Gå til innhold

psii

Medlemmer
  • Innlegg

    63
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av psii

  1. Da har jeg bygget min første PC! Må si meg ganske fornøyd med resultatet. Utrolig imponert over oppstartstiden!

     

    Noen problemer har jeg jo allikevel hatt, men ingen store. Det første er at jeg har en SATA-kabel for lite. Dette utgjør ingen store problemer. Har bare disablet DVD-romen. Gjøre det noe om strømkabelen står i DVD-romen når det ikke er koblet til noen SATA-kabel?

     

    Problem nummer to er at jeg bestilte et tastatur som kun fungerer på bluetooth. Kjøpte det pga. at det var det billigste tastaturet med separat num-pad. Gikk og kjøpte meg et 100-kroners tastatur på Clas Ohlson. Regnet med at jeg hadde behov for USB-tastatur under installasjon av Windows osv. uansett. Får kjøpe meg et bluetooth adapter etterhvert, for det tastaturet er veldig sexy.

     

    Har jeg nådd målet mitt angående en støysvak, stilren og kraftig datamaskin?

    Svaret er både ja og nei. Mest ja.

     

    Støy

    Jeg har jo fokusert endel på støy under planleggingen. Jeg vil si at PCen er meget støysvak når jeg sitter her. Kabinettviftene fra Corsair (4 stk til sammen) er utrolig stille. Hører dem ikke på 7 V. På 12 V lager de endel lyd, men håper jeg slipper å kjøre dem på det. VIfte-kontrolleren på kabinettet er ment for 3 vifter, men jeg kjører 4 via en Y-kabel. Gjøre dette noe?

     

    Den lille lyden jeg hører kommer fra CPU-kjøleren. Dette er uten low-noise adaptere, så jeg kommer til å kjøre på med det etterhvert. Ihvertfall på 120mm-viften. Har ennå ikke regist noe vifte-aktivitet fra PSUen. Alt i alt er jeg ganske fornøyd med støy-situasjonen, da jeg ennå ikke har gjort noen justeringer!

     

    Utseende

    Helt ærlig trodde jeg kabinettet kom til å være mindre, spesielt i bredden. Fikk litt sjokk da jeg pakket den ut. Det har vokst litt på meg og passer egentlig ganske fint i det rommet jeg har under kontorpulten. Veldig glad jeg valgte Titanium finish. Skjermen er vanvittig pen og når jeg får på plass bluetooth-tastaturet tror jeg dette kommer til å bli en fin rig.

     

    Ytelse

    Jeg har ikke testet noe særlig spill eller benchmarks ennå. Har kjørt den windows-score greia og fikk 7.6, 7.7, 7.9, 7.9 og 7.9. Dette var med µTorrent aktiv. Det jeg er mest fornøyd med er at alt går så fort! Oppstart, loading times. Jeg elsker SSD!

     

    Alt i alt er jeg veldig fornøyd. Hvis det er interesse kan jeg oppdatere med informasjon om videre støy-redusering, overklokking, temperaturer og så videre.

  2. Da var alt bestilt. Skjermen gikk opp 150 ,- i helga, så de 300 ,- jeg sparte på å kjøpe skjermkort på salg har blitt redusert til halvparten. Totalt sparte jeg 365,- på å kjøpe i to omganger, så det ble ikke snakk om all verden.

     

    Endte opp med å kjøpe en bulk intel 520 SSD 120 GB istedenfor samsungen. Hvis jeg har forstått det riktig så kobles den til hovedkortet med SATA-kabel i tillegg til strøm. Følger 2 stk. SATA-kabel med hovedkortet, så da burde det vel gå bra?

     

    Uansett er varene på vei, og jeg gleder meg til å begynne byggingen! :)

  3. Jeg synes det er fint at folk har sine egne tråder jeg. Det er lite sannsynlig at man ender opp med et 100% likt oppsett uansett.

     

    Synes forøvrig listen din ( som du postet i den andre tråden) ser veldig fin ut. Jeg kan nevne at etterfølgeren til kabinettet du har satt opp har kommet ut. Forskjellene er ikke mange, men det kan være greit å sjekke ut.

