Gå til innhold

Ushine

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ushine

  1. Jeg har veldig lyst til å ha to skjermer på mitt skjermkort, så langt jeg forstår skal dette være mulig. Men jeg har et problem, når jeg prøver å koble til den andre skjermen jeg har stående her hjemme (typisk halvløen VGA skjerm, men fungerer helt flott) så får den ikke kontakt. Eller lettere sagt, jeg får ikke kontakt på det andre skjermuttaket på datamaskinen. Bare så det er sagt så er det to DVI uttak bak, ingen vga så jeg er her nødt til å bruke et adapter/overgang. 

    Det er ingenting inne på datamaskinen som gjør dette, det er jeg ganske sikker på. Uansett hvis jeg prøver å koble den skjermen jeg bruker nå på det andre uttaket så får jeg ingen signal. 

    Så til spørsmålet mitt, går det ikke med VGA skjerm på det andre uttaket på skjermkortet? Altså at den ikke klarer overgangen? Eller er det noe direkte galt med skjermkortet/meg?  :tease: 
    Kjekt å vite før man bruker en formue på eventuelt ny skjerm! 

    Ja! og hvordan skjerm må jeg eventuelt ha for at det skal fungere med to skjermer? 

    Skjermkortet jeg har er AMD Radeon HD 6970 2048 MB 5500 MHz

  2. Siden du kjøpte et nytt hovedkort, kan du ikke prøve med det gamle hovedkortet og skjermd

    Det er ikke bare det som er nytt, datamaskinen er nybygd. Alt fra kabinett til tastatur er nytt. Det er så rart jeg har prøvd med et annet skjermkort også. Som jeg vet fungerer. Kan det være noe annet? viftene går og alt mulig. Kobler til med dvi-vga ( har bare vga skjerm) og ingen signal. Prøvd alt av spor og har dyttet det godt ned.

  3. Jeg bare lurer på en ting jeg som jeg ikke direkte fant svar på.Hva skjer med spill når du kjøper de på playstation store, og playstation blir ødelagt?

    Er det sånn at du får tilgang til spillene du har kjøpt via en annen playstation?

    Vi som har to konsoller i hus ( en i hver etasje) kan jeg spille spillet jeg lastet ned oppe om jeg kobler meg til brukeren jeg lastet det ned med nede?

    Har aldri lastet ned annet en demoer og små-spill på psstore før, nå er det under vurdering å laste ned litt større spill for å slippe å ta turen helt til byen for å handle nye spill.. (Bondelandet vet dere)

  4. Hei på dere, jeg har en oppgave jeg ikke helt forstår. Den lyder som dette:

     

    A) "Tegn en vilkårlig firkant ABCD i geogebra. Finn midtpunktet på hver av de fire sidene og kall disse EFG og H. Hva slags firkant ser det ut til at EFGH er? Dra i hjørnene på din opprinnelige firkant for å se om dette alltid blir slik"

    Denne tror jeg gikk greit. Lagt ved et bilde av firkanten og har konkludert ved at dette er et parallellogram.

     

    Det som jeg sliter ved er oppgave B som lyder som:

     

    " vis ved vektorregning at EFGH alltid blir en firkant av den typen du fant ut i A"

     

    HVORDAN I ALLE DAGER SKAL JEG GJØRE DETTE?

    post-273215-0-79564500-1371031689_thumb.png

  5. Hei på dere! har et ganske simpelt spørsmål. Vi har en komfyr og en vaskemaskin som jeg ikke syns passer inn i det nye kjøkkenet vårt ( de er kølsvarte) Men så er de såpass nye og velfungerende at det blir for dumt å kaste de pga. utseendet. Jeg finner ingen informasjon om dette men hva er kravene for å Integrert de? Da mener jeg putte de i skap som for eksempel disse fra ikea: http://www.ikea.com/no/no/catalog/categories/departments/kitchen/23610/

     

    Må man ha spesielle oppvaskmaskiner og komfyrer for dette eller hvordan er løsningen på det? Kan tenke meg det blir kluss men nå vet ikke jeg hvordan skapene fungerer..

  6. Hei på dere! jeg driver å regner om en trekant er rettvinklet eller ikke. Da trenger jeg å regne gradene til vektorene Cos opphøyd i -1 . Når jeg skal regne dette må jeg bruke en avansert kalkulator hvor jeg har valgene mellom "DEG,RAD,GRAD". ( dette er en kalkulator jeg har lastet ned på telefonen)

    Jeg får forskjellig svar for hvem av de jeg velger, derfor lurer jeg på hvem jeg skal velge?

