Gå til innhold

John Schliemann

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av John Schliemann

  1. Det er faktisk folk som lever av å ta slike bilder for postkort, og dette er intet unntak. Flottinnramming og dybde. Fine farger og en flott beskrivelse av mangfoldig norsk natur. Korrekt eksponering med detaljer selv i ytterpunktene. Det eneste jeg har å bemerke og som gjør det bare nesten perfekt er : Buskene i forgrunnen er nesten for skarpe, og jeg tror at bildet hadde hevet seg det lille ekstra ved å beskjære det litt i overkant og bunn for å skape en slags panoramaeffekt. Likevel, et av de beste naturbilder jeg har sett på lang tid. All ære til deg.

  2. Her var det mye positivt. Flott fanget synkronflyvning og en veldig behagelig bakgrunn denne gangen. Flott eksponering med mange detaljer. Det eneste som holder meg fra å gi fem er at fokus sitter ørlite for mye i forkant, men likevel et imponerende bilde. Du kan tydeligvis det med fugler.

  3. Hva som er hva på Nikon er noe jeg ikke har peiling på, så kameratyper og objektiver sier meg ikke stort. Det er umulig å sette seg inn i alt som er på markedet, og jeg tror ikke at noe av det utstyret du får i dag er dårlig. Det er vel helst fotografen som svikter. De beste bildene mine kommer fra et Canon 400 D som jeg kjøpte i 2005 og hadde 10 megapiksler. I dag har jeg fullformat og 22 mega, men kan.ikke si at bildene blir så mye bedre. Jeg kan croppe mye, og støynivået ved høy iso er mye bedre, men det er meg det til slutt kommer an på. Optikken har dog mye å si, så ikke spar på utgiftene der. Lykke til med en fin hobby.

     

    John.

  4. Det er veldig lite forskyvninger til ekstrem vidvinkel å være. Det går som regel bra når man holder kameraet vertikalt. Finner bildet litt grått, og ikke det etterlengtede varme lyset som kveldsola gir? Et helt greit bilde hvor stygge ledninger trekker ned. Det er litt jobb å fjerne dem, men det ville heve bildet.

  5. Terje sier vel alt her. Dessuten er eika underbelyst, noe som skjer ofte når bildet inneholder mange lyse partier som her. Det kan rettes opp ved å lysne skyggepartier, men vær forsiktig, det kan gi støy. Bildet var veldig lite, så det er vanskelig å se nærmere på det. Jeg lurer på om du har problemer med dataskjermen din for mange av bildene dine virker ikke helt skarpe? Vær forsiktig i redigerinsprogrammet; det er fort gjort å dra for hardt i spakene. Det er vanskelig å si hva som er galt når det ikke kommer frem opplysninger om bildet, men slik det er nå falt det ikke i smak. Beklager.

    • Liker 1
  6. Det er et bra landskapsbilde som jeg tror kunne blitt enda bedre hvis det ble rettet opp, kuttet litt i venstre kant og beskåret nede for at horisonten ikke ender mitt i bildet. Hvis det finnes mer av skyformasjonen ville det gitt en fin dragning inn i bildet. Fototeknisk er det bra. En svak 4 som med litt mer dramatikk kunne ha vært 5.

    • Liker 1
  7. Du har bra kontakt med modellen og hudtoner er ok. Det ser ut sióm huden er litt diffus i ytterkanter, og det mangler punkter mellom den og lua. Det er vanskelig å se detaljene da bildet er lite. Har du beskåret det mye eller nedskalert det? Beskjæringen ble for tett slik at ikke hele haka kom med. Et helt greit bilde hvor lyset sitter bra, kanskje en liten smule for rødt? Jeg kunne godt tenke meg å vite litt mer om hva du har gjort? Jeg tror det er mulig å heve bildet betraktelig. Slik det er nå er det et 3,5 bilde, men kan fort bli 5. :eek:

  8. Morsomt blinkskudd!Du fanget måka bra her , fargene er også bra.Du bør kanskje vurdere om det lar seg gjøre å gjøre vedkommende som er med på bildet litt mer difuse sånn at han ikke trekker oppmerksomhet fra måka.Uansett ikke en ekspert her på slike bilder, tar for det meste under vann på kort avstand :)

     

    Hei.

    Takk for interessen. Jeg synes mannen og hans noe forbausede utrykk forsterker effekten, men sånt er og blir en smaksak.

×
×
  • Opprett ny...