  4. Raskt tips: dustin har studentrabatt så husk å bruke studieeposten slik at du får rabatten. Er ofte ikke snakk om mange kronene, men det er uansett greit.

     

    Og så får du gratis frakt på ordre over 2000 ,-

     

    PSUen du har valgt er veldig god, men med oppsettet ditt kan du klare deg med halvparten av effekten, gitt at den fortsatt er av god kvalitet. Du kan se på seasonic og XFX sine for eksempel. Eller så har du Corsair AX650 eller HX650. Da har du fortsatt masse å gå på.

  5. H77-platform og prosessor med "k" på slutten av navnet har i grunnen ikke noe for seg. H77 støtter ikke oveklokking og en "k"-prosessor kjøper man gjerne hvis man har tenkt å overklokke. Vil anbefale deg å bytte hovedkort til Z77 dersom du skal overklokke.

     

    Ville også ha byttet prosessor til ivy bridge.

     

    SSD-en burde egentlig også byttes ut til noe mer stabilt og raskere. Alle fra intel har gode tilbakemeldinger og Samsung 830 128 GB er populær her på forumet.

  6. Jeg er fortsatt litt usikker på om lydkretsen i hovedkortet er god nok. Vurderer å kjøpe et dedikert lydkort. Vil gjerne ikke at lydkortet skal være en begrensende faktor med tanke på lydkvaliteten. Har jobbbet litt med musikkproduksjon, og har derav blitt litt kresen på lyd. Bruker et AKG Mkii headset. Det er beregnet på studiobruk, men det har fungert veldig godt både til musikk, spill og filmer fra datamaskinen.

     

    Er det noen lydkresne personer her som har erfaring med samme problemstilling?

     

    Hva er gode lydkort for nevnte aktivitetene? Kommer ikke til å drive med noe musikkproduksjon.

     

    Jeg har også to eksterne lydkort, en mBox 2 og en GearBox. Er disse gode for lydavspilling? Vet ikke om det er aktuelt å bruke noen av disse som lydkort. Er ikke glad i eksterne units, og ingen av dem er spesielt linux-kompatible.

  7. Joda, men som du kanskje har skjønt stresser jeg ikke veldig med kjøpet. Ettersom jeg har brukt gode 6 uker fra jeg opprettet tråden. Bestilte GPU siden det var tilbud og slengte med kabinettet siden det uansett ikke er på lager (og den optiske enheten tror jeg helt ærlig ikke det er så mye å spare på).

     

    Nå gjelder det bare å vente til mandag og se om det er noen nye tilbud jeg kan dra nytte av. Hvis ikke bestiller jeg resten. Synes uansett det har kommet på en fornuftig totalpris.

  8. Da var tiden kommet for å bestille! Har endret listen noe, på grunn av at jeg prøver å redusere pisen noe. Dette er ikke et must, men jeg er litt gjerrig av meg.

     

    Dustin har jo helgetilbud og jeg sparer ca 350 kr på å bytte skjermkort fra Asus Direct CU II til Windforce x3. Så vidt jeg har forstått presterer begge disse to kjølerene veldig bra. Det er jo en grunn til at jeg har valgt Direct CU II fram til nå. Jeg inbiller meg at den er mer sillegående. Dette gir mening da viftene er større og kan kjøre lavere RPM. Er det verdt de 350 kronene? Jeg er usikker..

     

    Jeg har også satt opp en ny strømforsyning, Corsair HX 650W. Den har samme sertifisering, koster litt mindre (sparer vel 150 kr), har større effekt og større vifte. Om sistnevnte egenskap vil redusere støyen noe særlig er vel heller tvilsomt? Det er som sagt pga. pris jeg foreløpig har satt den opp.

     

    Til slutt lurer jeg på om jeg burde gå ned en tomme i størrelse på skjermen til DELL U2312HM ULTRASHARP 23". Det kan jeg spare 450 kr på, og den totale summen på kassalappen vil bli ca 13,100. 900-1000 spart hvis jeg beholder disse endringene.