     

    Jeg skal altså finne Vinkelen mellom, dette skrives i grader?

    I fasiten brukes ihvertfall tegnet for grad.

    Sier seg sikkert selv, men jeg vil pokker ikke ha feil på en oppgave for å gjette :)

  7. Det er vel riktig tenkt (og riktig matematikk), men skrivemåten er feil. Vektorer skrives slik [x,y], ikke x/y. Sånn du skriver nå ser det ut som om du tenker at vektorene er tall, men det er de ikke. Og så har du en fortegnsfeil i tredje siste linje.

     

    Med riktig notasjon blir det:

     

    p= (-5,2) og q = (7,-4)

     

    R= [7-(-5),(-4)-2]= [12,(-6)] Retningsvektoren er [12,(-6)]

    N= [6,12]

     

    Sjekker dette med prikkprodukt

     

    [12,-6] * [6,12] = 12 * (-6) + 6 * 12

    12*(-6) + -6*12 =

    (-72)+72 = 0

     

    Tusen takk for all hjelp!!! :):)

  8. Det du har regnet ut der er stigningstallet for linja. Retningsvektoren er, som du skrev i første post: [12,-6] (det går an å forenkle dette til [2,-1]. Så lenge den er parallell med linja er det en retningsvektor).

     

    For å finne normalvektoren kan du bruke egenskapen at to vektorer som er normale har skalarprodukt lik null. Da får du:

    retningsvektor*normalvektor = 0

    [12,-6] * [x, y] = 0

    12x - 6y = 0

    2x = y

     

    Her kan du egentlig velge fritt hvilken x- eller y-verdi du vil ha, så lenge y er det dobbelte av x. For eksempel [1,2]

     

    evt. bruke trikset til infoddis i posten over

     

    Da kan jeg altså ta

    12,-6 * 6,-12

    12*6 + -6*-12

    72+(-72) = 0 ?

     

    Derfor er retningsvektoren 12,-6 og Normalvektoren 6,-12?

  9. Dette er rett retningsvektor ja.

     

    Siden du jobber med et 2-dimensjonelt plan kan man enkelt avgjøre normalvektor ved å bare bytte komponentene og skifte ett av fortegnene. I ditt tilfelle kan dette være [6,12] som et eksempel.

     

    Dette kan da verifiseres ved å regne ut prikkproduktet mellom disse.

    Det er riktig ja? for noen tosker som sa det var feil da..

     

    Hvis jeg tar Prikkproduktet her tar jeg da altså

    12,6 * 12,-6

     

    12*6 + 12*-6 = 72 * -72 = 0 ..

    (Vektoren mellom punktene) * (retningsvektoren)

     

    Nå tok jeg vektorene mellom de to punktene ganget med retningsvektoren..

    Hvis jeg ganger vektoren mellom de to punktene med normalvektoren får jeg jo

    12*(-12) + 6*(-6) = -180 og det blir jo helt på trynet. og er det ikke det man skal i et prikkprodukt? gange Vektoren mellom de to punktene med Normalvektoren?

     

    Tusen hjertelig takk for svar forresten! Beklager hvis jeg er vanskelig.

     

    .

  10. En retningsvektor peker i samme retning som linja. Du har fått oppgitt to punkter linja går gjennom. Du kan bruke dette til å finne retningsvektor.

     

    En normalvektor står vinkelrett på linja. Normalvektoren vil da være en vektor som danner 90 grader med retningsvektoren. Når du har funnet en retningsvektor kan du sjekke dette.

     

    Man kan bruke skalarproduktet til å finne en slik vektor. Skalarproduktet har en fin egenskap når to vektorer står vinkelrett på hverandre.

    Retningsvektoren er da altså R = 7 - (-5) / (-4)-2 = 12 / -6

    Den har jeg funnet før, og stemmer ved geogebra. Jeg fikk svar fra Matematikk.net her at dette var feil. Noe som forvirret meg totalt.

    Det hadde hjulpet meg veldig å bare fått en formel av noe slag. Skalarproduktet hjelper meg heller ikke.

    Takk for svar.

