Gå til innhold

entotre

Medlemmer
  • Innlegg

    96
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av entotre

  1. Hva tenker dere på først?

    kode eller design?

     

    (...)spør i php-delen fordi jeg neppe hadde fått fornuftige svar i webdesign delen, og det er egentlig koden jeg er interessert i nå. (...)

    Jeg har erfart at kode og design ofte kan være avhengig av hverandre i ulik grad. Med det mener jeg at det kan være at du i utgangspunktet ønsker en viss funksjonalitet i kode/utplukk fra database o.s.v. og at du derfor må legge opp designet deretter - uten at det må bety et dårligere design.

     

     

    Vice versa kan det være at det er noen krav til design du MÅ følge, og derfor legge opp kodingen og presentasjon av data deretter.

     

     

    Uansett gjør du deg selv en STOR tjeneste ved å lage en ordentlig datamodell før du lager selve databasen, så slipper du å mikke for mye med det underveis.

     

     

    Jeg pleier også å gjøre som Loomy - tegne opp designet på papir. Da kan du også sette opp presentasjon av data fra en tenkt database, så kan det hende du fort oppdager endringer/elementer som må være med.

     

     

    En annen faktor er oppdragsgiver - hvis denne stadig kommer med endringer og lure idéer underveis oppstår mye ekstra-arbeid uansett. Derfor er det viktig å kartlegge så mye som mulig hva som skal være med på forhånd.

  2. (Endret litt på tittelen på innlegget siden spørsmålet er blitt noe annerledes)

     

     

    Har fundert på å lage innlogging mot en database for den samme bestillingsmuligheten nevnt tidligere. Men så må man egentlig vurdere hvor mye man kan gjøre av slikt før terskelen for brukerne blir for høy, selvfølgelig vurdert opp mot sikkerhet. Dette er egentlig en mer generell problemstilling/utfordring som ikke bare gjelder for denne spesifike løsningen.

     

     

    Skal man la bestillinger foregå kun ved bruk av kundenummer, eller bør man lage en innlogging med kundenummer + passord? Bestillingsmuligheten skal i første omgang være tilgjengelig for en noe begrenset kundegruppe (bedriftskunder), slik at dette er ikke noe som er ment for alle og enhver.

     

     

    Setter stor pris på forslag og innspill :thumbup:

  3. Skal lage en WAP-side (bruker PHP) hvor det skal være en enkel bestillingsfunsjon. Bestillingene skal sendes på mail og man må ha et kundenummer for å bestille.

     

     

    Skulle likevel vært greit om man helt sikkert kunne vite hvem som har sendt bestillingen. Finnes det noen måte å hente ut telefonnummeret fra brukeren - på samme måte som man finner IP-adresser, f.eks.?

  4. Har en tekstboks hvor man kan skrive inn en URL. Denne URL'en vil jeg gjerne ha lagt inn i en variabel, slik at jeg senere kan bruke denne variabelen for å finne nettstedets IP-adresse.

     

    Har deklarert variabelen jeg vil at URL'en skal legge seg i som String, tekstboksen kan vi kalle txtTest

    Dim variabelen As String
    variabelen = txtTest.Text
    

     

    Resten av koden fungerer hvis jeg skriver URL'en rett inn i koden, så det er ikke den delen som er problemet, men altså dette med å legge URL'en inn i selve variabelen....

  5. Om tekstfeltene skal ha scroll eller ei er uinteressant for oppsettet av selve databasen, det fikser man i presentasjonen med PHP/HTML.

     

     

    Hva slags grensesnitt bruker du mot databasen - er det PHPMyAdmin eller tilsvarende? Kan evt. hjelpe deg med en .txt-fil eller en .sql-fil du kan kjøre for å opprette tabellene etc.

  6. Jeg har trådløs ruter som står i 2. etasje her hjemme. Ved bruk i 1. etasje er det veldig varierende signal - hvis jeg sitter i rommet under det ruteren står i får jeg meget godt signal, tror det kommer gjennom vinduene.

     

     

    Og som nevnt her tidligere, kan det være at materialene i vegger/gulv gjør signalet merkbart svakere. Og så vidt meg bekjent får man like sterkt signal om avstanden er 20 eller 2m, så sant sikten er fri mellom ruter og PC.

  7. Ved å følge linken i posten din fikk jeg rotet meg frem til en applikasjon kalt NotesToOffice (høres veldig ut som noe man kan bruke, faktisk) - det eneste problemet er at hele greia er på tysk (angrer nå litt på aktiviteten i tysk-timene...).

     

     

    Problem nr. 2 består i at jeg har lastet ned en demoversjon, men .zip-filen inneholder kun en .nsf-fil...og siden det står på tysk hjelper det lite med forklaringene som er skrevet på sidene...

     

     

    Noen som kan hjelpe???

     

    Her er noen linker:

     

     

    http://www.timetoact.de/ttacms.nsf/id/Note...nloadGerman.htm

     

     

    http://www.timetoact.de/ttacms.nsf/id/nto_features.htm

  8. Javel, så det skal gå greit? Har nå sett på filene, de er .lwp-filer (Lotus Word Pro?)

    og jeg har forsøkt å åpne de med Open Office 1.1.0 - uten større hell.

     

     

    Ser nå at man kan åpne "Lotus 1-2-3"-filer i Office (.wk2, .wk3, .wk4 osv.), men altså ikke disse .lpw-filene.

     

     

    Noen andre som kan hjelpe?

  9. Ja, hvis man får lest de gamle dokumentene med OpenOffice er det helt ypperlig - særlig at man i tillegg kan lagre de som .doc-filer etterpå. OpenOffice er satt til nedlastning...!

     

     

    Noen som har vært borti en liknende problemstilling og evt. har andre forslag? Må jo prøve litt forskjellige ting!

  10. En kar har spurt meg om hjelp til å åpne dokumenter som er laget i Lotus (vet ikke hvilken versjon etc.) Personen bruker i dag Word (2000) og vil gjerne lese disse dokumentene som han har backup av.

     

     

    Vet ikke om det lar seg gjøre å rett og slett åpne de i en tekst-editor, f.eks. Notepad eller TextPad eller om det finnes en eller annen form for "viewer" på samme måte som for Word og Excel?

     

     

    Eller om det er noen som har andre forslag til løsing av dette problemet?

     

     

    Jeg vet ikke hvor gjerne han vil lese disse dokumentene, altså hvor viktige de er, men man er i utgangspunktet åpne for de fleste forslag.

  11. Jeg for min del ville vel si at det er vanskeligere å installere/konfigurere Apache enn PHP og MySQL (på Windows-plattform, vel og merke).

     

     

    De to sistnevnte er jo installers som gjør det meste av jobben.

     

     

    Og som Klette sier: "Learning by doing" stemmer ofte i virkeligheten også :yes:

  12. Hva mener du med å "komme inn på mailsiden" ?

     

    Hvis du fortsatt har den disken hvor e-posten var lagret og du ikke har formatert eller kastet den, finnes det vel en mulighet for å finne igjen den gamle e-posten.

     

     

    Men hvis du med "mailsiden" mener å finne det igjen på serveren til din mail-leverandør eller liknende blir det verre.

     

     

    Outlook 2000 er forøvrig ingen mailserver, men en mailklient.

×
×
  • Opprett ny...