Gå til innhold

Frepz

Medlemmer
  • Innlegg

    60
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Frepz

  1. Hei!

     

    Jeg har planer om å oppgradere pcen min, men lurer på om jeg kan bruke min nåværende PSU.

     

    Jeg har en Corsair HX1000W som er ca. 5 år gammel nå. På det systemet den kjører på nå, så har jeg ikke opplevd noe særlig problemer med strømforsyningen, men er usikker fordi den begynner å bli litt gammel nå.

     

    Hvis psu'en plutselig skulle slutte å fungere imens den er i den nye riggen så kan den potensielt ødelegge flere komponenter også, og er litt redd for å risikere dette. Er derfor jeg henvender meg hit.

     

    Kan jeg beholde den uten å bekymre meg, eller bør jeg bytte den siden den er så gammel?

     

    Den kjører for øyeblikket på følgende specs:

     

    i7-2600k

    DDR3 16GB ram

    Asus P8z77-V Pro

    nVidia 770 GTX

    128 GB SSD

    1 TB HDD

    70GB HDD

    350GB HDD

    og en eller annen billig CD-ROM.

     

    OS: Win7

  2. Må nesten vente på tester før man kan si noe konkret.

     

    Er et par bruker erfaringer hos notebookreview. I følge de testene blir CPU 98C og throttler under stresstesting. Under 3dmark blir CPU 93C og throttler ikke, men 3dmark er dårlig for å teste temperatur siden det er en pause mellom hver test som lar CPU temp synke mellom hver test. Jeg vil si 93C er svært høyt for 3dmark.

     

    Men for skikkelige tall må man nesten vente på tester.

     

    Støynivået skal ikke være så ille.

     

    Tusen takk for svar! Da gjenstår det bare å vente på at noen flere tester blir gjort :)

  3. Lurer på om Acer Aspire nitro 15" kunne være noe, den er tilsvarende Asus G500JK i pris, bare med bedre specs.

    https://www.komplett.no/acer-aspire-nitro-vn7-591g-156-fhd-ips/822578

     

    Men fortsatt litt usikker grunnet varme og viftestøy, siden jeg har rett og slett ingen aning på hvor ille det er snakk om. Blir det så varmt at man rett og slett ikke kan spille på den, eller at ytelsen blir redusert så mye at det er nærmere umulig å spille?

     

     

    Hvis det er innenfor et akesptabelt nivå, så tenker jeg at jeg kjører på med denne. Dere kan gjerne gi innsikt om 17" er bedre enn 15" på noen måte også.

  4.  

    Du kan også ta en titt på de nye acer modellene som er svært interessante på papiret. Acer aspire Nitro. GTX860M grafikk, i7 CPU, både SSD og HDD, og sist men ikke minst: IPS skjermer på alle modellene, også 17". Vekt og størrelse er heller ikke ille.

    Tror du de/den kommer til å slite med varme som Arya/G70 gjør?

  5. Hei! Jeg ser etter en ny bærbar som kan kjøre CS:GO uten problemer. Jeg ser også etter en som ser bra ut, helst stilrent design.

     

    Det er vel verdt å nevne at jeg er ekstremt fleksibel når det kommer til pris.

     

    Jeg tenkte typ:

     

    Vente på GX500 https://prisguiden.no/produkt/asus-gx500-210349

    Problemet er at jeg vet ikke når den kommer og nøyaktig pris og om det er verdt å vente på den.

