Gå til innhold

sokk

Medlemmer
  • Innlegg

    92
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sokk

  1. Har laget en enkel side for å få en oversikt over når episoder sendes i USA. Den teller ned antall dager og timer til neste episode.

     

    Har 72 serier listet opp, men er alltid noe som blir glemt. (Jeg tenker ikke på de dårligste seriene her. Lister ikke opp alt, bare serier folk faktisk er engasjert nok til å telle ned til). Seriene må også være aktive.. altså at nye episoder kommer.

     

    Siden ligger på tvcountdown.com.

     

    Mangler noe her?

  2. Jeg må bare lufte ut et par tanker her. Jeg er en heldig eier av en Xbox, fullt utstyrt med massevis av spill. Jeg har hatt den en god stund. Vet du hva?

     

    Det eneste spillet jeg spiller er et spill som kalles xBomberBox (rått multiplayer-spill, bomberman-klon). I hyllen står alt ifra Dead or Alive 3 til Halo (oppskrytt spill - fps for sofapoteter).. og trekker støv. Spillenes levetid var en liten uke.

     

    Nå sitter jeg og tenker på om jeg kunne fått gjort noe mer ut av Xboxen enn et mediacenter (den er moddet ja) med mulighet for å spille xBomberBox. Jeg søker på nettet etter Worms (har fremdeles gode minner fra det). Hva finner jeg? Jo Worms 3D... "3D"!.

     

    Det ser ut som spillselskapene tror at "3D" magisk vil gjøre spillet bedre. (Det er flere firma som har gått i denne fellen.. jeg tenker de såkalte Mario-spillene som Nintendo har hostet opp. Mario-serien var på sitt topp-punkt med Super Mario World, nå er det over og ut (for min, og sikkert en del andre sin del). Kamerater av meg sitter fremdeles å spiller Mortal Kombat (2D-versjonen). Et spill de har sverget til i 10 år. De prøvde den siste flashy 3D-versjonen av spillet -- og var ikke imponert.

     

    Jeg kunne _gjerne_ betalt 500 kr for en old-school-versjon av Worms. Jeg hadde gladelig betalt 500 kr til for en old-school versjon av Molez (et av de mest underholdende multiplayer-spillene jeg har prøvd. Tenk Worms i real-time). Jeg hadde kjøpt en ny Nintendo hvis de hadde kommet med nye versjoner av Mario (som jeg kjenner det).

     

    Tilbake til xBomberBox: Jeg og et par bekjente satt 6 timer i strekk - 6 timer! mens vi spilte dette tilsynelatende teknisk underlegne spillet.

     

    2D er perfekt for tv-spill. Spesielt multiplayer-spill.

     

    Velkommen til 2005 -- hvor alt er i 3D..

     

    Kanskje jeg begynner å bli gammel..

  3. Jeg er bare litt nysgjerrig på når dere tror at videotelefoni vil bli utbredt. Så og si alle mobiltelefoner i dag har kamera, og nettet begynner vel å bli klar for datamengden?

     

    Folk betaler i dag 3000-5000 kroner for sine nye mobiler - for denne prisen så bør du jo kunne få en mobil som klarer video i tillegg?

     

    Prisen kommer vel til å bli litt stiv i begynnelsen, men sånn er det jo med alt.

     

    Noe prognoser?

  4. Jeg har hatt tastaturet i et par uker nå. Har spilt en god del Half-Life 2. Jeg bruker ofte mer enn to knapper på likt (shift for run, W for fram og hopp (control) på likt f.eks.). Ingen piping. (Kanskje det er folk med ti tommeltotter som har problemer med dette? :p)

     

    Eneste jeg synes at de kunne endret på er å fjerne Favoritter, Epost og WWW-knappene og heller lagt til Previous, Next og volum. (Når det første skal være slike knapper på et tastatur, så kan de jo gjøre dem nyttige.). Bruker for tiden "Framover"-knappen på min MX500 til å skifte sang. Virker fint det.

     

    Minus med den koselige lyden tastene lager? Hah. Syns det er en kjekk lyd jeg.

     

    Jeg har prøvd å bruke andre tastatur etter dette, men det føles som jeg må "arbeide" mye mer for å trykke ned knapper på tradisjonelle tastatur.

     

    Tastaturet står i stil med ViewSonic VX910 og MX500, så det var en no-brainer.

  5. Det er vel en fordel med dual CPU-oppsett på en terminalserver (AMD Opteron eller Intel Xeon), evt. P4 med hyperthreading (men ekte dual oppsett er vel å anbefale).

     

    edit: scsi-disker hadde heller ikke vært å forakte om du har penger til dette.

