Gå til innhold

gloppen

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gloppen

  1.  

    Er det noen som har forslag til alternativer? Evt nylige erfaringer med disse PCene?

    Kjøp på nett, og hent i butikk. Da har du 14 dagers angrerett, om du ikke liker den, lever tilbake. Rett meg om jeg tar feil, men jeg er ganske sikker på att du kan gjøre dette.

     

    Elkjøp har vel uansett 30 dagers åpent kjøp, så du behøver ikke bestille på nett for å ha mulighet til å "angre" deg.

  2. "PS! Etter at vi publiserte konkurransen har vi fått tips om at svaralternativene kunne være tvetydige. Kameraet er nemlig normalt vanntett til 1 meter, men du får et tilbehør som gjør det vanntett helt ned til 40 meter. Vi har derfor valgt å godta begge disse svarene når vi har trukket vinneren."

     

    Problemet er bare at begge disse alternativene er feil. Som andre skriver: kameraet er ikke vanntett, bare sprut-sikret. Du trenger tilbehør for å bruke det under vann. Og "alt" kan gjøres vanntett med det rette tilbehøret, feks en solid plastpose.

     

    Dere gir rett og slett premie til en som tydeligvis har svart FEIL på oppgaven, og vurderer ikke engang de som svarte helt RETT. Tviler på at dere er tøffe nok til å trekke ny vinner, men man kan jo alltids håpe. Og i det aller minste at dere sjekker fasiten bedre i fremtiden. Dette er jo ikke akkurat første gang slike feil dukker opp...

  3. Jeg bestrider ikke det faktum at den kan gi 4K output. Jeg bare sier at maskinen vil være helt ubrukelig ved 4K oppløsning, da hardwaren ikke er kraftig nok. Som "kidsa" sier, lag-fest delux.

     

    EDIT:

     

    The 4K/60Hz HDMI 2.0 output shows gorgeous desktop screen on a UHD 3840x2160 resolution. But the rendering speed is quite slow."

    Kilde: http://forum.odroid.com/viewtopic.php?f=135&t=18683

    Om du leser hele testen du lenker til så står der at 4k video ikke skal være noe problem, da gpu-en håndterer dette. I vanlig desktop-mode går dette dog tregere, der odroiden kan vise fine stillbilder i 4k, men vil hakke fælt pga treg oppdatering ellers. Om man ønsker å kjøre Kodi som mediesenter kan dette settes opp til å rendre GUI i 1080p, mens aktulle videoer kan rendres i 4k. 

    (edit: rense => rendre, etter autokorrektur fra telefon)

  4. Kan jeg feks koble USB harddisken i routeren og be Plex hente media derfra og la PS4 gjøre jobben?

     

    Eller kan jeg sette opp Pi'en med USB harddisken og la PS4 streame derfra, eller vil det bli for svak ytelse? (jeg hadde en gang XBMC innstallert på nevnte Pi, men syntes ting gikk altfor tregt)

     

    Er det forresten serveren eller klienten som "tar jobben"?

     

     

    Jeg hadde akkurat skrevet et langt svar her, men så klarte jeg å klabbe til så alt ble borte så du får nøye deg med en kortversjon nå dessverre. Tar forbehold om at jeg ikke har en PS4 og ikke har all verdens erfaring med Plex.

     

    1) Plex-server fungerer gjerne i 2 ulike moder. I begge tilfeller som mediebibliotek, men under avspilling kan enten a) medie/video sendes direkte til klienten som spiller av, eller b) medie/video transkodes til et støttet format av klienten for det sendes. Alternativ b) er nokså krevende for en CPU og du vil ikke finne noen billig-NAS som kan transkode feks en BluRay-kopi på 40GB på direkten. For transkoding gjøres altså mye av jobben på serveren. Du sier ikke så mye om den bærbare PCen din, så det er ikke mulig her og nå å si om den er i stand til å håndtere jobben som Plex-server med transkoding.

