Gå til innhold

Talker

Medlemmer
  • Innlegg

    1 366
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Talker

  1. Har per i dag Altibox 300/300 linje, med grunnpakke tv-kanaler for 899,- i mnd. Dette var et tilbud som vi fikk når vi valgte Altibox som (første) fiber leverandør her. Abonnementet har bindingstid som nå har utløpt, men hastighet og pris vedvarer så lenge vi måtte ønske. 

     

    Her for noen dager siden kom Canal Digital / Telenor på døra, og ville selge meg fiber  med tilsvarende tv-pakke de også. Jeg var i utgangspunktet ikke interessert, men etter at de spilte veldig på hvilke muligheter man ville ha om man hadde fiber linje inn til huset fra to leverandører, og at man da kunne presse begge parter på pris i fremtiden, og kunne velge det beste tilbudet og kampanjene til enhver tid uten videre installasjonsarbeid, så tegnet jeg meg på. Vel viten om at jeg har 2 ukers angrefrist. ;) 

     

    Skal innrømme at det gikk litt i surr med prisene etter den lange samtalen i døra med heftig salgstaktikk, men det de leverer er 500/500 linje til 799,- altså 100,- mindre i måneden. Men etter 1 år, så øker prisen, og man må da ned på 50/50 linje eller deromkring for å ha tilsvarende pris som jeg har nå. 500/500 linje kontra 300/300 linje bryr jeg meg ikke om, men kunne tenke meg mer enn 50/50 linje, og hvertfall til den prisen.

     

    Så kommer spørsmålet: Skal jeg tørre og bryte med Altibox, for å få lagt opp fiber fra en leverandør til. Spare de 100,- i mnd i ett år. For så å satse på at jeg kan bruke Altibox / Canal Digital som en brekkstang mot konkurrenten om nytt tilbud når bindingstiden er over igjen?

     

    Er ikke sikker på om jeg tør ta risikoen. 

    250/250 linje og Tv pakke, koster 1068,- hos Canal Digital normalt.

    500/500 linje og tv som en pakke koster 999,- hos Altibox.

    300/300 linje og tv pakke som løse produkter koster 1198,- hos Altibox normalt.

  2. Har en laptop som tidligere har vært skolepc. Denne har tydeligvis vært levert med Vista originalt, da det er Vista klistremerker på undersiden. Men maskinen har nå Windows 7. Jeg ønsker å gjøre en clean install her, men har ikke noen disker av noe slag, ei heller "hemmelig" partisjon så vidt jeg vet. (isåfall ville vel denne vært for Vista?) 

     

    Maskina er oppe å går, funger fint, men ønsker da altså en ren installasjon igjen.

    Får en gangs skyld tenkte jeg å ikke kjøre pirat.

     

    Hvor tar jeg det herifra?

  3. Hvilket nettverks-kort burde jeg matche ac66u med? Jeg må igjennom én lettvegg/dør og kanskje snippen av et hjørne. :p

     

    Tidligere er det stabilitet og opplevd respons som har plaget meg. Følelsen av at det tar et sekund ekstra før nettsider ladter inn. Skjønner ikke helt hva det har kommet av, men sist jeg har kjørt trådløst, så har jeg kjørt noe gammelt d-link utstyr :p

  4. Heisann! Ny leilighet, nye løsninger...

    Har alltid hatt trådbasert nettverk til min stasjonære pc. Men nå ser det ut til at jeg må ty til wifi.

    Har bare i kortere perioder brukt wifi på skikkelig bruks-pc, og alltid merket bra forskjell når jeg har svitsjet over på kabel igjen. Både på hastighet, og på "respons".

    Tenkte å kjøpe en noe bedre router nå da. Asus ac66u. Har vel ikke noe super duper wifi-kort til pc'en, så burde kanskje kjøpe det i samme slengen?

     

    Har dere erfaring med wifi kontra tråd?

  5. Jeg kunne tenkt meg et program der jeg kan tegne og konstruere målsatte elementer, og sette sammen disse via ledd og forankringspunkter for å kunne "simulere" div mekaniske prinsipper og løsninger. Se for deg en enkel diy robotarm, eller geometrien i hjulopphenget på en bil.

    Jeg vet at jeg får ALT jeg kunne tenke meg, og mer til ved å bruke programmer som SolidWorks, men det er bare det at det ser fryktelig komplisert ut om man bare skal skissere og leke seg litt.

     

    Jeg regner med at det finnes flere utgaver av noe slikt, men har kjørt meg litt fast ved googling her nå. Enten finner jeg SolidWorks, eller så finner jeg barnespill med fysikkmotor. :p

     

    Hint, tips, råd?

     

  6. Problemet mitt er at jeg ikke har ovewrsikt over hvilke komponenter som yter hva, så for hvær maskin, må jeg google og søke rundt for å sammenligne ytelser.. :p

     

    Og ferdig sammensatte maskiner fra produsent er somregel uten 2 digitale skjermutganger..