     

    MSI G70 2PC https://prisguiden.no/produkt/msi-gs70-2pc-285ne-212448

    Problemet her er at jeg vet ikke om skjermkortet i denne er fra den gamle eller nye nvidia teknologien (maxwell/kepler)

     

    Multicom Arya (UTEN OS):

    http://www.multicom.no/Arya-MS-16H2-Ultra-thin-15e6-Full-HD-Matte-Intel-Core-i7-4710HQe-8GBe-256GB-SSD-1TB-7200rpm-HDDe-GeForce-GTX-860Me-Uten-operativsysteme-20-mm-Multicom/cat-p/c1000042/p10629481 (15")

    eller

    http://www.multicom.no/Arya-MS-1772-Ultra-thin-17e3-Full-HD-Matte-Intel-Core-i7-4710HQe-16GBe-256GB-SSD-1TB-7200rpm-HDDe-GeForce-GTX-870Me-Uten-operativsysteme-21e8-mm-Multicom/cat-p/c1000042/p10628441 (17")

     

    Asus g500jk: https://prisguiden.no/produkt/asus-g550jk-cn389h-215144

     

     

    Det er ihvertfall noe innenfor dette spektre jeg tenkte. Hvis det er noen andre alternativer som er bedre eller om dere vet hvem jeg bør gå for, så er det bare å si ifra. Trenger virkelig hjelp her.

  6.  

     

    Du spør om best kjøling av 770? https://www.komplett.no/evga-geforce-gtx-770-2gb-physx-cuda/782637

    Eller andre med 2 vifter.

    Men kanskje du får nytt på garanti? Skader ikke å prøve?

    Takk for svar!

     

     

    Jeg kan høre, men nøyaktig hvem skal jeg kontakte? Komplett hvor jeg kjøpte gpuen eller må jeg kontakte gainward som er produsenten?

     

    Har selv en psu inne for å teste om den er kaputt? Ønsker denne tilbake: https://www.komplett.no/corsair-ax-760i-760w-psu/769195

    Skal bli spennende å se hva som skjer. Men om din psu funker trenger du ikke bytte?

     

     

    PSUen fungerer. Var kun skjermkortet som ikke fungerer. Men takk likevel :) når jeg nevnte hvordan jeg testet den, så var det for å se om den ga noen helt gale spenninger eller noe lignende.

  7.  

     

     

     

    Du spør om best kjøling av 770? https://www.komplett.no/evga-geforce-gtx-770-2gb-physx-cuda/782637

    Eller andre med 2 vifter.

    Men kanskje du får nytt på garanti? Skader ikke å prøve?

    Takk for svar!

     

     

    Jeg kan høre, men nøyaktig hvem skal jeg kontakte? Komplett hvor jeg kjøpte gpuen eller må jeg kontakte gainward som er produsenten?

     

    Komplett. Gainward tror jeg ikke kommer til å gjøre en dritt :p

     

    Hørte med de nå, Skal sende kortet inn til de om få dager. Så kanskje jeg oppdaterer denne tråden om hvordan det gikk om noen dager

     

    Fortalte du de om skaden?

     

    Får håper at du får et nytt kort :) Kanskje vurdert å bare bytte ut Psu i samme slengen, Og kanskje teste med gamle komponenter som Andrull her sier :)

     

    Så klart ;)

     

    Vurderer sterkt å bytte psu også, men jeg venter litt til ihvertfall. Jeg prøver å bruke GTX 580 nå for å se hvordan det går :)

  8.  

     

    Du spør om best kjøling av 770? https://www.komplett.no/evga-geforce-gtx-770-2gb-physx-cuda/782637

    Eller andre med 2 vifter.

    Men kanskje du får nytt på garanti? Skader ikke å prøve?

    Takk for svar!

     

     

    Jeg kan høre, men nøyaktig hvem skal jeg kontakte? Komplett hvor jeg kjøpte gpuen eller må jeg kontakte gainward som er produsenten?

     

    Komplett. Gainward tror jeg ikke kommer til å gjøre en dritt :p

     

    Hørte med de nå, Skal sende kortet inn til de om få dager. Så kanskje jeg oppdaterer denne tråden om hvordan det gikk om noen dager

  9. Jeg har testet med mitt gamle 7900 GTX (kun 6pin strømtilførsel) og det gikk någenlunde fint. Var ihvertfall ikke noe fysisk som gikk galt med det når jeg skrudde på pcen igjen. Jeg har et GTX 580 liggende ett sted hvis det kanskje er bedre å teste med? Må bare kjøre å hente det. Grunnen til at jeg byttet ut 580 til 670 var fordi jeg fikk noe BSOD av den helt tilfeldig, og derfor byttet den. Men de kom kun ved høy belastning. Burde gå fint å teste det ved småbruk som jeg gjør akkurat nå.