     

    2) Jeg har som sagt ikke PS4, og heller ikke all verdens erfaring med Plex, men det jeg har vært borti er at Plex krever både server og klient. Jeg vet ikke om du kan kjøre begge deler på PS4 samtidig. Om du kan det, så burde det være mulig å kople en USB-disk med feks videoer til ruteren din og dermed bruke PS4 til å bla i mediebiblioteket og se film/høre musikk, ellers blir det vanskelig.

     

    3) Egentlig ikke svar på noe spørsmål, men en kommentar. Jeg har bred erfaring med RPi og kan nevne at software/firmware til disse har hatt en stor forbedring opp igjenom. Spesielt for rundt et år siden ble det gjort noen større forbedringer som gjør at det å bruke Kodi er en ganske så fin opplevelse. På tidligere modeller av RPi (RPi1 - A/B/A+/B+) går det veldig så glatt å bla rundt i menyer o.l., men kan oppleves som litt hakkete å gjøre dette samtidig som man spiller av musikk/film. (Har ingen slik opplevelse hvis ikke noe medie spilles av). De aller fleste RPi-er kan overklokkes relativt heftig (standard 700MHz på CPU kan nesten alltid overklokkes til 1000MHz, gjerne opp til 1100 - 1200MHz). I tillegg bør man velge skins i Kodi som er litt lettdrevne. Amber ser etter min mening veldig bra ut, samtidig som det er lett. Selv kjører jeg Aeon Nox, som er litt tyngre å drive, men har fler fine finesser som jeg liker. Og på mine RPi glir disse kjempefint. RPi spiller også lett av 1080p-materiale (også rene BluRay-kopier uten ekstra komprimering), men har noen begrensninger. Mest verdt å nevne er: a) støtter maks 5.1 audio og også da bør/må du ha TV/anlegg som takler passthrough på lyd, b) støtter maks 1080p, så om du ser for deg å bygge opp et mediesenter som skal håndtere feks 4k-materiell så må du se på noe annet. Her er en video som viser status for ca. 1 år siden:

    - i dag glir ting enda bedre.
  5. har hatt det en stund nå. bare å roote telefonen så har man tilgang på nyeste OS og nyeste tweaks og andre ting lenge før samsung lager sin versjon av OS'et med bloatware og så skal teleoperatøren din legge inn en app eller 2 etter det igjen.. nei takk. er veldig fornøyd med rootet telefon og stock google OS med nova. ikke noe tull, alltid rask, stor tilgang på å personligjøre telefonen, tilgang på mer innstillinger, og kan bruke telefonen til mer en en vanlig unroota telefon

    Du har 5.1? På en Samsung? Og har hatt den lenge allerede? .. før den er releaset til AOSP? Imponerende... virkelig..

     

    Leste du artikkelen? Skjønte du hva den egentlig handlet om eller bare ville du hoppe rett ned i kommentar feltet for å fortelle verden at du har klart å roote telefonen din?

  6. Tenker å skaffe meg en slik å bruke som webserver, noen som har erfaringer med det?

     

    Skal fungere helt greit det. Har ikke selv gjort det, men det finnes mye dokumentasjon på nettet.

    Feks. http://www.raspberrypi.org/documentation/remote-access/web-server/apache.md

     

    Som alltid med RPi må du forvente litt "fikling" via kommandolinjen, søk på nettet og prøv/feil-metodikk for å få ting til å fungere. Dette ligger også i ånden til hele RPi Foundation og årsaken til at RPi som produkt overhodet eksisterer i den formen det gjør (og til den prisen).

    • Liker 1
  7. Er det praktisk å bruke en raspberry 2, W10 og en ekstern harddisk til bruk som mediasenter til tv?

     

    Enn så lenge er det vendlig vanskelig å uttale seg om hvordan Win10 på RPi kommer til å bli. Å tro det blir likt som å kjøre en full desktop-versjon av Win er å lure seg selv. Kikk mot eksisterende WinRT så vet du mer størrelsesorden av hva du kan forvente.

