Gå til innhold

ritt45854

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ritt45854

  1. det skal du ikke være så skråsikker på.

     

    se i ytelsesmåleren i windows hva som går opp og ned. hvis ram kurven forblir den samme, så trenger du mer cpu power, og ikke ram.

     

    f.eks. ved rendring i adobe premiere pro, så brukes sidevekslingsfila heftig hvis du bare har 256mb ram, men overhodet ikke hvis du har 700.

     

     

    johanG.

  2. Folk som kjøper IBM som privatpersoner klager på at det ikke er mulig å få like god ytelse fra skjermkortet som på en zepto eller en eller annen annen modell. Det er rett og slett ikke lønnsomt for ibm å arbeide mot slike kunder. Hele stratergien til firmaet peker mot folk som bruker maskinene som arbeidsverktøy. Jeg tviler sterkt (!) på at de gutta som sitter hjemme på rommet med en t40 bruker den til å utrolig mye fornuftig arbeide. Selv sitter jeg med en t30 som jeg bruker til bildebehandling, cad (arkitektstudent) og kompilering. det går mildt sagt som det suser (prosessoren min er like rask som de nye fancy prosessorne) og jeg bruker svært svært lite tid på å vente på maskinen. Stort sett alt skjer øyeblikkelig, bortsett fra kompileringer og større rendringsoppgaver, men slikt planlegger jeg å gjøre når jeg ikke sitter ved maskinen.

     

    Jeg ser ikke poenget med den ekstra kraften man får tilgjengelig i t40 hvis man da ikke har behov for mer enn 1gb minne eller en harddisk som brukes tungt (har du mye minne brukes ikke disken spesielt mye i prosessortunge oppgaver, med mindre du kjører en server).

     

    jeg håper for guds skyld at datateam ikke tilbyr lave ibm priser til studenter lengre. det kan være med på å ødelegge think-filosofien til selskapet man nyter godt av ofte, når man bare betaler for det.

     

     

     

    johanG.

  3. T40 er to ting ;

     

    - en komplett maskin med det man trenger på 2 kilo med optisk drev. for arbeid med windowsprogrammer. fokus på mobilitet

     

    - en arbeidsstasjon med alt innebygget og masse power, men forsatt like mobil. denne heter t40p.

     

    26000 kroner for studentutgaven ? Javel, sånn er det med IBM. De velger å selge få maskiner i norge til privatpersoner, fordi det er vanskelig å få et kjøp fra en privatperson til å lønne seg. Dessuten betaler du for uhorvelig mye annet rusk når du kjøper en ibm. F.eks. kommer alt preinstallert og satt opp (skjekk hva det koster hos dell), og ibm har skreddersydd en god del programmvare som bare fungerer med maskinen. De har også sitt rapid restore programm, og min maskin er utstyrt med security chip, for å kunne kryptere informasjon på disken. Alle komponenter i maskinen er utførlig testet, og det hele virker og virker (akkurat som med toyota). IBM lager også sine egne driverutgaver av de forskjellige driverne. Dette gjør de for å få økt stabilitet, -man får altså mindre ytelse, men det virker og det virker.

     

    Selv sitter jeg på en T30 og det er for meg totalt uinteressant om lokket blir skittent eller ikke. Jeg har forøvrig tre timer battertid med min maskin (den bruker ca. 16-17 watt i word på laveste ytelse, og batteriet er på ca. 45 timewatt). Det er omtrent det samme som m500 fra dell, men den har den nye centrino teknologien, noe som viser et annet aspekt med IBM; -de arbeider med noe, -gjør jobben for å si det slik, før de setter det ut i markedet. Dell stoler på "hypen" til centrino teknologien.

     

    Ja, det koster å være kar, men så betaler du også for at mange mange folk jobber med konseptet bak maskinene dine.

