Gå til innhold

kattungen

Medlemmer
  • Innlegg

    537
  • Ble med

Innlegg skrevet av kattungen

  1. Nei. Om man ikke klarer/ønsker å skaffe seg arbeid på OD-dagen, skal skolen stille med alternativt opplegg.

     

     

     

    Må man jobbe på OD-dagen?

    Nei, det er helt frivillig å jobbe på OD-dagen. Hvis man ønsker å jobbe, er det fordi man har tatt et valg på bakgrunn av gjensidig respekt og forståelse med ungdommene i prosjektlandet. Om man derimot velger ikke å jobbe, skal det arrangeres et alternativt opplegg på skolen som skal være tilnærmet lik en ordinær skoledag.

    Ref: Spørsmål og svar om OD-dagen

    • Liker 1
  2.  

     

    Du kom med noe svada 'jeg kjenner ikke noen som har dødd av det blablablabla derfor gjør ingen det'

    Jeg svarte at jeg kjenner noen som har dødd av det.

     

    Ergo er det da med såpass simpel logikk en 50/50 sjangse.

     

    Det er anbefalt å ta sprøyten, det er det en grunn for. Det kan diskuterest rundt tallene, men å komme med noe så patetisk er bare.. dødfødt, viss du ikke skjønner det selv er du faktisk unnskyldt.

     

    ...leser du i det hele tatt hva jeg skriver? (Og vet du hva logikk er?) Get back on track. Jeg sa aldri at ingen dør av meningitt, jeg illustrerer dog den lave forekomsten av meningitt ved å påpeke at ingen jeg kjenner har tatt vaksinen og ingen er døde. Noe du vil se at jeg er langt fra den eneste i tråden her som gjør.

     

     

    TS skriver at man kan dø av å ikke ha vaksinen. Ja, det kan man - men gjett hva? Det er et ekstret lite antall dødsfall på grunn av denne sykdommen hvert år. Det å argumentere med "hvis man ikke tar sprøyten, kan man dø" blir da på nivå med å si at "hvis man ikke vaksinerer seg mot influensa, kan man dø". Det stemmer, men sannsynligheten er såpass liten at den anses som en ikke-sak.

  3.  

    Les det idiotiske vrøvlet du skrev, også leser du svaret, engang til.

     

    Skjerp deg. Det er ikke en livsviktig sprøyte, man dør ikke av å ikke ta den - men FHI anbefaler allikevel ungdom mellom 17 og 19 år å ta sprøyten av sikkerhetsmessige årsaker. Av de rapporterte tilfellene meningitt hvert år, er aldersgruppen mellom 17 og 19 høyest representert. Allikevel er tallet smittede sett opp mot det totale tallet ungdom mellom 17 og 19 ekstremt lavt.

     

    Så kan du lese videre her:

    "I 2010 og 2011 fikk Folkehelseinstituttet meldt henholdsvis ni og fire tilfeller av smittsom hjernehinnebetennelse (meningokokksykdom) som kunne relateres til russefeiringen. Begge årene var det omtrent like mange tilfeller blant russ som hos ungdom som hadde festet med russen eller gikk på en skole der russ var blitt syke."

     

    Det finnes folk som dør av sesonginfluensa også. Vil du si at det er en livsviktig sprøyte? Eller at det er 50/50 om man dør av influensa eller ikke?

    • Liker 3
  4.  

    Guess what, jeg kjenner noen som er døde, er det da 50/50?

     

    Hvis du kjenner en som er død, og det er 50/50, så kjente du mao. bare to personer?

     

    Andelen smittede og døde etter meningitt er ekstremt lav. Det er mange andre vaksiner og forebyggende tiltak som bør vurderes før en vaksine for meningitt. HPV, for eksempel - eller forebyggende tiltak mot hjernehinnebetennelse.

    • Liker 2
  5. B) Jeg skal studere i fengsel!

    1: Jeg har leid ut huset, og der betaler en annen person ned på lånet mitt mens jeg er i fengsel: Jeg tjener penger på huset mitt gjennom at formuen min øker og den effektive renten på lånet mitt går ned.

    2: Jeg studerer 7-8 timer hver dag

    3: Jeg kommer i bedre fysisk og psykisk form fordi jeg kan trene og bedrive rekreasjon på fritiden

     

     

    Du har nok et litt romantisert syn på det å sitte i fengsel.

