Gå til innhold

BigFecup

Medlemmer
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av BigFecup

  1. Har du undersøkt kravene for lærerutdanning? Jeg vil anbefale at du leser det og sammenligner med dine egne karakterer/timeantall.

     

    https://www.samordnaopptak.no/info/opptak/spesielle-opptakskrav/opptakskravet-til-laererutdanninger-2018/

     

    Evt så må du inn på forkurs dersom snittet er lavt. Jeg ønsker deg lykke til - du vil trenge det :-)

     

    Jeg har det jeg trenger i matte, det vet jeg.

    Jeg har også nok timer i norsk, men det er snittet jeg lurer på. Regner man det ut fra bare generell studiekompetanse karakterene eller fra hele videregående?

  2. Jeg spurte min rådgiver om hvordan jeg skulle regne karakterer for å se om jeg hadde rett snitt.

    Jeg har gått både formgivning, frisør, melaniske, bilmekaniker og generell studiekompetanse.

     

    Jeg fikk beskjed om at for å få rett karaktersnitt i norsk var å addere alle karakterene jeg har i norsk, dele på antall karakterer, da hadde jeg snittet.

     

    Hun jeg var hos sa at jeg hadde det jeg trengte for å søke på grunnskolelærer, men jeg kom ikke inn p.g.a. jeg ikke oppfyllte lærerkravene.

     

    Er dette heilt feil?

  3.  

     

     

    Be fastlegen din om mulighet til sittende/stående CT (sånn bildemaskin med høy oppløsning). Noen nakkeskader vises ikke når du ligger.

    Det har jeg prøvd. Men får bare beskjed om at det finnes ikke i Norge. Da må man til utlandet. Det koster penger. Men vist du vet om et sted de har, si gjerne ifra.

    Da ville jeg byttet fastlege. CT får du tatt på unilabs og på sykehus i Norge. Jeg har selv tatt det flere ganger

     

    Anonymous poster hash: 50dc7...6dc

     

     

    Oi! Da må jeg bestille meg time hos legen med en gang. Takk!

     

     

    Nå har jeg hørt med Unilabs, å de har ikke sittende CT. Så kom gjerne med navnet på det stedet du har vært.

  4.  

    Har slitt med nakkesmerter i ti år. Har vært på behandling hos kiropraktor, fire fysioterapauter, en privat fysioterapaut/trollkvinne, to neurologer og på "raskere tilbake".

    Ingen finner ut hva det kommer av og ingen har gitt meg en diagnose.

    Du lider av "uforklarlige somatiske smerter", noe som er langt mer utbredt hos kvinner enn hos menn. Det er en "diagnose" som ikke gir noen ISF-inntekt på sykehusene, og derfor tas du heller ikke seriøst. Konsultasjonen alene koster langt mer enn den smaker.

     

    Ja, sykehusene styres også av penger.

     

    Og selvfølgelig, om de ikke finner noe galt med deg, så er det ingenting å behandle.

     

    Det sagt, så tror jeg i utgangspunktet heller ikke på den angivelige uføregraden din. Dersom ingen innenfor nevrologi, medisin, somatikk, og ikke en gang selveste trollkjærringa kan finne noe galt med deg annet enn vondt i vilja, så kan jeg ikke tro at du faktisk er 100% ufør. Selvfølgelig kan det likevel stemme. Men det virker ikke akkurat innlysende.

     

    Nei, og det er akkurat det som er problemet. Når folk ikke ser plagene, så er det veldig lett å si at de ikke finnes. Og så lenge som 10 år hadde ikke jeg giddi å drive, vist jeg skulle lurt NAV.

     

     

    Jeg er av den typen som ikke vil sykemelde meg. Men nå må jeg se på fakta, jeg må få meg et nytt arbeid der jeg kan jobbe 100% uten at nakkesmertene blir værre.

    Det er en veldig god holdning. Hva slags arbeid har du nå hvor du anser deg selv som 100% ufør, og hva slags arbeid mener du at du kan utføre 100% med dine nåværende - og forverrende nakkesmerter?

     

    Når jeg ikke får med meg NAV til å finne praktis plass til meg, eller når jeg søker på jobb selv, Så får jeg nå heller ikke funnet en jobb jeg kan fungere i.

     

    [...] utdanningsløpet jeg kunne tenke meg tar 5 år[...]

