Gå til innhold

bomba95

Medlemmer
  • Innlegg

    44
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bomba95

  1. hei! jeg holder på med en skole oppgave i Python, og trenger litt hjelp i å bare se over kodene da jeg ikke helt forstår hva jeg gjør feil og har nå gjentatte ganger prøvd å fikse selv. Dette er koder som skal søke etter ting i text filer og printe lister. Gjerne send meg en melding om du kan hjelpe så kan jeg sende det jeg har gjort. Ønsker ikke løsningen kun noen som kan se over og si hvor jeg bør kikke på for å fikse det selv.

  2.  

    Her jeg bor krangler hundeeierne seg i mellom pga. alle klagene som renner inn pga. bikkjemøkka som flyter utendørs. Mange er flinke til å bruke pose men kaster den fra seg i buskasset, noen kaster den søpla slik de skal, mens andre ikke gidder ta den opp i det hele tatt.

     

    Selv er jeg dritlei naboens hund som bjeffer så fort det ringer på døren min eller om jeg setter ølflasken for hardt ned i salongbordet. For ikke å nevne hver gang heisdøren smeller igjen. Det stinker som regel våt bikkje i heisen om høsten når det regner og alle vet jo hvordan speil og stål i heisen ser ut når bikkjene rister av seg regndråpene.

     

    Hunder hører ikke til i boligkompleks hvor man har felles inngang og heiser. Skal man ha hund bør man ha egen inngangsdør.

     

    Anonymous poster hash: 32991...c3a

     

     

    Her er vi flinke og plukke opp og hive i søppla :) Våt hund greit, her er det et større problem med folk som spiser kvalmende luktende mat i heisen og mister deler av maten i heisen uten å plukke opp, alle de flekkene på speilet som ser ut som noen har skvist ut kviser i speilet. 

    Du har lov og ha din egen mening, men jeg er helt i mot at de ikke hører til der, om grunnen er god og hunden ikke er til sjenanse mer enn andre menneskers latskap og ekle uvaner.  dess uten når ikke hunden min opp til speilet i heisen og rister seg sjeldent inne da vi har hånkle å trøke hun med ;)

  3. Dersom ordensreglane tilseier at hunde og kattehold i utgangspunktet ikkje er lov, så kan vell ikkje det forståast som om at det er fritt fram?

    Som minimum må jo ein slik ordensregel tilseie at du må kontakte styret for å få svar på om ditt dyrehold er untatt frå hovedregelen.

     

     

    Ellers så er slike saker utfordrande for begge partar. Ein attest frå lege og psykolog vil være til god hjelp for din sak, men det er ikkje slik at sjølv om du har legeattest på at du bør ha hund så er det ikkje gitt at nokon andre ikkje kan ha legeattest på det motsatte.

    Det typiske eksempelet er at når styret må vurdere behovet til en enslig person som har positiv effekt av å ha kjæledyr opp mot ein anna person som får negativ stimulans av at naboen har hund (frykt eller allergi), så er dette to sider som er såpass sterke/svake samanlikna med kvarandre at den vanligaste løysninga då er eit styret legg til grunn ansiennitetsprinspippet slik at den som budde der fyrst er den som skal sleppe å flytte.

     

     

    Så lenge din hund og ditt hundehold ikkje er til (reell) plage for naboane så vil du stå ganske sterkt så lenge du har gode argument som at hundeholdet aukar din livskvalitet. Men det er problematisk dersom du har brutt ordensreglane ved å skaffe deg hund utan å informere styret. Eit slikt brudd på ordensreglane vil kunne få konsekvensar uavhengig av kor stor grad naboane har blitt plaga eller ikkje.

     

    jeg sa i fra til Vaktmester (som og er medlem i styret) da han ikke sa noe på det tenkte jeg det var greit. Som sagt er ikke klagene på allergi, og da hadde det vært en helt annen sak, det hadde jeg selfølgelig forstått og evt flytta. Frykt prøver jeg jo og gjøre noe med ved å vente til folk er gått inn i heisen og heller ta neste heis, ha hunden i kort bånd slik at den ikke går mot dem osv. Jeg føler jeg gjør det jeg kan for at mitt hundehold skal være greit for andre, og satser på at det ikke går ut over meg at andre ikke tenker like langt. 

  4.  

    Trådstarter legger møkkaposer på utsiden av sin egen inngangsdør... dette sier jo litt. Videre kan det være mange andre tankeløse hendelser vedkommende ikke tenker over. Som feks. at hunden går over laminatgulvet slik at klørne høres i leiligheten under, for å nevne noe. 

     

    Hvor mye ulempe for andre beboere kan ett husdyr få lov til å være?

    Skal bjeffing på dagtid være ok - eller går dette for å være sjenerende for andre - og bør det slås hardere ned på enn annen plagsom støy på dagtid?