     

    Et godt eksempel er en opplevelse jeg hadde med min maskin. Noen av pixlene på skjermen min begynte å henge igjenn (bare rødt), og jeg ringte IBM, oppga serienummer og hva som var feil. Personen i andre enden sa "høres ut som om du har en dårlig skjerm, -ringer deg om et par dager". Som sagt så gjort, -jeg ble kontaktet av IBM som kom og skiftet ut skjermen min der og da. Til tross for at det ikke var en enormt kritisk feil (jeg arbeider med bildebehandling proffesjonelt) så var alt oppe å kjøre på tre dager. Det betaler jeg også for. Hvis det er knekkende likegyldig for deg hvorvidt du må ha maskinen inne i to uker hos noen andre eller ikke, så bør du holde deg unna IBM, og heller bruke pengene på annet.

     

     

     

    johanG.

  4. Alt handler om hva man kan. Jeg hadde alltid problemer på mac, -aldri på windows. OSX fremstår vanvittig ulogisk (man må f.eks. "slette" en ekstern harddisk for å stoppe den). Jeg hadde forøvrig store problemer med driverinnstallering på mac før.

     

    Nå kan jeg begge deler, rimelig godt. Alt jeg har å si er at alle som kjøper en mac får en pakke med hardware og software som er satt opp til hverandre, som fungerer kjempebra.

     

    For min del handler det mer om hvilke muligheter jeg føler jeg har, og hvor mye plunder det skal være for å få ting til å virke. Det er langt flere windows brukere enn mac brukere f.eks. Det gjør alt mye lettere med tanke på mange ting, f.eks. piratprogrammvare og nettverk.

     

    Enda en ting er at jeg har kjøpt en PC fra en produsent, og faktisk brukt alle programmtilleggene til Windows produsenten la med. Det fungerer upåklagelig. Intregrasjonen mellom maskin og os er minst like tett som på en mac. Jeg har alt fra backupløsninger til brenneprogramm osv. som er levert av leverandøren. Jeg har support, og alt fungerer som smør.

     

    Og hva kostet så dette ? Jo, minst like mye som en tilsvarende mac, -i hvertfall.

     

    Som man betaler, så får man. I PC verdenen er det utrolig mange dårlige selvbygde maskiner ute og går som ødelegger ryktet til PC-plattformen. Dessuten er det mange ulovlige windows distribusjoner som ikke er oppdatert og når de oppdateres så slutter det å fungere (greit nok synes jeg!).

     

     

    johanG.

  5. brukerne på hardware må ha det seneste. de spiller spill, og kunne heller hatt en spillkonsoll fremfor en datamaskin.

     

    en laptop kan vare over to år, kanskje til og med tre-fire år hvis man ikke har de høyeste krav.

     

    ibm er dyrt, men det holder ut en periode på tre år. om du idag arbeider på en k6-2 500 eller liknende klarer du deg fint, få kontorprogrammer kjører dårlig, og maskinen arbeider fort nok i windows. grafikkprogrammer og annet krever mer, samt mer komplekse programmer.

     

    hardware-hysteriet har tatt helt av. en bærbar p-iii 1ghz er nå to år gammel. den er helt fullstendig brukbar i windows2000 i sikkert et-to år til, før forskjellen mellom den og det nyeste begynner å bli meget stor.

     

    amd kommer nok i ibms maskiner. ibm og amd har nemlig kjøpt produksjonsfabrikk sammen eller noe slikt. men du kan banne på at komponentene i en ibm maskin er testet utførlig før de selges.

     

    det virker alltid.

  6. Nå er du ute i grøfta.

     

    1. Å skaffe programvare er lett til begge plattformer, så lenge det er mange nok som kjører en plattform. Hvor mange kjører apple, og hvor mange kjører pc ? Tilsvarende forskjell er det, omtrentlig, i hvor lett det er å skaffe programmvare til de forskjellige plattformene. Har du tilknytning til et mac miljø er det lettere å skaffe macgreier og motsatt. PC er mer utbredt, dermed er det også lettere.

     

    2. ???

     

    3. Nye features ? Når er det et ferdig produkt man kan forholde seg til ? Har du administrert 20 macer i nettverk ? Hvis alle kontinuerlig trenger oppdateringer, så er det mye arbeid. Dessuten skaper de problemer, når de blir nødvendige.

