Gå til innhold

Hertug1.

Medlemmer
  • Innlegg

    138
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hertug1.

  1. Hei!

     

    Min far er på utkikk etter ny reiselaptop som skal brukes til enkel redigering av bilder (usikker på hvilke programvare det er snakk om). Den bør være så lett som mulig og ha god skjerm, samt grei batteritid. Annet punkt er at han ønsker Windows.

     

    Jeg har sett litt på Dell XPS 13, men ser at det er en del klager på støy, dårlig batteritid og lyslekkasjer i skjermen.

     

    Tips til andre maskiner om kan være aktuelle? Budsjettet er på rundt 15k, men kan strekke seg litt om nødvendig.

     

    Takker på forhånd :-)

  2. er det sant at kreatin kan gjøre at man blir skalla?

     

    Kanskje. Men avhenger i hovedsak om man har arvelige anlegg for hårtap. Og hvis det skulle vise seg at kreatin fører til økte DHT-nivåer i kroppen, så vil man få akselerert hårtap (om du har anlegg for mannlig type hårtap). Tror ikke du skal beskymre deg så veldig.

  3. Det er nå vel litt kontroversielt å akseptere Ravens som eneste grunnlag for å utregne IQ. Matrisene er ikke like dekkende som øvrige intelligenstester. En god intelligenstest bør være delvis tidsbegrenset, da den gjerne skal måle prosesseringshastighet som jeg ikke kan se kan gjøres på noen annen måte enn å ta tiden. Men jeg er åpen for å kunne bli overbevist her.

     

     

    IQ er ikke ekvivalent med intelligens. Det er kun en score på en normalfordelt skala gitt ut fra svarene til en normeringsgruppe.

  4. De fleste psykologadministrerte testene har et tak på 135 (SD 15). Skal man måle noe særlig høyere (samtidig nøyaktig) kreves det en helt enorm normeringsgruppe. Uansett er måling av IQ høyere enn 135 sjeldent interessant, hvert fall når de brukes i sammenheng av studier. Antar det har noe med 95%-konfidensintervall, og alt over (og under) 2 standardavvik regnes som ekstremverdier (131 og høyere).

     

    Har selv tatt APM, og vil ikke påstå at den er særlig mye vanskeligere enn online-testen til mensa.no. IQ tester trenger forresten ikke å være tidsbegrenset (selv om de ofte er det på grunn av praktiske årsaker). APM kan tas med ubegrenset tid.

  5. AO begynner vel å nærme seg slutten nå. Virker som hele utviklingen av den nye motoren (som allerede er utdatert) er et enmannsprosjekt, og månedskostnadene er alt for høye til at de kan forsvares. Funcom har på toppen av dette også begynt å innføre "pay-to-win" items for å få skvise ut det siste lille av de få spillerne som er igjen.

  6. Har aldri klaget før, men hvis du tar opp eksamen som privatist så vil kun den beste karakteren stå på vitnemålet. Usikker om man får velge hvilke karakter som skal stå, eller om det skjer automatisk. Hvis du for eksempel har 4 i standpunkt og fikk 4 på eksamen, og får deretter 5 på privatisteksamen, så vil både standpunkt og tidligere eksamen fjernes, og du står igjen med en 5'er i 1T på vitnemålet. Får du derimot 3 på privatisteksamen, så vil ingen ting skje.

     

    Mulig reglene har endret seg nå, men hvis du tar opp faget mens du går på videregående, så skal forbedringer av karakterer havne på førstegangsvitnemålet. Tar du opp fag etter du er ferdig på videregående vil de havne på det ordinære vitnemålet.

     

    Privatisteksamen skal ha samme vanskelighetsgrad som vanlige eksamen i 1T. Hvis det ikke har skjedd noen endringer i reglene om det med forbedringer i løpet av videregående og primær/ordinærvitnemål så vil du ikke tape noe (karaktermessig) på å ta opp faget i løpet av 2 og 3 året VGS.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...