    Jeg er ikke sikker på om Windows 2003 (TS-edition) lisensen støtter 2 prosessorer (uten en "oppgradering"..). Uansett, maskinen som i dag kjører Windows 2003 TSen (med Office 2003) er en ~300 MHz Pentium.

    - I kid you not.

     

    IDE har også kommet et godt stykke. Såpass langt at jeg heller går for et S-ATA RAID-oppsett, enn SCSI. (RAID-5 for å gjøre maskinen lett å sette opp igjen hvis en harddisk krasjer).

     

    Takker for svar fordiom :)

  6. Jeg skal sette opp et forslag til en liten terminalserver (som skal kjøre Windows 2003). Istedenfor å kjøpe ferdigløsninger så tenkte jeg at det kunne lønne seg å sette opp maskinen selv. Maskinen skal kjøre RAID-5 (hovedkortet jeg har valgt nedenfor støtter dette, og de tre harddiskene er brikker i RAIDen). Terminalserveren skal ha rundt 5 brukere, så det er nesten allerede overkill. :).

     

    Forslag eller innvendinger til oppsettet?

     

     

    Foreløpig oppsett:

     

    Asus K8N-E DELUXE Hovedkort Socket 754 nForce3 250GB,SATA,GbLAN,ATX,Raid

    1049 kr

     

    AMD Athlon 64 3200+ 2.2 GHz Socket 754, 512 KB cache, BOXED

    1750 kr

     

    2xCorsair Value S PC3200 DDR-DIMM 512MB Unbuffered, Non-parity, 64Megx64, CL2.5

    2x849=1698 kr

     

    Chieftec Dragon Big Tower m/dør Sort Kabinett m/360W DA-01B-D P4 / AMD

    1094 kr

     

    Sapphire Radeon 9200SE Atlantis 128MB AGP, ATI 9200SE, TV-Out, Lite-Retail

    419 kr

     

    3xWestern Digital Caviar 200GB IDE ATA/100 8MB cache 7200RPM

    894.99x3=2684.97 kr

     

    Plextor CD-brenner IDE 52x/32x/52x Intern Retail Plexwriter Premium

    695 kr

     

    Total: 9390.96 kr

  7. Jeg snekret sammen en lite script i dag som gjør det enklere å få med seg nyheter :). Jeg bruker kaffeine, men det virker sikkert med mplayer også (hvis du bare endrer litt på det). Har en snarvei til det på desktopen, og det virker greit (hos meg).

     

    nrk-nyheter.sh:

    #/bin/sh
    echo "NRK Nyheter script"
    echo
    echo "Ps. Hvis du vil ha en annen dato så skriver du f.eks.: ./nrk-nyheter.sh 2004-10-18"
    echo 
    kaffeine -p mms://straumod.nrk.no/root02/Dagsrevyen/`date --date=$* +%Y-%m-%d`/Dagsrevyen_`date --date=$* +%d_%m_%y`_900_WM_`date --date=$* +%Y%m%d`_190000.wmv
    

     

    [edit: smådill]

  8. Gratulerer alle lykkelige eiere!

     

    Noen som kunne sjekke om det går ann å ta (skrue) av foten på denne?

    (kunne tenke meg en slik en, men måtte eventuelt senket den litt)

    Ja, skjermen er festet til foten med fire skruer. Så det går an å skru av foten.

     

    Har skjermen selv, og manualen som følger med har litt info om saken:

    Manual fra CD-Rom

  9. Mange bra sanger i denne tråden.

     

    Her er mine:

     

    Bjørn Eidsvåg - Eg ser

    Pink Floyd - High Hopes

    Iced Earth - The Pierced Spirit

    Iced Earth - A Question Of Heaven

    Nirvana - Something in the Way (Helst Unplugged)

    Metallica - Fade to Black

    Return - Bye, Bye Johnny

     

    Ikke helt trist, men fin stemning:

    Blind Guardian - A Past and Future Secret

  10. Tanken på å ha en 19" LCD på bordet (som skal være nærmest like stor som en 21" CRT) - er veldig fristende.

    Du kan aldri aldri aldri sammenligne en 19" lcd med en 21" crt av den enkle grunn at en 21" crt kan kjøre en fornuftig oppløsning. (Det kan forøvrig en 19" crt også). I Norge får man ikke kjøpt 19" lcd med 1600x1200, noe jeg enda ikke har skjønt. Det er mye bedre med en 17" lcd fremfor en 19" lcd, da de har nøyaktig samme oppløsning, med den forskjellen at en 17" er mer diskre og gir et mer oversiktlig bilde. (I allefall føler jeg det slik.) Med 19" irriterer man seg bare over at den ikke har 1600x1200 oppløsning...

    Takker for at du tok deg tiden til å nevne dette. Jeg tror jeg kan takle litt lavere oppløsning (i forhold til det som egentlig burde vært).

