Gå til innhold

SolSte

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SolSte

  1. Umulig å svare på. For noen er det vel kjempevanskelig, mens for andre er det ikke fullt så vanskelig.

     

    - Ja, noen av spørsmålene ligner på raven testen til Mensa, men Mensa sin raven test er større og mer omfattende.

     

    Da det gjelder synstesten, er det kun ei tavle å se på, og på hvor lang avstand ca, om du husker det?

    Takk for svar!

    Jeg måtte ta to forskjellige fordi jeg sa jeg brukte briller, men allikevel klarte å se alt på den første tavlen fint. Jeg har 0,5 og 0,75 i korreksjon. De fleste må bare ta en test. Tror du står ca 2-3 m fra, og ja, det er bare ei tavle å se på. De skal også finne ut om du er fargeblind. Da får du se forskjellige bilder, og må si hvilket tall du ser. På ett av bildene er det ingen ting, det er der fordi fargeblinde gjerne ser noe i det :)

    Håper det hjalp! Lykke til :)

  2. 20 er definitivt realistisk, men det krever en del innsats. Er i førstegangstjenesten selv og tror ingen av de 5 jentene som er sammen med meg klarer 20 armhevinger, så ikke stress deg selv om du ikke klarer mer enn 10-15.

     

    Økning i styrke krever at du spiser bra. Melk, kjøtt, youghurt, cottage cheese og annen proteinrik mat er nødvendig for å enklest mulig øke styrken din.

     

    Når det kommer til treningen i seg selv vil jeg anbefale å begynne med å ta pushups med armene oppå en krakk eller lignende for å øke vinkelen mellom deg selv og gulvet. Dette vil gjøre armhevingene lettere. Finn noe som er lavt nok til at du akkurat klarer 20 push ups. Om du må helt opp til kjøkkenbenken, går det bra.

    bench-push-up-1004-fb.jpg

    Sørg for at du har rett teknikk. http://stronglifts.c...-ups-correctly/

     

    Ta 5 sett med 10 minutt pause mellom hvert sett, annen hver dag. Ta like mange repetisjoner hvert sett, og øk antall repetisjoner til hver økt. Dette medfører at om du maksimalt klarer å ta 20 på kjøkkenbenken, skal du ta 5 sett med f.eks 14 armhevinger eller lignende. Neste treningsøkt, prøver du å ta 15. Når du klarer 5 sett med 20 armhevinger på kjøkkenbenken, finn noe som er litt lavere og begynn på nytt. Nøkkelen til suksess er at du er konsistent i treningen. Føler du deg totalt utkjørt til hver økt, kan du ta 3 ganger i uken istedenfor annenhver dag.

     

    Fordelen med armhevinger er at øvelsen er svært praktisk - du kan ta den hvor som helst, når som helst. Det er ikke nødvendig å hive på seg tightsen og kjøre til SATS. Dette er litt av begrunnelsen for at du kan ta 10 minutter pause mellom hvert sett - da kan du fortsette med lesingen, matlagingen, bil-lakkeringen ...

     

    Lykke til.

    Tusen takk for utfyllende svar.

    Det høres logisk ut, så jeg får prøve det!

     

    Prøv dette programmet (på knærne inntil videre): http://hundredpushups.com/

    Du kan også negative push, altså å senke deg ned fra topp-posisjon for eks. 3x maks.

    Hvordan ligger du ann på pullups?

    Takk! Jeg lagret programmet på data'n, så får se om jeg kommer meg gjennom!

  3. Heisann.

     

    Jeg skal i førstegangstjeneste i August, men klarer knapt å ta en eneste push-up. Noen tips til hvordan jeg kan klare i alle fall 20 innen 3 mnd? Er det i det hele tatt realistisk?

     

    Jeg er svak i armene, og de rett og slette svikter når jeg prøver. Det føles ikke som det er tungt, det bare går ikke. Jeg klarer å ta ca. 13-15 stk på knærne, men det er jo ikke verdt en dritt..

     

    På forhånd, takk.

    • Liker 1
  4. Jeg har gått på P

    Hei, lurte på hvor sikkert p piller er?

     

    Noen som har erfaring eller vet om noen tester?

