Gå til innhold

canoman

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av canoman

  1. Er det noen som har kjenskap til HF G10 sin kvalitet? Gir det bra bilder? Jeg vurderer å satse på Panasonic GH3, men hvis LEGRIA HF G25 gir like bra bilder, og bedre enn HF G10, så er kansje det noe å satse på?Jeg tenker litt på vekt og størrelse også. Vil ha minst mulig å drasse på.
    Det kommer helt an på hvilken type video du skal skyte.Skal du ha et vanlig video kamera med de bruks fordelen som et dedikert video kamera har og god kvalitet er G10 regnet som et topp kamera hvis du leser bruker erfaringer rundt på internasjonale forum. G10 har også nå en ganske fordelaktig pris.G25 er det ingen som vet enda om det er så mye bedre enn G10 at det forsvarer prisforskjellen.GH3 har den beste video kvaliteten i segmentet DSLR/Speiløst. Ingen over, ingen ved siden inkludert video kameraene. Har også mye større sensor enn Video kameraene.Så hvis filmatisk kvalitet og utskiftbar optikk, i et mer kreativ filmtype scenario du ønsker er GH3 overlegent video kameraene.Ønsker du å filme med veldig liten dybdeskarphet er fullformat som 5DIII veien å gå med alle de fokuserings problemene det medfører.

     

    Hei

    Hovedforskjellene mellom HF G10 og HF G25 er bla. at HF G25 har fått ny CMOS sensor som har ca 20% bedre lysfølsomhet enn HF G10 - noe som følgelig gjør den enda bedre i dårlige lysforhold. Andre ting som bør nevnes er en ny og intelligent bildestabilisator som automatisk justerer stabiliseringen til motiv/opptaksforhold og at lydinnstillingene er gjort mye enklere med en funksjon vi kalles Audio Scene Select.

     

    Trond/Canon

  2. - Hva er poenget med speilet og den optiske søkeren? Proffe filmmakere bruker vel utelukkende ekstern skjerm under opptakene?- Hvorfor ikke velge en vippbar 16:9-skjerm med f.eks full HD oppløsning fremfor en 4:3-skjerm der full HD og skjermoppløsningen ikke går opp i hverandre med heltall?- Hvorfor bruke en 18 Mp sensor når output skal være 2 eller 8 Mp ?- Hvorfor ikke lage plass for utbyttbare 1,8" eller 2,5" SSD i stedet for CF?- Hvor mye nytte gjør egentlig fasebasert AF i dette videokameraet?- Hvorfor ikke ha en egen plugg for synkronisering av to slike kameraer til 3D opptak?

     

    Hei Simen1

    Ser at du i likhet med en del andre her i forumet har en del spørsmål rundt EOS 1D C.

    Som nevnt i artikkelen/pressemeldingen - og også andre steder her er EOS 1D C bygget på 1D X og vil ha samme stillbildeegenskaper, slik at speil/optisk søker vil fungere på samme måte som på det kameraet. I forbindelse med filmopptak blandt proffer, vil de som du sier ofte bruke ekstern skjerm. Kameraet har derfor rent FullHD HMDI output hvor man kan koble til egen skjerm eller evt. lagre høykvalitets video på ekstern disk. Det er også mulighet til å benyttte WFT WiFi-sender for trådløs styring og LIveView - på samme måte som de andre speilrefleksmodellene vi har med WiFi-løsning fra Canon.

    Godt poeng med skjerm, men igjen - kameraet er bygget på 1D X og skjermen er godt beskyttet ved den løsningen.

    18MP sensor er jo til stillbilder, mens 4K og FullHD kjører crop tilsvarende APS-H og APS-C - riktignok i 16:9 format

    Minnekort-valg er basert på størrelse/kostnader/tilgjengelighet osv. og påvirker selvfølgelig valg av kvalitet/format på 4K lagring.

    AF fungerer på samme måte som i 1D X, men som du sikkert vet bruker proffene stort sett alltid manuell fokus.

    Kameraet kan kobles sammen med andre kamera ved hjelp av WiFi enhet og ved bruk av tidskoden på video er det jo mulig å samkjøre kamera, men ingen fysisk tilkobling.

    Ellers er 1D C laget for å være et proft verktøy hvor man kan kombinere høykvalitets stillbilder med meget gode egenskaper i dårlig lys og raske serieopptak med allsidige videomuligheter for å skape unikt bildemateriale som siden kan benyttes i video/film.

     

    mvh Trond/Canon

    • Liker 1
  3. Kan bekrefte av 5D MkIII leser alle piksler innenfor 16:9 bilderammen på brikken ved filming. 5D MkII - hadde lineskipping og kunne i enkelte opptakssituasjoner få moire-effekter. Å unngå moire og diffraksjon var også også et meget viktig fokusområde under utviklingen av 5D MkIII, noe vi gjorde med bla. 22,3MP med "relativt" store piksler på brikken - ikke minst er dette viktig på høy blender.

    Trond/Canon

    Takker for opklarende svar!

     

    Som en Trond til en annen - kan du si om det er mulig å bytte mattskive på 5DmkIII? Det vil kunne være en avgjørende faktor for mange, i alle fall for de som, som undertegnede, foretrekker å kunne sette presis fokus i den optiske søkeren..

     

    Ja jeg har fått det spørsmålet tidligere også og svaret er at søkeren på 5D MkIII er laget på samme måte som på 7D, dvs. en fast skive. Det som heldigvis er forbedret sammenlignet med 7D er at responsen/oppdateringen på den transparente LCD skjermen er mye bedre ved lavere temperatur. Videre har jeg fått spørsmål om oppløsningen på LCD-skjermen. SVaret her er at skjermen har faste punkter/merker som kan slåes av/på.

  4. Moire har vært et videoproblem - kan det tenkes at Canon har satt inn et kraftigere filter for å få has på dét problemet? Det sagt, nå burde vel skikkelig nedsampling istedet for lineskipping få has på det problemet...

     

    På 5D3 leser alle pikslene ut også i videomodus (vel, innenfor 16:9 da), før signalet nedskaleres til FullHD. Ikkeno' lineskipping, altså.

    Det hintes om noe slikt, men har du funnet en god kilde på at det virkelig er slik?

     

    Canons produksjef i Norge. ;)

     

    Kan bekrefte av 5D MkIII leser alle piksler innenfor 16:9 bilderammen på brikken ved filming. 5D MkII - hadde lineskipping og kunne i enkelte opptakssituasjoner få moire-effekter. Å unngå moire og diffraksjon var også også et meget viktig fokusområde under utviklingen av 5D MkIII, noe vi gjorde med bla. 22,3MP med "relativt" store piksler på brikken - ikke minst er dette viktig på høy blender.

    Trond/Canon

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...