Gå til innhold

Iverfix

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Iverfix

  1. Går kybb selv, så kan tilføre noe fra denne siden av verden. Når man går kybb har man veldig mange muligheter når man skal spesialisere seg. Man kan spesialisere seg mot embedded/sanntidsprogrammering (progging av fysiske ting som du kaller det da, aka kretskort, sensoravlesning etc), man kan også gå mer mot en elektroingeniørgrad, en ren kybb/automasjonsgrad etc.

     

    Hovedpoenget er vel at når man går kybb så utdanner man seg ikke til å bli "programmerer", man har ingen fag som fokuserer på feks utvikle av software for desktop, brukergrensesnitt eller webteknologier. I stedenfor så har vi fag rettet mot fysiske ting, aka en del elektrofag, mye matte og teknikker for å styre systemer. Er da likevel en del progging på studiet, blant annet er det fag der man skal progge heissystemer, algoritmeteori samt C++ programmering. Men kort sagt så brukes progging i kybb sammenheng til å implementere styresystemer. Den store reklamen for studiet er jo typisk hvordan få droner til å stå i ro i vind, selvkjørende biler og segwayer, alt dette implementeres ved å programmere, men kybb fokuserer mer på fysikken og matten bak dette og ser på progging som et verktøy for å realisere denne fysikken og matten.

     

    Selv så har jeg sommerjobb som software utvikler (går andre klasse), og er ikke noe problem å sette seg inn i dette etter å ha hatt flere proggefag de 2 årene jeg har vært her.

     

    Begge retninger har gode jobbmuligheter, er i grunnen enklere å få sommerjobb tidlig på data, faktisk ikke uvanlig blant første klassinger i dag å jobbe med software. Men etter endt studie får du nok lett jobb. Skal da sies at det er få rene kybbjobber i Norge for tiden, men siden jeg begynte har det skjedd mye der da. Men likevel, veldig lett for kybbere å få jobb som utvikler endt studie (også veldig vanlig).

     

    Det at du kan progging fra før burde egentlig ikke ha noe å si. Forskjellen mellom studiene er hva du ønsker å bruke progging til. Ønsker du å være godt rustet til å lage nettsider, AL, databasesystemer, apper etc, så gå data. Dersom du vil jobbe med mer fysiske ting, og ønsker å bruke proggeferdighetene dine på det. Så kan du gå kybb. Men som tidligere nevnt, så bør du ha en forkjærlighet matte før start.

     

    En siste ting, de har sluttet med internovergang til kybb på lik linje med indøk, grunnet den store pågangen de siste årene for å komme inn på studiet. Er mulig å bytte andre veien. Bare så du vet om det :)

     

    Lykke til :)

    • Liker 2
  2. Hei

     

    Jeg skal starte på NTNU på datateknologi, og i den forbindelsen var jeg på oppfriskningskurset i matte som NTNU holder uken før skolestart. I dag fikk vi oppgaver som handlet om ulikheter, og ble oppfordret til å teste ulike varianter av svarene (gange med x, teste hvordan det ville reagere med positiv og negativ x). Er det noen grunn til at man ikke bare kan bruke fortegnsskjema, eller er dette fy fy på universitetsnivå?

     

  3. Hei, kom inn på datateknologi på NTNU i år, men vil heller ikke på kybernetikk og robotikk. I følge NTNU sine sider kan man ikke bytte, men har hørt av folk at man kan ta ekstra emner i kybernetikk og avlyse de eksamenene som ikke er relevant og så hoppe inn på kybernetikk neste året. Noen som kan bekrefte dette, og isåfall si hvordan man gjør dette?

  4. Hei :)

     

    Har hatt muntlig eksamen i kjemi 1, regner med formen er den samme for kjemi 2.

     

    Du møter opp og trekker et emne, så sitter du i 45 minutter på et rom og får lage en "presentasjon". Du får ha boken her, så du kan slå opp. Her forventes det en viss struktur. Med andre ord så ble jeg anbefalt å lage en stikkordsliste over det jeg skulle snakke om. Jeg hadde organisk kjemi på denne delen, så gikk igjennom alle de forskjellige gruppene og egenskapene (kjemi 1 pensum).

