Gå til innhold

IQ84

Medlemmer
  • Innlegg

    373
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av IQ84

  1.  

    Så da blir spørsmålet: Kan vi finne noen nåtidige vitenskapelige kilder som støtter Rushton og Jensen, eller er det som Timney sier slik at de ikke holdt mål i åpen vitenskaplig debatt og ikke overlevde ham?

     

    Geir :)

    Nå er ikke Rushtons bok særlig gammel, men ja, vi kan finne plenty av kloke hoder som tror at det er betydelige, biologiske forskjeller mellom folkegrupper også når det gjelder intelligens. Blant annet Satoshi Kanazawa, James Watson og Steven Pinker.

     

    "Reality is what refuses to go away when you do not believe in it, and progress in neuroscience and genomics has made these politically comforting shibboleths (such as the non-existence of intelligence and the non-existence of race) untenable."

    Steven Pinker

     

    Evolusjonen stopper ikke ved nakken.

  2. Nå er Rushtons forskning omdiskutert. At hans tilnærming var rasistisk er vel utvilsomt, blant annet mente han at islam ikke bare var et kulturellt problem, men skyldes genetikk. Han mente muslimene var født aggressive og enfoldige. Så spørsmålet er om konklusjonen kom før bevisene i den rapporten.

     

    Forskerne er også uenige om IQ-gapet er konstant, eller om afrikanerne tar innpå. Flynn-effekten indikerer jo at det finnes rom for forbedring i alle etniske grupper, og den behøver strengt tatt ikke være en konstant.

     

    Geir :)

    Jeg er ikke så kjent med de så kalte logiske feilsluttningene, men det virker som om du brøt et par. Om Rushton, som person, er en kontroversiell skapning betyr ikke at han tar feil. Enten så styres intelligens i stor grad genetikk, eller så gjør den ikke det. Dette er ikke et spørsmål om moral eller ideologi, men om vitenskap. Si meg, hva har du å si om punktene som ble listet opp på lenken?
  3. Hvem sier at vi er monogame? Er det derfor nært halvparten av alle ekteskap blir brudd, at porno har et gigantisk marked og de aller fleste har mer enn en partner gjennom livet? Er det derfor vi har enorme peniser, et sosialt hiraki og evne til utløsning flere ganger daglig?

    • Liker 1
  4. Hvorfor har vi rett på vår rikdom? Hvorfor fortjener DU denne rikdommen i motsetning til noen andre? Hva har du gjort for å fortjene det?

     

    Er det ikke rimelig at vi deler litt av rikdom, ettersom det ikke er vår fortjeneste at vi har den..?

    Dette har vi alt vært igjennom, har vi ikke?

     

    Ei heller har jeg sagt at vi ikke skal dele i det hele tatt, men om innvandring ikke viser seg å være lønnsomt over lengre tid, tjener ingen på det.

     

    Nå skal det også nevnes at vi allerede er et av verdens mest gavmilde folk. Jeg har mine tvil om at vi hadde fått samme hjelp om det var vi som var de fattige. Om en del av kloden er langt mer altruistisk enn den andre, er vi dømt til å tape.

     

    Jeg har ingen problemer med å forstå argumentet ditt, men det blir litt i overkant relativistisk for min smak. Er det moralsk riktig å behandle familien din bedre enn andre? Kanskje ikke, men om du skal gi alle barn samme behandling som dine egne, krever det at alle andre foreldre gjør det samme.

     

    Ingen andre sivilisasjoner i verdens historien har noen gang sluppet inn så mange mennesker som vi gjør idag. Og om folk har valget, har de en tendens til å holde seg til sin egen gruppe. Jeg besøkte nylig et familiemedlem i en vestlandsbygd. En god del av innbyggerrenne var afrikanere. Hvor mange afrikanere og nordmenn så jeg sammen? Ingen. Om folk diskriminerer såpass mye i hverdagen, hvorfor skulle de ikke gjøre det når det gjelder vilje til å dele og stole på folk? Og hva om situasjonen skulle tilspisse seg?

     

    Dette har jeg sagt noen ganger tidligere, men sier det igjen: det kan så absolutt gå bra, men hvorfor ta sjansen?

    • Liker 2
  5. I innvandringsdebatten er det alltid innvandringsmotstandere som må argumentere for seg, ser det ut som. Derfor tenkte jeg å snu på dette, så hvorfor støtter du ikke-vestlig innvandring? Er det av ideologiske eller økonomiske grunner? Mener du at innvandring har gitt oss noe av betydelig verdi? I så fall, hva? Har du noen tall?

  6. Jeg har selv et autistisk familiemedlem, og det er overhodet ingenting galt med han, men jeg er redd for at han kan gå deg litt på nervene etter hvert. F. Eks er han elendig til å regulere oppførselen sin, vil slite med å forstå følelsene dine og ikke være særlig åpen til nye opplevelser.

     

    Men som sagt, et tvers igjennom godt menneske, så du for selv bestemme hva du synes er viktigst: nærhet og spenning eller snillhet og trygghet.

     

    Og før jeg fornærmer noen, så er jeg såklart enig med karen over her som sier at de alle er individer, men det er ikke å nekte for at de per definisjon har noen fellestrekk.

  7. Født sånn eller blitt sånn?

     

    Kjærleiken mellom to personar er på ingen måte avhenging av kor gamle dei er.

     

    Jo, den er det. Det finnst ikke et barn på denne kloden som har den minste interrese av seksuell kontakt med deg.
    • Liker 2
  8. 1 Det er begrenset med ressurser.

    2 Folk krangler om ressursene.

    3 De som vinner ender opp på toppen av rangstigen, og kalles populær.

    4 Populærliret er enormt viktig for overlevelse.

    5 Ting som er viktig for overlevelse gjør deg glad.

     

    Happy chemicals are stimulated by behaviors that promote survival in the state of nature. (...) Serotonin is the good feeling of getting respect from your fellow primates. Oxytocin is the good feeling of belonging to a protective group. You might deny or mask such feelings with your verbal cortex, but you have inherited a brain that needs these chemicals to feel good. (...) Belonging to a group promotes survival in the state of nature. An isolated primate is quickly killed, and natural selection built a brain that seeks safety in numbers. Oxytocin causes the good feeling of social solidarity, and low oxytocin warns your inner mammal that you're in immediate danger. (...) Your inner mammal is always looking for ways to stimulate your dopamine, serotonin and oxytocin.

    http://www.psychologytoday.com/blog/your-neurochemical-self/201402/the-primate-brain-likes-win-cant-always-have-it

     

    :)

    • Liker 3
  9. Femidarwinisme: En del av den feministiske bevegelsen som ser på menn som dyr, og som noe som skal bli selektert gjennom både naturlig seleksjon og seksuell seleksjon. Et samfunn skal i høyere grad selektere ut de beste mennene ved disse metodene, som igjen får barn. Sosialdarwinisme er et mål.

     

    Det er du som er darwinisten her, som ønsker å kontrollere hvem folk skal få parre seg med.
  10. De som sier dem i mot, vil sannsynligvis bli hengt ut, osv... =)På skolen, og i jobbsammenhenger, så er disse som regel også mobberne. "Den kuleste i klassen" osv osv...

    Jeg tror du bør roe litt ned på diagnotiseringen. At folk, og spesielt ungdommer, prøver å klatre i hierarkiet er ikke psykopatisk, men svært menneskelig.

     

    Psykopat er ikke noe du enten er eller ikke er. Det er et spektrum. Det virker nesten som om du snakker om en annen art.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...