Gå til innhold

glompe

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av glompe

  1. Jeg har en HDMI-CEC adapter som jeg akkurat holder på å teste ut. Jeg sliter med å få den til å fungere men er i kontakt med Pulse Eight.

    Men, jeg trodde den kun var for å slå PC og TV av/på, ikke for å styre XBMC fra TV'en sin fjernkontroll. Er dette mulig? Vil fjernkontrollens "knappetrykk" gå til XBMC via TV'en og HDMI-CEC-adapteren?

     

    Det er vel nesten motsatt. Tror du ikke får HDMI-CEC satt opp slik at du får skrudd PCen PÅ med TVens fjernkontroll. (For en forutsetning for at PCen skal tolke signalene over HDMI er at PCen allerede er påslått). Men du vil kunne skru AV PCen, og styre feks XBMC vha TVens fjernkontroll.

  2. Delene er på vei med posten, så får se om det blir sammenmontering i helga..

    Skal poste erfaring og bilde når jeg har det klart!

     

    Som kjell// nevner er det vel ingen pc komponenter som støtter CEC, men CEC kan en vel suppleres med en slik:

    http://www.pulse-eig...ec-adapter.aspx

     

    Helt korrekt. CEC kan løses ved eksternt USB adapter (kjenner bare til det du viser fra PulseEight), alternativt har enkelte hovedkort fra Intel såkalt HTPC Header (DH61AG, DH77DF, DQ77KB og DN2800MT) og til disse kan du kjøpe et internt adapter for HDMI-CEC (også dette fra PulseEight: http://www.pulse-eight.com/store/products/117-internal-hdmi-cec-adapter.aspx#overview ; tror HTPC.no selger disse i Norge, men muligvis bare USB-adapterne)

  3. Har lest den nå. Men syns dere den er bra? Aldri vært borti NAS før, så trenger litt innspill

     

    Du er svært uspesifikk i hvilken bruk du tenker deg. "dele filer, video og slik" er ikke helt til å bli klok på. Den omtalte NASen er ikke den sprekeste i klassen. Legger du i mer penger får du raskere raskere prosessor og mer minne, med resultat raskere overføringsgastighet og mer effektiv kjøring av evt tilleggstjenester. Til å dele bilder, musikk og video over lokalnettverket til en HTPC vil denne NASen duge i massevis, og du vil kunne kjøre en del tilleggstjenester uten problem. Dersom du har behov for at flere enheter skal bruke boksen samtidig (feks du sitter med tv/htpc, en annen i familien sitter med pc og tar backup av store filer og en annen streamer video til en iPad) så bør du nok vurdere noe kraftigere. Synology er en stødig NAS-produsent og har etter min mening det lekreste og enkleste grensesnittet for å sette opp og administrere boksene sine.

     

    Ps. Jeg har aldri prøvd en ds212j, men har 4-brønns versjonen ds413j.

  4. Takk for svar. :)

    Den tanken har slått meg og jeg har gjort et par kjappe søk på nettet uten særlig hell så langt. (Dårlige google-skills når klokka kryper mot 02.30 :p )

     

    Jeg sjekket for deg. Det ser ut som om FC8 er designet litt annerledes enn de andre kabinettene til Streacom. Jeg fant denne linken som viser et FC8-kabinett med samme hovedkort som du har på listen din, så da burde det fungere greit da:

     

    Hovedkortet er ikke et "must", men msata-porten fristet litt. Men jeg ser jo at det er mer enn nok "plass" i kabinettet til å kjøre en vanlig SSD. Sikkert noe bedre ytelse med vanlig SSD også?

     

    Ytelse på SSD-en antar jeg egentlig er uvesentlig for ditt bruk. Hovedpoenget er vel at disken er lydløs og strømgjerrig, og akkurat der passer jo SSD veldig bra.

     

    Ellers antar jeg at du ikke legger opp til lagring direkte i enheten, men heller strømmer over lokalnettet (en NAS eller annen server?)

     

    Du skriver heller ikke så mye om bruken, untatt "ingen gaming". Vurdert om en prosessor med HD4000 internt holder, så slipper du ekstra skjermkort?

    • Liker 1
  5. 150W burde holde i massevis med det du har satt opp.

     

    Sikker på at hovedkortet passer i kabinettet? Formfaktoren er riktignok mini-, men Streacom-kabinettene har en tendens til å kjøre varmeledere der det er høye komponenter på hovedkortet. Sjekk om du kan bruke en heatpipe riser (tilgjengelig også på Komplett der du kjøper resten), alternativt må du ned i størrelse på hovedkortet.