     

    Vil gjerne slippe kondom.

     

    Jeg har gått på p-piller i 4 år, og har ikke fått unge enda. Litt forskjell på pillene, men alle sies å være like sikre. Hvilken type du skal velge, får du spørre lege din om, eller evt. helsesøster.

  5. Det er latterlig lave krav på de testene. 5 for å søke befalskolen om jeg ikke husker helt feil. Og det sies at 4 er snittet, noe jeg virkelig håper er feil. (at folk gjør det dårlig med vilje)

    Så de er nok ikke så viktige de testene.

     

    Da jeg var inne på sesjon 2 (februar 2012) sa de at 5 var snittet på landsbasis. Jeg kjenner mange som ikke gjorde det bedre enn 4, og de prøvde virkelig sitt beste. Har en venninne som var helt knust for at hun ikke kunne søke befalskole (hun fikk 4).

    Da følte jeg meg passe råtten som hadde fått 7'er uten å sove natten før.. Jeg skulle ikke en gang noe annet enn vanlig førstegangstjeneste.

  6. Jeg kan ikke svare på om andre avdelinger tilbyr denne stillingen, jeg vet i hvertfall at manøver avdelinger tilbyr nestlagfører rollen, hvor da lagføreren er en sersjant/fenrik o.l.

    Hvis du er en som tar iniativ og håndterer litt ansvar anbefaler jeg deg å vise at du er stillingen verdt. Dette gjør du ved å vise deg fra din beste side i rekrutt perioden din, men ikke vær den som smisker med befal. Lykke til!

     

    Heisann! Jeg tjenestegjør Sambandstroppen i Kompani Alfa, jeg vil gjerne svare på spørsmål som måtte komme videre under denne tråden.

    Kan starte med å si hva sambandsbataljonen er og hva vi driver på med i hverdagen i vår tropp. Sambandsbataljonen er en støtte bataljon som setter opp taktisk radio relér og tele samband, kommandoplasser også har vi en TREN seksjon, som driver med etterforsyning og TT (tung transort), I hovedsak blir oppdragene våres å vidreføre signaler som går fra forskjellige kommandoplasser slik at de forskjellige bataljonen kan ha forbindelse med hverandre på lange avstander og få et oversiktlig bilde over striden slik at de kan styre den. Jobben vi gjør i brigade rammen får kansje ikke så mye oppmerksomhet fra andre, men brigade staben er ofte fornøyde med jobben våres.

     

    Mye av det jeg skriver nå er kansje litt gresk for dere, men kort sagt er det en missforstått bataljon som gjør en meget viktig jobb uansett hvilken stilling du ender opp i. Kan også fortelle at Sambandsbataljonen er en av de få bataljonene her i Norge som tilbyr lagfører rollen (lederstilling) for vernepliktige. Dette er noe som absolutt er verdt å satse på den gangen dere kommer hit. Det er også et helt fantastisk mlijø her oppe, man blir utrolig godt sveiset sammen og finner på mye sprell på fritiden. Det blir et år med mye bra opplevelser.

     

    Bare å spørre

     

    Ikke gresk i det hele tatt. Mer.. svensk. Forstår det meste, med andre ord.

    Etter det jeg har lest, er det radiotroppen som frister mest, ettersom folk sier man får vært mer i action der. Jeg vil gjerne bruke kroppen mest mulig gjennom hele året. Tenkte også å prøve å få til det der med lagfører. Nyttig å ha med seg videre også, tenker jeg.

    Stemmer det at det er radio som er best for meg da?

  7. Det er lurt å øve litt på enkel matte. På videregående er jo kalkulatoren med hele tiden, så det er lett å glemme hvordan man ganger og deler. Det er kanskje også lurt å øve litt på mattespørsmål i tekstform, siden det er det som er på sesjon. De første spørsmålene er veldig enkle, så bruk minst mulig tid på dem. Er det noe du ikke får til, hopp over og ta det senere, bruk tiden godt.

     

    De første spørsmålene er av typen: Hvis Kari har 3 epler og Bård har 4, hvor mange epler har de til sammen?

