Gå til innhold

Evert Pang

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Evert Pang

  1. Takk for svar!

     

    Hvordan spiller cropfaktoren inn her? Bildet i denne posten ser da rimelig "straight" ut...? (altså ikke buet fokusplan). Jeg har et Canon EOS 500D.

     

     

    EDIT:

    Her er forresten noen eksempler fra flickr:

     

    Først et bilde der man tydelig ser fisheye-effekten, så et bilde det ikke er så påfallende. Begge er tatt av samme fotograf og med samme kamera, så jeg lurer på hva forskjellen kommer av. Er det beskjæring i ettertid? Eller kanskje det andre bildet er forsøkt avfisheyeifisert? Jeg har lest noe om at det også skal gå an... Og til sist; dette bildet blir jeg nesten sjøsyk av å se på, mens dette er spennende og veldig innbydende. (beklager at jeg ikke fikk til å legge bildene inn i posten her...)

     

    Dette er kanskje banale spørsmål, men jeg forstår ikke hva forskjellen i bildene skyldes. Går det an å forklare for en n00b?

     

    Jeg måtte forresten bla gjennom YouTube for å se hva jeg fant om emnet, og sjekk her, kul film!

    http://www.youtube.com/watch?v=gPASRSJhONM

  2. Nå koster LR kun 1100,- kroner, så det synes jeg er rimelig. Alternativene som kan det samme, koster minst like mye hvis ikke mer. ACDSee Pro og Corel Aftershot kan det samme. Tror Capture One kan det.

     

    Hvis du har Canon kamera, så har DPP også mulighet å kopiere innstillinger fra et bilde til et eller fler andre. I såfall er det helt gratis.

     

    Takk for respons! Da er det bare å klaske til med LR. (Hvor har man det fra at alle Adobe-programmene er så sinnsykt dyre?)

     

    "Selvfølgelig" har jeg Canon, så jeg skal ta en titt på DPP.

     

     

    Er du student er det enda billigere

     

    Vet du om Adobe stiller krav til hvor mye man studerer? Jeg pusler bare med 15 sp. for tida, så det kan hende det ikke er nok til å få rabatt... Kanskje man må være fulltidsstudent?

  3. "Alle" har vel lest Jo Nesbø, Camilla Läckberg, Unni Lindell, Lars Kepler og de andre store. Men mitt inntrykk er at mange ennå har til gode å lese Arne Dahls bøker. Vel, hvis du liker krim bør du absolutt løpe og kjøpe "Misterioso" av Arne Dahl, for så å sluke resten av bøkene i serien...

     

    Hvis du vil vite litt mer om hvorfor jeg synes Arne Dahl er så bra, så ta en titt inn i bloggen min!

  4. Halla, folkens!

     

    Har sittet og bladd meg gjennom hele denne tråden i timesvis og er virkelig imponert og inspirert av hva dere får til! Mye flinke folk her, gitt!

     

    Det slår meg at ingen har posta denne über-kule lapsen i denne tråden, mulig den står andre steder... Her er i alle fall en heftig film fra Groruddalen og jeg kan tenke meg at å redigere dette må ha vært t.i.m.e.v.i.s. med jobb. Selve skytinga har nok også tatt tid, for det må jo langt på vei være nøye planlagt og regissert. Nu vel, nok preik, enjoy:

     

    http://vimeo.com/24306741

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...