     

     

    Men foreløpig bruker jeg det integrerte ja :)

  10.  

    Hei! Mitt tidligere 670 GTX gikk over temperatur grensene igår, og gikk opp i røyk, og må derfor skaffe meg ett nytt skjermkort. Jeg har tenkt til å skaffe meg ett 770 GTX. Men er usikker på hvilket, har lyst til å skaffe det som har best kjøling av de, men som sagt så vet jeg ikke hvem av dem som har best kjøling.

    Say what? Hvordan vet du at den gikk over temperaturgrensene (hvor varmt ble det?)? Begynte kortet bokstavelig talt å ryke?

     

    Det skal omtrent ikke være mulig å brenne opp skjermkort, da de klokker seg ned og skrur seg av når de når for høy temp. Så dette var ganske interessant. Dog er det nok de som misstolker røyk og defekt kort med høy temp. (kan være en motstand, PCB eller kondensator som kortsluttet)

     

    Den bokstaveligtalt begynte å ryke. PCen skrudde seg av, av seg selv og startet opp igjen, så sjekka jeg inne i kabinettet og der gnistra det og røyk som bare det. Måtte skyndte meg å dra ut strømledningen.

     

    Heldigvis var det ikke noe mer som gikk galt.

  11. Hei! Mitt tidligere 670 GTX gikk over temperatur grensene igår, og gikk opp i røyk, og må derfor skaffe meg ett nytt skjermkort. Jeg har tenkt til å skaffe meg ett 770 GTX. Men er usikker på hvilket, har lyst til å skaffe det som har best kjøling av de, men som sagt så vet jeg ikke hvem av dem som har best kjøling.

  12. Alternativer i samme klasse? Nei ikke egentlig, ihvertfall ikke om man forholder seg til maskiner som selges i Norge.

     

    Er det en anbefalt maskin å kjøpe? Nei.

     

    Under spilling så blir den så varm at skjermkortet klokker seg ned til halv hastighet og ytelsen er da i realiteten på nivå med et GTX850M.

    Kjølingen bråker som et uvær (ca 50dB støynivå) og er likevel ikke effektiv nok, kabinettet hetes opp til over 60 grader i de værste tilfellene og skjermkortet blir over 90 grader som fører til nedklokking.

     

    Ikke en maskin jeg ville hatt ihvertfall.

     

    Du kan lese testen hos notebookcheck: http://www.notebookcheck.net/MSI-GS70-2PEi71611-Notebook-Review.119833.0.html

     

    Jepp det er MSI som produserer disse maskinene.

     

    Takk for svar! Jeg får lete etter en som kanskje ikke blir såpass varm ved høy belastning.

  13. Jeg er etter en litt kraftig laptop som har litt "stor" skjerm og er tynn/lett.

    Tror dere det er verdt pengene og er det noen andre eventuelle alternativer som er bedre til rundt samme pris klasse?

     

     

     

    http://www.multicom.no/Arya-MS-1772-Ultra-thin-17e3-Full-HD-Matte-Intel-Core-i7-4700HQe-8GBe-128GB-SSD-750GB-7200rpm-HDDe-GeForce-GTX-870Me-Uten-operativsysteme-21e8-mm-Multicom/cat-p/c1000042/p10628439

  14. Hei, jeg har planer om å kjøpe meg en bærbar, men det er ikke slik at jeg absolutt må ha den nå, så jeg lurte på om det er like greit å kjøpe en bærbar nå, eller om jeg bør vente en måned eller to? Er det noe nytt som snart kommer?

    jeg skal ha noe rundt 10 000 kr klassen tenkte jeg :)

×
×
  • Opprett ny...