Gå til innhold

Panzerswein

Medlemmer
  • Innlegg

    86
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Panzerswein

  1. Flott tastatur!

    Kan bestilles via amazon (japansk) anbefaler å oversette siden med translate først (chrome f.eks), deretter vil en knapp vises oppe i høyre hjørnet som viser siden på engelsk (hvertfall deler av den)

     

    http://www.amazon.co.jp/gp/switch-language/product/B00JRNFIDU/ref=dp_change_lang/377-4108732-3933415?ie=UTF8&language=en_JP

    Edit:

    Finnes selvfølgelig også på runatown sin hjemmeside, men her finner jeg ikke noen mulighet for å oversette til engelsk, annet enn google translate (mulig jeg har oversett noe, er ingen racer på japansk)

    http://www.runatown.com/shopdetail/000000004561/

  2. Som Chris Roberts sier så er det flere ting som gjør konsollversjon av Star Citizen uaktuelt, men maskinkraften er hovedpeoenget. Dog gjør Sony og Microsoft det umulig så lenge de har en lukket policy på sine platformer.

     

    Når det gjelder konsoller generelt - vi som husker da første generasjon kom på markedet vi husker også at Playstation var ment å erstatte alle gamle platformer for TV-spilling! (Det var et virvar av forskjellige TV-spill-platformer med spill-kassetter o.l.) Altså var kjernekunden en småbarnsfamile som kunne sitte på gulvet foran TV-en og spille familiespill sammen med barna sine.

     

    Men så oppdaget spillerne at det var en billig Blu-ray-spiller (den gang kostet separate Blu-ray-spillere flere tusen kroner) i Playstation og salget tok av. Da Sony så at brukergruppen nå inneholdt mange spillere også, endret de policy til å også lage spill for disse. Men siden Playstation aldri var ment å være en spillmaskin for spillere (high-end), så måtte nødvendigvis spillene ha enkel grafikk. Derfor fikk vi plutselig en rekke spill med tegneserie-grafikk ... og det har vi fremdeles ... som er bygget på ferdiglagde teksturer istedet for rendring av polygoner i sanntid. For det har de ikke maskinkraft til.

     

    Vel, resten er historie, som man sier. Microsoft slang seg på toget når de så hvor det gikk. De var nok like forskrekket som Sony at high-end spillere plutselig hadde omfavnet TV-konsollmarkedet, men de så at her var det penger å tjene uansett. Men det var aldri meningen å oppdatere TV-konsollene jevnlig. Derfor ble de hengende lenger og lenger etter på teknologien.

     

    Og her kommer vi til kjernen på problemet: så lenge spillerne ikke klager, og konsollmarkedet tjener penger, så vil Sony og Microsoft fortsette å la spillstudioer lage enkle spill.

     

    Hvorfor klager ikke spillerne på dårlig og utdatert teknologi, og flate spill med dårlig grafikk? Fordi de ikke har noe å sammenligne med. Mange spillere er født inn i konsollverdenen og vet ikke bedre. Dessuten har mange et Stockholm-syndrom i forhold til "sin platform", konsollene. Man forsvarer det man bruker, selv om det er dårlig.

     

    Star Citizen vil endre markedet. Allerede nå ser andre spillutviklere, studioer, og distributører, at spillere strømmer til Star Citizen og hiver penger etter Cloud Imperium Games (CIG). Med snart 30 millioner dollar og over 300,000 kunder - halvannet år før spillet er ferdig - kan de ikke overse denne suksessen. PC-maskinvare vil bli populært igjen, high-end grafikkkort vil selge mer enn før, og romsimulatorer vil bli mer populært å lage for andre enn CIG og Frontier også.

     

    Konsollene vil dø, tror jeg. Sakte men sikkert vil platformen skrumpe inn til det den opprinnelig var ment som: TV-spill for familien.

     

    DirectX vil også dø. Teknologier som Mantle fra AMD vil vise at DirectX er en treg mastodont som sinker spillene unødvendig mye.