     

    Selv syns jeg ikke det er praktisk med en ekstern harddisk koplet til RPi uten nett, men det kan jo være bedre enn ingenting for de som ikke har andre muligheter. (Bruker et lite sd-kort + USB-stick + nettverkslagring på mine RPi-er)

  8.  

    Jeg sitter selv på en stor mengde BluRay som jeg har ripp-et til mkv ved hjelp av programmet MakeMKV. Programmet komprimerer ikke datastrømmen på noe vis, men man kan velge hvilke lydspor, undertekster, etc man ønsker å ta vare på. I tillegg fjernes data for menyer og lignende. Resultatet varierer mye i størrelse fra film til film. Et eksempel jeg kan komme med er feks filmen Cloud Atlas fra 2013. Her har jeg tatt vare på videostrømmen, 2 lydspor (lossless og 3/2+1) samt norske undertekster. Filmen har en varighet på 2t51m og mkv-filen min er på 40GB.

     

    Jeg har ingen problemer med å spille av denne på RPi modell B fra en nettverksdisk. Totalt utgjør samlingen min av BluRay kopiert på samme måte ca 100 filmer + noen sesonger av TV-serier, og jeg har ingen problemer med å spille av noen av disse, så jeg tror jeg vet hva jeg snakker om her.

     

    Litt enkel matematikk viser også at det ikke er noe problem å overføre denne datamengden over 100 Mbps (= 12.5MBps) ethernet. Data = 40GB = ca. 40.000 MB. Tid = 2h51m = ca 10.000s. Krav til overføringshastighet = minimum Data/Tid = 40.000 MB/10.000 s = 4MB/s. Altså LANGT under det man kan få ut av en 100Mbps (=12.5MB/s) datalinje.

    Med all respekt å melde så tar du feil. RPi deler båndbredde med usb kontrolleren så den faktiske hastigheten på 100 Mbit/s er noe du ALDRI vil oppnå. Maks hastighet du faktisk får på RPi er langt lavere.

     

    Eg har prøvde NFS og SSHFS, prøvd å streame direkte (da med omxplayer og xbmc), har også prøvd med kopiering og avspilling samtidig.

     

    Eg trur du har ein plex server som omgjør datafilene som du spiller til eit lettere format. For om du sier at du kan overføre filer med over 4MB/s så har du gjort noe med RPi som gjør at den har 2x++ nettverkshastighet enn det som er vanlig.

    Tull og tøys. Ikke skriv så påståelig når du overhodet ikke har peiling på hva du skriver om. Ja, ethernet-porten deler buss med usb-porten, men hva så? Har aldri testet maks overføringshastighet fra RPi-en og du har helt sikkert rett i at det ligger litt under 12.5MB/s i praksis, men du kan helt greit få rundt 10MB/s ut av de. Bare å søke litt rundt så ser du at dette er helt normalt. CPU-en belastes en del ved i/o, så ved praktisk bruk kan hastigheten oppleves enda litt lavere. Overklokking vil hjelpe en del på dette, og muligvis er fenomenet redusert kraftig på RPi2 som var det opprinnelige utgangspunktet for diskusjonen (har ikke sjekket, er ikke så interessant for meg).

     

    Nei, jeg kjører ikke Plex server på NAS-en min. Den er heller ikke sterk nok til å transkode, og til min bruk har jeg ikke sett behov for Plex uten transkoding. Hvorfor ser du behov for å finne opp ting om oppsettet mitt som jeg ikke har skrevet noe om? Blir det neste at jeg ikke egentlig bruker en RPi, men en Intel-basert PC? Eller at jeg egentlig har masse pauser for buffring når jeg ser film? Eller at jeg ikke bruker MakeMKV, men Handbrake - og dermed komprimerer filmene mine?

     

    Om du vil være konstruktiv, forsøk heller å finne ut hvorfor du ikke får mer ut av din RPi i ditt oppsett. Det er det som er unormalt, ikke hva jeg får ut av mitt oppsett.