  6. Du er en enkelt person, og en ganske spesifikk en. Du er ikke "en del" uspesifiserte personer, da med mindre du har en personlighetsforstyrrelse. Siden jeg antar at det ikke er tilfellet, kan du slutte å ta alt som skrives på et forum så jævla personlig.

     

    Så når du trekker et sitat fra et av mine innlegg ut av sin sammenheng for å feilaktig bruke det sammens med en del andre for å underbygge alt det "idiotiske mange gjør" så skal jeg ikke anta at du egentlig mener meg og jeg skal ikke ta det personlig?

     

    Ta deg en gulrot, knask den i deg og tenk litt over hva du skriver.

    • Liker 3
  7. Det jeg skrev var "De uttaler seg som om det allerede var avgjort at denne boten skulle bli stående, noe som er langt fra sannheten.".

     

    Uansett, så er det poengløst å uttale seg som om boten allerde er bestemt. Det er også ganske idiotisk å gjøre som en del gjør, å uttale seg som om presidenten bestemmer at boten skal være så stor. Da viser man bare at man uttaler seg uten å ta seg bryet med å sjekke grunnleggende fakta om det amerikanske systemet.

     

    Jeg vil sterkt oppfordre deg til å slutte med å anta ting om meg som jeg ikke skriver og ikke minst å legge ord i min munn. Aldri har jeg da uttalt meg som den endelige erstatningssummen er bestemt, ei heller har jeg uttalt meg om Obama og hans administrasjons uttalelser. Igjen, du trekker et sitat av meg ut av sammenhengen for å fremme ditt eget poeng, og det er rett og slett ufint. Sitatet du har trukket ut er fra et svar til en som mente at en straff, tilsynelatende uansett størrelse, er uproblematisk fordi det er så banalt enkelt at man bare kan holde seg innenfor loven så slipper man å tenke på straffen. Mitt svar til denne personen var at problemet med denne tankegangen er at den er alt for unyansert.

     

    Så kommer du trekkende med at jeg skulle ha uttalt meg som om Obama bestemmer botens størrelse eller at saken er endelig avgjort. Ufint, intet mer, intet mindre - men deg om det.

  8. Når det gjelder piratkopiering og dens straff om man blitt tatt, hvor har det blitt av "enhver er uskyldig inntil det motsatte er bevist, og tvilen skal komme tiltalte til gode?" Greit nok at det muligens er liten tvil om vedkommende har lastet ned, men da bør straffen være den samme som tyveri. Laste ned en film eller stjele den fra butikken bør gi samme straffeutmåling. Samme bør også gjelde andre medie som musikk og spill. Forlange millionbøter for tapt inntekt bør og skal kun gjøres om den aktuelle bransjen kan bevise uten tvil at vedkommende har påført dem slike tap.

     

    Vet det er omtrent umulig, men man skulle innført en internasjonal måned hvor man ikke skaffet seg nytt matriale. Det vil si ingen kjøp eller nedlasting av filmer, musikk eller spill på en måned. Dette vil gi en kontroll, en måned man kan gå tilbake på og se hvor mye de egentlig taper på piratkopiering. Dette vil også gi brukerene hjemme litt tid til å mimmre på gammle filmer de kan se en gang til eller forsøke seg på ny highscore i et spill som støver ned. Og sist men ikke minst vil det gi fingeren til mediebransjen, vise at det er vi forbrukere som sørger for lønnen deres og vi forbrukere kan godt mulig om vi bare vil kutte pengeflommen deres.

     

    Siden pro-fildeler er så glade i å vise til forskjellen mellom å kopiere og stjele så må man nesten bruke samme argumentasjon på det du skriver: Saken i artikkelen gjelder nedlasting OG deling. Det er den siste biten der som gjør at erstatningen man krever er vesentlig forskjellig fra om sangene ble stjålet fysisk i en butikk. Just saying...

    • Liker 1
  9. De uttaler seg som om det allerede var avgjort at denne boten skulle bli stående, noe som er langt fra sannheten.

     

    Det hvite hus har kommet med et innspill til Høyesterett. Retten til å komme med innspill er noe som gjelder for alle, og Høyesterett i USA har ikke noen tradisjon for å følge innspill fra presidenten noe mer enn innspill fra andre tredjeparter i en pågående sak.

     

    Det er altså ekstremt langt fra noen instruks som er gitt til Høyesterett.

     

     

     

    Så liberale som ikke får penger fra store bedrifter ytrer seg aldri om hva de mener?

     

    Du trekker inn et sitat fra meg tatt ut av sammenheng. Dessuten skriver du helt feil at det ikke er felt dom i denne saken. Fakta er at det er felt flere dommer, men ingen av dem er såvidt jeg har skjønt rettskraftige siden anke har blitt akseptert. Men dom er altså felt.

