Gå til innhold

SuperDeformed

Medlemmer
  • Innlegg

    175
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SuperDeformed

  1. "Men Dark Souls var et knallspill jeg koste meg med lenge. Veldig lenge, faktisk."

     

    - Som andre har påpekt burde det at du spilte eneren mye, tilsi at du lærte deg å lukke menyen selv før du gikk til kamp. Ærlig talt, det er ikke så vanskelig å lukke menyen etter at du selv har åpnet den. Den åpner seg ikke automatisk, og start-knappen er ikke noe man tilfeldig slumper borti.

     

    - I DS2 er en rekke småting i menyen forbedret. Du kan equippe flere våpen for å lettere kunne veksle mellom sverd, pyromancy flame og en stav, samt ha forskjellige skjold for å beskytte deg best mulig mot fysisk, magisk eller annen type skade. Eller så kan du prioritere å equippe færre våpen for en lettere utrustning og kjappere bevegelse. Alt avhenger av spillestil, som spillet legger opp til at du selv skal velge.

     

    "Vi kan ha mange ting i beltet, men vi kan bare bruke én ting om gangen. Så har du fire ting i beltet, må du pent bla gjennom dem for å finne frem til den tingen du skal ha. Hva er vitsen? Er det bare latskap, eller er det gjort på pur faen for å "gjøre spillet vanskeligere"?"

     

    - Beltet er forbedret ved at et lite ikon ved siden av gjenstanden som ligger klar til bruk, forteller deg hvilken gjenstand som er neste i rekka. I DS1, som du elsket, måtte du selv huske hvilken rekkefølge gjenstandene lå i.

     

    "Mange ting har navn som er helt hjernedøde. Ta for eksempel Witching Urn. Hva i hulete gjør den, og hvorfor har jeg den i beltet?"

     

    - I Dark Souls 1, som du elsket, var dette nokså likt. Green blossom, forskjellige farger av mose, mose med og uten blomst, divine blessing, Lloyd's talisman osv. hadde ingen effekt du intuitivt kunne forutse. Men åpner du menyen -> equipment -> beltet -> trykker x på gjenstanden og deretter firkant får du en beskrivelse. Eller så kan du kaste den på en fiende og se hva som skjer, noe som også kan være moro. Hint: Witching urn antyder at den har noe med magi å gjøre. Systemet er i alle tilfeller likt som før, og derfor ikke dårligere.

     

    "Når du hviler, vil fiendene ganske enkelt dukke opp igjen. Ja, det er så ræva som det høres ut."

     

    - Dette vil være rent personlig, og utsagnet ditt lider dermed ikke av feilinformasjon på linje med dine øvrige utsagn. Noe av min glede ved souls-spillene er at du stadig blir flinkere til å lese fiendene, og etter noe tid opplever du at fiender du slet med i begynnelsen har en svakhet y eller kan angripes etter sekvens x. Du kverker plutselig med letthet fiender du tidligere slet med, uten å nødvendigvis ha gått opp i level.

     

    "Jeg vil ha et nytt Dark Souls 1, der spillet er vanskelig fordi fiendene er for sterke. Jeg vil ikke ha et spill som er vanskelig fordi kontrollene suger hesteballe."

     

    - Kontrollene er vitterlig helt like, foruten at du kan velge om O skal være hopp som tidligere, eller bruke L3. Våpen fra eneren har tilsvarende movesets, som gjør at du kan finne igjen favorittene dine og føle deg vant. Responsen på angrep er faktisk noe kjappere, i alle fall på claymore og large club som jeg kjenner godt fra eneren, mens tiden fra man trykker block til skjoldet er hevet har økt noe. Dette gjør at man i større grad enn tidligere må tenke gjennom når man skal være offensiv og defensiv.

     

    Nettopp kontrollene er det som gjør mye av spillet. Du straffes for å bruke feil angrep eller forsvar til feil tid, men du vet at det er din egen feil fordi reaksjonen du valgte til den aktuelle fienden ikke var formålstjenlig eller feil timet. Av den samme grunn blir belønningen for seier motsvarende høyere - det var du selv som kverket udyret ved å bruke lempe, list, timing, rå makt, trolldom, witching urns eller firebombs på riktig måte - det var ikke bare en kamp om hvem som hadde høyest level.

     

    I min anmeldelse av anmeldelsen din gir jeg 0,5 av 10 mulige, på grunn av vesentlig feilinformasjon om spillets tekniske aspekter. Videre er den, som påpekt over, preget av selvmotsigelser idet du elsket forgjengeren og mener DS2 suger hesteballe på punkter som er uforandret.