    De vanskeligste er mer av den typen Zimmerh snakker om. "Mari gikk hjem fra jobb klokken 17.00, datteren gikk for å møte henne kl. 15:55. Mari gikk dobbelt så fort som datteren. Når møttes de?" Eller noe i den duren.

     

    Kan være lurt å se litt på dette med figurlikhet også. På Mensa.no har de en hjemmetest du kan ta. De mest kompliserte der, er mye mer kompliserte enn det du får på sesjon.

     

    Håper dette var litt til hjelp :) Lykke til!

  8. Jeg har hatt litt kontakt med ei på fb, og hun skrev følgende om sbbn. (noe redigert)

     

    Hei hei!

    Selvsagt skal jeg ta meg tid til det, digger jenter som er gira på å finne informasjon, det er en veldig god start. og jeg skjønner hva du mener. Da jeg fikk vite at jeg skulle inn i samband, prøvde jeg å finne info selv, men ble ikke stort klokere.

     

     

    Det som er greia med samband, sånn det er nå ihvertfall, er at kompani bravo (som du mest sannsynlig skal inn i) er delt opp i: Teletroppen, radiotroppen og kommandoplasstroppen.

    Selv er jeg i kommandoplasstroppen (KDO).

     

    Teletroppen, har man noe som heter knutepunkt og multinoder. De drar opp på fjelltopper, setter opp noen et knutepunkt som motar og sender videre signaler så de forskjellige bataljonene (2.bat sanitet, sambandsbataljonene, ateleribataljonene osv) kan snakke sammen over samband.

     

    Radio gjør på en måte det samme (ihvertfall som jeg har skjønt). opp på fjell, setter opp, og får inn og sender ut signaler. Det som er forksjellen på radio og tele er at tele driver med telesignaler og radio med radiosignaler. Radio er alltid først ut og sist inn når det kommer til øvelser. Så om deter en øvelse som varer 8 dager, er nok radio mest sannsynlig ute i 10 dager.

     

    KDO er noe helt annet enn de to andre troppene. Personlig ville jeg inn i tele, men jenterommet var fult og jeg endte opp i kdo. Det går utpå: Vi har en brigadestab, som består av kapteiner, oberstløytnanter, oberst, majorer, grenaderer .. generelt alle grader man har i forsvaret. de er "nerven i striden". De sitter inne i noen telt og får inn masse informasjon om striden og sender ut dette så de vi er "venner med" får nok informasjon om bl.a. Fienden. Og for at disse kan jobbe. må de jo ha telt, varme og noen som står for nærforsvaret. det er her KDO kommer inn.

    Vi drar ut, setter opp en kommandoplass, som da går utpå at vi setter opp mange telt, med innredning, får på varme, strøm, får opp alt det tekniske. deretter kommer staben og vi må drifte. Da har vi forskjellige "poster" hvor vi holder vakt. så vi er klare til å gå i kontakt (gi ild) når fienden prøver å snike seg inn.

    Store forskjeller på tele, radio og kommando, på kommando sover du i varme gode telt, du får gå på panserdo og du får generelt mye velferd når du er på øvelser. Tele og radio, må klare seg selv, uten befal oppe på fjellet, bruker noe som beter BC (noe man bæsjer på i felt) men får generelt mer søvn enn KDO. De er somregel 6 timer på og 6 timer i posen. på en kdo-plass kan det vær at du må være 40 timer på en gang, så får du 12 timer søvn deretter 24 timer på.

     

    Militæret er et helt spesielt miljø. alle er i samme situasjon. Ingen kjenner noen, alle vill bli kjent med hverandre og alle vil ha et bra år. Det gjør at det blir helt helt sykt bra miljø og man stortrives. Det som er viktig å tenke på når man er jente i militæret er at du alltid vil ha noen i troppen som er negative til jenter, men ikke la de knekke deg, de vil bli greiere ettervært når de ser hvor god innsats du gjør . Ikke gi opp når du er så sliten at du ikke tror du klarer med, bare fortsett, for da er det max 5 min igjen før det er pause, eller til noe positivt skjer. Ikke gi fra deg sekken. bær den alltid selv, med mindre gutta tvinger deg til å gi den fra deg :p Selv om du er jente, klarer du å gjennomføre minst like bra, om ikke bedre enn gutta.