     

    En annen mulighet er at jeg bestiller skjermkortet denne helga og håper på andre tilbud til neste uke. Dell sin ULTRASHARP 24" har jo vært endel på tilbud hos dustin. Bare den ikke øker i pris neste uke :hm:

    post-272794-0-36772800-1345907819_thumb.png

  9. Hvis du ikke har fått med deg dette, så er 690 mer eller mindre det samme som 2x680. Det har to GPU-kjerner.

     

    Hvor vidt det går å kombinere 680 og 690 vet jeg ikke. I praksis vil du da ha 3 GPUer.

     

    I utgangspunktet må skjermkortene være like hvis du skal ha flere enn ett som samarbeider.

  10. For de som er studenter får man R4 for 780,- hos Dustin, så prisforskjellen er en drøy hundrelapp.

     

    Det er sant at det ikke er så stor forskjell på de to generasjonene, men det som er forandret i forhold til R3, er forbedringer. En ekstra USB 3.0 i front er heller ikke dumt. Og at de har kvittet seg med den gamle viftekontrolleren og erstattet den med en pre-montert bryter i front er også veldig praktisk for oss som er opptatt av støyreduksjon, noe som mange av de som velger Define-serien er (pga. lyd-demping og modu-vents).

  11. Takk for svaret! Har uansett tenkt å kjøpe denne: http://www.dustinhom...-r3-usb3-black/ Vil jeg merke noe forskjell mellom i5 3570K eller i7 3770K med mitt bruk? Noe spesielt jeg bør tenke på når jeg velger hovedkort?

     

    Neste generasjon Define-kabinett er kommet, bare for å ha sagt det. Den største forskjellen her er at det er 2 cm bredere, så du får plass til 140mm-vifter i alle slots, og så er det 1 cm høyere. I tillegg kan du fjerne HDD-burene, dersom du ikke skulle ha behov for å ha 7 disker inni samtidig.

  12. Enig i forslagene til pølsehund hvis du vil ha et mer sillegående oppsett. Og så var det jo denne prosessoren da. i5 vil gjøre jobben like bra til en lavere pris hvis du ikke kjører programmer som drar nytte av såkalt "hyperthreading". Så vidt jeg har forstått er det de færreste applikasjoner som bruker dette.

     

    Ellers ser det veldig bra ut :)

  13. Forstår jeg deg riktig hvis du skal bruke HDD og RAM fra din gamle rig? Isåfall trenger vi litt opplysninger om disse.

     

    Fractal Design sitt Define R4 er et stilrent, stille og relativt billig kabinett. Har fått god omtale på reviews og er brukt av mange.

     

    Hvis stillhet er viktig for deg ville jeg kjøpt en tredjepartskjøler til prosessoren. Disse kommer i alle former og prisklasser, men de aller fleste gjør en bedre jobb en stock-vifta og bråker mye mindre. Alt fra 200,- til 700,- kan du rekne med å bruke her.

     

    Skjermkort er også en støykilde. Du kan eventuelt bruke den innebygde grafikkprosessoren i CPUen. Hvis du vil ha et dedikert skjermkort, velg gjerne noe annet en skjermkort med referansekjøler. Referansekjøleren gjør jobben, men bråker mer. I tillegg vil en tredjepartskjøler ofte gjøre en bedre kjølejobb.

     

    Med mindre du skal ha støtte for fler skjermkort, kan du få godt hovedkort nede i 800-kroners klassen. Asus-kort har god viftestyring i biosen.

     

    Har selv drevet litt med musikkprodusksjon, og en ting jeg satt pris på da var bærbar lagring. Eksterne disker er smart hvis du skal editere materialet på andre datamaskiner. Uansett, bare pass på at diskene har minst 7200 RPM spinntid. Musikkprogram sliter med å skrive til f.eks. 5400 RPM-disker mens du recorder.

     

    Edit: Du kan kanskje bruke strømforsyning fra din gamle rig. Hvis den støyer mye kan det være billigere å bytte ut vifta enn å kjøpe ny strømforsyning.