     

    (Kan lett klare meg med 1024x768 på 19-tommeren min f.eks.)

  11. Jeg har selv sett på 910T. Siden du spiller veldig lite så tror jeg du kan akseptere den lille ghosten. Greit og å ha en 19" til web design synes nå jeg. Men tror du vil angre hvis du kjøper en CRT. 910T koster jo bare 5100,- nå, og prisen kommer til å falle

    Kjekt å høre at du mener jeg velger riktig (mtp. LCD) :).

     

    Viewsonic VX910 som ble nevnt her frister - og det ser ut som den ikke lider like mye av ghosting som 910T.

     

    Må bare se om jeg finner et par tester o.l. Så bestiller jeg nok.

     

    [edit]

    Jeg fant innlegget om skjermen, og i tilfelle noen lurer så har PC-World visstnok en test på forgjengeren til skjermen.

    Test av VX900 i PC-World

     

    Tror nok dette er skjermen for meg.

  12. Jeg skal nå kjøpe meg ny skjerm. Jeg var i begynnelsen ganske bestemt på at jeg skulle gå for en CRT skjerm (med Mitsubishi sitt DiamondTron bilderør).. men er nå på ombestemmelsens sti.

     

    For det første så er LCD-skjermene lekre med tanke på størrelse og design. For det andre så er LCD visstnok veldig gode å se på - ingen flimring. Jeg begynte så å researche LCD, og fant ut at jeg er villig til å betale et par lapper ekstra for dem.

     

    Jeg la merke til at prisen for en 17" og en 19" ikke er altfor forskjellig på en del av modellene. (Rundt 5000). - og begynte å lese en del interessante tester. 19"-ene skal ikke være så altfor brukbare i spill.

     

    For min del så spiller jeg kanskje 5% av tiden jeg sitter med PCen, og da går det som regel i Castle Wolfenstein: Enemy Territory. Resten av tiden bruker jeg på alt fra programmering til semi-profesjonell web-design, surfing og filmnyting.

     

    Tanken på å ha en 19" LCD på bordet (som skal være nærmest like stor som en 21" CRT) - er veldig fristende. Jeg har siktet meg ut Samsung SyncMaster 910T som et brukbart alternativ. Den overskrider prisgrensen min litt - men hvis det er verdt det så kjører jeg på. En skjerm varer et par maskiner - så hvis det er noe jeg ikke vil kutte ned på så er det skjermen.

     

    Når det gjelder 17" så har jeg siktet meg ut Samsung SyncMaster 173T.

     

    Noen hint til en som føler seg som en "unge i godtebutikken" nå? (alt ser lekkert ut) :)

     

    ..alt er bedre enn den jeg har nå. (Gammel Targa 19")

  13. Jepp. Papillon har rett.

     

    Verktøy -> Alternativer -> under "Min status":

    Fjern avkryssingen på "Vis meg som Opptatt... når jeg kjører et fullskjermsprogram".

     

    Eneste som irriterer meg litt med dette er at det ikke virker med OpenGL. (Irriterende når folk sender meldinger når jeg spiller Enemy Territory).

  14. Jeg kjeder meg litt akkurat nå, så jeg legger ut en del websider jeg har i bokmerke-samlingen. I håp om at dere legger til sider som jeg kan sjekke ut :). Trenger ikke være hardware-relatert. (Jeg er ikke så hardware-frelst at jeg daglig besøker Toms hardware og resten av hardware-sidene). Uansett, får se om denne tråden utvikler seg til noe.

     

    Interessante sider

    Nyttige sider

    • AllMusic
      Finn ut det meste om band, hvilke album de har gitt ut - og finn liknende band.
    • Bokmålsordbok
      En del av forum-medlemmene kunne hatt bruk for denne av og til :)
    • Clue - Online oppslag
      Enkel og grei side å ha i favorittene. I tilfelle du ikke har en ordbok "in hand".
    • Google
      Hehe :)
    • Internet Movie Database
      Finn ut alt om så og si alle filmer. Litt morsomt med "Topp 100" også, så kan du se om du har gått glipp av noen "must" filmer.
    • w3schools.com
      Glimrende ressurs dersom du driver med webside-snekring. Nordmenn som står bak denne.
    • WhatIsMyIp.com
      Grei side, når du vil vite IPen din.
    • Wikipedia
      Online leksikon, i wiki format. Det vil si at alle kan gjøre endringer og tilføre materiell.

    Teknologi

    Legg til dine favoritter! :)

     

    [edit: Skriveleif]

    [edit: La til w3schools]

    [edit: Fikset skriveleif på bokmålsordbok-linken. Oh.. the irony :)]

    [edit: Endret topic. For å markedsføre tråden litt.]

×
×
  • Opprett ny...