  9. DTS-HD passthrough fungerer utmerket, da går det ikke på gpu, men rett på forsterker, dvs pi'en trenger ikke arbeide med lyden i det hele tatt annet enn å sende den videre.

    Jeg skal ikke bestride det du sier, men jeg er overrasket da alle offisielle svar fra the RPi foundation såvidt jeg har forstått har sagt at dette ikke går (men man hadde noen forhåpninger i begynnelsen). I praksis forstår jeg det som at en kjerne av 5.1 kanals DTS sendes videre, ikke mer...

     

    EDIT: slenger med en link med sitat fra Dom (RPi Foundation)

    http://forum.osmc.tv/showthread.php?tid=14200&page=2

    "The hardware on Pi cannot handle 8 channel PCM @ 192kHz.

    Unfortunately that is the transport configuration used by DTS-HD MA and TrueHD.

     

    What does work is:

    5.1 DTS and AC3 passthrough

    8 channel 24-bit PCM at 48kHz

    2 channel 24-bit PCM at 192kHz

     

    (assuming your receiver supports that)"

     

    Og dette er en begrensning i GPU-en til RPi (som har kontrollen over HDMI).

  10. vet at hardwaren er god nokk (filmen går helt glatt frem til buffering begynner), så lurer da på hvor flaskehalsen i mitt system kan ligge

     

    bruker kat6 over hele huset, asus rt-ac66u router og en helt kurrant 24port gbit switch

     

    vet også att hdd i serveren greier mer enn ett 100mbit nettverkskort kan gi

     

    Noen triks å forsøke:

    1) Del biblioteket ditt fra serveren via NFS, ikke SMB

    2) Lek litt med overklokking for å se om du kan få ting til å gå litt glattere

    3) Bruk passthrough på lyd om du kan - som dano5 skrev for litt siden så kan RPi-en få problemer med å dekode lydspor vha CPUen.

    4) Test med en nyere versjon av programvaren.. Selv har jeg ikke forsøkt XBIAN på lenge, men OPENELEC og Raspbmc fungerer jo greit. (Sistnevnte får ikke så mye fokus fra utvikleren for tiden fordi han jobber med et nytt system OSMC)

     

    Jeg vil anta at problemet ditt er ett av to:

    a) Du bruker ikke NFS for å dele biblioteket ditt

    b) RPi-en jobber hardt med å dekode lyd (DTS, AC3 kan være for hardt for den stakkars CPU-en).

     

    Begge deler vil jeg tro vil løses helt eller delvis med RPi2 siden begrensningene i begge tilfeller er CPU-en på RPi1. MEN, jeg har ikke hatt problemene verken på RPi1 eller RPi2, så jeg garanterer selvfølgelig ingenting.

    • Liker 1
  11. PS! Jeg "fiksa" problemet på de aktuelle filmene med å TVINGE ned oppløsningen i xbmc til 720p

     

    Hvordan skrudde du ned oppløsningen? Mener du at du satte GUI-oppløsningen til max 720p? Det har i såfall ingenting direkte med videoavspilling å gjøre, altså vil videoene fortsatt vises i full oppløsning. GUI-oppløsningen begrenser bare oppløsning på menyer, thumbnails o.l. i selve KODI-grensesnittet.

     

    Man kan få problemer med minnet i RPi med enkelte skins som bruker mye minne (viser mange ulike bilder på skjermen samtidig for eksempel). Jeg vil tro model A var ekstra utsatt for dette. Personlig har jeg aldri brukt model A og brukte 720p begrensning på min model B i begynnelsen.

  12. det er ikke helt sant, 1'rn har problemer med 1080p mkv med filstørrelse over ca.12-13gb over nettverk (grunnet maks teoretisk overførinshastighet på 12,5MB/s som er mindre enn en høykvalitets 1080p ripp (de på rundt 8gb er ingen problem)

     

    Med all respekt og melde: det du skriver er bare tull.