     

    4. Ja, det har jeg. Det er en fantastisk skjerm, til en overkommelig pris. Alikevel er nesten alltid mer oppløsning en fordel for folk som arbeider med layout og cad. Det er ikke noe å krangle om. Har du sett IBM skjermen ? Jeg har det ikke, men jeg har lest en del om den, og den skal visstnok være vassere i bildet enn Apples skjermer, som har vært kjent for å være de beste.

  7. Hei.

     

    Ja, jeg kaster stein på apple folk. Mest for å provosere. Som regel ender det i at en eller annen med kunnskap om apple kommer og forteller om merkets sterke sider. De kan jeg alt for lite om, så det er greit at andre tar seg av det.

     

    Apple har hatt menneske-maskin fokus hele tiden, og har nesten alltid laget bedre produkter. Utformingen av OSet er et godt eksempel. Her forleden møtte jeg en som akkurat hadde flyttet til mac, og han likte det bedre og nevnte som eksempel at når han satt i en cd kom den opp på skrivebordet. Om man tenker logisk så er det en bedre løsning en det man har på windows plattformen.

     

    Når det gjelder oppløsning kan jeg være tilbøyelig til å være enig i at mange opplever oppløsningen sin som for stor når den er på 1400 eller 1600 pixler. Dette bunner imidlertidig i uvitenhet i hvordan man kan justere instillingene til å passe bedre inn.

     

    En ting som taler til Apples fordel når det kommer til dette med oppløsning er at de ikke sløser unødige pixler på f.eks. rammer på vinduer i systemene sine. Hvis du prøver å kjøre Adobe Premiere i 1024x768 vil du på en windows maskin sitte med et skjermbilde som er fyllt opp av rammer. Med FCP på Mac vil du derimot ha en svært ryddig løsning til sammenlikning.

     

    Jeg synes også at utviklingen av Windows går i feil retning. Det er tydelig at de som designer og lager GUIen til Windows ikke tenker like mye på at det skal brukes, som tilfellet er hos Apple. Alt er gjennkjennelig og det visuelle man har å forholde seg til er mye ryddigere.

     

    Ofte hører man at en mac gir begrensninger, og at man kan gjøre mer på en windows maskin. Dette tror jeg i hovedsak bunner i to ting. En windows maskin fremstår som mer uryddig, og dermed også mer kompleks og avansert. For det andre er det lettere å anskaffe mer ulovlig programmvare til Windows plattformen.

     

    Jeg tror vi kan være enig i at Powerbooken er en reser av en bærbar datamaskin. Tserien til IBM likeså, og altså på hver sin plattform.

     

    Det blir spennende å se hvordan utvikling de forskjellige plattformene har. Apple har sin fordel i at de er et stort selskap og kan holde fokus der de ønsker, mens IBM må sammarbeide med en rekke andre aktører. Mot apple, har man det at selskapet er nødt til å selge store kvanta, og derfor må lage produkter for amatørene, men det later de til å gjøre meget meget godt.

     

    Til det med feil i OS X vil jeg spørre om hvor mange oppdateringer det har kommet til OS X som har vært påkrevd av annen programmvare. På Windows plattformen har man servicepacks som av og til er et krav for bruk. F.eks. kan du ikke bruke en bluetooth mus før du har XP SP1. Vi snakker om en oppdatering på windows XP. Om noe er sertifisert for XP, så er det sertifisert for XP, uten påkrevde oppdateringer. På Macintosh plattformen er saken en annen. Her har man Mac OS X 10.x.x.x som er påkrevd for diverse programmvare, f.eks. fcp.

     

    Og ja; IBM skjermen er helsikkes mye dyrere, men er du ikke enig i at den virker som en bedre og mer fornuftig sammensatt skjerm ? Den krever forøvrig to DVI tilknytninger for å fungere, så du skal ha et j... dyrt skjermkort sammen med skjermen også. For folk som arbeider med layout er det nok den mest fornuftige løsningen.

     

     

    johanG.

  8. Hallo.

     

    Jeg har lest hardware.no siden det begynte å eksistere. Slik jeg oppsumerer det er det en gjeng gutter og jenter som synes at hardware det er jævli artig, og det er faen meg avansert osv.

