Gå til innhold

Hoppsann

Medlemmer
  • Innlegg

    353
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hoppsann

  1. Hei,

    Har nylig kjøpt en 1997 mod. forester med en 2.0 sugemotor (122hk).  

     

    Temp måler står konstant langt over H i instrumentpanel, uavhenging om bilen er varm eller kald. Er dette en vanlig feil som ligger i en sensor eller er det lodding i instrumentpanel som kan være en synder her? Ingen tegn på at motor koker og har vært kjørt lenge med denne feilen iflg. tidligere eier. 

    Så fungerer ikke speedometer, og heller ikke trip/km teller. Har check engine lampe som kommer og går. Etter litt googling ser jeg at VSS sensor på girkasse er en kjent synder.  Forøvrig manuell kasse, om det skulle ha noe å si. 

    Har ingen erfaring med disse bilene så alle tips settes pris på! 😁

     

     

     

  2. Jeg vannkjølte samme kort som deg, startet med Arctic Cooling II 120. Denne kjølte ikke VRM direkte og jeg fikk temperaturer som var hinsides der (mener de tåler 125 C). Men, GPU gikk ikke over 60 C om jeg husker rett.

     

    (byttet til NZXT G10 med H90, fungerte mye(!) bedre, beholdt bakplata til AC II 120 også).

     

    Kan tenkes at kortet ditt ikke har tatt kvelden, men at det er som du fant ut av: kabler, håper det!

    Både 560en, og 290en oppførte seg likt, før jeg skiftet ut det forbaskede kinaskvipet av en kabel, så nå tror jeg alt skal fungere, så skal kikke mer på det imorgen. 

     

    Når det gjelder G10 så sjekket jeg en del tester og HG10 var anbefalt over G10, så det var derfor jeg valgte den løsningen :)

  3. Har en kompis som fraktet maskinen sin hjem til mor en dag, og hun tok det ikke fult så rolig over en fartshump.

    Endte opp med at ene PCI-E porten løsnet en nermest umerkbar mengde, men akkurat nokk til at skjermkortet ikke har kontakt når PC'en står.

     

    Du kan jo prøve å legge maskinen på siden, slik at skjermkortet ikke "drar ned" PCI-E slotten.

    Kan konstatere med at PCI slottene fungerer, heldigvis  :woot:

    • Liker 1
  4. Du har forsøkt å resette hovedkorets bios? 

     

    Må nesten bare begynne å ta ut ting du ikke trenger for å få liv i maskinen. Koble fra ekstra harddisker, Ta ut ekstra ram brikker etc. Prøve en annen PSU

    Innbygd GPU fungerer på maskinen, det er kun PCI slotsa/ GPUene som er døde. Kan hende 560en er blitt ødelagt, men fungerte iallefall sist jeg brukte den. 

  5. Etter det jeg har sett av videoer og tester burde du ligge på litt over 60 load.

     

    Pumpa går? Er det sånne pads mellom braketten og vrammen? Har du tatt av beskyttelsen av disse?

    Ja, det er pads, og ja beskyttelsen på disse er tatt av. 

     

    Joda men en singel 120mm rad bør dra gpu under 50 grader. Kanskje 55 .. så noe er gæli her.

    Ja, noe er forferdelig galt, skal gå over alt av kabler og måle etter kortslutning.. 

  6.  

    Prøvde nå et eldre 560ti i pcen, og har prøvd begge PCI slotsa. Dette er et kort jeg vet fungerer, men får samme resultat med dette som med 290x'n :confused:

    Oi da. Knekt hovedkortet ditt? Spesielt.Lurer på hva du har klart her. Må være noe form for kortslutning.

     

    Men det fungerte jo, inntil stresstesten stoppet alt mulig rart... ja her har tatt meg vann over hodet for å si det mildt.. hehe

  7. Hei, idag installerte jeg en corsair HG10 bracket på 290xen min sammen med en corsair H60. 

    Da jeg var ferdig etter å ha montert alt helt etter boka, satt jeg kortet inn i maskinen og skrudde på, og alt fungerte flott&fint. Så tenkte jeg at jeg skulle sjekke tempsa hvis jeg kjørte MSI 3DMark.

    Så jeg gjorde da dette og var fornøyd med tempraturene da de ikke bikket 83 grader. Så, når jeg kom til physics delen, gikk plutselig GPU viften opp på 100% og skjermen ble svartere en natta mens maskinen fortsatt gikk. Så skrudde jeg av og på maskinen igjen og pcen bootet og jeg fikk bilde. Men jeg kom ikke lenger en inn på google chrome før akuratt det samme skjedde igjen og skjermen ble helt svart, men det som var litt ekstra spennende denne gangen, er det nå får jeg ikke bilde i det hele tatt! Pcen starter helt fint, GPU viften spinner, men null bilde. 

     

    Så da lurer jeg på, har jeg gjort mesterkunsten, å ha ødelagt GPUen min? Eller kan det være noe annet snodig som ikke svir like hardt på lommeboka? 

     

    Tusen takk for svar.

  8. Hei, 

     

    Har gått lei av mitt gigantiske HAF X og all plassen det stjeler, og ønsker nå og gå ned til Micro ATX og et Corsair Air 240. 

     

    Har en 3570k og lurer på om det er verdt det og gå over til skylake da jeg føler det litt bortkastet når jeg ser tester ( linktiltest ) og forskjellen er minimal. 

     

    Men så er problemet at 1155 socket er gammelt og det er vanskelig å finne et brukbart matx 1155 HK og jeg ikke har funnet noen med z77 chipset enda.. 

     

    De jeg har funnet : 

     

    http://www.multicom.no/msi-h61m-p31-w8-lga1155-matx/cat-p/c/p5299004

     

    http://www.multicom.no/asus-mk-h61m-f-(matx_-intel/cat-p/c/p7125606

     

    http://www.multicom.no/asus-h61m-k-s1155-h61-matx/cat-p/c/p6857924

     

    Foreløpig har ikke overclocking vært nødvendig da CPUen yter mer en bra nok som den er.

     

    Takker for svar ! :)

     

     

     

     

  9. Hvis du kan løfte clutcharmen ut av motoren så har den delen som presser på clutchmekanismen falt ut av spor, knekt eller lignende.

    akuratt.. litt merkelig at noe slikt skal skje på en så ny moped.. 

     

    har prøvd å finne bilder,videoer og manualer, men finner ikke noe ut av det. på clutchcoveret sitter det både en vannpumpe og en oljepumpe. Om jeg skulle skrudd opp dette coveret, finnes det noe mer en clutchen bak der? og såvidt jeg har skjønt ligger den i olje, som må fylles på igjen etter man har åpnet (?)

  10. Ser du clutcharmen bevege seg når du trykker inn clutchen? Clutcharmen finner du ved å følge clutchvaieren helt til du ender opp ved motoren. Merker du noe forskjell på clutchen nå kontra da den fungerte?

    Clutcharmen beveger seg, men det er som noe har kjilt seg fast inne i clutchen.. løftet den opp, for å se om den kunne være knekt, men den er like hel og pen. 

  11. Da er det trolig noe med clutchmekanismen som har hoppet av eller løsnet. Uheldigvis vet jeg ikke hva slags type denne mopeden har.

    Om det hjelper, så er den laget av piaggio. Har kikket litt, og ser ut som olije og vannpumpe sitter på en plate som igjen sitter over selve clutchen, så da går det kanskje an å skru opp og kikke på det. 

     

    her har du en tenging av hvordan selve clutchen ser ut: https://www.fowlersparts.co.uk/parts/5170736/smt-50-2013-gi00101/clutch

×
×
  • Opprett ny...