     

    Ikke alt dette vil være Star Citizens fortjeneste, selvsagt, men tegnene i sanden er allerede tydelige.

    Må bare si vel skrevet, er enig med deg på de aller fleste punkter.

    • Liker 1
  3. Dette var ikke noen overraskelse eller nyhet. Venter spent på Star Citizen, kickstarta det, har skip og crew klart, samt medlemskap i The Exchange.

    Personlig så har jeg aldri sammenlignet PC-gaming med konsollspilling, i mine øyne er dette to helt forskjellige ting. Konsoll spiller jeg med venner, på "fest", familie, eller hvis det er noen exclusives jeg liker (metal gear, killzone, gears of war, zelda, etc). Når det kommer til PC'en min, den forguder jeg som en amcar vet forguder sin veteranbil! Det skal poleres, renses, oppdateres, klokkes etter behov, og mye mye mer. For meg er det mye mer enn bare å starte et spill å spille, det er en "hobby" eller en lidenskap, mye mer enn konsoll noen gang har vært for meg. Her er det kun fantasien som setter grensa! Windows, FreeBSD, Linux - Alt brukes (selvfølgelig ikke eple), kommer an på formålet. Men nok om meg og min kåthet for PC, poenget er at å sammenligne PC med konsoll blir for naivt, hvertfall det sammenligningsgrunnlaget som man finner i disse tråder.

    Konsoll er bra
    PC er bra
    Hvorfor er det alltid noen som skal finne ut av hva som er best av de to?

    Edit:
    Må nevne at jeg er noe nervøs for retningen de fleste konsollspill har tatt veien, i mine øyne er det for mye av det samme, og langt ifra nok utfordringer (det er selvfølgelig unntak). Skrur man på pc'en og er tom for ideer, så har man mulighet til å spille igjennom emulatorer, dosbox, mye større utvalg av indie-utviklere og mye mer.

  4. Den største trusselen er selvsagt andre spillere. Og det er vanskeligere å holde seg unna spillere utstyrt med våpen som har lang rekkevidde enn de som er dårligere utstyrt. Så, kortere svart: ja.

    De/du(?) har ikke vurdert å endre spillestil ettersom våpen/utstyr de/du(?) har altså? Eller samarbeide med andre løser som regel problemet mot en sniper, har du en kikkert, en smoke eller en flare når det mørkner og tenker strategisk skal jeg love deg at snipere er som regel ikke noe problem. Derimot spiller man som man gjør i bf, cod, etc. Så skjønner jeg at man blir eid av dem. Back to the point. Holde seg unna snipere er som regel ikke et problem i det hele tatt om man kan å planlegge foran seg.

  5. Penger, penger, penger... Selvfølgelig er PC dyrere enn konsoll. Har samtilige som nevner pris som et argument for pc vs. konsoll overhode tenkt over at dette er normalt og at det har vært sånn hele veien? Selv jobber jeg med PC, har da selvfølgelig en high-end PC (stasjonær vel og merke), men jeg ville da aldri sammenlignet den med en konsoll. Ja, det er lignende HW teknologi, ja konsoll ER billigere. Hvis man tenker pris så kjøp deg en acer på elkjøp til 2k, en konsoll og hold kjeft. PC-entusiaster er sjeldent noe bedre enn konsollentusiaster, men pris som argument blir for j**isk for meg.

  6.  

    Ingen av delene. Nintendo for festspill og med venner. PC for nerding.

     

    Har egentlig gjort samme vurdering. Til PC får jeg nesten samtlige interessante FPS og strategispill. Bilspill får man stort sett også på PC, og er ikke noe jeg pleier å spille uansett (med mindre de kommer på billigsalg). Mange av de mer interessante indie-spillene som kommer ut for tiden er ofte PC-eksklusive. Spill som Kerbal Space Program og Castle Story er rett og slett ikke mulig å få til på en god måte på konsoller som i hovedsak kun støtter gamepads.