  11. Hei på dere, lurer på hvilket forum jeg ikke har prøvd nå. Så nå gjenstår det å prøve her. Dette oppleves helt håpløst, jeg har fått en oppgave som det ikke står det fnugg av i læreboka og jeg har rett og slett ikke hørt om det før.

     

    Oppgaven lyder som dette:

    En normalvektor til en linje er en vektor som står normalt på linja. Finn ved regning en retningsvektor og en normalvektor for linja som går mellom punktene p= (-5,2) og q = (7,-4)

     

    Jeg har forstått hva en retningsvektor er, og hva en normalvektor er. Men jeg har rett og slett ingen anelse om hvordan jeg skal regne meg frem til det.

     

    Jeg vet også hvordan jeg finner vektor mellom to punkt :

    PQ→=[7−(−5),−4−2]=[12,6]

     

    Mer en dette, nei. Trodde jeg hadde funnet frem til Normalvektoren, men i følge Matematikk.net var jeg helt på bærtur. Der sa det også stopp.

  12. Så hvis hun kjente vedkommende og satte seg inn i bilen frivillig, kledde hun delvis av seg og slengte mobilen på bakken å satte seg inn? det rimer ikke i mine ører.

     

    Tviler meget sterkt på att en 16åring frivillig slenger igjen iphonen sin på bakken og drar.

     

    Jeg vil ikke si at det er så utrolig lite sannsynlig, hvor mange ungdommer skrur ikke fks av telefonen når de ikke vil svare foreldrene? ( på fest uten lov, som eksempel)

    Jeg mener man aldri skal si aldri, syns begge mulighetene der skal holdes åpne.

  13. I5 3570K er stort sett identisk med i7 3770k. Den eneste betydelige forskjellen er at i5 mangler hyperthreading som man overhodet ikke har nytte av i spill. Hvis du driver med tung redigering ol. vil vel HT kunne bidra med rundt 20-30% ytelsesøkning.

     

    Oppsettet til jazzfudge er stort sett fint, men spander på deg en bedre PSU.

     

    Se der! lærte jeg noe nytt! fantastisk.

  14. Hei på dere! nå har jeg sett rundt i alt for lang tid her og sliter veldig med å bestemme meg, jeg skal ha meg en stasjonær pc. Den skal takle de nyeste spillene helt feilfritt. ( For eksempel Skyrim, som er viktig) Jeg kjenner til komponenter og bygging. Men ikke felles, altså jeg har utrolig liten erfaring og peiling på hva som hører sammen og hvor bra jeg faktisk må ha det ( ender alltid på over 20.000 med mine handlelister)

     

    Budsjettet ender EGENTLIG på 10.000 og sier absolutt ikke nei til mindre.

    Kravstor nå men antar det er noen luringer der ute som kan hjelpe meg :-)

  15. Her er et sitat fra dokument.no som viser en svært aggressiv Breivik:

     

    "Alle som til enhver tid innehar Norsk pass er fullverdige Nordmenn"... Som betyr at selv Somalieren (med norsk pass) som tygger khat hele dagen, banker kona og sender halve trygden til al-Shabaab skal sees på som en fullverdig Nordmann.Hvis noen i dette landet VÅGER å se på denne Somalieren som noe annet enn en fullverdig Nordmann er de rasister og må brennmerkes offentlig. Og dere sier at alle som er uenig med deres ekstreme kulturmarxistiske verdensoppfatning - den utopiske, verdensborger-definisjonen er rasister?

     

    I så fall tror jeg dere har stemplet 95% av verdens befolkning som nettopp dette men det spiller vel en mindre rolle for dere?

     

    Dere er kun opptatt av å paralysere all debatt i samfunnet, å kneble alle som ikke er av samme oppfatning som dere, å utøve sosial kontroll på lik linje med de konservative Muslimene på Grønland? Så snart en person tar av seg den "ideologiske hijaben" sin er dere der med en gang som det trollet dere er.

     

    Beklager, men det fungerer ikke lenger. Flere blir i økende grad immune mot hersketeknikkene deres pga massiv inflasjon i retorikken.

     

    Jeg tror flertallet av Nordmenn krever full kulturell assimilering (Europeisk kultur) for å regne andre som fullverdige Nordmenn. Hans sin analyse er således korrekt. Norsk pass er irrelevant i denne sammenheng. Get over it...!

    Akkurat det der er utrolig bra skrevet av han.
×
×
  • Opprett ny...