     

    På nattestid skal det selvsagt ikke være ett pip å høre.

     

    Skal allergikere finne seg i måtte gå gjennom trapper og heiser pga. naboens velbefinnende med dyrehold?

     

    Personlig mener jeg alt dyrehold bortsett fra katt og akvariefisker stort sett er til ulempe for andre beboere.

     

    Anonymous poster hash: 32991...c3a

     

     

    Vist du har lest så står det at det er i korte perioder mens jeg tar på meg sko og jakke fks. Det er ikke slik at de ligger der i mange dager/uker. Jeg har tepper på nermest alle steder på golvet og jeg har bur til hunden den sjeldne gangen jeg ikke kan ha hun med meg.  Jeg gjør og det jeg kan for at min hund ikke skal være noe ulempe mot andre mennesker, og jeg unngår å gå når jeg vet det er mye folk som går inn/ut. Hunden min ligger også forøvrig i ro for det meste når hun er inne da jeg gir henne rikelig med mosjon på dagene. Det bråker mer med hun som bor over som går i høghelte sko på golvet konstant både natt og dag, eller han som spiller piano og synger midt på natta. Om en skal begynne slik burde ingen få lov å gjøre noe i leilighetene sine. Jeg har ikke fått noe beskjed om at hunden er til sjenanse for allergikere, så jeg syns det er urellevant å ta opp da det ikke er en del av klagen eller problemet. Selfølgelig skaper min hund medisinske problemer hos andre beboere forstår jeg det fullt og helt. Men her er problemet

    1. Det er ikke min hund som gjør det som blir klaget på.

    2. jeg blir beskyldt for ting som ikke er rett, av styreleder som sa rett ut at hun viste min hun gikk på do på terrassen, noe som ikke er sant.

    3. jeg har ikke fått noe klage på at noen sliter medisinsk på grunn av hunden.

    4. Jeg er nødt å ha hunden.

     

     

    Personlig mener jeg grinebitere som ikke vil forholde seg til at andre mennesker også utfolder seg bør bo utenfor byen.

     Var det meg du sikta til ? Jeg prøver det jeg kan å forholde meg til de andre som bor her i blokken, jeg ønsker ikke at noen skal føle ubehag pga mitt dyrehold

    • Liker 1
  5. Det står forhøvig ingen steder at vi må søke om å ha hund/katt i reglene for blokka, står kun "Hunde- og kattehold er i UTGANGSPUNKTET ikke tillatt". Her har jeg høvelig grunn til å ha hund og får lett bekreftet dette hos lege og psykolog :) 

     

    Dermed ser jeg på det som at de ikke kan kreve hunden bort uten høvelig grunn og beviser på at det er vår hund som har gjort dette de klager på :)

  6. Ei utfordring her er vell at styret tydeligvis meiner at hundeholdet er til ulempe for bebuerane. Reint konkret så henviser styret til at det er observert/luktet avføring på verandaen, det er observert bæsbeposer i gangen (om det er avføring fra hund eller katt speler nok liten rolle), og det er påklaga at det er støy frå hunder i blokka.

     

    Så sjølv om du har gode grunnar til dyreholdet, så vil det være utfordrande å vinne fram med å skulde på naboen.

    ja, men denne har de sendt til alle med hund i blokka, jeg kan bevise at min hund ikke går på do på terrassen, de er hjertlig velkommen til å se selv, de har ingen bevis på det. Jeg har spørt naboene og ingen av de har hørt min hund bjeffe/ule så da har jeg mitt på det rene hvertfall. Jeg skal ikke legge fra meg posene utafor lenger mens jeg tar på meg skoaa, så da har de ikke noe de skulle sagt.  Jeg har som sagt lest meg opp på nett og det står klart og tydlig de er nødt å bevise det er vår hund, jeg stiller meg åpen til at de kan gjerne få stå utafor døra mi og høre etter mens jeg går fra hunden inne, og de må bare sjekke verandaen med uv lys om de føler for det :p 

  7. Fra burettslagslova:

    § 5-11.Bruken av bustaden og eigedommen

     

    (1) Andelseigaren skal fare fint med bustaden og fellesareala. Bruken av bustaden og fellesareala må ikkje på urimeleg eller unødvendig vis vere til skade eller ulempe for andre andelseigarar.

     

    (2) Ein andelseigar kan med godkjenning frå styret gjennomføre tiltak på eigedomen som trengst på grunn av nedsett funksjonsevne hos ein brukar av bustaden. Godkjenning kan ikkje nektast utan sakleg grunn.

     

    (3) Andelseigaren kan ikkje utan samtykke frå styret bruke bustaden til anna enn bustadføremål.

     

    (4) Styret kan fastsetje vanlege ordensreglar for eigedommen. Sjølv om det er vedteke forbod mot dyrehald, kan brukaren av bustaden halde dyr dersom gode grunnar talar for det, og dyrehaldet ikkje er til ulempe for dei andre brukarane av eigedommen.