     

    Det er flere gode grunner til at RPi har blitt så populær som mediesentre og en av disse er at den faktisk er kraftig nok til å spille 1080p-materiale uten ekstra komprimering. (Dvs. den er i stand til å spille av BluRay-kopier)

     

    Jeg sitter selv på en stor mengde BluRay som jeg har ripp-et til mkv ved hjelp av programmet MakeMKV. Programmet komprimerer ikke datastrømmen på noe vis, men man kan velge hvilke lydspor, undertekster, etc man ønsker å ta vare på. I tillegg fjernes data for menyer og lignende. Resultatet varierer mye i størrelse fra film til film. Et eksempel jeg kan komme med er feks filmen Cloud Atlas fra 2013. Her har jeg tatt vare på videostrømmen, 2 lydspor (lossless og 3/2+1) samt norske undertekster. Filmen har en varighet på 2t51m og mkv-filen min er på 40GB.

     

    Jeg har ingen problemer med å spille av denne på RPi modell B fra en nettverksdisk. Totalt utgjør samlingen min av BluRay kopiert på samme måte ca 100 filmer + noen sesonger av TV-serier, og jeg har ingen problemer med å spille av noen av disse, så jeg tror jeg vet hva jeg snakker om her.

     

    Litt enkel matematikk viser også at det ikke er noe problem å overføre denne datamengden over 100 Mbps (= 12.5MBps) ethernet. Data = 40GB = ca. 40.000 MB. Tid = 2h51m = ca 10.000s. Krav til overføringshastighet = minimum Data/Tid = 40.000 MB/10.000 s = 4MB/s. Altså LANGT under det man kan få ut av en 100Mbps (=12.5MB/s) datalinje.

     

    Så.. videochippen til RPi (den samme i alle versjoner så langt) er i stand til å håndtere 1080p materiale, Ethernet-porten er i stand til å håndtere datamengdene til en vanlig BluRay-disk, mens CPU-en er/var det svakeste punktet til RPi. Dette kan/kunne feks gi avspillingsproblemer av store filer som ble hentet over SMB (krever en del ressurser av prosessoren), og løses i de fleste tilfeller helt ved å dele filene fra feks en nettverksdisk via NFS.

    • Liker 2
  13. Håper den har sluttet å korruptere minnekort.

    Da hadde den vært brukanes til noe.

     

    Har aldri hatt problemer med minnekortene jeg. Har en B og en B+. Førstnevnte er overklokket til 1.000MHz, mens sistnevnte går til 1150MHz.

     

    Har forstått at de fleste som har hatt problemer med minnekortene har opplevd dette pga. en kombinasjon av dårlig strømforsyning og overklokking.

     

    For en tid siden gikk jeg selv over til å bare boot'e fra sd-kort, mens jeg kjører fra usb-stick. (SD-kortet er skrivebeskyttet). Tidligere ga dette også en fordel på hastigheten, men den fordelen er stort sett borte nå slik jeg forstår det. (Dvs. å kjøre alt på SD-kort er like raskt som å kjøre på USB-stick; selvfølgelig gitt at SD-kortet er raskt).

  14. Jeg kræsjet tilfeldigvis bilen min ved et uhell i forrige uke. Den hadde en verdi på ca. 170.000 kr. Saken var at jeg forsøkte å skli litt ekstra med bilen i en sving, og så endte jeg opp i autovernet. Hadde jeg visst at dette kunne skje hadde jeg selvfølgelig ikke gjort det med denne bilen. Kan jeg saksøke Volvo og få en tilsvarende bil, pluss litt for tort og svie?

    • Liker 3
  15. Hei!

     

    Er på utkikk etter et NAS og har følgende kriterier:

     

    Gjerne to nettverksporter, herav en som kan gå til tv'en og en til feks router.

    DLNA-kompatibel, noe jeg tar for gitt på et NAS.

    4-6 TB lagring

    'Nok' ram ;)

    Kan takle flere formater og mediertyper. Skal konvertere flere av DVD/BD-filmene over til mkv, og kunne streame rett til tv eller over nettet generelt derfra.

    Det være seg også musikk og bilder.

