Gå til innhold

Koenn

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Koenn

  1. ...

    ...

     

    ...

     

    Flere medlemmer i statskirken gir da mindre nettoutgift per hode og dermed mindre tilskudd til andre. Jeg vil at tro- og livssynssamfunn skal ha minst mulig tilskudd. Hvor mye den norske kirke får kan jeg ikke påvirke, men begrensing av sløsing på andre kan jeg påvirke ved å være medlem.

     

    Du later til å tro at Statskirken har fått det samme fra Staten siden den ble opprettet, men det er jo ikke tilfelle. Statsbudsjettet må snekres sammen hvert år, og da vil en kraftig nedgang i antallet brukere av enhver tjeneste føre til at man vurderer å gi mindre tilskudd. Det er ganske innlysende at f.eks. ved en halvering av antallet statskirkemedlemmer, så kan de ikke påregne å få like mye penger som før.

    Du vil kanskje ikke se noen umiddelbar endring etter din egen utmeldelse, men hvis alle som ikke er kristne hadde meldt seg ut, så hadde det nok blitt en endring.

     

    Dersom du ser på hvordan kirkebudsjettet har utviklet seg år for år og sammenligner det med medlemstallet, så ser du at færre medlemmer ikke har ført til mindre tilskudd.

     

    Kirken er ikke som "enhver tjeneste". Jeg tror vi må ha parti som vil skille kirke og stat i flertall for at vi skal se en endring i finansieringsmodellen.

  2. Såvidt jeg kan se gjennom partiprogrammer er det kun AP som bruker medlemstallet som rettferdiggjørelse av tilskudd, men de vil også at det offentlige skal legge tilrette for religion - og sier dermed indirekte at det ikke er en privat sak. De er heller ikke for skille mellom stat og kirke. Høyre har også en kronglete løsning med kirken i en særstilling(selv om de vil skille), mens Sp og KrF vil ha det som idag.

     

    Så da får en stemme på de andre partiene, men det er ikke "bare bare" siden så mange er enig i resten av politikken til de store partiene (Ap, H).

  3. Forskriftene for tilskudd til trossamfunn er god nok grunn til at jeg fortsetter å være medlem i statskirken selv om jeg ikke er religiøs. Så jeg støtter denne "tvangsinnleggelsen", i alle fall frem til tilskuddsordningen endres/ forsvinner.

    For å si det enkelt:

    post-167244-0-12226900-1332173347_thumb.jpg

    Kirkene er i de fleste tilfeller verneverdige, så de vil få statstøtte uansett. De eldre kirkene er i ekstremt verneverdige, og får allerede statstøtte for dette.

    Hvorfor skal den Norske kirke få penger for folk som ikke er kristen? Hva skal de bruke det til? Bortsett fra å sende misjonærer da.

     

    Den norske kirken får et tilskuddsbeløp/budsjett uavhengig av antall medlemmer. Dette brukes til å beregne nettoutgiftsbeløp pr medlem i statskirken. Dette beløpet er grunnlaget for hvor mye andre livs- og trossamfunn får i tilskudd.

     

    Flere medlemmer i statskirken gir da mindre nettoutgift per hode og dermed mindre tilskudd til andre. Jeg vil at tro- og livssynssamfunn skal ha minst mulig tilskudd. Hvor mye den norske kirke får kan jeg ikke påvirke, men begrensing av sløsing på andre kan jeg påvirke ved å være medlem.

×
×
  • Opprett ny...