Gå til innhold

Smikken

Medlemmer
  • Innlegg

    64
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Smikken

  1. Jeg skriver en oppgave og lurer på følgende:

     

    Kan disse to være motpoler?

    Platon og hans "fasitsvar" på idealstaten - som passer for samtlige stater.

    J.S.Mill med sin teori om absolutt visshet - ”Dersom en person eller en gruppe undertrykker andres oppfatninger fordi de er sikre på at de andres oppfatninger er falske, er det samme som å anta at deres egen visshet er det samme som absolutt visshet”

     

    Noen som har referanser til personer som beviser/begrunner dette i tilfelle?

  2. Jeg har en egen lagringsplass på arbeidsplassen som jeg kan koble meg opp til når jeg er hjemme. Jeg har en mappe som i utgangspunktet skal være lik på denne serveren og min bærbare maskin (hjemme).

    Finnes det en måte å synkronisere disse mappene automatisk? Eller må jeg gjøre det manuelt hver gang jeg gjør endringer på arbeidsplassen?

    I tilfelle, hvordan gjør jeg dette?

  3. Jeg har tenkt å kjøpe en stasjoner pc og trenger litt hjelp.

    Jeg har tenkt å koble den til tv'n, der surfing, iTunes, Spotify og nedlastning blir de eneste bruksområdene. Det er ikke viktig at hardisken er stor.

     

    Jeg lurer derfor på om det er noen som vet om noen veldig billige alternativ.

     

    Takker for svar :)

  4. Det hele startet med at det plutselig kom opp på iPhonen min, følgende beskjed:

    Koble iPhonen til iTunes.

     

    Dette gjorde jeg, og følgende ble gjort:

    Programvaren på iPhone-eneheten har utløpt og må oppdateres til nyere versjon.

     

    Så synkroniserer iTunes og iPhonen

    Så kommer det opp en feilmelding om aplikasjonene på iPhonen:

    Programme(t)(er) ble ikke installert fordi det oppstod en ukjent feil (0xE800005D)

    Så kommer det en feilmelding: iTunes kunne ikke synkronisere informasjonen med iPhone-enheten fordi det ikke var mulig å opprette en forbindelse til iPhone-enheten.

    iPhone synkroniseringen er fullført.

     

    Så prøver jeg å gjenopprette, og da kommer følgende feilmelding: Det oppstod et problem med nedlasting av programvaren for iPhone-enheten. Ressursen ble ikke funnet.

    Prøvde deretter å søke etter oppdateringer, men det stod bare at jeg hadde den nyeste versjonen.

     

    Programvareversjon: 3.0

     

    Hva skal jeg gjøre?

  5. Hei,

     

    Jeg skal begynne på økn. og adm eller samfunnsøkonomi til høsten og er ute etter å få tak i en bok jeg kan lese før jeg begynner. Er det noen som kan har noen gode råd til hvilken jeg kan lese?

  6. Hei,

    Jeg har søkt i timesvis i bøker og på nettet etter stoff om mitt tema i religion.

    Jeg har fått i oppgave å forklare forskjeller/likheter mellom kristendommen og satanismen.

    Er det noen som vet om noen sider der jeg kan finne stoff?

    Eller noen som faktisk vet noe, og kan forklare meg det her?

     

    Takk for all hjelp..

  7. Føler folk som snakker om økonomisk makt og andre typer makt enn militær roter seg litt bort.. Når de helt tydelig snakkes om militær makt vil nok oppgaven sentrere rundt dette

     

    Helt enig, skulle bare svare på spørsmålet has :)

     

    Jeg lurer heller på hvordan folk har kartlagt de militære styrkeforholdene i verden IDAG?

  8. Stor skuffelse i klassen min da vi fikk oppgava. Alle var innstilt på en oppgave om klima, men jeg likte oppgava da. I samarbeid med læreren vår, gikk vi gjennom litt begreper og stoff som kan være relevant:

     

     

    - Ideologisk makt/økonomisk makt/militær makt - kunne forklare begrepet militær makt

    - Konfliktløsning med militærmakt

    - Supermakt kontra regional makt

    - A-våpenmakt (USA, GB, Frankrike, Russland, Israel, India, Pakistan, Kina, glemt noen?) og terskelstater (Nord-Korea og Iran)

    - Forsvarsallianser - stor militær makt(NATO) EU-styrker

    - USA rolle - store militære styrker/involvert i mange konflikter/viktige allierte (Feks Israel, Saudi-Arabia, NATO) Ca 50 % av det totale militærutgiftene i verden.

    - Lands militære maktposisjon i en region(Eks: Israel i Midtøsten.)

    -Småstater -idealpolitikk (menneskerettigheter, folkerettighet mm)for å heve seg i internasjonal politikk, mens stormakter ofte bruker militær makt for å vise seg frem (Kina - Tibet)

    - Militærmakt kan brukes direkte (Sende styrker til konfliktområdet) eller indirekte (Storstilt våpeneksport, aktivt støtte en konffliktpart, militære samarbeid.

    - Asymetrisk krigføring. Vestlige land bruker teknologisk overlegenhet, satser på små profesjonelle styrker ol, mens motparten er dårlig utstyrt, men har lokal kunnskap/bruker sivilbefolkning som skjold ol.

    - Bruk av militær makt gjennom FN (Sikkerhetsråd ol)

     

    Noe stoff:

     

    "Hvor hender det? Militærmakt i ubalanse" Nesten 8 år gammel, men mye nyttig stoff.

