Gå til innhold

rawilliam

Medlemmer
  • Innlegg

    186
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av rawilliam

  1. Jeg tror dere må moderere dere litt på et par punkter.

    IP sertifisering er ikke det samme som vanntett, da bruker man atmosfæres trykk. Riktig ordbruk er her vannbestandig.

    160bB er langt over smerteterskelen for lyd, så om dette stemmer, er disse duppedittene direkte farlige for hørselen. Dere står 90m unna og blåser av 160dB i en park hvor det kan stå et barn 2m unna. Det er ikke bra i det hele tatt!

    • Liker 2
  2. Skal LGs v-serie være det walkman-serien var for sony? En ren musikk-telefon?

    Mens G-serien er toppmodellen??

     

    V-serien blir litt som Samsungs Note-Serie (minus stylus). Altså er det de største og mest utstyrte telefonene for et mindre premium-marked. I stedet for ekstra produktivitet så har V-serien fokus på robust design og kraftig DAC.

    G-Serien er toppmodellen for et større marked, på lik linje med Samsungs S-serie.

    • Liker 1
  3. menne, det røret skal jo konstant ha bare 0.1 bars trykk? hvorfor er det ett problem at det tar tid å suge ut atmosfæren?er jo bare energi. luft må flytte på seg i en tunell når lastebiler kjører igjennom også.

     

    siden dette fungerer med brevpost, vil det fungere med containere også. ingen logisk grunn til at å øke størrelsen får noe til å gå galt.

     

    Dette ga lite til ingen mening. Det de til nå har vist fram krever at man må suge ut luft før toget kan starte ferden, for så å slippe den inn igjen når toget er framme. Man kan ikke lage et tog som tetter loopen før og etter. Friksjonen vil forhindre hastighetene mer enn luftmotstanden, for ikke å snakke om at det hele kommer til å ta fyr.

    Det er ufattelige krefter i en atmosfæres trykk, og utfordringene blir større jo større vakuumkammer man har med å gjøre, og disse karene prøver intet mindre enn å lage et lammer som er flere hundre ganger større enn det NASA har bygget.

  4.  

    Fantastisk å se media skrive om dette uten noen som helst kritisk tenking. Det er mange grunner til at dette ikke kommer til å fungere slik de opprinnelig beskriver hyperloopen.

     

    Tek: Navnet "Hyperloop" er det eneste som Musk har unnfanget, om enn det. Dette er et gammelt konsept som ikke har blitt gjort noe med av ganske innlysende grunner. De prøver å lage et vakuumsystem som er evig mange ganger større enn det største vakuumrommet vi har på jorda, og de skal bruke tynne stålrør for å holde på det. Resten klarer dere sikkert å tenke dere til. Hvis ikke, så kan dere sjekke ut Thunderf00t på Youtube.

     

    Ja. Hør heller på en videoblogger som ikke har noe fysikk-utdannelse (han har utdannelse i kjemi).

    De som faktisk lager prototyper av hyperloop vet ikke hva de holder på med.

     

    "Philip E. Mason, bedre kjent som Phil Mason og under pseudonymet Thunderf00t, er en britisk videoblogger. Han lager videoer på YouTube som kritiserer kreasjonisme, religion, pseudovitenskap og radikalfeminisme"

    Han har nok uendelig mye mer peiling på dette enn Elon Musk ja. Man trenger heller ikke være et geni for å skjønne at det røret de bygger aldri kommer til å fungere etter hensikten. En platearbeider kan avfeie hele greia bare basert på at metall utvider og trekker seg sammen ganske mye pga. temperatursvinginger. Har du flere mil rør så må jo endestasjonene være evig lange. Eventuelt må de ha fleksible ledd som klarer å holde på et vakuum, og selv om det ikke er et 100% vakuum så snakker vi likevel om mer enn 90%. Mtp. volumet til røret så kommer det til å ta lengere tid å dekomprimere enn en vanlig togreise/flyreise totalt tar, for ikke å snakke om følgene en lekkasje i systemet får for de stakkarene inni loopen.

     

    Det nye nå er å avfeie alle som er uenige med at de troller, men sett dere inn i greiene selv og kom med gyldige motargumenter i stedet.

