Gå til innhold

Bardn

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bardn

  1. Vurderer å gå til anskaffelse av en offroader i tillegg til milslukeren.

    Har i dag en 12 år gammel HardRocx, vurderer å oppgradere utstyret på denne, men ser at å kjøpe deler løst fort blir dyrere enn å kjøpe komplett sykkel i butikk.

    Så til spørsmålet, carbon eller alu. Er jo klar over at dersom man er ute etter lav vekt så er det carbon, men ute i skogen sykler jeg teknisk på krøtterstier, stubber, røtter og stein. Sykkel og rytter havner ofte i gørra, eller steinene for den sakens skyld. Det er her spørsmålet dukker opp, tåler en carbonramme like mye juling i steinrøysa som en aluramme???

    Fulldempet kontra hardtail er et annet spørsmål.

    Kostnadsramme ligger rundt 15k pluss minus et par tusen.

    Nå har jeg White landeveissykkel, så må vel innrømme at jeg har en viss forkjærlighet for dette merket, men er på ingen måte låst mot det merket.

  2. Hei,

    Ser du har fått masse bra svar og egentlig svar på det meste. For ikke lang tid tilbake var jeg i akkurat samme situasjon som deg, ny sykkel skulle anskaffes. Jeg var imidlertid låst til å handle hos XXL grunnet gavekort.

    Sverreb ga meg masse tips, etter et par prøveturer endte jeg på White RR Pro. Har ikke angret ett sekund, har tråkket 50 mil på den allerede så godt som uten problemer. Meget god service er det også hos XXL, har sykkelen inne der nå til gratis overgang og småjusteringer. Jeg måtte også heve budsjettet mitt fra 6-7000 og opp til 10000 som White'n koster. Røk på nok en tusenlapp til pedaler, så kommer sko, bukse og annet tilbehør, dette er strengt tatt ikke noe "must" i starten. Men jeg kan anbefale White.

    Til opplysning så har en ultegra fremre og bakre derailere, samt gir/bremsehendler.Resten sånn som kasett, nav og bremser er 105.

     

    Lykke til videre i leten etter sykkel.

  3. Takk til Sverreb for god info rundt valg av sykkel.

    Det endte på White RR Pro. Har prøvd en rekke sykler og fant denne best passende til meg og min lommebok, sammenlignet med de andre syklene jeg har prøvd i denne prisklassen ble det White sykkelen som hadde det beste utstyret.... så da håper jeg ikke dette betyr at ramma bare er noe dritt.

     

    Så da gjenstår det bare å hente sykkelen, idag, og en prøvetur eller to til helgen :new_woot:

  4. Ville pris på disse syklene vært avgjørende for valget? cd18: 6000,- s30: 8000,- White: 10000,-

    Det blir noe individuellt, for hva man mener ting er verdt. Min landeveisdoning er en cannondale supersix himod red, så kan du jo google det for å se hvordan jeg prioriterer... :whistle:

     

     

     

    Hehe, ja jeg ser jo at dette er en supersykkel, koster faktisk like mye som min bil nr 2 er verdt..... da hadde kjærringa gått bananas :blush:

  5. Takker for utdypende svar, litt lettere å orientere seg i jungelen av utstyr og kombinasjoner.

     

    Ville pris på disse syklene vært avgjørende for valget? cd18: 6000,- s30: 8000,- White: 10000,-

     

    Du nevner også noe om utvekslingen på kasetten på s30, 12-30. Hva ville vært et typisk valg for relativt flatt terreng og en som har litt krutt i beina?

  6. For noen år tilbake drev jeg litt med terrengsykling som etterhvert gikk mer og mer over til asfalt. Derfor har jeg nå bestemt å gå til anskaffelse av en landeveissykkel.

    Har nylig fylt rundt år og fikk gavekort på XXl. Derfor er jeg allerede litt låst på hvor jeg kan handle sykkel. Mitt budskjett ligger på oppad kr 10000,-

    Det er ønskelig å kunne gå til anskaffelse av litt utstyr også innenfor dette budsjettet.

    De (xxl) har to Scott sykler som kan være aktuelle, den ene heter Scott Speedster 30 cd18, den andre Scott Speedster s30.

    Noen som kjenner til de største forskjellene på disse to?

    Alternativt hvordan er merket White?

     

    http://www.xxl.no/sykkel/sykler/landeveissykler/speedster-30-cd-18-landeveisykkel-herre-2011-1069017

     

    http://www.xxl.no/sykkel/sykler/landeveissykler/speedster-s30-landeveissykkel-12-1078913

     

    http://www.xxl.no/sykkel/sykler/landeveissykler/rr-pro-landeveissykkel-12-1077782

     

    Andre tips om utstyr og oppsett mottas med stor takk.

×
×
  • Opprett ny...