     

    1) Staten har tvangssolgt huset ditt for å dekke erstatningskravet (evt. kravene) mot deg. Du står igjen med enormt lån på huset du ikke lenger har, og har samtidig opparbeidet deg gjeld til staten som har udekkede erstatningskrav på din person.

     

    2) Du kan ikke fritt dispinere tiden din, du følger et opplegg - det vil si at du kan settes til å skrelle poteter, sy nåleputer, hekle tepper, snekre hagestoler, eller studere. Alt du ønsker å gjøre skal godkjennes av fengselsledelsen.

     

    3) Se punktet over. I tillegg: du har ikke "fri"tid. Du har ikke "egen"tid. Du er straffedømt, med alt det innebærer.

    • Liker 5
  6.  

    Er bøkene gratis?

    Er oppholdet og maten gratis?

     

    Det å argumentere med at livsopphold og mat er gratis, blir litt korttenkt med tanke på gruppen du ønsker å argumentere for - den gruppen som fra før av må betale eget livsopphold og mat. Satt litt på spissen kan du da stille spørsmålet "Hvorfor må noen betale for husleie, strøm, mat og andre ting? Burde det ikke være gratis for alle, siden det er gratis for kriminelle som soner?".

     

    Bøker kan lånes på biblioteket (da må du ha betalt semesteravgifen på 300-400 kr), eller has på dagslån (dvs at bøkene ikke kan sjekkes ut av biblioteket, men du kan sitte og lese hele dagen på biblioteket. Gratis, men du får jo ikke tatt eksamen uten å ha betalt semesteravgift.). Det koster ikke så mye som du skal ha det til.

    • Liker 1
  7. Shit happens. Med litt flaks går det over mellom uke 9 og uke 14. Med uflaks varer det hele svangerskapet, da som "hyperemesis" - ekstrem svangerskapskvalme.

     

    Hvis det er veldig plagsomt for henne kan hun be legen om Afipran eller Postafen, dette er kvalmedempende som hjelper veldig godt. Ellers kan kjerringråd som ingefær- og sitron-te, små, hyppige måltider, saltstenger eller salte kjeks, farris etc. være til hjelp for noen. :)

  8. For min del har både Valerian-rot (Valerina natt, valerina forte, og nå sist "Neurol" fra apoteket i Sverige - akkurat samme preparat, men litt mindre piller, så smaken forsvinner raskere :p ), B-preparater og C-preparater gjort susen (selvsagt ikke i kombinasjon!).

     

    Hvis du er ute etter noe du kan "plukke i naturen" er Valerian-produktene absolutt å anbefale, gjerne i en litt høyere dose enn det som står på pakken. Jeg oppdaget at Neurol (den fra Sverige) fungerte best hvis jeg først tok to piller et par timer før leggetid for "uro" og så to piller til en halvtime før jeg la meg for å sovne :)

  9. Det er luft, og det er ikke farlig. Og sannsynligvis heller ingenting å gjøre med, dessverre. Jeg har samme "problemet" etter en overvektsoperasjon, hvor lufta "tar heisen" mellom svelget og magesekken og lager rumlelyder, men ikke blir skikkelig raping. Kall det knurring og bli venn med det :p

  10. Den har jeg ikke sett. Har den annerledes bobler i forhold til Boble?

     

     

    EDIT:

    Vel, strengt talt bør ein vel heller kalle det (Boble) ei slags relansering av "Freia Melkesjokolade Porøs" (lansert i 2001) som no går ut av produksjon.

     

    http://sjokoladeblogg1.blogg.no/1346449672_freia_melkesjokolade_.html

     

    Den hadde mindre bobler (altså boblene var mindre i størrelse, mer som Stratos) og var i "vant" sjokoladeform, ikke "hele platen består av bobler!".

  11. Å! Tusen takk for svar :) Ja, jeg fryktet dette med bøkene, var så innmari dyrt med bøker. Vet ikke helt hvordan prisene ligger an i Norge, men medisinbøkene på engelsk koster 4000 kr.

     

    Med tanke på at undervisningen og alle prøver (credits) foregår på engelsk, hadde jeg definitivt kjøpt bøkene på engelsk.

     

    Du får ganske høy støtte fra Lånekassen som student i utlandet, og i Polen (spesielt i Bialystok, hvor prisnivået er lavere enn i storbyene) får du mer for Lånekasse-sloty'ene enn du får i Norge for Lånekasse-kronene ;)

×
×
  • Opprett ny...