Gå til innhold

En eller annen

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av En eller annen

  1. Bare fordi du ikke forstår all vitenskap, noe ingen gjør da det er komplekse greier og det finnes ut mer og mer etterhvert som teknologien og viten utbedrer seg, betyr ikke det at "Gud" eksisterer bare fordi vi ikke forstår alt enda, eller har svar på alt.

     

    Et passende sitat i denne sammenheng er vel dette:

     

    Shall I refuse my dinner because I do not fully understand the process of digestion?

    Oliver Heaviside (1850-1925) English physicist.

     

    Jeg tror ikke helt du forsto hva jeg mente, noe jeg godt skjønner fordi jeg ikke er så flink på å formulere meg. Men det jeg skriver om har ikke så mye med selve vitenskapen og hva man forstår av den og ikke å gjøre. Resonnementet har en mer filosofisk retning. Poenget er at hvis universet er tilfeldig skapt, og det i utganspunktet er uendelig flere mulige univers der liv ikke kan oppstå enn mulige univers hvor liv kan oppstå, og at et univers hvor liv kan oppstå ble det tilfeldige resultatet. Det er mer enn bare usannsynlig slik jeg ser det. Og dersom det ikke er tilfeldig, er det noen som har skapt det, er slik jeg tenker.

  2. Jeg har kommet frem til et ressonement som jeg trenger litt synspunkter på.

    Det går ut på sannsynligheten for at universet er tilfeldig skapt eller ikke. Det er ikke sikkert selve mattematikken er helt holdbar her, men det er ideen som er poenget. Detter resonementet forutsetter også at selve naturlovene og selve fysikken ble skapt i det universet ble skapt slik at det i utgangspunket er uendlig mange muligheter for hvordan selve oppbygningen av universet ville bli.

     

    Se for deg at ingenting eksisterer. Så når noe skal begynne å eksistere, vil alle muligheter være åpne. Antall muligheter for hvordan universet skal bli vil gå mot uendelig. Ytterst få av disse mulighetene vil kunne danne de riktige omgivelsene og forholdene for at liv, som vi kjenner det, vil kunne oppstå. Det vil da være uendelig mange muligheter som ikke ville gitt liv i forhold til muligheter som ville gitt liv. Men siden det er uendelig mange muligheter i starten, vil det også være uendelig mange muligheter som gir liv. Det vil bare være uendelig mange flere mulighter som ikke gir liv. Vi kan se på sannsynlighetn for en tilfeldig skapelse av universet slik:

     

    P(tilfeldig skapelse) = lim(x->∞) x / (x*∞)

    Dividerer vi med x over og under brøkstrekten får vi:

    lim(x->∞) (x/x) / ((x*∞)/x)

    Så kan vi stryke x mot x både over og under brøkstreken og ender med:

    1/∞ som da naturligvis går mot null.

     

    Poenget her er at det vil være uendelig mange muligheter for at et tilfeldig univers ikke skulle gitt i forhold til muligheter for at et tilfeldig univers skulle gitt liv. Altså vil sannsynligheten for at et tilfeldig univers skulle gitt liv forsvinne mot 0.

    Dermed vil sannsynligheten for at det er en bevisst skapelse bak universet, siden vi vet at det er liv i det, være den motsatte av sannsynligheten for tilfeldig skapelse, siden bevisst skapelse vil være det samme som ikke tilfeldig skapelse, bli:

     

    P(bevisst skapelse) = 1 - P(tilfeldig skapelse) = 1 - 0 = 1

    Alstå det er 100% sikkert at Gud eksisterer.

     

    Er dette et holdbart resonement eller er det bare tull?

    Som sagt: vil gjerne ha synspunkter :)

×
×
  • Opprett ny...