    Jeg har aldri hørt om at Nav gir støtte til utdanning. Ting er visst verre enn jeg trodde.

     

    Jeg lurer veldig på hva slags utdanning du tar hvor du deretter kan jobbe 100% med store nakkesmerter. Det høres ikke ut som en levedyktig plan. Med mindre nakkesmertene ikke er reelle.

     

    Men nok en gang, det er fullstendig mulig at jeg tar helt feil.

     

    Drømmeyrke nr.2. Det evindelige håpet om å kunne jobbe fullt. Men selvsagt dette blir sett på som noe negativt. 

     

    Jeg vil ikke at dette skal gå utover min mann eller mine barn mer enn det det har gjort.

    Åja, du har en mann? Som jobber? Og barn? Som du får direkte/indirekte finansiell støtte fra staten for å ha? Og likevel må du angivelig bruke studielånet på å betale barnehage og billån?

     

    Ja, jeg har mann og barn. Støtten du får fra staten er ikke akkurat stor. 970,- pr. barn. Den går direkte til barna. Vi har kuttet det vi kan.

     

    Er det noen som har vært borti det samme eller andre som vet hva jeg kan forvente/kreve av NAV?

    Dropp Nav. Gå gjennom din egen husholdning og identifiser sparetiltak. Og når du nå etterhvert blir hjemmeværende, så vær beredt på å holde humøret oppe. Mannen er livlinen din.

     

    Har tross alt sliti med dette noen år. Så sette opp budsjett og kutte, det har vi gjort de siste 7-8 årene. HVERT ÅR! 

  5. Det er blått styre nå, så nå bruker regjeringen pisk til det fulle!

     

    Den éneste måten å behandle NAV på solid er slik:

     

    1) Bli sikker på hva du skal og vil. Du har solide bevis på at du har nakkeskader- og problemer. Du kan ikke fungere skikkelig uten å få smerter. Smertene bare forverrer seg. Dette vil kreve lang utredning og behandling. Hvis du skal jobbe noe som helst, så må det være i et yrke hvor du ikke belaster nakken*nakkepartier i stor grad. Du har prøvd å finne relevante jobber, uten hell.

     

    2) Fastlege --> Røntgen/MR, som du har gjort. Det virker ikke som du får gehør fra leger, du får ingen diagnose, noe jeg synes er svært rart. Jeg ville lagt ekstra press på dem, spurt dem om -hvorfor- du ikke får solide konklusjoner, raskt, fordi livssituasjonen begynner å bli desperat.

     

    3) Hvis ingenting når frem: Fastlege --> Psykolog. Gå på den psykiske helsen. Si det som det er, at situasjonen føles desperat, at du føler du ikke blir hørt, og dette forårsaker depresjon. I tillegg har du jo smertene. Det kan vel hende at fastlegen og andre eksperter vil ha deg på medisiner, så du kan fungére. Dette har jo også bivirkninger. Endre sykemeldingsgrunnlag til utbrenthet og depresjon. Gå så for uføretrygd.

     

    Blått styre bryr seg ikke om etikk. Så da må du være like hensynsløs tilbake. Ikke vent på ting, men få ting til å skje, på hvilken måte som helst. Og ikke vær vanskelig mot dem, men vær utholdende.

     

    Takk for svar! 

  6.  

     

    Be fastlegen din om mulighet til sittende/stående CT (sånn bildemaskin med høy oppløsning). Noen nakkeskader vises ikke når du ligger.

    Det har jeg prøvd. Men får bare beskjed om at det finnes ikke i Norge. Da må man til utlandet. Det koster penger. Men vist du vet om et sted de har, si gjerne ifra.

    Da ville jeg byttet fastlege. CT får du tatt på unilabs og på sykehus i Norge. Jeg har selv tatt det flere ganger

     

    Anonymous poster hash: 50dc7...6dc

     

     

    Oi! Da må jeg bestille meg time hos legen med en gang. Takk!

  7. Det jeg stusser på her er "Du har vært i kontakt med NAV"

     

    Altså, kan si at mange her vil ha vært i kontakt med NAV med samme problem som du har, og har vært i limbo i flere år... Du må først ut i arbeidsavklaring, så må du i mellomtiden inn på jobbsøker kurs, for du klarer jo å bevege på deg... Da må du finne deg ny jobb da vettu.. NAV gir lang faen hvilken, så lenge du prøver... Om du failer så kan de først bekrefte at du ikke kan det...

