Gå til innhold

Kammaa

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kammaa

  1.  

    Her bommer artikkelforfatter relativt grovt med undertittelen. Man må ikke melde fra til LT hvis man skal ta bilder.

    Hvis man flyr RO1 operasjoner må man ha registrert seg hos LT, ha relevant forsikring, lagd operasjonsmanualer og føre flylogg. Utover kommunikasjon med evt grunneier eller berørte i området man skal fly i - så melder man ikke fra til noen. Det høres jo ut som man må søke om å få ta bilder. Det er ikke korrekt.

    Jeg er forøvrig veldig i tvil om Bente E. Heggedal er tolket riktig i definisjonn av begrepet "nytte". Jeg er 99% sikker på at det å fly med dronen sin for å ta bilder av et fint sted fortsatt går under rekreasjonsflyging.

    Hvis begrepet over er korrekt, så betyr det at enhver Ola og Kari Nordmann med drone må registrere seg som RO1 for å ta et bilde til face og insta - så dette faller totalt på sin egen urimelighet.

    Gjør det? Regner med du vet at det ikke er tillat å filme eller ta bilde av andre personer eller eiendommer og legge ut på media uten samtykke. Du har heller ikke lov å ha overvåkingskamera hvis vidvinkelen går utenfor tomtegrensa di. Går derfor ut ifra at et slikt stramt regelverk er til av tilsvarende grunn. Hvis jeg ser en drone over tomta mi så er ikke veien lang inn i våpenskapet .. Neida, gjør jo ikke sånt, men synes alikecel at det er ganske irriterende å få slike inretninger hengendes over hue bare fordi noen synes det er morsomt med den nye leken.

    Her tar du feil. Man kan fint ta bilde av andre mennesker og legge ut hvor man vil uten å ha tillatelse. Dette forutsetter at hvert enkelt menneske i seg selv ikke er hovedmotiv og hovefokus på bildet, men er med som en mindre del av en helhet. Man kan også ta bilder av andre sin eiendom uten tillatelse. Reglene om bilder er jo ikke annerledes selv om man kjører drone. Hvem som helst som går rrundt i gata med et speilrefleks må forholde seg til akkurat de samme reglene. Dette går kun på personvern.

     

    Når det kommer til at flyving med kamera ikke kan være rekreasjon, så foreslår jeg at Bente Heggedal tar seg et kurs, og lærer seg reglene som gjelder ved ubemannet luftfartøy på nytt.

    • Liker 3
  2. Hei!

     

    Trenger et kombinert foto- og videokamera som skal brukes til å ta naturfoto- og filmer (stort sett på dagtid) og i jobbsammnheng da jeg tar eiendoms- og boligfotografier. 

     

    Har et eldre Nikonkamera fra før, medfølgende flere Nikonobjektiver, så det vil være fornuftig av meg å holde meg hos Nikon. 

     

    Har kikket på Nikon D7200, som virker å være et fornuftig kjøp og som vil passe meg bra. Det er også den prisklassen jeg ønsker å legge meg på.

     

    Hva tror ekspertene? Noen andre fornuftige alternativer?

     

     

    Edit: Hvordan er Samsung NX1 i forhold? Da tenker jeg på video. 4K er ikke viktig med mindre kvaliteten på 4K er god.

  3. Flere enn meg som irriterer seg over upresis touch på mobilen? Merker det når jeg skriver sms, men spesielt når man skal klikke på små knapper på websider, så blir touchet registrert registrert ved siden av der jeg klikker. Under spilling er det ekstremt merkbart. Veldig irriterende. Problemet oppstår periodisk...

     

     

    Sumo er noe drit da, støtter ikke roota enheter.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=no.tv2.android.tv2no

     

    Denne fungerer på rootede enheter.

×
×
  • Opprett ny...