    • Liker 3
  9. Ordlikhetstesten har vel nærmere 50 oppgaver. Man har ca 9 sekunder på hver av dem i snitt.

     

    Legetesten er den samme for oss menn, ja. Jeg fikk ikke ha på BH da.

    Huff. Var det så mange? Jaja. Det stemmer vel. Jeg var helt i ørska, jeg. Hadde ikke fått sove de siste to nettene fordi jeg var nervøs for sesjon.

     

    Haha, nei det skulle tatt seg ut med BH, du!

  10. Jeg vet ikke, men tror ikke det er ledige plasser. Jeg var på sesjon 25. januar og da var det få ledige plasser i 2012. Jeg tror at offiserer nevnte sambandsbataljonen og garden.

    Jeg var på sesjon i Februar, og da fikk jeg velge mellom sbbn(én ledig plass) og kjøkkentjeneste på båt. Gadd ikke vente til Januar 2013, så jeg valgte sbbn.

  11. Regner med at de som spurte her allerede har vært på sesjon del 2, men det kan kommer folk senere som lurer på det samme :)

     

    Først ble vi delt opp i fire grupper, som skulle ta de forskjellige testene sammen. Midt på dagen fikk vi to brødskiver og en appelsinjuice hver.

     

    Psykologiske tester.

    

Du får til sammen 70 min på de psykologiske testene. Gjennomsnittet på testene er 5/9. Selv fikk jeg 7/9.

     

    Matte.

    
De starer veldig enkelt typ: Per har 3 epler og Kari har 2. Hvor mange epler har de til sammen? 
Alle matteoppgavene står i tekstform, noe som kan være en utfordring for noen. Her får du litt under ett min på hver oppgave, så det kan være lurt å være rask i begynnelsen, så du har mer tid på de mer krevende oppgavene, som er mer typen "Mari gikk hjemover fra jobb 16:00 og datteren gikk for å møte henne 15:56, Mari gikk dobbelt så fort som datteren. Når møttes de?". Det er altså ikke superkomplisert, det er bare det å få det over i tallform som er problemet..

     

    Figurlikhet.

    De var ikke spesielt vanskelige. Hvis man vil øve seg litt, og komme litt "inn i det", kan det være lurt å ta hjemmetesten på www.mensa.no. Her gjelder det samme som på mattedelen når det kommer til tid.

    Ordlikhet.

    Dette var, etter min mening, den vanskeligste delen. Mange av svaralternativene betydde mer eller mindre det samme.. Du får 8 min på å løse rundt 54 oppgaver. Her kan det være lurt å ta testen på illustrert vitenskap sine nettsider. 
Selv om det ikke er de samme spørsmålene, får man en bedre forståelse av hvordan slike tester er.

     

    

Fysisk test.

    Har du lyst til å gjøre det bra her, er det lurt å ta den samme testen man skal ta på sesjon del 2 i forkant, slik at du blir vant til å løpe i motbakke. Du finner den på forsvarets nettsider.

    Du får litt tid til å dusje etterpå.

    Her får du også karakter fra 1-9. Gjennomsnittet for gutter er karakter 4/9 og 3/9 for jenter. Selv fikk jeg karakter 4/9.

     

    Da jeg var inne på sesjon, ble vi ikke testen i noe annet enn kondis. Dette var, i følge dem, fordi de ikke hadde fått apparatene enda. Så hvis du skal på sesjon del 2, kan det være lurt å trene push-ups, sit-ups og pull-ups i tillegg til kondisjon i tilfelle de har fått apparatene.

     

    Legesjekk.

    Her skal en lege måle blodtrykket ditt, sjekke hørsel og syn, sjekke ryggen din, veie deg og måle høyden din (vet ikke om det gjelder for gutter også). Legen kommer til å stille diverse spørsmål om narkotika, psykologiske lidelser og spørre deg litt om svarene dine fra sesjon del 1. Bare en liten del (1min) av legesjekken er mindre påkledd, og selv da fikk jeg ha på bukse og BH. Her får du også karakterer, 10 stk tror jeg, utifra hvordan du gjør det på de forskjellige testene, og hvordan din generelle helse er.