     

    Hvis jeg sammenlikner sidene med sider som tomshardware og anandtech så er det noe helt annet. Artiklene som skrives på hardware.no har et tøvete preg og det testes mer mp3 spillere enn det skrives om hvor vesentlig de forskjellige produktene og pcen er for brukerne. Det handler mye om hva som er nytt og jeg får gadget-faktor følelsen av alle nettstedene som er under samme paraply.

     

    Det jeg lurer på om man kunne laget en undersøkelse på er hva hardware.no leserne egentlig bruker datamaskinene sine til. Jeg har kjennskap til og er også del av nerdmiljøet som kan dritmye om hardware. De aller aller fleste jeg kjenner som har en "feet" maskin med masse avansert teknikk benytter den utelukkende til å spille spill med. Bare et fåtall kan et programm veldig godt. Enda ferre tjener noen som helst penger på det arbeidet de utfører med datamaskinen. Den er kort og godt regnet som en hobby og tidsfordriv.

     

    Hvor heldig dette er for utviklingen av hardware vet jeg ingenting om. Alikevel vil jeg prøve meg på å si at det er mer negativt enn det er positivt for de som har pcen som arbeidsverktøy. Både andre aktører innen datajournalistikk og generelt i bransjen bruker tid på å tilfredstille brukerne som er på hardware.no, gjennom å utvikle produkter og lage et apprat rundt dem. Det er mye underholdning i hardware.no konseptet, mer enn det er fag, slik jeg ser det.

     

    Hvis man har tomshardware og anandtech i den ene enden, så har man zdnet i den andre. Hardware.no mener jeg bør velge side, slik at seriøsiteten i konseptet styrkes, og det som skrives blir mer slagkraftig. Dette tror jeg er mulig å gjøre, til tross for at sidene drives på frivillig basis. En tyngde innenfor en av de to nevnte kategoriene nettsteder, vil sikkert skape interesse hos andre større datajorunalistiske internasjonale aktører, og hos annonsører.

     

    Jeg ønsker å trekke frem noen eksempler på at jeg synes at hele konseptet er mye tøv.

     

    På svært mange tester har man en overskrift som inneholder ordet "test". Man har da stadfestet at man skal avholde en test av et produkt. På slutten av ingressen på mange av testene står det noe slikt som "v har testet produktet" eller "hvordan kommer det ut i test". Slik repetering vil jeg karakterisere som dårlig språkbruk, fra noen som arbeider redaksjonelt. Språket ellers er både artikler, notiser og tester kanskje dårlig.

     

    Hva gjelder struktur og innhold på det som skrives så er det neste aldri en klar linje på det som skrives. Et eksempel er Martin Lexow Wiraks test av Canon EOS 10D. Dette er et kamera som er laget for den svært seriøse entusiast, eller for en som tjener penger på kameraet. For å få det opp å gå må du ut med over 20.000 kroner. Nå har jeg ikke lest testen grundig, men jeg tror ikke dette taes opp som problematikk et eneste sted. Hvis dette var en test av dette prosumer kameraet, laget med standardforbrukeren i øye, så hadde dette trolig vært interessant. At testen er skrevet for hvermansen kan man derimot tydelig se når det nevnes at kameraet ikke har "verdenskalender". En verdenskalender, eller en mp3 spiller for den saks skyld, har noll å gjøre i et rimelig DSLR kamera. De "billige" DSLR husene lages for å bringe proff-teknologi til forbrukeren til en rimelig penge. Da etterspør man ikke MP3 spiller i arbeidsredskapet. Det skrives også at huset er tungt. Tungt i forhold til hva ? Egner huset seg som reservehus for 1Ds, er det da også tungt ? Er det tungt i forhold til Canon Digital Ixus ? Skulle bare mangle. Denne kameratesten, er for prosumeren, alt gjort hos dpreview.com og andre nettsteder. En forbrukertest hadde vært bedre skrevet enn som så. Det er forøvrig ikke noe godt tegn at det ble tatt 5000 bilder i løpet av to dager for å utføre testen.

