Gå til innhold

Kristina05

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kristina05

  1. vil dere si at vi har fire eller fem konkurransemidler? Det er vel i utgangspunktet fire men personalet er på en måte ett tilleggskonkurransemiddel?

    Ser du ut ifra boka(markedsføring og ledelse 2, cappelen) har de ikke tatt med personalet under del 3: konkurransemidlene. Jeg vil tro at vi vil få en oppgave med personalet i en mulig konflikt, ikke som et konkurransemiddel.

  2. Husk å ikke bare fokuser på det som er blitt sagt tidligere her i dag. Det er viktig at man tenker originalt og kommer med egne meninger og forslag i morgen. Av Samarbeid og integrasjon mener jeg at det er mest relevant med vertikal integrasjon og merkeallianser (merkesamarbeid)

    - Trekk inn muligheten for at "Landeveisspesialisten" eller "Offroadspesialisten" kan integreres med leverandørene.

    - I dette segmentet er pris irrelevant og kommer ikke til å bli et tema i morgen. Det å benytte pris som et konkurransemiddel i dette tilfellet vil være mindre lønnsomt enn å fokusere på andre ting som for eksempel service, kundebehandling og Differensiering. Bedriften må differensiere seg fra de andre "spesialbutikkene" for å utvide markedsandelene, som jeg for øvrig mener er den konkurransestrategien "Landeveisspesialisten" eller "Offroadspesialisten" bør benytte..

    - Jeg er av den oppfatning av at en sammenslåing av "Landeveisspesialisten" og"Offroadspesialisten" er en dårlig ide, fordi de henvender seg til forskjellige segmenter.Allikevel finnes det fordeler ved et slikt samarbeid. De kan for eksempel dele lokaler (med en skillevegg f. eks) for å spare kostnader, men nettopp på grunn av at kundene er såpass kvalitetsbevisste og krever ordentlig kundeservice mener jeg det er bedre å rendyrke spesialkompetansen blant de ansatte i adskilte bedrifter.

    - Av aktuelle temaer i morgen mener jeg at Overordnede strategier, Produkt (merkevarebygging), Plass (distribusjon), Påvirkning (Markedskommunikasjon) og Personalpolitikk (konfliktløsning og forebygging) kan være lurt å forberede seg på..

    Går differensiering under betegnelsen konkurranse strategier? :-)

  3. På elementer onnenfor markedstrategisk tenkning er det tydelig at disse bedriftene er nisjestrategi. Men leser noen nevner at vi kan få å drøfte andre konkurransestrategier som vil være mulige for bedriftene? Har dere noen eks. og begrunnelse for det?

    På vekststrageier virker det rimelig å si markedsinntrening. Men i boka står det at det vil være normalt at det er den første strategien, også markedutvikling osv. henger disse sammen?

     

    Hvis markedsinntrengning etterhvert skulle vise seg å ikke være en vellykket strategi, fortsetter de nedover, og prøver en annen strategi.

    Okei :-)

    Har du tatt med noe annet på markedsstrategisk tenkning?

  4. På elementer onnenfor markedstrategisk tenkning er det tydelig at disse bedriftene er nisjestrategi. Men leser noen nevner at vi kan få å drøfte andre konkurransestrategier som vil være mulige for bedriftene? Har dere noen eks. og begrunnelse for det?

    På vekststrageier virker det rimelig å si markedsinntrening. Men i boka står det at det vil være normalt at det er den første strategien, også markedutvikling osv. henger disse sammen?

×
×
  • Opprett ny...