Gå til innhold

b0Stark

Medlemmer
  • Innlegg

    43
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av b0Stark

  1. Kan flytte ut på landet fra Majorstua for å få fiber fra hvem som helst, men det er ikke poenget.

     

    Unnskyld deg?

    Jeg bor utpå potetlandet, sleit med å i det hele tatt få installert en usselig telefonkabel sånn at jeg i det minste kan få (teoretisk) 10/1 Mbit fra Telenor til ca 500kr/mnd (379+linjeleie).

     

    Den lokale(/regionale) Altibox-leverandøren her har ingen planer om utbygging i området før 2022.

     

    Men kom gjerne og grav ned en fiberkabel for meg, så kan jeg si meg enig.

    • Liker 2
  2. Samsung sine knox begrensinger er nok til at jeg aldri vil kjøpe mobil fra dem igjen. Men hardwaren er jo bra (det er faktisk apple sin også).Men softwaren blir jo bare mer og mer låst med samsung.

    Vi trenger en ny nexus modell på markededet. Pixel er alt for kostbar i forhold til hva du får ut av hardware. (å betale ekstra for å få ren android er utnytting av posisjon)

     

    Hei!

    Kan du utdype hva du mener med begrensninger? Har selv hatt en S8 siden september, men fortsatt ikke hatt noen problemer med KNOX.

  3. Iogmed at et såpass seriøst sikkerhetshull befinner seg i maskinvaren, ser jeg for meg at Intel burde fikse dette og da gi nye brikker (til kostpris) til samtlige som sitter med de brikkene som er berørt av dette, alternativt god rabatt på neste generasjon hvor problemet er utbedret. Programvare kan en alltids komme seg rundt, så selv om det blir "patchet", finnes det alltids en mulighet til å kjøre i gang en "meltdown".

     

    Ja, det blir dyrt for Intel om de hadde gjort det, men ville gitt dem et bedre rykte.

  4. Kjører to powershell-kommandoer når jeg setter opp en ny Windows boks.

     

    PS C:\. { iwr -useb http://boxstarter.org/bootstrapper.ps1 } | iex; get-boxstarter -Force

     

    Bootstrapper C:\Install-BoxstarterPackage -PackageName https://gist.githubusercontent.com/b0Stark/34f0b459596b445b9e9ab99970d0e25a/raw/04b2f462661df356a9872082ebd98e4ab3d63b48/boxstarter-laptop.ps1 -DisableReboots

     

    Reboot, klar til bruk uten bloat/søppel jeg ikke trenger.

  5. Spørsmålet mitt ang. denne saken blir vel egentlig noe som: Hvordan vil dette ha en innvirkning på nordmenn som forsøker å benytte seg av USA-baserte/lokaliserte nettjenester framover? Kan vi ende opp med en vegg liknende det vi ser i Kina, bare omvendt (de blir begrenset tilgang ut, hvor vi vil bli begrenset tilgang inn)?

     

    Jeg er inneforstått med at tjenester som eksempelvis CloudFlare, AWS o.l. kan bidra med tilgang basert på cache, men ser for meg at real-time tilgang kan bli vanskelig.

  6.  

    Philiplala, min kjære

     

    Gjorde et lite pust av meg i mai da Tony! ;)

     

    https://www.gamer.no/artikler/e-sport-nordic-warthogs-sjokkerte-temp/383334

    Bodde under en stein uten tilgang til Internett fra begynnelsen av mai fram til nylig. Fikk ikke med meg at du hadde vunnet! Gratulerer med seieren! Når skal dere bli store i den internasjonale scenen da? Har fortsatt lyst til å se lalagutten som den neste get_right. ;)

  7. Lurer på hvorfor man MÅ oversette alt til Norsk??? "Drømmefall" really???? spillet heter Dreamfall faan så irriterende!!