     

    En annen skribent, og nettstedsansvarlig jeg vil trekke frem er Mohammed Sourouri på barbara.no. Han skal ha honnør for gode kunnskaper om bærbarmarkedet. Han har langt mer kunnskaper om det enn noen andre jeg har møtt på. Testene varierer imidlertidig såpass i omfatning at de ikke blir noe man kan sette sin lit til. Noen ganger er det utredninger om hvorfor ytelsen er opp eller ned, mens det andre ganger bare spørres om det kanskje kan være et brikkesett eller noe annet det er feil eller mangler ved. Barbara.no inneholder utrolige mengder med tester, og det er sikkert interessant for mange av brukerne. Jeg synes det blir for kjedelig. En av tingene MS har listet opp gjennom testene sine er de forskjellige OEM produsentene av bærbare datamaskiner, f.eks. Compal. Dette synes jeg som hardware-nørd er interessant. Å ha sett f.eks. et kart over alle de kjente produsentene av maskiner som selges under andre navn hadde vært interessant. Et slikt kart, og kanskje et kart som forteller hvilke kvaliteter han vektlegger ved forskjellige maskiner hadde jo heller ikke vært å forakte. Intervjuer med markedsledere for bærbare datamaskiner hos forskjellige produsenter, samt andre ting enn tester og produktomtaler hadde hevet kredibiliteten til nettstedet.

     

    Det er kanskje en tung oppgave å skulle springe ut og lage mer redaksjonelt stoff enn subjektive tester av produkter og diverse omtaler. For hardware.nos del tror jeg det kan være like greit å være ydmyk og ærlig og kanskje si at man ikke har peiling, så blir stoffet for folk som heller ikke har peiling. Kompetansebygging på sett og vis.

     

    Hva synes andre brukere, og hva er det egentlig slags brukere som benytter disse paraplysidene ?

     

    Jeg selv har over lengre tid arbeidet som fotograf og datakonsulent i eget firma. Jeg har overfladisk kjennskap til drift av NT4 server, 2000 server med exchange og isa, samt kjennskap til windows operativsystemets grunnleggende oppbygning. Jeg klarer å løse de aller fleste hardware og software baserte problemer på pcer. Som konsulent veileder jeg (ikke bare oppgraderer eller reparerer) brukere av pcer som grafikere, kontoransatte og journalister etc. Jeg har vidre kunnskap i asp programmering, macromedias produksjonspakke for web (med unntak av flash, hvor jeg bare evner å lage de simpleste løsningene). Jeg har kjennskap til Photoshops muligheter innenfor bilderetusjering da jeg har levert bilder til 25 forskjellige magasiner og aviser, hvor jeg av og til har hatt fast engasjement. Jeg leser hardware.no for å orientere meg om produkter og lese andres oppfatninger på bevegelser innenfor it.

     

     

     

    johanG.

  9. Den minste iBooken til 10.000 kroner er en j... fin bærbar datamaskin. Mer solid en Compaqen og kan nok gjøre akkurat det samma som din egen maskin.

     

    MSN fungerer forøvrig også på mac.

     

    Dropp de dyrere powerbookene. Da er det lurere å bruke pengene på en kraftig bærbar pc.

     

     

    johanG.

  10. Det kan være at det er noe feil med skjermkortinnstillingene. Prøv å avinstaller driveren og reinstaller den. Hvis signalet som sendes til lcd skjermen er for høyt vil du få feilmelding i form av at det blir masse striper på panelet.

     

    det skal fungere bra å ha mindre oppløsning enn skjermen tillater.

     

     

     

    johanG.

  11. Sitter selv på en T30 med 1400x1050 i oppløsning. Du får bare høyere oppløsning på IBM hvis du punger ut mye penger. T40 leveres med samme skjerm, du må bare åpne pengepungen din nok.

     

    Compaq er sikkert bra det, men T40 skal være en maskin laget av djevelen. Materialene som er benyttet er enda mer solid (magnesium i lokket) og maskinen veier ikke stort mer enn den miste powerbooken fra apple.

     

    Drit i Compaq, og betal de ekstra pengene når du kjøper maskinen istedetfor i ettertid. Hold deg til IBM.

     

     

     

    johanG.