     

    Altså, du kommer til å ha en god og lang periode til døden skiller dere... Kontakt med NAV er som herpes... Så kan dere selv finne ut mange morro vitser utifra det :)

     

    Hvordan skal jeg komme meg ut i arbeidsavklaring da når ingen forteller meg hvordan dette fungerer? Å jeg har søkt på flere jobber, men jeg kommer ikke lengere enn dit.

  8. Be fastlegen din om mulighet til sittende/stående CT (sånn bildemaskin med høy oppløsning). Noen nakkeskader vises ikke når du ligger.

     Det har jeg prøvd. Men får bare beskjed om at det finnes ikke i Norge. Da må man til utlandet. Det koster penger. Men vist du vet om et sted de har, si gjerne ifra.

  9.  

    Ingen finner ut hva det kommer av og ingen har gitt meg en diagnose. Eller kiropraktor fortalte at det var på tur til å bli prolaps i nakken. Men ingen av legene vil høre på det, og siden MR bildene mine ikke viste noe. Jeg så røngtenbildene hos kiropraktor, jeg er ingen spesialist på skjelett, men det så ikke bra ut.

     

    Skjønner du at det skurrer litt hos NAV når du og en kiropraktor ser ting som to nevrologer ikke ser?

     

     

    Altså, jeg vet bare hvordan en nakke skal se ut. Min var langt ifra det. Men jeg stoler på hva nevrologene sier også. Men de kan jo ikke si at jeg ikke har prøvd da isåfall.

  10. Mener du med forvente/kreve, at de svarene du har fått fra NAV frem til nå, ikke er til å stole på?

    Eller mener du at NAV holder tilbake informasjon om dine rettigheter på andre områder som du ikke har spurt om?

     

    Jeg vet ikke hvor god min saksbehandler er. Når jeg var i møte med henne, gikk jeg gjennom hele min historie. Når jeg fikk møtereferatet var det noen ting som ikke stemte. Merket også at i dag på telefonen sa hun masse om meg og min situasjon som ikke var korrekt. F.eks. "å studere er som å ha en kontorjobb som du har." Jeg har ikke en ren kontorjobb. 

     

    Så jeg vet ikke om jeg kan stole på at hun har fått fram korrekt informasjon om meg til NAV-legene f.eks.

     

    Jeg har heller ikke fått noen informasjon/veiledning om mine rettigheter. De skulle "bare se på saken min å gi et tilbakesvar." Det var det. Ikke noe informasjon om når møte skulle være og jeg har alltid måtte purre på å få svar. Da hun ringte løy hun meg rett i fjeset, sa hun prøvde å ringe i går. Jeg har ikke noen tapt anrop og mobilen var med lyd hele dagen. Siden jeg ikke hadde noen diagnose så måtte jeg klare meg selv. 

     

    Vet ikke om dette ga noe deg svar. Men er ikke så kjent i denne delen av NAV systemet. Føler at det er noe som mangler. Vist det gir mening.

  11. Har slitt med nakkesmerter i ti år. Har vært på behandling hos kiropraktor, fire fysioterapauter, en privat fysioterapaut/trollkvinne, to neurologer og på "raskere tilbake".

    Ingen finner ut hva det kommer av og ingen har gitt meg en diagnose. Eller kiropraktor fortalte at det var på tur til å bli prolaps i nakken. Men ingen av legene vil høre på det, og siden MR bildene mine ikke viste noe. Jeg så røngtenbildene hos kiropraktor, jeg er ingen spesialist på skjelett, men det så ikke bra ut.

     

    Smertene blir bare værre. Jeg er av den typen som ikke vil sykemelde meg. Men nå må jeg se på fakta, jeg må få meg et nytt arbeid der jeg kan jobbe 100% uten at nakkesmertene blir værre.

     

    Har vært i kontakt med NAV, og de ville se på saken. Men i dag så fikk jeg kontrabeskjed om at siden jeg ikke hadde en diagnose og det utdanningsløpet jeg kunne tenke meg tar 5 år, kunne ikke de hjelpe meg. De mente jeg kunne søke stipend og lån å klare meg med det. Jeg vet hva jeg kan få i stipend og lån, men det kommer bare til å dekke barnehagen og billånet mitt. 