    • Liker 6
  2. Ang. Pixmania:

     

    Etter forbrukerkjøpsloven § 3 annet ledd kan det ikke avtales at rettsreglene i en stat utenfor EØS skal anvendes på en kjøpsavtale som har "nær tilknytning til EØS-statenes territorium", dersom forbrukeren ved dette får en dårligere beskyttelse enn etter loven her.

     

    En slik nær tilknytning foreligger åpenbart når nettsidene henvender seg til norske forbrukere og det norske markedet. De kan naturligvis ikke sno seg unna reklamasjonsregler ved å si at hovedkontoret deres ligger i et annet land, så lenge sidene er på norsk, valuta i NOK mv.

     

    Videre er norsk forbrukerkjøpslov mer eller mindre lik EU-direktiv om forbrukerkjøp, et direktiv som uansett burde gjelde for Frankrike som medlemsland.

     

    Så, hvis Pixmania er vanskelige har du full rett til å være vanskelig tilbake, og stevne dem for forliksrådet evt. klage til forbrukerrådet.

     

    Det finnes dessverre ingen lovbestemmelse mot slett kundebehandling.

    • Liker 2
  3. Merkelig å kritisere teknologifremskrittet på et nettsted som dette. Jeg for min del ser klart forskjell på 1080p og 720p (selvsagt er det andre variabler enn bare oppløsning, men i grove trekk), og vil lett oppgradere TVen min når den økte bildekvaliteten kan rettferdiggjøres av pris. Heller høyere oppløsning enn fjas som 3D jeg uansett får hodepine av.

     

    Det er forøvrig få eller ingen som vil tvinge dere andre til å oppgradere TVen, så hvis dere er fornøyd med dagens utstyr har dere ingenting å frykte.

  4. Wimp er et elendig, buggete produkt som støtter Mac dårlig, og ikke linux det hele tatt - på tross av at de fortsatt påstår at de har linux-støtte. De hadde det aldri i utgangspunktet, en gang..

     

    WiMP fungerte da vitterlig knirkefritt på min linux mint-maskin lenge før spotify, som måtte kjøres i wine med begrenset hell (tilfeldige kræsj, spontan minimering/maksimering av vindu og andre rare bugs). Påstanden din er rett og slett ikke holdbar.

     

    Enig i at AIR gjør wimp sluggish, men vha. squeezeserver og squeezeplay (begge deler gratis) får man samordnet wimp og lokale musikkfiler i et snasent grensesnitt uten AIR som kan fjernstyres over wifi med android eller ipod + ipeng. <3 HTPC <3

     

    Det samme kan naturligvis gjøres med spotify, uten at jeg har testet hvor bra dette funker.

  5. Får kanskje presentere meg her, forresten. Spiller en del BC2 som ensom ulv, kanskje det hadde vært moro å spille med folk som kan bli kjentfolk.

     

    min første soldat: http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/GurgleGranbark/

    min neste soldat: http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/GurgIe/

    min siste soldat: http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/Granbark/

     

    Spiller helst som GurgIe for tiden, og er stolt over mine 1000 kills med mg3 på 8t37min med 26% acc. Den gønnern er definitivt spillets råeste, etterfulgt av XM8-serien (bedre sikter).

     

    Jeg opplever at mange hyler fort og høyt om juks så lenge man dreper litt mer enn man dør. Husk at ikke alle jukser selv om de er bedre enn deg - noen er bare bedre. Slik som f.eks. BlackManHammer: http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/BlackManHammer/

    Han er mildt sagt brutal, en fryd å være på lag med men tilsvarende kjedelig å spille mot.

     

    Irriterer meg forøvrig over det samme som de fleste - snipers på laget som ikke bidrar, folk som generelt er for defensive som attackers, forsettlig teamkill/-damage i hardcore samt folk som har spilt i 10-20 timer med vrangforestillinger om egne ferdigheter som konkluderer med at alle jukser.

     

    Ellers liker jeg å sprenge ting med C4, hvor quad-bike med sprengstoff er klar favoritt :D Jeg vet at noen misliker dette, men ærlig talt - sykkelen tåler et par skudd før jeg sprenges himmelhøyt, da må jeg få lov til å kose meg den ene av fem ganger jeg sprenger en tank.

  6. BadCat: skjønner ikke helt hvordan du kan si at man får bedre DAC for mindre penger før ASUS sin i det hele tatt har kommet for salg, og ikke ser ut til å være omtalt i de vanlige kanaler (head-fi, avforum m.fl.).