  10. Hva er argumentet for at man skal straffes hardere for å stjele digitalt innhold enn fysisk eiendom?Det er rett og slett tåpelig at erstatningssummen skal være større en verdien på det de stjal. De burde erstatte det de har stjålet, mens en bot for den kriminelle handlingen bør betales til staten.

     

    I utgangspunktet enig med det meste du skriver, men vesentlig å tenke på i diskusjonen er også en forskjell på å laste ned og å laste opp. I tillegg bør man ha den tekniske innsikten at dersom man eksempelvis laster ned med bittorrent-teknologi så er det relativt stor sjans for at du samtidig laster opp.

     

    I tillegg er en del programvare for annen nedlasting også lagd slik at du tilgjengeliggjør det du laster/har lastet ned for andre i alle fall i en periode.

     

    Dette er vesentlige forskjeller i praksis om man skal gjøre seg opp noen tanker om hva en erstatningssum skal settes til. (Men kanskje ikke så vesentlig i forhold til hva en evt. bot skal settes til, uten at jeg har gjort meg så mange tanker om dette).

     

    De som er tilhengere av nedlasting tenner ofte ordentlig når det blir sammenlignet med å stjele (med argument at eieren ikke mister noe ved nedlasting, mens han gjør det dersom noe blir stjålet). Den forskjellen gjelder både på godt og vondt.

     

     

    • Liker 1
  11. Det er vel temmelig vanlig at erstatning og ugjerning har et samsvar. Det har det ikke her. Om man følger din logikk kan man jo bare innføre lovens strengeste straff på alt.
    I utgangspunktet ikke. Hadde ikke problemet med pirater vært så utbredt hadde man vel heller ikke foreslått såpass drastiske tiltak. Blir et problem stort nok blir det nødvendigvis mer desperate mottiltak, og piratene kan i høyeste grad skylde på seg selv. De har i praksis bedt om at straffene skal bli svært strenge.

     

    Veiene vrimler av folk som begår lovbrudd også. Det er en hel drøss av biler som kjører over fartsgrensen. Problemet er faktisk svært utbredt. Da innfører vi SVÆRT strenge straffer på fartsovertredelser, for bilistene har i praksis selv bedt om dette.

    • Liker 4
  12. Ser ikke problemet egentlig. Så lenge man er klar over konsekvensene ved å være drittsekk er det bare å være lovlydig (eller flink til å skjule sine handlinger). Banalt enkelt for alle med en viss logisk sans.

     

    Jeg håper for din del du bare gjør deg dum med vilje her for å trolle, men frem med teskjeen i alle fall:

    Problemet er selvfrølgelig at straffen for lovbruddet her er fullstendig unyansert. Slik du fremstiller det så kan man jo bare innføre årelang tortur med påfølgende dødsstraff på absolutt alle lovbrudd så sørger man for at alle følger loven. (Eller man vet i alle fall konsekvensen av å ikke være lovlydig).

     

    Lik straff for å kjøre 1 km/t for fort på motorveien, for å stjele et brød på butikken, for å laste ned en sang fra nettet, for å begå væpnet ran på en platebutikk, for å kidnappe, voldta og mishandle noen, for å sprenge en bombe i et full-lastet fly.

     

    Passe idiotisk spør du meg, men selvfølgelig skal du få ha dine meninger.

     

     

    • Liker 6
  13. Kan vi snart få vite hvem som vant? Lukene frem til julaften er heller ikke trukket.
    Nyttårskonkurransen varer ut dagen i dag. I morgen (2. nyttårsdag) trekker vi vinneren av nyttårskonkurransen + lukene frem til julaften. :-)

     

    Noe underlig. Sitat fra konkurranseinfo: "Denne konkurransen lar vi ligge til og med 2. nyttårsdag, slik at enda flere har mulighet til å delta."

     

    Da blir det veldig rart å trekke en vinner 2. nyttårsdag. Dere skriver da vitterlig at konkurransen varer ut 2. nyttårsdag og da kan vinner trekkes tidligst 3. nyttårsdag.

  14. hmm .. en brøkdel av tiden? Bruker en svindyr supermaskin over en måned på å knekke en av disse "tyngre krypteringene"? Eller var det figurativt?

     

    Logikken din her var altså.... fraværende?

     

    En brøkdel er så uspesifisert som det går an å bli. En brøkdel av 100 år vil normalt kunne leses som alt fra noen sekunder (eller mindre) til et år. Hele begrepet ER figurativt. Hadde artikkelforfatter derimot spesifisert "en prosentdel" eller "en promille" av riden, noe som ofte misbrukes i media, så måtte du gjerne kverulert i vei, men her kverulerer du bare for å kverulere. Det som står i artikkelen er helt korrekt.

×
×
  • Opprett ny...