     

    Kan man forresten sette inn et skjermkort til, og bruke det til utvidelse av ant. skjermer? Finnes det andre løsninger for å tilkoble flere skjermer digitalt?

  7. Jeg prøvde å google litt ang. dette med å bruke HDMI og DVI samtidig, og forsto det slik at dette gikk bra. Men at det var maks 2 skjermer samtidig.

     

     

    Den pakken er ok nok, men jeg ville ha gått for en Hp Maskin ;) HP er geniale når det gjelder stasjonære kontormaskiner til en billig penge. Jeg har selv en HP maskin i HP Pro serien og det har aldri handt at det har oppstått noen problemer med den! :)

     

    Her er f eks en link til en maskin som er i din prisklasse som takler det din far trenger den til.

    http://www.komplett.no/hp-pro-3515-mt/772886 :):)

     

    Helt ferdige pc'er har jeg ikke sett så mye på. Men denne har da endel (noe?) bedre specs enn den jeg linket til? Også følger det med OS også. :)

     

    EDIT: Ser nå at denne hp-maskinen ikke har hdmi, bare vga og dvi. Jeg må nesten finne en maskin som kan bruke 2 digitale utganger samtidig. Asus maskinene til komplett da, geforce osv..

  8. Min far må ha en ny stasjonær pc. For han er det viktig at pc'en blir billigst mulig, og han trenger den kun til vanlig "kontorbruk". Han trenger på ingen måte noe spillegenskaper, men at den klarer å svive en 1080p film flytende må den klare. Han sier også at han vil ha mulighet til å koble til 2 skjermer digitalt samtidig. Også er det jo greit at han har nytte av den i endel år framover. Ellers ser jeg ingen grunn til han skal begynne med win8, eller? Han er vant med XP, jeg er vant med win7 (jeg som må til å hjelpe om det er noe) men har noen søsken som bruker win8. For meg virker det litt nettbrett/mobil orientert (men det er en annen diskusjon)

     

     

    Uansett så har jeg kikket litt rundt på dustin sine sider og fant følgende ferdigoppsett: http://www.dustinhome.no/product/5010621674/dustin-pc-pakke-intel-g2030-4gb-500gb-hd5450/

    Hva tror dere om denne? Den yter vel kanskje ikke så mye på prosessor fronten, men han trenger vel sikkert ikke noe annet heller.

    Er ikke oppdatert på komponenter lenger, så trenger noen tilbakemeldinger herifra for å ikke gjøre komplette bomkjøp.

  9. R1 og R2 på ett semester uten å ha kjennskap til det før ... anbefales ikke folk flest. :p Er du Will Hunting, så kan du klare det. Hva skjer med at så mange har det så travelt, og ikke plukker opp nødvendig kunnskap på veien?

     

    En liten oppdatering. Det er slik det ville bli gjort:

    - Oppgraderingskurs 1 matematikk (tilsvarende opptakskravet R1) - 6 ukers kurs sommeren før 1. semester

    - Oppgraderingskurs 2 matematikk (tilsvarende opptakskravet R2) - gjennomføres 1. semester

    - Oppgraderingskurs fysikk (tilsvarende opptakskravet Fysikk 1) - gjennomføres 2. semester

  10. Regner med at det ikke er bare reisejobber og turnus som er aktuelle når man har gått mekatronikk? Det er nesten det eneste som nevnes når det er snakk om ingeniørutdanninger her. Sikkert fordi at oljebransjens lønninger lokker.

     

    Jeg for min del hadde ikke hatt noe imot å ha en 8-4 jobb med noe ansvar og litt reising og variasjon, istedet for å være på farten hele tiden.

     

     

    Hva går jobbene deres ut på dere som er utdannet ingeniører?

     

    :)

  11. Er vel bare sånn det er når jeg ikke har generell studiekompetanse. HAdde bare matte på gk. Og på vitnemålet står det 1M. Etter noe googling mener jeg at det er tilsvarende P1. Om jeg skal gå ingeniør, så må man egentlig ha generell studiekompetane, eller man kan gå Y-veien. Da blir det man mangler bakt inn i første året. eller ett semester før skolen begynner om jeg har forstått det rett. Og siden R1 og R2 er opptakskravet ellers, så regner jeg med at de begynner på R1?

  12. Ok. Hva med meg da.. Jeg har kun 1M matte, tilsvarende dagens P1 tror jeg. Altså grunnkurs.

    Jeg har lyst å gå ingeniør, og da tar de for seg R1 og R2 iløpet av ett semester (Y-veien).

    Når jeg kikker på en R1-eksamen, forstår jeg absolutt ingenting av det som står der..

    Fikk en 5er på 1M (P1) på grunnkurs, men det var fordi at det var mye av det samme som på ungdomsskolen til og begynne med.

    Sitter og river meg i håret her, og er redd for at jeg ikke skal klare dette.

×
×
  • Opprett ny...