  12. ja, du kan få trådløsmus til maskinen som opererer på blåtann frekvensen. det koster ca. 700 kroner, og da er det med et ekstra adapter, i fall maskinen din og musa alikevel ikke skulle snakke sammen.

     

    prøvde å ringe microsoft for å høre om musa var utviklet under bluetooth standarden, slik at den ville fungere med andre enn den medfølgende mottakeren. det visste de ikke svaret på. jeg hadde regnet med å få et naturligvis, ja svar, slik at jeg kunne klage hvis det ikke gjorde det.

     

    er imidlertidig fornøyd nok med den innebygde løsningen, og klarer meg fint med en trådmus. så slipper jeg tenke på batterier og slikt.

     

     

    johanG.

  13. Hvis du kjøper et ohci standardisert kort kan du bruke mye bra programmvare til PC.

     

    Du kan sikkert klare å få det til å fungere med pinnacle løsningen din, men jeg ville kontaktet pinnacle for å få det til å fungere. De vet sikkert best hva som er feil.

     

     

     

    johanG.

  14. Jeg bare "må" skrive mer:

     

    Du sier at jeg har sagt at A40 er tynnere enn en powerbook. Det har jeg aldri sagt, og det er den da heller ikke.

     

    En powerbook måler fra 3 til 2,54 cm i tykkelse. En IBM T40 måler 2,66.

    En powerbook veier forøvrig fra 2 kg til 3 kg. T40 veier 2.2 kg.

     

    Jeg har alltid vært av den oppfatning at den minste powerbooken er den beste. De store skjermene på apples powerbook er en eneste stor nyhet som de selv sier det, men bare for svaksynte. Oppløsningen øker ikke mer en skjermstørrelsen øker på powerbook. Du får marginalt bedre plass på skrivebordet til 15" i forhold til 12". Sammenlikner du 15" og 17" er det bare størrelsen som spiller inn. Noen bransjer har naturligvis trykket denne latterlige lanseringen til sitt bryst og jublet over "nyvinningen".

     

    Mac frelste har også vært i harnisk etter at de fantastiske LCD skjermene til apple ble lansert. Den største på 23" har en "fantastisk" oppløsning på 1920x1200 i oppløsning. IBMs løsning på 22,2" og 3840x2400 i oppløsning er noe helt helt annet. Du får plass til tett opp mot dobbelt så mye på den skjermen kontra den fantastiske apple skjermen. Hvor langt sitter du egentlig fra skjermen din ? Apples, både bærbare datamaskiner, og studio-mucko-displays er sikkert fine for de som enten har et utrolig stort skrivebord, eller utrolig lange armer.

     

    Noen må begynne å THINKpad.

     

     

     

     

    johanG.

  15. For det første finnes ikke Thinkpad A40. A40 kommer sikkert rundt hjørnet.

     

    IBM lager portable datamaskiner for folk som arbeider med maskinene. De lager ikke en portabel spillkonsoll med Windows funksjonalitet. De er aldri ute tidlig med "det nyeste" for å tilfredstille en gruppe som ønsker det.

     

    Den beste bærbare spillmaskinen er det kanskje Zepto eller Dell som lager, siden de spyr ut nye modeller hele tiden hvor den seneste teknologien er implementert. IBM bygger for at maskinen skal være et arbeidsredskap, den skal altså yte, og yte over lengre tid med stabilitet og pålitelighet.

     

    Et eksempel på at det ikke er det samme om du har en Medion eller en IBM er at f.eks. drivere til IBM maskiner utvikles, eller spesialsys (det er nok ATI drivere som er utgangspunktet for IBMs ATI drivere) til maskinen med øye for stabilitet og pålitelighet. Maskinene er i tillegg ofte levert med garanti, og kommer ferdig installert. IBM har også et rapid-restore system som er genialt. Man betaler for dette også, -garanti, at noen kontinuerlig arbeider med maskinens stabilitet og ytelse, selv etter at du har lagt pengene på bordet for selve hardwaren.

