Gå til innhold

Apeninja

Medlemmer
  • Innlegg

    75
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Apeninja

  1. Jeg har 3 i 2P matte fra før, men dette er ikke nok til å søke meg inn på lærerutdanningen ettersom kravet er minst 4 i 2P eller bestått karakter i S/R matte. Jeg vet at det tilbys forkurs for de som vil søke seg inn på lærerutdanningen - men samtidig høres det enklere ut å bare ta S1 som privatist og få karakteren 2 (minst) slik at jeg kan komme meg inn på studiet. Altså bare bestå S1 og slippe å ta forkurset hvor det kreves 4 for å bestå istedet (som jeg har hørt mange stryker i). Det må i tillegg nevnes at jeg er elendig i matte, og som privatist må jeg så klart lese alt selv. Men det skal vel ikke så mye til å bestå S1? Satser bare på å bestå. Hva mener dere?? Noen erfaringer selv, eller evt. bøker eller nettsider å anbefale for å lese meg opp?

  2. Jeg skal ta norsk skriftlig som privatist til høsten.

     

    Men hvor mye trenger jeg å pugge på litteraturhistorien? Burde det holde å bruke boka som et oppslagsverk under eksamen og på forhånd bare ha lest det som står i pensumboka noen ganger, eller burde jeg virkelig pugge?

     

    Eller holder det å bare vite hva forskjellige teksttyper inneholder, og hvordan de skal løses oppsett av tekstene, språklige virkemidler, begreper, appellformer osv.?

    For litteraturhistorie må du kunne om naturalisme, nyrealisme, nyromantikken, modernisme, postmodernisme osv.,(her forventes det at du skal vise til kjennetegn, og hva som var typisk for perioden, eksempler finner du også i teksten/oppgaven du får utdelt på eksamen.)

    Språkhistorie er også en del av pensum, i tillegg til retorikk - så det bør du kunne.

     

    I skriftlig eksamen 2018 bestod kortsvar av å finne naturalistiske trekk i teksten "Hellemyrsfolket" av Amalie Skram.

  3.  

    Tenker dere at man bare får en problem stilling også sier de "Hver så god, skriv om dette" eller kommer det faktisk litt info om det, en liten tekst om selve problemet?

     

    For eksempel at vi skal skrive om hvordan sensurering påvirker graden av rettigheter vi har som mennesker. Kommer det da en tekst vi skal lese og deretter da stilling til? Eller kommer det som jeg først nevnte å være ganske glest i informasjonen de gir deg, og du skal selv kunne noe innom den kategorien?

    Det har hendt at det har fulgt med noen tekstvedlegg, men tror det vanligvis bare er et spørsmål og en påstand vi skal drøfte 

     

    Det er svært lite sannsynlig at det kommer vedlegg på politikk eksamen. Som du sa, bare en drøftingsoppgave. 

  4. Dette tenker jeg på. Ønsker å få det mer pensum rettet.

     

    - Redegjørelse av demokrati og menneskerettigheter

    - FNs tusenårsmål,

        - Manglende grunnleggende forbehold for utvikling av demokrati og menneskerettigheter i mange land, u-land -> u-hjelp

           - Hvordan det gikk

    - FNs bærekraftsmål

       - Hvorfor de trengs

          - Hva Norge gjør

    - Likeverd

        - Likestilling

           - #Metoo

              -Ytringsfrihet

     

     

    Noen som har noen prinsipper, teorier eller annet pensum som kan støtte opp under det jeg har lagt frem?

     

    Kan være lurt å trekke inn Dahls kriterier for et demokrati 

×
×
  • Opprett ny...