  14. For 14k skal du slite med å finne et bedre oppsett til ditt formål. Gjerne (selv om det er lenge til du bestiller) så gjerne oppdater oss når du har sett det opp. angående støy etc.

     

    Ja, jeg tenkte jeg skulle gjøre en ordentlig dokumentasjon fra start til slutt. Har fått så mye god hjelp her, at det minste jeg kan gjøre er å gi tilbakemelding på om riggen svarer til forventningene.

     

    Er ganske fornøyd med handlelisten så langt. Den har ihvertfall blitt mye bedre enn det jeg tenkte i utgangspunktet (se post 1).

    • Liker 1
  15. Bruker et lukket AKG studio-headset. Kommer ikke til å bruke høytalere. Lydkort kan jeg jo kjøpe hvis jeg skulle bli misfornøyd med det innebyggede... Nå husket jeg akkurat at jeg har to eksterne, og veldig gode, lydkort liggende! De kan jo brukes.

     

    Ang. budsjettet mitt er målet å holde meg under 14 000,-.

     

    Kommer ikke til å kjøre 3D eller flerskjerm-oppsett i første omgang.

  16. Ja, jeg tenker hvertall å fjerne det øverste HDD-caget. Kanskje det nederste også, og heller feste HDD i bunnen av kabinettet. Ulempen med det blir jo at HDD-en kan sande vibrasjoner til kabinettet uten noen form for gummi-"grommets". SSD-en kan jeg jo mounte på baksiden av hovedkort-plata.

     

    Enig i at jeg kan kutte ut viftekontroller og lydkort. På den andre siden er jeg veldig opptatt av god lyd. Mulig det ikke er noen merkbar forskjell mellom dedikert lydkort og lydkretsen bygget inn i hovedkortet?

    post-272794-0-26532300-1343472165_thumb.png

  17. Jeg ville aldri gått for define r3/r4 over corsair 550d, har hørt begge, og 550d var merkbart mer stille enn r3 med samme hardware. Syntes også alu finishen er mye finere på 550d, samt at designet er penere. Og at det er dårligere på temperaturer kan jeg ikke forstå.

     

    Enig i at 550D er et find kabinett, men det blir noen hundrelapper å spare her også. Men jeg kan vurdere på nytt, siden det virker som mange har samme oppfatning.

     

    Du har valgt 4 vifter, skal noen av de brukes på noctua, i så fall husk at det der er vifter ment til å bruke der det er veldig åpent, corsair har en sp serie også (dog ikke i 140mm) som er ment for å bruke der det er trangt, alla radiatorer, griller etc.

     

     

    Nei, skal ikke bytte ut noen vifter på CPU-kjøleren. Disse fire viftene er ment for kabinettet. Tenkte følgende konfigurasjon: 2xFront inn, 1xUnder inn, 1xBax ut. Under-volter samtlige. Kan kanskje klare meg med to, hvis stock-viftene er greie?

     

    Når det er sagt, så fatter jeg ikke hvorfor du bruker så luftkjøling når du er opptatt av støy. H100 på low, bråker mindre enn en noctua, og du mister 2 grader fra når de spinner på high.

     

    Jeg tror luftkjøling er veien å gå i forhold til vannkjøling når det kommer til stillhet. Radiator-viftene lager jo lyd de også.

  18. Veldig mange bra reviews på Fractal Define R4 og corsair sin nye vifte-serie! Har byttet ut schythe-viftene. Hvis ikke noctua kommer ut med sinne aktivt støykansellerende vifter før jeg kjøper er det høyst mulig at jeg går for Corsair!

     

    Lista bare baller på seg for hver dag. Noen som er muligheter for prisreduksjon? Er det noe jeg strengt tatt ikke trenger?

     

    Lurer også litt på den viftekontrolleren i R4. Er det tilstrekkelig, eller får jeg mer merkbar kontroll med den ekstra jeg har satt opp? Hadde også vært fint å kunne skru noen av viftene HELT av.

     

    (Cmor: Lag en egen tråd, og så hjelper vi deg gjerne. :) Våre krav til en PC kan umilig være identiske)

    post-272794-0-13264300-1343406072_thumb.png

×
×
  • Opprett ny...