     

    Xonar-serien av lydkort har fått knakende omtaler, så det er vel ikke umulig at denne eksterne saken også gjør det skarpt.

    • Liker 2
  7. Aasgaard, Hannemyr tar Prop.49 L (2010-2011) s. 119 til inntekt for at "ikke bare politiet, men også private aktører kan få tilgang til «abonnementsopplysninger, herunder også elektronisk kommunikasjonsadresse» (dvs. IP-adresse)."

     

    Hvis du derimot leser selve proposisjonen s. 119, så ser du at: "Departementet legger til grunn at de begrensninger i adgangen til trafikkdata og lokaliseringsdata som skal gjelde for andre myndigheter enn Finanstilsynet, jf. ovenfor for så vidt gjelder trafikkdata, også bør gjelde i sivile saker." - mao. vilkårene for utleveringen av data i sivile saker, herunder erstatningssaker, skal være like strenge som for utlevering til politiet ved straffesaker.

     

    Videre: "Det innebærer at [...] den taushetsplikt som gjelder for tilbyderne i medhold av ekomloven § 2-9 for så vidt gjelder trafikkdata og lokaliseringsdata, skal gjelde uten mulighet for at Post- og teletilsynet eller eventuelt retten kan oppheve denne. Dette er i tråd med prinsippet om at dataene lagres for kriminalitetsbekjempende formål."

     

    Advokatfirmaer på vegne av private parter kan altså ikke få rettslig kjennelse eller dom for å oppheve taushetsplikten etter proposisjonen.

     

    Til sist: "Samtidig bør dagens adgang til å få utlevert abonnementsopplysninger, herunder også elektronisk kommunikasjonsadresse, beholdes jf. kapittel 14.2.2. Dette er mer alminnelige opplysninger som likevel kan ha stor betydning i private saker, typisk for å avsløre hvem som står bak immaterialrettskrenkelser, jf. ovennevnte kjennelse fra Høyesterett i den såkalte Altibox-saken."

     

    DLD vil altså bevare gjeldende rett til utlevering av data til sivile søksmål, og ikke utvide den. Det følger av altibox-saken fra Høyesterett (inntatt i Rt-2010-774) at IP-adresse og innhold som overføres kan utleveres etter reglene i tvisteloven. Det er allerede gjeldende intern norsk rett - uavhengig av DLD - at man kan overvåkes uten forhåndsvarsling for å sikre bevis ved krenking av åndsverkloven.

     

    I altibox-saken var det rettighetshaverne til bl.a. Max Manus som ønsket utlevering av IP og trafikk, og fikk det, en stund før vedtak av DLD var på dagsorden.

     

    Den ansvarlige var ikke en liten "fritidspirat", men han som opprettet lysehubben. Deling av opphavsrettet materiale på en slik skala er helt åpenbart brudd på åndsverkloven, som var straffbart lenge før DLD. Det blir interessant å se hvilken straff han får (hvis noen vet setter jeg pris på link/info).

     

    Med det sagt vil jo utlevering av data til bruk i straffesaker være saklig bruk av DLD - poenget er jo å straffeforfølge kriminelle. Hvis noen har illusjoner om at deling av opphavsbeskyttet materiale var lovlig frem til DLD bør de sjekke det nåværende lovverket nøyere.

     

    Problemet i mine øyne er DLDs forhold til uskyldspresumsjonen, personvernet, misbruk/innbrudd og personopplysninger på avveie, kostnader ved gjennomføring opp mot reell gevinst/økt oppklaring av saker (noe empiriske data viser ikke er tilfelle) - som er av langt mer prinsipiell karakter enn folks innbilte rett til å laste ned film og musikk gratis.

  8. Såvidt jeg kan se er det koblingen mellom IP-adresse og navn for avsender og mottaker av e-post/internettjenester, samt telefonnummer og navn, samtale, varighet, tid og sted for oppstart og avslutning som skal lagres.

     

    Myndighetene kan mao. sjekke når du har besøkt ulumskheterogsnusk.no og hvor lenge du var der, eller når du sist ringte Terror Sprengesen og om du var i nærheten av en kunstgjødselbutikk under samtalen.

     

    Regjeringens proposisjon av DLD art 5 punkt 2: "Ingen opplysninger om innholdet i kommunikasjonen kan lagres i henhold til dette direktiv."

