Gå til innhold

xx_xx

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av xx_xx

  1. Mulige oppgaver:

    - Skjønnlitterær tekst der hovedpersonen lyver og opplever konsekvenser for det

    - Skjønnlitterær tekst der hovedpersonen avslører en løgn / blir avslørt

    - En fortelling om...en klarsyn person?

    - Skjønnlitterær tekst der hovedpersonen lever bak en livsløgn / fasade

    - Noe om uvitenhet...

     

    Flere forslag?

    • Liker 3
  2. Jeg valgte oppgave 3, og skrev kåseri på litt over 2,5 sider. Gikk da klokka var halv to, haha. Synes oppgavene var mye bedre enn forventet! :) Vi får ikke eksamenskarakterene før 21. juni, den dagen vi får vitnemålet. Alle får en karakter i hovedmål, en i sidemål og en i muntlig. Disse karakterene påvirker ingen andre fag. Selv tok jeg med teksten hjem på minnepenn, slik at jeg kan ha den til senere. :) Hvis ikke ser man den aldri igjen ...

     

    Trådstarter: Lag en vote om hvilken oppgave vi tok!

     

    Kanskje noen kan starte en ny tråd nå og samle alle informasjonene?

  3. Dersom folk skulle skrive hvilken oppgave de valgte, men ikke hva selve oppgaven inneholdt, så har jeg laget en oversikt:

     

    Oppgave 1:

    Alt eg seier er sant, De andres sannhet og Medias makt i forberedelsesdelen er eksempler på tekster som handler om hvordan media presenterer ''sannheten''.

     

    Skriv en sakpreget tekst om hvilken makt media har i forhold til hva som er løgn og sannhet. Oppgi sjanger og lag en passende tittel.

     

    Oppgave 2:

    I diktet Ti bud til en ung mann som vil frem i verden i forberedelsesdelen blir det påstått at du kan komme deg lettere fram i verden ved å lyve.

     

    Skriv et kåseri hvor du reflekterer over sannheten i Jens Bjørneboes Ti bud til en ung mann som vil frem i verden. Lag en passende tittel.

     

    Oppgave 3:

    I teksten Joda, du lyver da litt du også! i forberedelsesdelen, hevder Svein Magnussen at ''Noen ganger kan en liten hvit løgn gjøre situasjonen enklere og bedre for andre. Vi må jo ikke på død og liv hamre inn alle svakheter og mangler folk har, og få frem nøyaktig hva vi mener hele tiden.''

     

    Skriv en sakpreget tekst hvor du tar stilling til påstanden og argumenter for ditt syn. Ta gjerne utgangspunkt i egne erfaringer og opplevelser når du svarer på oppgaven. Oppgi sjanger og lag en passende tittel.

     

    Oppgave 4:

    At enkelte barn er mer talentfulle enn andre, at multitasking er hjernetrim og at bilder aldri lyver, er eksempler på vedtatte sannheter.

     

    Skriv en sakpreget tekst der du reflekterer over hvordan vedtatte sannheter påvirker holdningene våre. Oppgi sjanger og lag en passende tittel.

     

    Oppgave 5:

    Wulff Morgenthaler, Saras nøkkel og Fasader og løgn i forberedelsesdelen er eksempler på tekster som handler om hvilken sannhet vi forteller om oss selv. Forteller vi vår egen historie slik vi ønsker at den skal være, kalles dette en livsløgn.

     

    Skriv en sakpreget tekst hvor du reflekterer over hvorfor mennesker kan ha behov for å lage seg en livsløgn. Oppgi sjanger og lag en passende tittel.

     

    Trådstarteren burde skrive alt dette på den første siden sånn at vi slipper å lete...

    • Liker 1
  4. Hei.

     

    Flott at folk legger ut hva de tenker. Jeg starter ikke å forberede meg skikkelig før i morgen, men jeg har bare et spørsmål.

     

    Hvis man skal skrive å/og ikke løpe. Er det å eller og da?

     

    For eksempel: "Å ikke spise", kontra "Og ikke spise"? Det er vel å?

     

    Her kan man bruke en teknikk som heter "fortidsprøven", altså, endre setningen slik at den står i preteritum. Da er det enklere å se om det skal være å eller og.

  5. Hadde vært utrolig kult om vi fikk et tema "liv og død" eller lignende! Føler tekstene mine alltid blir bedre dersom noen dør :p

     

    Hahaha så sant :p Det hadde vært kjempekult å ha temaet liv og død.

     

    Jeg kom opp i eksamen i norsk i fjor (jeg er 95-er og går vg1).

     

    Jeg fikk 5 i nynorsk og 5 i bokmål i standpunkt, og gikk ned mye i karakter i eksamen. Fikk 4 i nynorsk og 3 i bokmål.

     

    Vær forberedt...

     

    Dette høres ikke bra ut :( Har også 5 i standpunkt..

  6. Er det lov å ha med gamle tekster man har skrevet? Eldre tentamener osv.? Vil helst slippe å få inndratt det når jeg møter opp, eller bli tatt for juks.

     

    Alle hjelpemidler er lov med unntak av dem tillater kommunikasjon ( mobil, internett osv.) og oversettingsprogram. :) Så gamle tentamener er lov! :)

     

    Tror det er til og med lov å ta med forhåndsskrevet tekster!

×
×
  • Opprett ny...