Gå til innhold

m-sandbu

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av m-sandbu

  1. Man har jo sett tilfeller av kunder som har blitt utsatt for ransomware angrep i hele tatt før leverandøren har kommet med sikkerhetsoppdateringer som kunne ha avverget det. Skjedde med Citrix i 2019, Microsoft i 2020. Selv om Print Nightmare har vært "løst" en stund, så har det vært utrolig mange komplikasjoner med å få det fikset å mange utallige sårbarheter man måtte følge med på.

    Men ja viktig at man ikke synser før man faktisk har innsikt i hva som har skjedd.

    • Liker 1
  2. Hvordan kom dette seg inn forbi brannmur, og hvorfor tok ikke anti-virus det?

    Fordi dette var en ny variant som også var kamuflert som en godkjent digitalt signert fil, som gjorde at den fikk en ny signatur som de fleste AVene ikke hadde noen måte å detektere *fjernet url* kom nok mest sannsynlig forbi epost filter sammen med at noen gjorde endringer i AD for å kunne spre det videre ut

  3. Hei,

     

    Cisco sine tester består av vanligvis av flervalgsspørsmål, men de har også en del simulatorer der du skal inn å gjøre en endring i config på en switch osv. Du får ikke trekk visst du svarer feil. Noen spørsmål har også flere riktig svar alternativer der har du mulighet til å få flere poeng.

     

    Microsoft sine tester er kun flervalgsspørsmål.

  4. Programmering er ikke vanskelig når du først har kommet inn i det :)

    Husker ikke å farta skal sjekke senere i kveld etter kinoen.

     

    De it studiene er ihvertfall mer rettet mot it-drift, å det er masse gode jobb muligheter der. Visst du jobber som IT konsulent f.eks vil du være en sånn person som er ute hos kunder å utfører endringer å implementerer ny systemer. Alternativt IT-drift er jo en vanlig type kontor arbeid.

     

    Men du kan jo også være en løsnings rådgiver, da vil du være en person som jobbe litt av begge deler som reiser ut på kundemøter samt at du har noe vanlig kontor jobbing, men slike jobber krever mye innsats.

  5. Det fleste jeg kjenner som har hatt fagprøve er at de skal sette opp en lokal bedrift å ta utgangspunkt i en Windows server som skal settes opp med katalogtjeneste å dns, å deretter sette opp maskiner i det domenet.

     

    Visst du ikke har gjort dette så mye så bli kjent med oppsett av AD på Windows. Kan også være at du får spørsmål om print server også.

  6. De fleste bruker ACLer (Access Control Lists) altså en liste hvor det står hvilken adresse (ip) du får tilgang til & ikke. Dette settes vanligvis på nettverkssiden, alternativt kan du gjøre en del endringer via sentrale regler i Windows ( Group Policy )

     

    Du kan f.eks også bruke Microsoft Forefront TMG (application layer gateway) hvor all trafikken går igjennom den løsningen her kan du også sette sperrer & ha overvåkning i større grad en du kan på en vanlig brannmur.

×
×
  • Opprett ny...