     

    Dersom jeg ønsker å spille i lag med andre har Nintendo per i dag et overlegent tilbud. Med titler som Nintendo Land, Wii Party U, og kommende titler som Mario Kart 8, Super Mario 3D World, Super Smash Bros Universe, har man så mye moro i vente at det halve kunne vært nok.

    Helt enig med deg der. Fint å se at det er fler av oss. Sitter fortsatt mye med N64 og gamecube for splitscreen og med venner, inntill dette blir innført på psx/xbox så kommer jeg ikke til å gå over til noen av de.

     

    derimot er det eksklusive spill til hver av konsollene som for meg er mest interessant. PS har metal gear, killzone. Xbox har Forza for øyeblikket. Men kommer nok til å spleise sammen med venner siden vi stort sett spiller slike sammen.

  7.  

    Nå vil ikke jeg påstå at The Last of Us var lite kreativt selv om det i bunn og grunn var et zombiespill.

     

    Det hadde veldig gode rollefigurer som var spillets virkelige fokus :)

     

    Det jeg mener er at det finnes 1000 zombiespill og jeg er drittlei av dem hehe.

    Enig med at zombiespill som regel er dritt (med visse unntak selvfølgelig). Men selvom det er zombier i DayZ, så vil jeg ikke klassifisere det som et zombiespill, kommer selvfølgelig helt an på hva man selv gjør i spillet. Men å putte dette i samma sjanger som f.eks deadrising og left for dead blir feil. Det blir som å sammenligne farm simulator og Wow, for begge har kuer og sauer.

  8.  

    Burde komt på PC på samme tid som konsoll, eventuelt noen uker i etterkant....Håpløst at de ikke skal prioritere den platformen de en gang startet på :S

     

    Ikke så rart fra et økonomisk perspektiv. Men nå får vi det hvertfall, dette blir knall! Spilte igjennom ca 1/3 av spillet på konsoll før jeg ikke orket grafikken lengre, gleder meg til å kjøpe det på PC og runne det slik det skal spilles. :)

    Grunnet grafikk, faktisk.

  9. Korleis fungerer eigentleg dette for oss som ikkje har stereoskopisk syn? Kva skjer viss dykk som ser normalt brukar OR og lukkar det eine auget?

     

    Det er ikke noe problem. Min far er blind på det ene øyet, medfødt feil, og ser da kun med det ene øyet, der han også er nærsynt. Han stilte kritisk til Oculus, men så fort jeg fikk han til å prøve det, så satt han der i en time og flaksa (som de fleste andre første gang de prøver), fløy fly, kjørte bil, testet demoer, etc. Konklusjonen hans var som følger; "Nå har jeg aldri hatt syn på begge øyer, og vet ikke hvordan dette oppleves annet enn det som er teoretisk, men jeg opplevde disse brillene som jeg opplever virkeligheten"

     

    Vanlig 3D med briller, på f.eks kino er ikke vits for han, da han ikke får den "dybden", men som skrevet over, og som Mheetu svarer så vil du oppleve det som du opplever virkeligheten. Håper dette svarer på spørsmålet ditt :)

    • Liker 1
  10. Fin artikkel. Sitter selv med ett eksemplar av Oculus devkit. Må si jeg er veldig fornøyd med hvordan de har fått det til. Som det nevnes i kommentarer og i artikkelen, så er det ikke tipp topp kvalitet på skjerm, der igjen lav kvalitet på bilde, samt lav oppløsning, men noe som fort blir glemt etter kort tid i spillet man sitter *i*.

     

    Til dere med Oculus, hvis dere ikke allerede har prøvd ut War Thunder (anbefales sterkt med joystick, selvfølgelig), så anbefales dette sterkt, her har du egen innstilling for Oculus i launcher'en, og det er helt fantastisk moro å fly rundt med joystick og freelook med Oculus.

     

    Et annet spill er F1, ikke min favoritt innen bilsim, men med ratt og pedaler+Oculus er det svært fornøyelig, får en skikkelig innlevelse når det brukes ratt og pedaler med force feedback.