    Har også ønske om å få til en automatisk systematisering av nedlastede torrentfiler på NAS'et. Altså at jeg skal slippe å overføre fra en PC til NAS'et fordi NAS'et kan ta hånd om det selv.

    At jeg skal kunne aksessere filene fra hvor som helst.

     

    Noen ideer?

     

    Jeg har ikke all verdens erfaring, men noen tips kanskje.

     

    For det første skjønner ikke jeg heller helt hva den store fordelen med 2 ethernetporter skulle være, men du har helt sikkert dine grunner. Bare sørg for at den NASen (og programvaren) du velger faktisk støtter å kjøre 2 ethernetporter på det viset du ønsker.

     

    Har ingen erfaring med det selv, men det er noen NASer på markedet som støtter HDMI-ut. For noen er kanskje det interessant, mens for andre (som meg) så er det uinteressant av flere årsaker. (Personlig ønsker jeg å skille lagring og mediesenter, samt at jeg ikke ønsker en "støyende" NAS med vifter og roterende harddisker i stuen hvor TVen står).

     

    Selv har jeg 2 NASer.

     

    Den første er en gammel 1-disk QNAP som i en del år nå har fungert som DLNA-server for musikk (med Twonky nå, men har kjørt minidlna tidligere), samt backup av diverse PCer (dokumenter, bilder, o.l.). Denne NASen har også fungert som bibliotek for film jeg har rippet fra DVD/BR og delt til nettverket via samba. NASen er som sagt gammel og har ikke all verdens med minne eller prosessorkraft, men har fungert fint til mitt bruk. QNAP har et fint og greit grensesnitt for oppsett og vedlikehold, og det er ikke umulig at det ser enda bedre ut på en nyere NAS enn den jeg har.

     

    Den siste NASen jeg har anskaffet er en 4-disk Synology DS413j. Heller ikke denne har all verdens med minne eller prosessorkraft, men er selvfølgelig mye raskere enn den gamle QNAPen. Jeg har forsøkt å sette den opp med Plex server, men det virker som om prosessorkraften er i minste laget. Det funker, men går tregt og har stoppet opp et par ganger. Installasjonen er dog enkel som fy. Synology har et utrolig oversiktlig grensesnitt for oppsett og vedlikehold.

     

    Du sier egentlig ingenting om du er avhengig av kraft nok til transkoding. Da må du en del opp i pris, og jeg har ingen erfaring med dette.

     

    Du nevner automatisk organisering av torrents du laster ned, uten å si noe mer om hva dette er. Jeg antar du enkelt kan få både Sickbeard, Couchpotato og Headphones til å kjøre på enhver nyere NAS i dag. Disse programmene støtter såvidt jeg vet å flytte og endre navn på henholdsvis tv-serier, film og musikk etter egendefinerte regler. Jeg har brukt førstnevnte til å automatisk endre navn på og flytte episoder av TV-serier jeg selv har rippet fra DVD, samt laste ned info og grafikk for disse. Programmene har som hovedfunksjon å identifisere og laste ned filer fra nettet, men man kan fint bruke funksjonene for å organisere filene sine uten å aktivere ny nedlasting. Du kommer garantert til å finne programvare for å laste ned også om du ønsker det. Jeg er ikke sikker på hvordan installasjonsprosedyren er på QNAP, men vil anta den er enkel. På Synology sine NASer er det bare å legge inn adressen en egnet pakkebrønn, deretter er installasjonen omtrent bare pek-og-klikk.

     

    Jeg bruker selv en dedikert mediesenter-PC tilknyttet TVen. Denne kjører Win7 med XBMC som hovedprogram. PCen er vifteløs og med SSD, altså så lydløs det går an å få den i dag (med unntak av at jeg har satt inn et optisk drev for bluray for de gangene det er aktuelt å spille fra plate). Medieinnhold hentes enten fra nett eller fra en av NASene nevnt over. I tillegg har den PVR-funksjonalitet hvor opptak lagres lokalt (ram-disk) og kopieres fortløpende over til NAS.

×
×
  • Opprett ny...