasjon som er tre år gammel, og kostet den gangen en drøy tusenlapp. Det er nettopp dette kortet AMD nå vil erstatte med sin nye mellomklassemodell, samtidig som de retter kanonene mot konkurrerende produkter som GeForce GTX 550 ti.
  15. så lenge flere og flere trekker seg ut av spotify ser jeg ikke at denne veksten vil øke så mye mer.
    Er dette en dokumentert påstand? Har antallet sanger i Spotify blitt redusert - som en trend? Eller baserer du dette på nyheter som at "også Coldplay vil unngå å lansere ny cd på streaming-tjeneste" osv?

     

    Jeg kan bekrefte at flere av mine yndlingsband har forsvunnet fra Spotify etter Century Media trakk seg ut!

    Om totalet sanger går ned, tror jeg ikke, men det er flere som merker at det dukker opp hull i spillelistene sine.

  16. En annen sak er at det nå har blitt såpass mange med datautstyr, kunnskap og fritid at en kunne gjort mye på dugnad. Sjuende boka om Harry Potter var oversatt fra engelsk til tysk 48 timer etter at den engelske utgaven ble lagt ut for salg. Dette ved at folk rundt om på nettet scannet eller skrev inn den engelske teksten og så oversatte segmentet til tysk.

    Skulle gjerne likt å visst om det var en sammenheng mellom oversettelsene i begynnelsen og slutten av boken. Om de var blitt oversatt med hensyn til hverandre. For hvis de oversatte hver side for seg så vil en jo risikere at hele boken i seg selv ikke gir noen sammenhengende mening på tysk.

     

    En kan også se på dem forskjellige gruppene som skriver undertekster for japanske tegnefilmer på frivillig basis.

     

    Godt eksempel! Dog ser vi jo tedensen til ustabiliteter og prioriteringer fra gruppenes side da de kun driver med dette som hobby.

     

    En ser og tydelige forskjeller mellom hver gruppe hvordan de oversetter. Så om en gruppe gir seg og en annen overtar så er det plutselig masse "nytt" en må lære seg for å følge med i serien videre.

  17. Joda, du har vel rett - men som du sier står ikke lovverket i stil med moderne kulturproduksjon. En mer rimelig tidsramme hadde vel vært 10-15år eller noe rundt der - altså mer enn nom tid til å melke ut verdien av produktet fra alle som hadde vært villig til å betale for det i utgangspunktet. Noe lignende for software hadde heller ikke vært dumt.

     

    Dette er selvfølgleig bare ønsketenkning fra min side og ikke ment som noe realistisk forslag. Ikke fordi det ikke kunne gjennomføres, men heller fordi endringen av momentum av slike lover på globalt plan tar evig lenge. Kanskje en gang i fremtiden... :)

     

    -Stigma

     

    Et problem med å "bare" ha 15 år er at en del kultfilmer o.l. ikke begynner å slå ann og tjene penger før 10-15 år etter filmen ble lagd. Akkurat hvordan filmverdenen gjør dette med penger til studio vs regissør er jeg usikker på, men B-C-D-filmer kan gå glipp an en inntekt her.

    Med mindre staten skal betale for "foreventet inntekt" da. For slike filmer kan være vanskelige å beregne salgsverdien på!

     

    Ellers støtter jeg ideen! Uansett bedre at filmen blir delt til verden enn at den råtner på eet mørkt lagerrom til et lite studio.

     

    Dog vil dette kreve et nytt og spesielt lovverk og maaaange (dyre) advokattimer for å få dette gjennomført.

  18. Kamera: Ingen mobiltelefoner har godt kamera. Og forskjellene er marginale. N8 har slettes ikke noe revolusjonerende kamera. Alle toppmodeller i dag tar ok bilder.

     

    Ikke enig. Svært få telefoner har Xenon blitz.

     

    Det er stor forskjell på klarhet i bildene.

    Mulig de fleste mobilene har greit kamera for en gjennomsnittskjøper.

    ...

     

    Du er jo enig, egentlig! Det er snakk om "ok" bilder, ikke "bra" bilder.

     

    Om folk er ute etter å ta bra bilder er det bedre å kjøpe et dedikert kamera.

     

     

    Jeg er og, i trådens navn, på vei over fra lett-mobil til smart-mobil. Er det likesågreit å bar 'hoppe i det' og gå for en utvalgt (jeg har fått sansen for HTC Desire S)? Eller vil dere heller anbefale å kjøpe en eldre smart-telefon til en (mye) billigere penge for å 'lære seg' systemet før en kjøper en av de dyre variantene?

×
×
  • Opprett ny...