  11. Mange har vel forskjellige meninger om når wow ble skrot :) Jeg spillte kun fra release til litt raiding i TBC, men mistet lysten fort når vanskelighetsgraden ble såpass skalert at tilogmed store instances ble bare et stort grind, ikke en ting man følte seg litt stolt over å ha fullført.Bare det å fullføre et helt Blackrock spire var en seier!

     

    Helt enig med deg der. Spilte selv fra release, som Alliance, startet først en guild med venner, inntil jeg ble medlem i en større guild på Daggerspine aka. Laggerspine, der vi raidet onyxia, mc, bwl, ZG og senere AQ før migrate til Kazzak, da ble det også en del Naxx, husker også hvor moro world PvP var, spesielt i blackrock mountain, badlands, ashenvale, STV, Silithus, Orgrimmar, Undercity m.m.

    Også mye gode minner fra Southshore - Tarren Mill (hillsbrad foothills) før det kom battlegrounds og ett ordentlig PvP system, der folk i alle level'er møttes og sloss som gale mellom de nevnte "byene".

     

    Da WSG kom, var jo dette helt fantastisk, organiserte PvP-grupper. Som det også ble senere i AB. Alterac Valley kunne man jo bli med i 08 på morgenen, bli der i mange timer, deretter stikke, komme tilbake fler timer senere, og samme kampen holdt på fortsatt. Kom aldri høyere enn rank 11 i PvP, men videre oppover hadde jeg rett og slett ikke tid ei tålmodighet til. Husker også første gåturen man måtte ta til for eksempel Scarlet Monastery, Wailing Caverns, Razenfen Kraul/Downs og Zul Farak, samt Dire Maul, bare turen var jo episk i seg selv, og det å samle party og møte nye folk var jo veldig moro, mye bedre sosialt på den tiden.

     

    TBC var noe moro i starten, spesielt levlingen, raids på starten, men PvP begynte å bli noe døvt for meg ihvertfall. Videre etter dette føler jeg ikke er noe verdt å nevne fra min side, men det er min mening.

     

    Alt i alt, ett godt minne, kunne skrevet en kort novelle om vanilla, men vi har jo alle våre gode minner og historier ! (Flying mount ødela mye er min mening, og selvfølgelig resilience og vanskelighetsgraden på dungeons/raids ble altfor lavt, samt savnet 40-mann).

    • Liker 1
  12. Tenk deg at du står i en dør åpning i et BF3-map, med siktet rettet fremover. Du ser deg til høyre og venstre for å se om det er fiender der, mens du forsatt sikter rett frem.
    Det gjør jeg jo allerede med 3 skjermer :tease:Uansett, man må huske på at absolutt alle spill må lage støtte for det. Selvom dette kommer ut, betyr det ikke at det vil bli veldig populært. Koster nok en del og få laget støtte til det på spill, så om ikke markedet er stort nok er det liten sannsynlig for akkurat det spillet får den støtten.Men vi får se. håper på en utvikling iallefall :)

     

    Du som nevnte at dette kunne være relevant ettersom hva prisen ville ligge på. Du har 3 skjermer, hvis du har 3 gode skjermer er disse dyrere enn hva Oculus vil ligge på (kilde finner du fra oculus folka).

  13. Smak og behag, og helt ettersom spill man kommer til å spille.
    Hvilke spill ser du for deg? Til det meste av FPS-spill, så vil jeg si at man blir nok sannsynligvis lei av det ganske fort, men til bilspill hvor man sitter inni bilen etc, så er det en annen sak, da kan det nok bli litt kult.Vi får se om prisen kan rettferdiggjøre produktet ;)

     

    Ser for meg blant annet DayZ (standalone, kommer forsåvidt til å forsøke på mod også), Hawken, som du også nevner, -bilspill. flysimilator og de herunder. Arma3.

     

    Men enig i det du sier at i standard-FPS spill (som CoD, for de som spiller det, BF o.l), så blir man nok fort noe lei, kanskje ikke i BF, med tanke på muligheter i div. vehicles. Men i de andre nevnte, vil jeg tro det slår an relativt bra.

×
×
  • Opprett ny...