     

    Skal vel sies at spillserien i første omgang er norsk, helnorsk og norsk, skrevet av en nordmann, sannsynligvis først på norsk og deretter oversatt til engelsk (av funcom for å rekke en større bredde av spillere). Da Tørnquist tok turen videre til RTG, dro han vel også med seg IPen til serien, med mindre de fikk lisensiert serien fra funcom.

  8. RTG har vel fått støtte av en rekke norske fond også, utenom Kickstarter. Om de har fått støtte fra kulturdepartementet, foreligger (gjorde det i 2012/2013 da jeg sist undersøkte dette) det vel også et krav om at spillet som blir støttet med enhver sum skal også være myntet mot norsk kultur, da eksempelvis med norsk tale i tillegg til eventuelle andre talespråk.

     

    Noen som kjenner til dette på stående fot?

  9. Synes det er bra at folk tøyer litt grenser

     

    Å komme med en litt spydig kommentar i fylla til eksempelvis Politiet er å tøye grenser. Å spytte ham i ansiktet, edru derimot, er å bryte reglene som er satt. 

     

    I dette tilfellet setter Riot en grense på 18 år pga lovgivning i landene turneringen inkluderer.

     

    Eksempelvis, i den norske lovboka, så heter det i "Lov om pengespill m.v. (pengespilloven)", og jeg siterer.

     

    §11 Departementet fastsetter spilleregler for de spill loven gjelder for.

    For spill på utbetalingsautomat er aldersgrensen 18 år. Departementet kan fastsette aldersgrenser for deltakelse i andre spill som nevnt i § 1.

    Kilde: https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1992-08-28-103/§11

     

    Da det ikke er fastsatt noe for esport, faller det tilbake til "myndig alder", 18 år.

     

    Du kan kanskje prøve å diskutere at siden det ikke er fastsatt noe direkte for esport, så viser jeg til første paragraf, og jeg siterer.

     

     

    § 1.Loven gjelder

    a) pengespill i forbindelse med idrettskonkurranser og andre konkurranser, som ikke er regulert i andre lover,

    b) tallspillet lotto,

    c) lotterispill som avholdes ved bruk av utbetalingsautomater, jf. lov 24. februar 1995 nr. 11 om lotterier m.v. § 1 første ledd bokstav e, og

    d) andre pengespill som Kongen bestemmer at loven skal gjelde for.

    Kilde: https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1992-08-28-103/§1

     

    Premiene har en pengeverdi, som da peker rett til denne loven.

    Det er ikke lenger snakk om å "tøye grenser" da det allerede eksisterer ganske konsekvente grenser.

     

    Når det kommer til dokumentforfalskning, så har du straffeloven.

     

     

    § 182. Den, der i retsstridig Hensigt benytter som ægte eller uforfalsket et eftergjort eller forfalsket Dokument eller som medvirker hertil, straffes med bøter eller med Fængsel indtil 2 Aar, men indtil 4 Aar, naar der handles om et indenlandsk eller udenlandsk offentligt Dokument.

    Kilde: https://lovdata.no/lov/1902-05-22-10/§182

     

    Jeg vil si de egentlig slipper billig unna.

  10. Hei!

    Jeg er en av kommentatorene i Gamer.no's konkurranse "So You Think You Can Cast" og ønsker feedback fra seere og fler. Ønsker da dette i form av konstruktiv feedback som jeg kan bruke for å forbedre meg selv så jeg kan bli bedre på det jeg liker å gjøre.

    Som et eksempel, kunne jeg tenke meg feedback på dagens cast (VOD tilgjengelig her: http://www.twitch.tv/gamerno_cs/c/5038829)

     

    Til slutt vil jeg bare bemerke: Video-kvalitet er litt utenfor min kontroll, lyd er noe jeg forsøker å forbedre fortløpende i streamen.

     

    Håper det er noen seere der ute som er villig til å bruke litt tid på feedback. Setter stor pris på det!

     

    Mvh,

     

    Tony "b0Stark" Stark

×
×
  • Opprett ny...