Gå til innhold

Laila -

Medlemmer
  • Innlegg

    3 173
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Laila -

  1. Kjempeflott komposisjon dette her, dramatisk grønnskjær som understreker noe hos den som har tatt bildet.

    Tusen takk Jarle for hyggelig og litt tankevekkende tilbakemelding :)

    Spennende bilde som jeg liker godt!! Trolsk stemning i dette.....

    Hilsen Tove

    Tusen takk Tove! Hyggelig at du liker det og finner en stemning i det :)

  2. Hei, Laila.

    Spennende og stemningsfullt bilde, - både på grunn av det dramatiske skogspartiet og det, mørke, mystiske grønnskjæret ! :)

    Det minner mye om scener fra Peter Jacksons filmtrilogi om "Ringenes herre", og det er et stort kompliment ! :)

    (Jeg så forresten på bildene dine av skarv, - jeg synes de er blant de aller beste som er presentert på Akam ! :)).

     

    Vennlig hilsen

    Albert.

     

    Tusen takk Albert Har mange undringer rundt dette bildet. Det er jo veldig rotete. Er veldig glad for at du oppfattet en stemning i bildet av mørke og mystikk, for det er det jeg ønsket å få frem. Selv om det selvsagt er opp til enhver, Skulle også vært en scrollefunksjon i redigeringsprogram, for når jeg scroller her så kan det se ut som om det hadde vært lurt med et kutt i toppen. Vet ikke om det er interessant for noen, men kanskje noen har nytte av disse tankene ;)

  3. Hei Albert! En fantastisk opplevelse må det ha vært.. Var heldig selv for et års tid siden og fikk oppleve denne spennende fuglen på Mølen- Utifra blendervalg vil jeg anta du ønsket litt miljø rundt fuglen (dybdeskarphet). Ser du har en lav iso. Vil tro at ved å øke denne så ville du hatt flere valgmuligheter på både når det gjelder lukkerhastighet og blender. Men ting skjer så fort når disse plutselig dukker opp, og vi forsvinner inn i en annen verden av fascinasjon og glemmer alt annet :) Det skjedde i alle fall med meg. Jeg var nærmere enn deg, men hadde dårligere utstyr. Lærte mye av det, og ikke minst det var en opplevelse jeg ikke ville vært foruten. :)

  4. Knallfint bilde! Du hadde stålkontroll på modellens posering her! Perfekt posering og komposisjon! ;) Antar du har sett dem en del ganger og visste hvor den ville fly inn og klarte å være både klar og kjapp når det skjedde? Alldeles nydelig bilde og som du sier sikkert en veldig stor opplevelse :)

  5. Du har fått mye ut av vanskelige forhold med dårlig lys her. Komposisjon, eksponering og miljø synes jeg er forbilledlig. Jeg ser du er klar over manglende uskarphet, men i nedskalert størrelse "berger du deg" og det blir ikke fremtredende.

     

    God miljøskildring av fuglen og dens miljø. Jeg synes det lyse bladet til venstre er med på å balansere komposisjonen slik at blikket vil vandre litt i bildet.

    Tusen takk Espen. Takk for fin og innholdsrik tilbakemelding. Det ga meg svar på mange ting :) Ja, var klar over det med uskarphet på fuglen. Det var grunnen til at jeg har ventet lenge med å legge det ut. Så var det noe jeg likte her, og det kunne selvsagt komme av at jeg liker stedet, og bildet minner meg om det, En typisk felle å gå i. Så det å få andres tanker på komposisjon, miljø, farger og eksponering ga meg veldig mye, både med tanke på dette bildet, og på veien videre. Er veldig glad for at jeg la det ut, jeg tar til meg alt hva du sa fungerte også :) Takker så mye for givende konstruktiv kritikk! :)