     

    Videre får du et forsøk som enten er knyttet til del 1 eller del 2 av eksamenen. Dette kan være hva som helst egentlig og det forventes at du greier å gjennomføre det korrekt. Videre skal du forklare hva som skjer. For eksempel skal du kunne si noe om permanganattitrering, for eksempel at den er selvindikerende, hvorfor du heller permanganat igjennom byretten før du starter osv. 

     

    På den siste delen så er det en samtale rundt et annet tema som du egentlig har trekt når du trekker del en. Her forventes ikke struktur, men at du kan greie ut om emnet og det du blir spurt om. Dette må du bare ta på sparket.

     

    Fikk forøvrig ikke noe regneoppgaver, men man må kunne sette opp for eksempel bufferlikningen og si noe om hvordan du bruker den når "det og det" skjer. Ellers anbefaler jeg å kunne en del faguttrykk. I tillegg anbefaler jeg å prøve å komme inn på andre deler av pensum på den spontane samtalen da du får visst bredde. Men om sensor spør om den opprinnelige oppgaven, så hold deg til det. 

     

    Lykke til :)

  5. Hei, jeg har tenkt å oppgradere min gamle acer aspire m5800-u5802a med. Den har gått litt tregt i det siste, så jeg lurte på om jeg kunne få noen tips til hva som kan være årsaken.

     

    Specs: http://reviews.cnet....7-33707217.html

     

    Så håper noen orker å hjelpe meg. Har en god del penger, men vil helst ikke bruke for mye. Går helst for noe der jeg slipper å bytte ut så mye, men som varer en stund

     

    Sikler foresten etter: http://www.komplett....aspx?sku=756301

     

    Er det mulig å få inn i PCen? Eller er den for gammel?

  6. Hei, har prøvd meg litt på dette. Kom fram til hvordan jeg skulle lage kalkulator med valg av operasjoner:

     

     

    import java.util.Scanner;
    public class kalulator {
    
    public static int num1, num2, svar;
    public static String oper;
    
    public static void main(String[] args){
     calcu();
    }
     static void calcu(){
      Scanner scan = new Scanner(System.in);
    
      System.out.println("Velkomment til kalkulator 1.0 av Iver:\n");
      System.out.println("Venligst gi meg et tall:");
      num1 = scan.nextInt();
    
      System.out.println("Venligst velg en oprasjoner(+, -, *, /)");
      oper = scan.next();
    
      System.out.println("Venligst gi meg et nytt tall:");
      num2 = scan.nextInt();
    
      System.out.print("\nSvaret er: ");
      System.out.print((oper.equals("+")? svar = num1 + num2 : ""));
      System.out.print((oper.equals("-")? svar = num1 - num2 : ""));
      System.out.print((oper.equals("*")? svar = num1 * num2 : ""));
      System.out.print((oper.equals("/")? svar = num1 / num2 : ""));
      scan.close();
     }
    
     }
    

     

     

    Men må nok jobbe videre med hvordan den skal håndtere ting som ikke er tall :p

  7. Hei, jeg har da fått i oppdrag fra min tante til å finne PC som passer til en jente på rundt 8 år.

     

    Må ha:

     

    - Muligheten til å spille enkle spill som man finner på sider som 1001spill. Sies også at minecraft (på veldig lav grafikk) er aktuelt.

     

    - Bør tåle en del. Siden hun tross alt er 8 år kan hun kanskje ødelegge den.

     

    - PCen bør vare en stund. Kunne brukes i 2-3 år minst. Gjerne lengre

     

     

     

    Budsjettet er på 4000 kr. Det er ikke mulig å sette opp dette. Kan gjerne koste mindre.

     

    Det kan også brukes eldre modeller som framdeles støtter lette spill.

     

    Om spørsmål, bare spør.

  8. Hei.

     

    Jeg har nå spilt i bronze leauge en måneds tid, men lurere på når jeg ranker opp. Jeg har lest at jeg bør vinne mot dem som er favoritter mot meg, men jeg er jo favoritten mot flere silver leauge spillere. Samtidig så har jeg slått 2/3 gold spillere jeg har møtt. Derfor lurere jeg, er det noe spesielt jeg må gjøre for å komme opp til silver evt gold leauge

     

    - Iverfix

×
×
  • Opprett ny...