     

    Det snakkes mye om "Total Cost Of Ownership" hos IBM. For oss som arbeider med nettverk og arbeidsstasjoner i forskjellige miljøer, er det glassklart at kostnadene ligger i å bygge kompetanse om verktøyene som benyttes og å drifte dem. Dette er en del av det å eie en bærbar datamaskin, hvor man ikke selv kan bytte nettverkskort eller installere hva det måtte være for noe.

     

    For spillere, og da også for mange av hardware.no's brukere, er alle disse kriteriene trolig noe som kan betegnes som "knekkende likegyldig". Hvor mange nerder kjenner du som sitter på en helt utrolig feet PC, og som har store kunnskaper i noen spesielle programmer eller faktisk har inntekt på maskinen sin ?

     

    Noen etterspurte Dell. Dell lager gode maskiner, for all del. Men de benytter plast i stor utstrekning, og de gjør det ofte dårligere enn f.eks. Toshiba og IBM. Jamnt over tror jeg nok at det er apple som har den mest solide datamaskinen i bærbarklassen. Chassiet er solid, materialbruken er god og det hele er skrudd veldig godt sammen. Hvorfor vil jeg alikevel hevde at IBM vinner over apple ?

     

    Etter at Machintosh lanserte OS X har de byttet base for utvikling av sine programmer. De har innført utrolig mye nytt og ting skal gjøres annerledes, både hos apple selv, og hos alle som arbeider med, og utvikler for, machintosh plattformen. Dette har de ikke sett, og de har også vært i akkutt behov for å lansere et nytt os som har vært fullt av feil og som kunne ha kommet et år senere. Nå har mye av kreftene gått til å hjelpe folk å utbedre feil og fikse maskinene. Dessuten sitter det gamle G4 prosessorer i apples maskiner. Når IBMs nye prosessorer er klare for apple, vil de kanskje ikke komme med lanseringer før tiden, hvis prosessorene holder mål.

     

    En annen ting apple ikke har skjønt, er at folk skal bruke maskinene. Det vil si, de har nok skjønt det, men IBM har både skjønt det, og gjort noe med det i praksis. Jeg skal ikke trekke frem alle ting ved bærbare, men f.eks. har ibm en kant rund skjermen på sine bærbare. Dette er for å hindre at noe kommer inn mellom skjerm og tastatur, og for at tastatur og pekeredskap holdes mest mulig støvfritt når det ikke brukes. IBM har også god sikring av sin skjerm, mens apple har en liten fancypants løsning, som riktignok har vist seg å være pålitelig. Tastatur og pekeredskap er også hos apple, veldig veldig bra. Det er bare ikke like bra som IBMs løsning med nye UltraNav. Ergonomien på en IBM har alltid vært overlegen andre maskiner. IBM har hos alle hardwaretestere et referansetastatur, og bare følelsen mellom å benytte museknappene, på maskiner som Dell 4100 og IBM R30 er enorm.

     

    Apple har et fortinn i materialvalg (jeg har ikke opplevd T40 med magnesiumlokk ennå), men de har puttet pengene sine i design, og ikke holdt fokus på at maskinene skal brukes av mennesker, og at de må fungere til enhver tid. Derfor synes jeg, ut fra mitt synspunkt, at IBM vinner tereng når det kommer til bærbare datamaskiner, i forhold til de fleste andre leverandører.

     

    Andre synes nok at Zepto og Dell, eller Toshiba lager bedre maskiner, men jeg vil tro at de som synes det, gjør det fordi de får "mer nytt utstyr" for pengene.

     

    Ang. batteritid. T40 benytter Centrino prosessor, og kan med største batteriløsning holde det gående i opp mot 9-10 timer. Tviler på at apple har en tilsvarende løsning. Har du forresten brukt en mac som går på batteri selv ?

     

     

     

    johanG.

  16. Igjenn er IBM overlegne. Både Zepto, Dell, Apple, Toshiba og de andre har byttet standarder på sine drev. IBM har først nå i T40 laget et tynnere drev, men så får du da også en tynnere maskin. Har du en gammal R30 eller A30 så kan du nå, lenge etter at du kjøpte maskinen din, oppgradere med intern DVD brenner.

     

     

    johanG.

×
×
  • Opprett ny...