  6. Henger meg helt på Ulv. Det er mange nordlysbilder ute og går. De første av disse bildene som kommer hvert år er flotte å se, selv om de består mest av lys. Men så blir man jo lei, når man ikke har opplevd det selv. Men som Ulv sier så her har du tilført mye mer enn bare lyset. Det er en flott komposisjon, og en flott historie. Flere linjer med lys i forskjellige farger, men i samme retning, brutt av noen som går skrått nedover og skaper avbrudd og spenning. I tillegg er er det linjer i lys og skygge på fjellet. Og om det ikke er nok så er det noen linjer i snøen også. Så her er det mange lede-linjer, og mange lag, og mye å se på. Og det er behagelig bilde å se på så da trekker jeg den konklusjonen at det er godt komponert. Roar Kneppen, har her på forumet flere ganger snakket om at linjer som ikke går rett ut i hjørnet gir spenning til bildet. Det gjør også lyslinjene her, gir spenning til bildet.. Stjernene gir liv til bildet, og jeg tror også at det balanserer bildet. Av en eller annen grunn så får noe meg til å tenke på at tittelen på bildet kunne vært;"Høyere enn himmelen". Mektig og flott bilde! Konstruktiv kritikk, får noen andre ta seg av, noen som kan mer :) I mine øyne et praktfullt, rett på veggen - bilde! Spennende format også :)

  7. Synes også det er lekkert, de hvite detaljene i bladene er helt nydelige! Om jeg skulle gi noen tips til forbedring, noe som ikke er sikkert stemmer, eller du er enig i , men jeg skulle ønske det var skarphet på arret inne i blomsten- kanskje på det gule og røde feltet, slik at dette fanget litt mer oppmerksomhet. Som det er nå så leter jeg litt etter hvor blikket skal vandre- hvor starte, og ledes til hvor, om du skjønner hva jeg mener? Den lyse grenen nede til venstre kunne kanskje også med fordel dempes? Det er et vakkert bilde jeg trekkes mot. Liker godt spenningen i hvordan bakgrunnsfargene utgår fra "midten" og utover i bildet - det røde i nedre høyre hjørne, det blå i øvre høyre og det grønne i øvre venstre :)

  8. Hei, Laila.

    Jeg synes du har lyktes meget godt med denne bildeserien, - bilde 1 og 2 viser gode detaljer og til en viss grad også fargene på fuglen (bokfink ?), og du har veldig god kontroll på støyen ! :)

    Jeg ville vært veldig fornøyd med så skarpe bilder tatt på 1/50

    dels sekund ! :)

     

    Vennlig hilsen

    Albert.

     

    Hei Albert! Takk for en hyggelig kommentar! Aner ikke hva slags fugl det er men kan sikkert stemme med en Bokfink på tegningene på vingene. Ungfuglene skal ligne på hunnen. Vil tro det er en ungfugl som ikke er sosialisert og opplært av foreldrene sine. Den var temmelig tillitsfull selv om jeg ikke kom helt inntil. Fargene tør jeg ikke helt å svare for. Dette er inne i et juv - hvor alt er overveldende grønt, på bakken, på bergveggen og på trærne som er dekket både av løv og mose som kan ha påvirket min oppfatning av farger. Skal prøve å være observant neste gang, neste sommer ;)

  9. Vakkert lys, bilde og motiv. Trærne som står ryddig i kanten av vannet. Store nærmest, og mindre og mindre bakover så en blir sugd inn i bildet. Øya bak som balanserer bildet. Og det nydelige lyset bak som trekker oss med hele veien inn i bildet . Signaturen er nydelig plassert så den synes uten å ta vekk oppmerksomheten fra bildet. Likte dette :)

  10. Hei, Laila.

    Dette representerer en form for kreativ fotografering og redigering som jeg skulle ønske jeg kunne få til selv !

    Bildet har et nesten grafisk uttrykk, og jeg opplever det som "drømmeaktig" ! :)

    Et flott og særegent blikkfang, - jeg håper det har eller vil få en plass på veggen ! :)

     

    Vennlig hilsen

    Albert.

    Tusen takk Albert! :) Dette er bare enkel redigering og lek. Jeg kan love deg at å ta fuglefoto som du gjør er mye vanskeligere! Men det er moro begge deler, på hver sin måte :) Jeg tror det kan utfylle hverandre både å leke litt og å være litt "seriøs" . Jeg drømmer om et skikkelig fuglefoto en gang jeg også, men vil ikke gi slipp på leken heller, jeg liker å drive på med det her. ;) Med dine artige ordleker og påfunn ( PC Muus - som savnes av meg ;)) så har du det i deg om du vil! Ha en riktig god helg! :)

×
×
  • Opprett ny...