  5. Fantastisk å se media skrive om dette uten noen som helst kritisk tenking. Det er mange grunner til at dette ikke kommer til å fungere slik de opprinnelig beskriver hyperloopen.

     

    Tek: Navnet "Hyperloop" er det eneste som Musk har unnfanget, om enn det. Dette er et gammelt konsept som ikke har blitt gjort noe med av ganske innlysende grunner. De prøver å lage et vakuumsystem som er evig mange ganger større enn det største vakuumrommet vi har på jorda, og de skal bruke tynne stålrør for å holde på det. Resten klarer dere sikkert å tenke dere til. Hvis ikke, så kan dere sjekke ut Thunderf00t på Youtube.

    • Liker 4
  6. Hvorfor skriver Tek om slikt? Det har eksistert ubrukelige solcelleladere i evigheter så jeg skjønner ikke nyhetsfaktoren her. Å sette et solcellepanel på armen er jo helt bortkastet og det kommer til å ta langt mer enn en dag å lade det batteriet.

    Hadde vært fint om Tek brukte hodene litt og heller advarte folk mot å kaste bort pengene på slikt Kickstarter-tull.

    • Liker 2
  7. Om OLED er så fantastisk, hvorfor ser da bilder av skjermbildet helt likt ut som et skjermbilde av en LCD-skjerm? Jeg ser ingen forskjell her på min egen skjerm. Samme med bilder av 3D-skjermer, det ser jo helt todimensjonalt ut her jeg sitter. Lureri alt sammen!

     

    Jeg ler litt hver gang det kommer en reklame om den nyeste og mest fancy TVen og som skal vise hvor fantastisk bildekvalitet den har... på min 2013-modell Sony W905 :p

    • Liker 1
  8.  

    Ikke for å starte en iOS v. Android krig, men mtp. hvor "knirkefritt" dette går på iPhone, så er det bare tull at Android ikke kan klare det samme.

     

    Latterlig at de som kjøpte en s6 i fjor ikke har siste versjon av android...

     

    Knirkefritt og iOS-oppdatering er ikke mulig å skrive i samme setning. Med mindre du har bodd under en stein de siste 5-6 årene. Nye oppdateringer til iOS er vanligvis krise, og har selv opplevd ungjenter som sier man må vente 3-4 uker før man oppdaterer fordi det er så mye bugs.

     

    Ellers så er det ikke en fair sammenligning. iOS har noen få mobiler programvaren skal tilpasses til, for Android er det et enormt spekter med mobiler. Og iOS oppdaterer sin egen hardware, mens for Android gjør Google grunnarbeidet mens hver enkelt produsent må tilpasse programvaren til sine respektive modeller.

    Det endrer ingenting i spørsmålet om hvorfor Samsung bruker flere måneder på å få ut oppdateringen til alle etter at den er ferdig.

    • Liker 1
  9. Det Samsung sier er tull! Jeg har en S6 som ikke er operatørbundet (NEE), men oppdateringa kom ut samtidig som Telenor sin (TEN) på fredag kveld. Dette er ikke første gangen at produsentene prøver å skylde på operatørene, men hvordan i huleste klarer da Apple å ha globalt slipp av oppdateringer til alle sine enheter? Regner med at S6 ikke får Android 7 i kjent Samsung-stil, så dette blir min siste telefon med det merket.

     

    Android 6.0.1 NEE build stammer forøvrig fra Fredag, 25 mars 2016 09:38:44 GMT.

    • Liker 1
  10. Jeg er mest overrasket over at det ikke er multiplattform i utgangspunktet, det blir tross alt vanligere og vanligere og mange av de tidligere FF er allerede på PC. Det jeg ser for meg skjer nå er at de tar en GTA5 og gir ut konsollversjonen for så å gi ut den definitive versjonen på PC år og dag senere til full pris. Selvfølgelig vil man ikke vente helt til PC-versjonen kommer, men samtidig vil man også spille den beste versjonen av spillet, så man må kjøpe begge.

     

    Som han sier så vil de ikke lage en simpel port av spillet, og ut fra det du skriver om GTA5 så virker det i tillegg som en god forretningsplan ;-)

×
×
  • Opprett ny...