Gå til innhold

gurubashi arena

Medlemmer
  • Innlegg

    160
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gurubashi arena

  1. On 9/4/2020 at 9:41 PM, BigZ12 said:

    Hørtes vel ambisiøst ut for mitt kunnskaps- og handyman nivå ja. :)
    Skal prøve litt forskjellig. Koble til strøm på annen kurs, koble fra andre enheter på HTPC, prøve Macbook på strøm etc,  men ikke før i morgen.
    Er vel greit å avslutte her også, om ikke noen andre har svært relevante tips, siden jeg hijacker en tråd om hodetelefoner. Samme om Fidelio X3 var en del av testenhetene da... :).

     

    Her er det du gjør:

    1. Kjøp en USB splitter (USB 2.0, 2 han, 1 hunn)
    2. Sett teip over de to ytterste pinsene i den ene hannen, koble denne til PC-en
    3. Koble den andre hannen til strømadapter
    4. Sett Dragonfly inn i hunnen

    Har gjort noe liknende selv med en Henry Audio DAC som kun støyet under bestemte forhold. Fungerte utmerket.

    Det er de to ytterste pinsene som står for strøm og jording. De to i midten er bare til data.

  2. Niesa mi sitter og diller med Photoshop i "IT"-faget på sin videregående skole.

     

    "Jeg elsker IT" -sier hun

    "Photoshop har omtrent like mye med IT å gjøre som det tegning har med papirproduksjon og skogsdrift å gjøre" -svarer jeg tilbake :glare:

     

    Man får en innføring i Photoshop, Adobe Flash, webdesign og databaser. De bruker ikke all verdens tid på Photoshop. Året etter begynner man på programmering.

  3. MDR 1000X er nok det riktige valget ja. De har jo falt vanvittig mye i pris også. De fikk bare god omtale da de kosta 4000, nå får du dem til rett over 2000.

     

    Noen alternativ er svindyre Beoplay H9 og B&W P7, samt Sennheiser Momentum og PXC 550. Alle disse har aktiv støyreduksjon (ANC). Det er disse MDR-1000X tidligere konkurrerte mot og vant, og nå som MDR-1000X er såpass billig bør valget være enkelt. Men da har du noen alternativer ihvertfall. Les om dem, hør på dem hvis du kan, og husk at du har angrerett ved kjøp over internett, men prøv å ikke misbruke denne av hensyn til forhandlerne.

     

    Som et lite apropos er øreproppene RHA T20i satt ned med 50% på CDON nå, hvis du skulle ønske deg ørepropper istedenfor.

    • Liker 1
  4. Hei. Jeg har fra før Sennheiser HD 598, og har lyst på noe nytt. Jeg foretrekker åpne hodetelefoner. Jeg hører mest på bluesrock (f.eks "I fought piranhas" av The White Stripes), pianostykker, lett klassisk orkestermusikk og noen ganger hardere/raskere varianter av rock, men sjeldent metal og denslags.

     

    Jeg bruker nå Henry Audio USB DAC 128 (versjon 1), og Argon HA-1. Jeg poster her mest pga. at noen kanskje er kjent med disse her i Norge. Det er ikke uaktuelt å oppgradere om det skulle være nødvendig.

     

    Jeg ønsker et høyt detaljnivå, ikke spesielt mye bass. 598 har riktig fokus på bass for min del. Jeg ønsker nok først og fremst en teknisk oppgradering, men jeg tar gjerne imot forslag om hodetelefoner med annen lydsignatur som passer til musikken nevnt over også  :roll:

     

    Budsjettet mitt ligger på opp til 3000. Det kan vel hende jeg fristes til å strekke det. Jeg kjøper gjerne brukt.

     

    Takk for all eventuell hjelp!

  5. Negative punkter:

    - Ring på pekefingeren.

    - Ringen må lades.

    - Sensorer i klokkereimen, går det bra med tanke på vanntetthet?

     

    Tviler på om det blir mainstream, men det er muligheter for interessant bruk. F.eks. for å kontrollere slideshow under foredrag (gjerne kombinert med laserpeker i ringen :-)

     

    Personlig ville jeg nok ikke orket å se på noen holde foredrag med slideshow på smartklokka. Eller kanskje, for komediens skyld :)

  6. Razer har veldig kule og innovative produkter. Designet er lett å like, og de har ofte gode spesifikasjoner (DPI og sånt). Problemet til Razer ligger i kvaliteten. Jeg hører om veldig mange som har ødelagte Razer-produkter. Jeg har selv hatt en Razer Naga og en Naga Epic, og begge disse led av det samme problemet: venstre musetast ble ødelagt slik at den begynte å dobbeltklikke av seg selv. Nå har jeg en Logitech G600. Den har vart dobbelt så lenge som noen av Nagaene og har ikke vist tegn til slitasje ennå.

  7. Jeg spør meg selv om det finnes noen god grunn til å fortsette som abonnent på Netflix. Filmer og serier har jeg sett med Netflix+VPN fordi de ikke har eksistert på norsk Netflix. Det er vel en dårligere nyhet for Netflix som mister mange kunder, enn for oss som finner andre alternativer. For Popcorn-Time derimot er det nok en god nyhet.

     

    Det spesielle med slike pirattjenester er at flere brukere faktisk er en dårlig nyhet. Når de får flere brukere fra Netflix, tjener bransjen mindre penger, og kvaliteten på innholdet de ønsker forverres

  8. En switch brukes når du har flere signalkilder til en forsterker.

    En splitter brukes når du har en signalkilde og to forsterkere. Da er det de kablene jeg linket til som brukes.

    Men jeg vil bare høre lyd fra én forsterker om gangen. Det er jo to hull for å koble til én forsterker. Med sånne kabler vil da eventuelt begge være koblet til samtidig, eller begge ha lyd kun fra venstre- eller høyresiden slik jeg ser det. Kan du forklare hvordan det vil fungere?

×
×
  • Opprett ny...