     

    http://lovdata.no/lov/2003-06-06-39/§5-11

     

    Så, styret kan bestemme at det ikke skal være tillatt med dyr. Men man kan ha dyr likevel dersom "gode grunnar talar for det" og det "ikkje er til ulempe for dei andre brukarane av eigedommen".(Eierseksjonsloven § 19 sjette ledd og husleieloven § 5-2 andre ledd har forøvrig den samme regelen.)

     

    Her snakker man gjerne om en avveining - jo bedre grunnene er for å ha dyr, jo mer må naboene tåle. Etter min mening er det at en andelseier alt har dyr på det tidspunktet ordensregler blir endret til å forby dyrehold være en svært "god grunn" til at han skal få fortsett med dyreholdet. 

     

    Legg merket til at selv om dyrehold er tillatt så betyr ikke det at det er fritt fram for å plage naboene. Husordensregler om støy vil for eksempel fortsatt gjelde for hundeiere, og bruken av boligen må generelt ikke "på urimeleg eller unødvendig vis vere til skade eller ulempe for andre andelseigarar" jf. første ledd.

     

     

     

    Jeg har personlig grunn til at jeg har hunden, dette kan bekreftes av lege/psykolog.  Jeg har nå skrevet et brev tilbake til styret og referert til lover og grunnen til at jeg har hund. så nå får bare saken ligge, vi har vårt på det rene, og ja jeg vet vi må forholde oss til andre når vi bor i borettslag og det gjør vi, vi lufter hunden vekk fra området, har hunden alltid i bånd, bruker besjeposer og i heisen tilbyr jeg meg alltid å vente til neste heis kommer om noen står å venter og skal inn, tar jeg heis med andre så setter jeg hunden bak meg innerst i heisen slik at de skal slippe å føle seg presset eller redde av hunden og hun må sitte i ro der til de er gått av, de fleste spør om å få klappe kose med hunde og er positive. Jeg har til og med hatt folk takke meg for at jeg gjør dette da de har vært redd hunder. så jeg føler virkelig vi har tatt vår del av saken, og jeg har nå lest meg opp og de har ikke lov å sette forbud så lenge grunnen er god, og det er den. Takk for alle som har svart (både saklig og usaklig). 

  8. Hei, jeg lurer på lovene angående å ha hund i borettslag.
    Vi har selv hund og bor i høyblokk. I dag har vi fått klage i postkassen fra styre på noe som ikke er vår hund som har gjort. Jeg ringte og snakket med styreleder og hun svarte bare enkelt og greit at "de kunne ikke vite hvem som gjorde hva så om dette forsatte ville de ikke tillate hunder i blokken" Der etter kom hun med beskyldninger om at vår hund gjorde fra seg på terrassen vår for hun hadde sett besjeposer utafor døra vår (dette er etter jeg har gjort rent i kattedoen og lagt de utafor mens jeg skal ta på meg sko.) Da jeg sa dette til hun, da mente hun det var kattene våres som gikk ute på terrassen på do. Jeg sa dette stemmer ikke for vi har kun inne katter. Det stod og i brevet at vår hund sto å skrek hele dagene i leiligheten ( dette er merklig da jeg er hjemme hele dagene med hun og om jeg ikke er hjemme så er hun med meg ) jeg sa at vi har selv klagd på naboene som har 2 hunder som står å gauler fra 7 om morgenen til 11-12 om kvelden og noen lar hundene drite utafor heisen uten å plukke opp. Jeg sa og til hun at vi lufter vår hund med tur vekke fra felles plen. men dette betydde ingenting fikk jeg beskjed om. Men hva gjør vi da om de sier det ikke er tillat med hund i leiligheten ? Leiligheten er kjøpt av min samboer men i bofelleskap, er det noen som hvet hvordan lovene på dette er og kan hjelpe oss ?

  9. Jeg skal skrive en oppgave i Historie, og har valgt Krigsseilere. Dette er fordi min Oldefar Harald Overaa seilte på Johan Hjort, seismisk båt under 2. verdenskrig. Det skal være en dagbok som han har skrevet som jeg leter etter hos famile, men lurer på om det er noen her som har generell informasjon om Krigsseilere under 2. verdenskrig, eller har info om min Oldefar, eller båten han seilte på ? Evt nettsider med informasjon 

     

     

     

     

  10. Hei, Vi prøver å få i gang en vennegruppe på facebook hvor ensomme ungdommer kan finne nye venner å snakke med, finne på noe eller bare skape nye relasjoner. Dette er ikke en dating side men for oss som ikke har så mange venner, eller har mange venner men vill finne nye. Håper dere vill dele, melde dere inn og kose dere :)

     

    Her er linken til gruppen :)

     

    https://www.facebook.com/groups/549290411891405/

    • Liker 2
  11. Trikset er vel å alltid observere hunden til en viss grad. Går han å biter på dem så sier du bestemt nei og får han bort. Gjerne gi ham noe annet han kan leke med istedenfor. 