    "Hvor hender det? Israelere og palestinere - konflikt uten ende" Litt innsikt i Israel-Palestinia konflikten.

    Pluss Hvor hender det? Konfliktar i dag. Nummer 24

    Eventuelt ta en titt på div årganger om Konflikt, Krig og Fred http://www.nupi.no/publikasjoner/tidsskrif...hvor_hender_det

    Læreboka Politikk og makt s 234 og utover

     

    Kan du forklare begrepene: Ideologisk makt/økonomisk makt/militær makt

     

     

    Ideologisk makt:

    Makt kan også bygge på et ideologisk grunnlag. Moas Kina var i 1960- og 70-årene et forbilde for statsledere i de fattige landene, på grunn av landets økonomiske utvikling og uavhengighet. Når en stat eller en politiker har en slik lederstilling er det mulig å påvirke andre gjennom overtalelse uten å bruke verken militær eller økonomisk makt. I dag ser vi tendenser til at religiøse lederskikkelser får økt innflytelse selv om de verken har økonomiske eller militære ressurser.

     

    Økonomisk makt:

    Økonomisk maktbruk er ofte det mest attraktive alternative til militær maktbruk. Man kan stoppe, kapital, utviklingshjelp, adgang til markeder eller råvarer. Poenget er å holde tilbake.

    Eks: Viss oljeeksportørene i midtøsten lukker oljekranene à dette kan tvinge frem innrømmelser/handlinger fra de mest oljeavhengige statene = maktmiddel.

    Boikott: Det å nekte å handle med en bestemt vare med et bestemt land/selskap.

     

    Militærmakt:

    Væpnede styrker. Dette er en kostbar maktform – både økonomisk, politisk og mennesklig forstand. Dette skaper også sterke negative reaksjoner. Invasjonen av Irak i 2003 førte til skarpe protester fra mange hold. Regjeringene unngår derfor helst å bruke vold for å nå sine mål – viktig å beherske andre maktressurser enn de rent militære.

  9. Har ikke kommet så langt. Tenkte èn side til begreper og div. ting som konfliktløsning/strategier/usikkerhetsfaktorer og siste side til å kartlegge de militære styrkeforholdene. Kan poste når jeg er ferdig med side 2. Tror det blir veldig viktig å kunne bruke alle begrepene.

     

    Venter spent på dine sider slik jeg kan diskutere de litt nærmere med deg :thumbup:

  10. Asymmetrisk krigføring beskriver når to parter i en krig har svært forskjellig militær kapasitet eller metoder for krigføring. I et slikt tilfelle må den svakere parten utnytte sine spesielle fordeler eller gjøre nytte av motstanderens spesielle svakheter om den skal ha noen mulighet for å oppnå sine mål.

    (Wikipedia)

     

    hvilke spesielle fordeler/svakheter er det her snakk om?

     

     

    Asymetrisk krigføring og ikkje statlige aktører:

    Nye kriger og nye aktører i vår tid, som først og fremst foregår i sør. Dei er prega av relativt billige og lette våpen. Dette er våpen som er lette å transportere, skjule, smugle og bruke.

    Det er ikkje-statlege grupper som i langt større grad er involverte i desse konfliktane. Denne ikkje-statlige aktøren har som regel null opplæring i internasjonale lover som sett grenser for korsen krig skal gjennomføres. Soldater som voldtar, massakrerer, plyndrer – i narko og alkoholrus – er bilde av dei nye krigane. Slik framferd er også en del av strategien – sivilbefolkningen skal skremmes. Anna trekk ved dei nye krigane – asymetrisk. Dei vestlige landa bruker tekonologisk overlegenhet og satser på små profesjonelle styrker og lignende, mens motparten er dårlig utstyrt. Dette fører til at den ”svake” motparten bruker lokal kunnskap og sivilbefolkningen. Dei satser på en utmattande og langvarig krig med nålestikkoperasjoner. Ser ein f.eks på terroristane 9.11 skal dei berre ha vært utstyrt med kniver. Dette ser oss eksempel på i Irak og Afghanistan der Taliban slett ikke er jambyrdige med USA/NATO. Her er tydligvis økonomisk utmattelse målet for Taliban.

  11. Føler diskusjonen skeier litt ut i forhold til oppgaven nå jeg.. Læreren min var veldig streng på å lese oppgaven nøy, og svare på det som oppgaven spør om.. Tror iegentlig kke det ville vært det smarteste å skrive om Russlands, Kinas og USAs økonomiske forhold i morgen :p

     

    Sant, jeg er mer interessert i at folk deler hva man har tenkt å ha med seg på forberedelsesarket i morgen :)

    Noen?

  12. Man må nesten ta med generellt om militær makt, men det er viktig å få vist mange eksempler.

    Innledning og problemstilling er viktig, og at du hele tiden snakker om det du har forklart kort om i innledningen..

     

    Hvordan du gjør din innledning og problemstilling?

    Har fått høre at vi må begrense og definere jeg.. Kanskje et fett..? Eller?

  13. Søkte litt gjennom forumet, men klarte ikke å bli klok på hvordan ejg skal få farge på skjerm. Jeg kjøpte en ny s-video kabel for en stund siden ( den gamle ble ødelagt). Før jeg kjøpte denn kabelen funket fargene supert, men nå får jeg bare svart hvitt og lyd. Noen som kan hjelpe meg med dette?

     

    Tar gjerne imot hjelp, via fjernhjelp.

     

    :ermm: Takker så meget for alle svar

×
×
  • Opprett ny...