    På 7 av dem fikk jeg 9/9 og på 3 av dem fikk jeg 7/9. Det var på hørsel, syn og rygg.

     

    
Samtale med sesjonsoffiser.

    Dette gikk veldig fort. Han spurte først litt om min motivasjon, hva jeg ville i forsvaret og hva jeg trodde jeg hadde fått på de psykologiske testene. Så fortalte han meg resultatet, og spurte når jeg ville inn. Så fikk jeg den siste ( i følge han ) ledige plassen i Hæren i August, og gikk ut døra med en midlertidig innkallelse i hånden.

     

    Sånn ellers var sesjonsdagen lang, med veldig mye venting. Spesielt for min del, ettersom jeg var sist på gruppa til å få samtale med sesjonsoffiseren.

    • Liker 4
  12. Regner med at de som spurte her allerede har vært på sesjon del 2, men det kan kommer folk senere som lurer på det samme :)

     

    Du får til sammen 70 min på de psykologiske testene. Gjennomsnittet på testene er 5/9. Selv fikk jeg 7/9.

     

    Matte.

    De starer veldig enkelt typ: Per har 3 epler og Kari har 2. Hvor mange epler har de til sammen?

    Alle matteoppgavene står i tekstform, noe som kan være en utfordring for noen. Her får du litt under ett min på hver oppgave, så det kan være lurt å være rask i begynnelsen, så du har mer tid på de mer krevende oppgavene.

     

    Figurlikhet.

    De var ikke spesielt vanskelige. Hvis man vil øve seg litt, og komme litt "inn i det", kan det være lurt å ta hjemmetesten på www.mensa.no. Her gjelder det samme som på mattedelen når det kommer til tid.

     

    Ordlikhet.

    Dette var, etter min mening, den vanskeligste delen. Mange av svaralternativene betydde mer eller mindre det samme.. Du får 8 min på å løse rundt 20 oppgaver. Her kan det være lurt å ta testen på illustrert vitenskap sine nettsider.

    Selv om det ikke er de samme spørsmålene, får man en bedre forståelse av hvordan slike tester er.

     

    Fysisk test.

    Har du lyst til å gjøre det bra her, er det lurt å ta den samme testen man skal ta på sesjon del 2. Du finner den på forsvarets nettsider.

     

    Her får du også karakter fra 1-9. Gjennomsnittet for gutter er karakter 4/9 og 3/9 for jenter. Selv fikk jeg karakter 4/9.

     

    Da jeg var inne på sesjon, ble vi ikke testen i noe annet enn kondis. Dette var, i følge dem, fordi de ikke hadde fått apparatene enda. Så hvis du skal på sesjon del 2, kan det være lurt å trene push-ups, sit-ups og pull-ups i tillegg til kondisjon i tilfelle de har fått apparatene nå.

     

    Legesjekk.

    Her skal en lege måle blodtrykket ditt, sjekke hørsel og syn, sjekke ryggen din, veie deg og måle høyden din (vet ikke om det gjelder for gutter også). Legen kommer til å stille diverse spørsmål om narkotika, psykologiske lidelser og spørre deg litt om svarene dine fra sesjon del 1.

     

    Sånn ellers var sesjonsdagen lang, med veldig mye venting. Spesielt for min del, ettersom jeg var sist på gruppa til å få samtale med sesjonsoffiseren (som var veldig hyggelig).

     

    Håper dette kommer til nytte for noen :)

  13. Kjæresten min og de han var med, la trantabletter og buljongterninger i dusjhodet på dusjen(e).. Et par hakk for ekkelt, spør du meg. Har også hørt om noen som la reker inni gardinstengene.. Æsj!

  14. Hei.

     

    Jeg skal også inn i sbbn i August, men har dessverre ikke så mage svar til deg. Du kan jo prøve å lese litt på forsvarets nettsider, og se om du forstår noe av det som står der. For min del ble det for teknisk og generelt.. Orket ikke å lese alt som sto der. Du kan også se på hærens facebookside, står litt om sbbn der.

     

    Tror vi alle fall kan se frem til et kaldt år i grønt.

×
×
  • Opprett ny...