     

    Min Border collie valp er glad i å bite på møbler men etter at jeg var konsekvent med dette så har han sluttet. 

     

    Takk for svar :) ! Ja skal gi han klart nei når han gjør det vist jeg ser det! Tror jeg går for det å flytte laderene på et annet rom som han ikke er på da jeg slipper at i et øyeblikks uoppmerksomhet et uhell skjer, er skummelt med strøm :)

  12. Herregud, hva er det for et svar.... 

     

    Prøv å smør inn ledningene med eddik, det har jeg hørt at hjelper. Du kan også gjerde inn der du oppbevarer mac/ladere med kompostgriner fra Biltema. Det er bare en fase, hindrer du han i å gnage på ledninger glemmer han fort hvor artig det var. Skikkelig pøbelalder! Du kan også lade telefon/mac på et annet rom og lukke døra. Du må ikke ha i laderen på PC'n for å bruke den :)

     

    EDIT: Tar du han på fersken, si bestemt nei og ta fra han ledningen. Ser du han akkurat i det øyeblikket han er på vei bort til å ta en ledning kan du være strengere, men ikke vær slem. Det beste er å fjerne/hindre han i å nå det han vil ødelegge. 

     

    Tusen takk ! Jeg sitter å følger med, men skjer som oftest i det jeg glemmer ut at laderen står i og bare må en tur på toalettet eller inn på kjøkkenet.  Tror jeg går for det å lade tlf/pc i andre rom da :) Blir kjempe glad når noen faktiskt vill hjelpe med tips ! :)

  13.  

     

    Hva med å dressere hunden?

    Er jo det jeg spør om hjelp til. Har du virkelig ikke noe å hjelpe med så kan du la vere å kommentere. Er pga folk som slenger slike kommentarer folk ikke tør om å spørre om hjelp til hundene sine.

     

    Nei, det er ikke det du spør om! Virker som du er ute etter et supertips, som holder hunden unna ting, den ikke har lov til å røre. 

     

    Og det naturlige svaret, er dressur! Vet du ikke hvordan, eller hvor du får hjelp, burde du ikke skaffet deg hund! Ingen dresserer hund via internett, for huden må sees og dresseres deretter.

     

    Hvis du er lei av å få gode råd, burde du kanskje tenke litt selv (og det du skriver), så unngår du det.

     

     

    Er du inne her bare for å lage kvalm ? vist du leser så har jeg prøvd å dressere, å min hund oppfører seg kjempe fint utenom akkuratt dette så kansje du skulle tenke litt selv du og ;) Han får flere gå turer til dagen, trener triks med han så han skal være godt stimulert og han har 1000 tyggeleker som ligger rundt i leiligheten som han har lov å tygge på. Har prøvd å bytte tyggeleke med ledningen når han tygger på den, men da er ikke tyggeleker intressangt.  Dette står i innlegget, og jeg har vokst opp med hund, min mor driver med hund og jeg har gått flere kurs så ikke kom her å si at jeg ikke brude ha hund. Jeg spørte bare et enkelt spørsmål da jeg trengte litt hjelp med å få han til å slutte med det. Skal du bare slenge drit kan du gå et annet sted. Å det kan være mange som har gode tips her på nett om hvordan jeg kan lære han å ikke gjøre det, var ikke snakk om noe super tips men å lære av andre, noe du kansje burde gjort og. Så takk for dine nedlatende kommentarer, det er ikke jeg som driter meg ut, da jeg bare spurte et enkelt lite spørsmål om hjelp/tips.

  14. Hei, vi har en Shi-tzu hannhund på litt over 1 år, han har plutslig begynnt å tygge på ladere og lignende ! jeg har prøvd å smøre med allt mulig matvarer slik at det skal smake vondt men han bare slikker det av og tygger videre. Jeg kan ikke ha mobil/data lader i uten at laderen har fullt tilsyn konstant, for i det jeg snur meg tygger han på de. Gjelder kun mobil og data ledninger, de andre ledningene får være i fred. Men er litt surt med 3 mobilladere og 1 macbook lader som er ødlagt for han tygger. Han har aldri gjort dette før har begynnt de siste ukene. Han får flere gå turer til dagen, trener triks med han så han skal være godt stimulert og han har 1000 tyggeleker som ligger rundt i leiligheten som han har lov å tygge på. Har prøvd å bytte tyggeleke med ledningen når han tygger på den, men da er ikke tyggeleker intressangt. 

     

    Noen som har gode tips ? 

     

    hilsen meget frustrert hunde eiger !

×
×
  • Opprett ny...