Gå til innhold

Majken91

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Majken91

  1. Hei, 

    Jeg innehar allerede sikkerhetsklarering på lavere nivå og jobber i Forsvaret, men siden min sivile utdanning er relevant i andre stillinger i Forsvaret hvor det kreves høyeste sikkerhetsklarering, så sitter jeg inne med noen spørsmål. 
     

    Jeg har dessverre et halvsøsken som er tung rusmisbruker. Dette er en person jeg har null kontakt med, og sist jeg så hen var i forbindelse med en begravelse for et par år tilbake. Før den tid så hadde vi ikke sett eller snakket med hverandre på 20 år. Minst. Jeg er usikker på om vedkommende har sin fortid med kriminalitet, men jeg har selv valgt å ikke spørre foreldrene mine om dette, da det ikke er av interesse. De har heller forøvrig ingen kontakt med denne personen av ulike grunner. 
     

    Utover det er jeg lovlydig og har god inntekt og kontroll på økonomi, utenom litt kredittkortgjeld som jeg måtte dra i forbindelse med jobbreise og dyrlege. Dette betales selvsagt ned. Fikk også et forenklet forelegg for en del år tilbake for fartsovertredelse.

     

    Jeg vet at det faktum at et halvsøsken er tung rusmisbruker kan ødelegge sjansene mine for en slik klarering, så det jeg lurer på er om det er noen som sitter med høyeste klarering nå, og som har vært i en lignende situasjon? Fryktelig kjedelig om dette skal ødelegge.
     

    På forhånd, takk. 

  2. Hei, 

    Dette blir litt kronglete, men håper noen kan hjelpe meg.

    Tidlig i januar så bestilte jeg en vare med faktura. En forholdsvis dyr elektronikkvare. Jeg angret meg rask pga den høye prisen, og sendte en mail til nettstedet med ønske om å kansellere varen. Fikk til svar om at dette skulle de selvsagt gjøre, men dagen etter fikk jeg en ny bekreftelse om at varen min var i ferd med å bli pakket. Sendte på nytt en mail og lurte på hva som var greia, og om ikke denne ble kansellert i henhold til tidligere mailkorrespondanse. Fikk svar tilbake at dette nå skulle være i orden.

    Så spoler vi frem en ukes tid, da jeg denne uken får beskjed om at det er en pakke på vei til meg. Jeg tok kontakt med kundesenteret via telefon og kom da til en svensk kundebehandler. Jeg sa at nå har det vært så mye frem og tilbake, så da beholder jeg pakken, så får de sende meg en faktura på det. Hun skulle gi beskjed til det norske kundesenteret, og dagen etter fikk jeg en mail hvor det stod noe slikt som dette;

    "... Ordren din ble kansellert ved forrige kontakt med oss som avtalt, og om du ønsker produktet likevel, så må du legge inn en ny bestilling".

    Jeg er faktisk litt usikker på om hun svenske kundebehandleren faktisk forstod hva jeg ønsket og om hun greide å formidle dette riktig til det norske kundesenteret, men jeg sitter jo nå uansett med pakken i hånda som jeg har planer å beholde. Har absolutt intensjoner om å ringe de i morgen for å avtale ny faktura, men veldig spent på om jeg har noe krav i forbindelse med dette?

    Er jo unødvendig mye rot. Men problemstillingen min er om jeg skal gjøre de oppmerksomme på blemmen de har gjort, eller om jeg skal det forbigå i stillhet og håpe på det beste, hehe. 

  3. Samboer og jeg skal ned til Italia i starten av August, og planlegger å kjøre litt for å finne et fint sted hvor vi kan "slå leir". Etter en god del reising og fremtidige utlandsturer de neste årene, så har vi bestemt oss for at denne turen blir på budsjett.

     

    Vi ankommer Roma, FCO på kvelden 1. august, og kommer til å innkvartere oss et sted i nærheten av flyplassen. Dagen etter er planen å leie bil så vi kan kjøre nedover kysten :-) Vi hadde egentlig tenkt oss til Amalfikysten, men er fremdeles litt i tenkeboksen ang det.

     

    Håper noen har noen tips til hvilke byer som er vedt et besøk! Det som er viktig for oss er at det er en fin strand, god mat og en koselig (lands)by som ikke nødvendigvis er stappa med turister. Vet at sistnevnte nærmest er umulig å unngå, men det kan jo hende noen av dere der ute vet om noen italienske badebyperler uten charterstrømmen? :ph34r:

     

    Planlegger retur til Norge rundt 12 August!

  4. Hei!

     

    Har spurt om en oppgave tideligere, og da fikk jeg hjelp. Men står litt fast på denne også, men jeg greier ikke å regne den ut.....

     

     

    Oppgaven; Du holder fem knop, og skal kjøre 17 nautiske mil (èn nm = 1852), hvor mange timer tar det før du er fremme?

     

    Svaret skal bli noe med 3 timer (husker ikke eksakt).

     

     

    HJELP?

  5. Hei!

     

    Jeg skal på båtførerkurs i morgen, og jeg suuuuger i matte.

     

    Har prøvd å forberede meg litt, men det går ganske dårlig. Derfor lurte jeg på om noen av dere kunne hjelpe meg med spesielt èn oppgave som jeg syntes var litt tricky.

     

     

    Formelen er;

    DISTANSE = FART x TID

     

    Hvis jeg holder en fart på 7 knop, hvor langt har du kommer iløpet av 1, 30 minutter? (Svaret skal bli 10,5 nautiske mil)

     

    Et eksemel på denne formelen blir noe slikt hvis du kjører 5 knop og du har kjørt i 30 minutter;

     

    Distanse= 5x (30/60)

    Distanse= 2,5 nm.

     

     

    Vet det høres helt idiotisk ut, men får virkelig ikke tallene til å stemmer! Jeg er desperat, hjeeelp. Og skriv såpass at ei blondine forstår det;)

     

    På forhånd, TAKK!

  6. Ikke meningen å "avbryte" diskusjoner osv, men jeg får ikke noe svar fra moderator.. Skjønner absolutt ikke åssen jeg skal få startet en ny tråd? Kan noen hjelpe meg?

     

    Forresten. Fifa12 skal så definitivt i min lille spillsamling. Er i militæret så gamer så og si hver dag, selvom jeg er jente! Men øvelse gjør mester, så nå har jeg gått til innkjøp av egen spillkonsoll :D Hihi..

     

    Men, hjelp? heh.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...