     

    De sier stadig at jeg kan jo bare finne meg en ny jobb. Men en jeg kjenner sier; "Ikke slutt i jobben din før du har fått hjelp. Med en gang du har levert oppsigelsen, kommer ikke NAV til å hjelpe deg." (Siden jeg sa opp frivillig). Jeg spurte om NAV ikke kunne få til en praksisplass til meg innen det felte jeg kunne tenke meg. Men nei, de vil helst at jeg ordner det selv. Å det har jeg prøvd, med ingen hell.

     

    Jeg hadde en dialog med sjefen at jeg skulle få bestemme litt arbeidstiden min selv nå når jeg er 50% sykemeldt. Noen av kollegene mine likte ikke at jeg "kom og gikk" som jeg selv ville, så nå er det faste tider jeg skal være på arbeid (greit nok).

     

    Nå er det såpass at jeg kommer til å sykemelde meg i 100%. Jeg vil så gjerne, men jeg må innse det at dette ødelegger meg. Jeg vil ikke at dette skal gå utover min mann eller mine barn mer enn det det har gjort. 

     

    Er det noen som har vært borti det samme eller andre som vet hva jeg kan forvente/kreve av NAV?

  12. Jeg er ny innen dette med høyere utdannig.

     

    P.g.a. helsen må jeg begynne på nytt. 

     

    Kunne tenkt meg noe innen pedagogikk. Men er noe usikker. 

    Står mellom:

    -Grunnskolelærer 1-7

    -Spesialpedagogikk

     

    Jeg bor (uheldigvis) et lite sted der det er langt til nermeste høyskole. Har mann, 2 små barn og jobb. Sånn som situasjonen er nå, kan vi ikke flytte på oss.

     

    Har mulighet til å ta grunnskolelærer gjennom nærmeste studiested. Men har ikke lyst til å sette karakterer og tvinge elever gjennom div. prøver. 

     

    Har mest lyst til å ta spes.ped. men jeg var for sein til å søke når det var opptak. Fant ikke noen som kunne tilby dette på nett og deltid. 

     

    Har lest at man kan ta enkelt emner. Men hvordan søker man til disse? 

    Er det noen som vet om et sted man kan ta spesialpedagogikk via nett? Og om mulig på deltid?

  13. Som Snirfle sier her må du frem med vekta selv. Hva en "middels stor" gulrot er er det bare du som vet. En potet kan være alt fra en liten mandelpotet på størrelse med en klinkekule til en som er på størrelse med bocciaball. En brødskive kan variere veldig mye i tykkelse. En skje er en veldig ullen måleenhet når du ikke skriver noe om den er toppet/flat el. Regner med at du skjønner poenget. 

     

    Du har vært flink til å ramse opp nøye hva du har spist, neste gang tar du frem vekta og ser på innholdsfortegnelsen til de forskjellige varene. Når du har vekta og innhold per 100g/ml skal det ikke rare mattekunnskapene til for å komme frem til totalen.

     

    F. eks: Står det på Wasa-pakka at 100g inneholder 30kcal og ett knekkebrød veier 15g inneholder ett knekkebrød: 100/15=6.667 (Dette er forholdstallet mellom 100g og hva det ene knekkebrødet veier). Bruk dette forholdstallet på kaloriinnholdet og du får at ett knekkebrød inneholder 30/6.667 = 4.5 kalorier. 

     

     

     

    Ok. Men er jeg på rett spor vist jeg veier maten og bruker næringstabellen på hver produkt? F.eks. 1 stk ostesnizel veier ca. 125 g. Ser på tabellen, på pakka, at det er 284 kcal pr. 100 g. Deler 284 kcal på 100 g og ganger det med 125 g. Da får jeg 355 kcal. Er jeg innafor eller way off?

     

    Dette er riktig ;-)

     

    Okey dokey. Da er vekta satt fram på kjøkkenbenken klar til bruk. ;)

     

    Takk for svar. :D

  14. Vi kan, men det blir ikke riktig. Og det krever mye jobb, siden du ikke oppgir mengde i vekt, eller kcal-innhold i ferdigvarene du har spist. Så da må vi f.eks. først søke fram kcal-innhold i Nordfjord osteschnitzel og deretter gjette hvor mye den halve du spiste veier. 