     

    Det trengs altså intern lovgivning for hva som må til for å få utlevert opplysninger (berettiget mistanke etter lange telefonsamtaler med Terror Sprengesen?), og deretter videre lovgivning for å kunne overvåke innholdet i slik kommunikasjon nærmere.

     

    Direktivets artikkel 4 slår dette fast ved å si at nasjonal lovgivning skal sikre at opplysninger skal "gis til vedkommende nasjonale myndigheter bare i særlige tilfeller og i samsvar med nasjonal lovgivning".

     

    Jeg tviler sterkt på at advokatfirmaet Simonsen faller inn under "nasjonale myndigheter", slik at frykten for privatpoliti foreløpig er ubegrunnet.

     

    Det er imidlertid stort rom for myndighetsmisbruk her. Det står i art. 4 at det er opp til medlemsstatene å fastsette retningslinjer for å få utlevert opplysningene (uten innhold, husker vi), men noen må likevel kontrollere om "særlige tilfeller" foreligger slik at utlevering kan finne sted.

     

    Det reiser seg betydelige rettssikkerhetsmessige problemer dersom en sint kundebehandler hos Telenor misliker deg, og kan rapportere deg til "nasjonale myndigheter" for å få politiet til å overvåke deg i detalj.

     

    Det er følgelig all grunn til kritikk og paranoia ved dette vedtaket, men la oss avstå fra å spekulere og dikte opp usannheter rundt det. Det er lettere å bli tatt seriøst når man er saklig, noe som gjerne innebærer realistisk konsekvensargumentasjon.

  9. 12/5 kabel koster meg mindre enn 2/0,4 fra telenor ^^

     

    Men for all del, prisene her var langt bedre enn forventet.

     

    Hvordan er det med VDSL nå? Jeg var med på telenors prøveprosjekt for 6-7? år siden, og gikk fra 1Mbit ADSL til 2Mbit VDSL. Stabiliteten var grei, men responstiden gjorde at selv RTS-spill var vanskelige å spille online. CS-ping gikk fra 50 med ADSL til stabilt 250-300 med VDSL. Håper for telenors del at dette er forbedret nå.

  10. Jeg gikk for den! Klarte ikke å finne flere feil. Jeg tok ut låskassa, demonterte sylinderen og fant et ørlite fremmedlegeme. Fjernet dette, smørte med litt WD40 og vips funka låsen gull. Nå gjenstår slangeproblemet. Noen anelse om hvilken funksjon denne kan ha? Den ser ganske ensom ut på baksiden av motoren (siden som vender mot førerhuset), men vet ikke om den skal blåse luft inn eller ut av motoren. Funker det å teipe den med aluminiumsteip slik at jeg kan kjøre den til verksted? Er ikke lengre enn 600m, og motoren går som ei klokke selv med den slangen ødelagt, men liker ikke at ting ikke er som de skal, vanskelig å forutse langtidsskader.

  11. Hallais!

     

    Er ute etter arbeidsbil, og har sett på en gjeng caddyer. De fleste har hatt en haug med småskader i karosseri, vært litt skeive i rattet, gått skeivt v/bremsing osv. I går kikket jeg derimot på en fin en, fra 2001, 1,4 bensin og strøken. Jeg hadde selvsagt med meg en kompis som er vesentlig mer bilkyndig enn meg, som erklærte bilen svært frisk bortsett fra 2 ting. Ene er at en slange som sniker seg ut på baksiden av motoren lekker. Den later til å lekke store mengder luft, og lager suselyd når motoren er i gang. Nokså tynn sak, 10-12mm i diameter eller så. Dette bør være enkelt/billig å fikse? Stoler ikke helt på aluminiumstape-løsninger.

    Andre er at låsen på lasterommet ikke er helt fornøyd. Nøkkelen kan vris til venstre for å låse opp, men kommer ikke så langt andre veien. Å ha en arbeidsbil med litt verktøy og kos, som det ikke går an å låse, er selvsagt ikke helt optimalt. Noen som aner hva det kan koste/kreve å skifte noe slikt? Trenger egentlig bil snarest mulig, så hvis dette er en som kan fungere etter bittelitt fiks, så er den midt i blinken.

     

    Takker

  12. Kjøpte meg nylig ny pc, installerte windows og koste meg. Under og etter installasjonen brukte jeg min IE 3.0 plugget i USB-porten, som fungerte fjell. Etter jeg installerte chipsetdrivere og startet maskinen på ny, ville ikke musa mer. Jeg ble litt bekymret, men fant frem PS/2 adapteret og musa var back on track. Nå har jeg lastet drivere fra MSI sin nettside og installert dem, men alle usb-portene er fortsatt døde. Når jeg plugger i en ekstern harddisk begynner LEDen å lyse, men den dukker ikke opp i windows.