     

    Skal du telle kcal så er første bud å veie maten du spiser. Og det er enklere å registrere det du spiser på en nettside eller en app. Lifesum, MyFitnessPal, etc. 

     

    Ok. Men er jeg på rett spor vist jeg veier maten og bruker næringstabellen på hver produkt? F.eks. 1 stk ostesnizel veier ca. 125 g. Ser på tabellen, på pakka, at det er 284 kcal pr. 100 g. Deler 284 kcal på 100 g og ganger det med 125 g. Da får jeg 355 kcal. Er jeg innafor eller way off?

  15. Jeg har prøvd å regne litt kalorier, men jeg vet ikke om jeg gjør det rett. Her er et eksempel på hva jeg spiste i går:

    Frokost:  4 stk Wasa husman knekkebrød,   8 skiver norvegia,   8 ts Nora bringebærsyltetøy,   1 stk lett-melk, stort glass ca. 240 ml, Lunch:  0,5 stk Nordfjord ostesnitzel,   1 stk middels stor gulrot, Middag: 1 stk potete,   1 dl Toro kjøttkakesaus saus,   1 stk middels stor gulrot,   2 stk Gilde kjøttkake,   1 ts Nora tyttebærsyltetøy, Dessert:  2 ss Wanted is cookie dough, Kveldsmat:  2 skiver kneip brød,   10 skiver Gilde falukorv,   10 skiver agurk,   1 stk

    melk, lite glass ca. 140ml.

     

    Noen som vil regne ut ca. kalorier? Da kan jeg sammenligne resultatet med hva jeg kom fram til. Redd at resultatet mitt er helt på jordet.  :hrm:

  16. Hei!


    Jeg er ute etter dere som liker norsk black metal. Som tittelen sier så er dette et skoleprosjekt. 


    Vist dere, som kan, svarer på spørsmålene nedenfor, blir jeg veldig takknemlig.


    Spørsmål 1:


    Vil du si at tekstene, hovedsaklig de som er på norsk, var med på å skape en interesse for black metal?


    Spørsmål 2:


    Hva forventer du å finne i black metal tekst? (satanisme, okkultisme, beskrivelser av naturen o.s.v.)


    Spørsmål 3:


    Hvilket band skrev en tekst som betyr mye for deg? Hvilken tekst er det?


     


    Takk.


  17. Dette fikk jeg for 7-8 år siden. Siden da har jeg vært hos lege, fysoterapaut, kiropraktor og "trollkjerring". Hos Kiropraktoren fikk jeg vite at jeg nesten hadde prolaps og at det var ingen bevegelse mellom 3 og 4-, og 5 og 6 virvel. Fikk behandling hos han, det virket en stund og til slutt hadde behandlingen ingen effekt. Snakket med fastlegen, hun likte ikke at jeg har vært hos kiropraktor og ville heller ikke høre på det som han hadde sagt. Jeg ble deretter sendt til fysoterapauten. Han fant ingen skader på muskler og jeg hadde sterk nakke. Han sa selv at det var ingen vits for meg å gå på behandling hos han. Snakket med fastlegen igjen, fortalte at paracet og ibux ikke virket. Fikk sterke smertestillende, disse virket helt utmerket. Men legen vil ikke at jeg skal ta disse i lengden. Ble henvist til "Raskere tilbake"-behandling. Snakket med lege, fysoterapaut og psykolog. De fant ingenting galt. Snakket med fastlegen igjen, ble henvist til MR, der så de ingenting galt. Fastlegen ga meg noen nye tabletter, men de virket bare vist jeg tok maksimum. Og vist jeg tok max, ble jeg så trøtt at jeg nesten sovnet på arbeid. Ble sent til utredning hos nevrolog på sykehuset. Han ga meg migrene- og epelepsi medisin. Ingen av de virket, ble heller dårligere. Men jeg har ikke disse smertene når jeg er gravid.

     

    Noen som kan kjenne seg igjen? Hvordan skal jeg gå videre? 

     

    Kjenner meg maktesløs og jeg trenger sårt hjelp. Har et arbeid jeg må revurdere vist jeg ikke finner noe som kan hjelpe. 

×
×
  • Opprett ny...