     

    Noen ideer? HKet er et MSI p965 neo-f.

     

    Hvis vedlegget er synlig, så er det altså slik det ser ut i min device manager

    post-27380-1176762376_thumb.png

  13. Ta et Stanley-knivblad (barberblad om du vil) og skrap forsiktig så mye du klarer uten å ødelegge stoffet. Krever bare litt tålmodighet, gjør dette nesten til daglig på jobb.  :)

     

    Deretter spruter du på noe såpe som du lar virke bittelitt, og bruk en oppvaskbørste el. lignende og skur på flekken. Fukt et pusseskinn og tørk over flekken slik at du får dratt ut såpa. (Dersom du ikke har, eller kjenner noen som har, tilgang på en rensemaskin)

    6181690[/snapback]

     

    Da var mye av den skrapt bort, og det er ikke seigt å ta på e.l., men det er fortsatt en hvit flekk. Jeg tør ikke å skrape så mye (for mye, rettelse), men hvor mye får jeg bort med såpe og kost? Funker zalo?

     

    Bilen er en corolla, under ei uke gammel og gått totalt 653km. Litt ekstra surt med den tyggisen når bilen er så ny :/

     

    Funker det med lufttrykk og å kjøle den ned når det bare er litt som sitter igjen i stoffet? Blir den lettere å skrape ut eller vaske bort?

  14. Var så snill at jeg kjørte noen bekjente hjem i dag. De hadde vært en tur på byen, og taxi på helligdager koster. "Ikkeno' prob", tenkte jeg, og det var det forsåvidt ikke heller... men når jeg kommer hjem til opplyst garasje, ser jeg at det henger en fin klump med tyggis igjen i passasjersetet. Tydeligvis noen som ikke sjekka stolen før de satte seg på *insert fastfood-chain*. Surt at folk må bli så sultne når de drikker...

     

    Selvsagt var dette kjedelig, men tyggisen forsvinner jo ikke om jeg banner og steiker til de som satt på. Jeg er ute etter en bedre løsning, og håper noen har et godt tips eller to til hvordan man fjerner slikt. Det er svarte seter i stoff. Fikk skrapt bort mesteparten slik at det ikke er fare for å ødelegge klær hvis man sitter på, men hvite tyggisrester i svarte seter ser jo ikke pent ut :no:

  15. Maskiner dør jo gjerne momentant. Det er deres natur. Enten er strømmen der, eller så er strømmen der ikke.

    5983591[/snapback]

     

    Joda, har bare ikke opplevd at maskinen har knukket sammen så plutselig før. Forrige gang snek det seg frem artifacts, den hang seg osv. før den til slutt gav seg helt. Da var det skjermkortet som fant på noe lurt. Da forrige psu døde, skjedde det over natta. Jeg satt en kveld og koste meg, neste morgen skjedde det ikkeno når jeg trykket på "på"-knappen. Steikje irriterende :mad:

     

    Håper forøvrig det er psu nå også, siden det er mindre tiltak å skifte den enn hk :p

  16. Jeg satt og knottet litt i går, litt kveldssurfing og MSN før leggetid. Plutselig døde maskinen... power- og HD-LED lyste fortsatt, men jeg skrudde av psu slik at den gav seg. Når jeg nå prøver å skru på skjer det ikkeno, ikke lys, ikke lyd, ikke noenting. Er strømforsyningen død kanskje? Eller kan det være HK, siden power og HD led lyste litt i etterkant? Hater når maskinen min dør :hrm: Forrige gang var det en chieftech 360w som takket for seg. Trodde denne aopen 400w skulle holde lengre

  17. Oook...

     

    For å gjøre det litt mer spennende hiver jeg på noen bilder.

    Se her: jeg kan kun velge single display:

     

    single.jpg

     

    Litt kjipt at jeg ikke kan velge dual, siden TVen nå faktisk viser seg på lista:

     

    tvogskjerm.jpg

     

    Så, for å håne meg skikkelig, gir den meg denne beskjeden:

     

    tv.jpg

     

    Den sier at jeg ikke er i multi-display modus, og at det forandres under nview display mode. Likevel kan jeg kun velge single display der :hrm:

     

    Noen idéer?

×
×
  • Opprett ny...