Gå til innhold

chassisfreak

Medlemmer
  • Innlegg

    40
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av chassisfreak

  1. Det virker ok selv om 80C er litt varmt (har 83C som øvre komfortable grense). U12A har omtrent identisk ytelse med D15. Det kan være kabinettet er for lukket og du trenger ett som er mer åpent med mer mesh. Dersom du har støvfilter bør disse sjekkes og renskes godt.

    Dersom dette ikke hjelper er det vannkjøling med radiator på minimum 280mm som gjelder. 140mm-vifter støyer mindre enn 120mm-vifter. Vannkjøling vil generelt ha noe mer støy på det jevne, men den vil variere mindre og gi høyere ytelse på kjølingen. De rimeligste 280- og 360mm AIO'ene koster omtrent det samme som en U12A. Unngå cooler master og corsair mht støy, samt enermax mht lekkasjer. Hadde selv gått for Arctic Liquid Freezer II 280 eller Be Quiet! Pure Loop 280. Sjekk om du har plass i kabinettet før du kjøper en. Liquid Freezer II har relativt tjukk radiator.

  2. Hvis du er msi fan, så finnes det vannblokker til mpower og x99s gaming chipsettene sine mosfets mtp fremtidig oppgradering.. :p

    Vannblokker: http://www.prisjakt.no/product.php?j=3131401,3131303,3138095

     

    Hovedkort: http://www.prisjakt.no/product.php?j=2782211,2782213,3060392

     

    Takker og bukker!

    Jeg har kommet så langt at det blir hovedkort. MSI gaming 9 ack, kanskje litt overkill, men god kvalitet og regner med at dette holder noen år. pluss likte stremmig enige de har i den. har alltid tenkt på å starte så hvorfor ikke. Kjører den sammen med intel 5820K 

    https://www.komplett.no/product/844958/datautstyr/hovedkort/intel-socket/msi-x99a-gaming-9-ack-socket-2011-3

     

    Ja jeg så at ikke kabinett ikke passet, så det er endret over til en corsair

    https://www.komplett.no/product/783884/datautstyr/kabinetterbarebone/cube/corsair-carbide-air-540-cube-case-sort

     

    Er veldig eing om at man må starte med det hva som er i pcen før man pimper den opp :p  Dette blir mitt fjerde nybygg. Og når man har holdt med gaming siden vi fikk ADSL/internett til huset og man ble 25 år. kan man vel ta et lite jubileum haha:) 

     

    Grafikort har jeg dere en gtx 970, men den blir jo bytta ut senere i år. 

     

    Jo jeg kunne jo selvfølgelig har ventet nizzen,  men når min gamle rigg tok kvelden etter 4 år. og jeg har vært uten en gamer pc i 2 uker, går jeg snart på veggen :p Det er som en bit av livet mitt forsvant.  Også er jo moro å bygge og mekke da :D

  3. Nei :)

     

    980m viser seg å være minimum til VR og vive.

     

    Dvs kraftigste skjermkort som finnes til laptop.

     

    Prisklasse deretter.

     

    Lov å håpe dette bedrer seg med mobile pascal chips, ukjent tidsrom før launch.

    Er vel strengt tatt bare 980m i SLI som duger foreløpig... 

    http://www.multicom.no/msi-gt80s-6qe-titan-sli/cat-p/c1000042/p8476657

    36 990kr

     

    En video med benchmark sammenligning mellom GTX980m SLI og GTX980:

     

    En liste med de maskinene som har et stasjonært GTX980:

    http://www.prisjakt.no/category.php?l=353#rparams=l=s271201623

    Rimeligste starter på 30 072kr, mens den dyreste starter på 46 990kr.

  4. Spillte betaen og var heller ikke imponert av grafikken. Syns f.eks. Age of Conan ser bedre ut.. Kunne jo i det minste ha brukt samme grafikk som Skyrim.

    Likte heller ikke ESO noe særlig. Så kommer nokk ikke til å kjøpe det. Storkoser meg med ArcheAge istede. :)

     

    Er enig i at grafikken er middelmådig, men det er da opplagt at man må gjøre noen komprimisser når alt innhold skal streames til enorme mengder brukere og ikke ligge lokalt slik som i skyrim. Hvis man skulle fått til det måtte alle hatt supermaskiner og meget høy linjekapasitet. Det er kanskje mulig, men serverne måtte hatt tilsvarende egenskaper også. Det ville da blitt et spill for de få i stedet for de fleste, noe som ville vært litt kjedelig i et mmorpg.

     

    Fullversjonen er forresten mye bedre enn betaen mtp bugs. Har ikke merket noe til dem etter stable release.

  5. Ser idiotisk ut det der. 319 nye taster å lære seg. Man bør lære seg tastatursnarveiene i PS på det ordinære tastaturet. Det er ikke vanskelig.

     

    Snarveiene i PS på vanlig tastatur er skjult under kombinasjoner av flere taster som krever flere fingre og gjerne to hender når det er for stor avstand mellom tastene. Disse må læres for brukes effektivt. 319 kombinasjoner av taster ville da være mye vanskeligere å lære seg enn å se 319 knapper med logoene til verktøyfunksjonene du kjenner foran deg.

     

    En må gjerne også gjennom flere menyer eller operasjoner med opptil flere museklikk for å finne en funksjon uten noen form for snarvei, noe som krever mye mer tid hvor tid er penger.

     

    Å ha alle oversiktlig rett foran seg tilgjengelig for en hånd med en finger uten å skjules bak menyer og snarveier gjør jo arbeidet mye enklere og kjappere.

  6. Det ville da vært meningsløst å kjøre hemningsløst krevende spill som metro på en laptop med integrert grafikk, selv også med rimelig kraftig dedikert grafikk om ikke meningen er å "throttle" hele systemet. Eldre spill er også mer uttestet og sliter ikke like mye med mangel på dekkende drivere. Dette har også med at begge systemene skal stille under likest mulige forutsetninger da driverstøtten er forskjellig.

    • Liker 2
  7.  

    Forskjellen er nok i større grad merkbar på shared hosting enn på VPS/dedikert. Mtp. hvilke priser utenlandske operatører har på VPS og oppover ser jeg liten grunn til å velge en norsk server som er vesentlig dyrere.

     

    For å ta et eksempel har jeg en WP blogg hostet på en dedikert server hos ServeTheWorld som står i Norge. Den koster 399/mnd. For å teste flyttet jeg en kopi av bloggen over til digitaloceans billigste VPS til 60 kr/mnd som står i Nederland og kunne raskt konstantere at lastetiden ble redusert med 30-40% på en helt clean server som ikke har blitt tweaket mer enn å sette opp max_upload_size i php.ini...

    Virker faktisk sykt bra den digitaloceans vps'en med ssd... vurderer sterkt å bruke den og kjøpe et domene fra domenshop på siden.

  8. Mange interessante alternativ her. Jeg må nok gruble litt... hastighet (avhenger av plassering?), sikkerhet(mulighet for https), service, opptil 3 domener og stabilitet er viktige faktorer.

     

    • Subsys ser seriøst og interessant ut.
    • Digitalocean.com ser også bra ut da jeg har godt over snittet m/teknisk innsikt.
    • Den britiske servern her https://www.ovh.co.uk/dedicated_servers/kimsufi.xml på 16GB virker interessant, men er litt for dyr og desverre utsolgt.
    • Tror ikke servetheworld er det beste alternativet mtp på at jeg ikke er sikker på hva som menes med "relativt god" service.
    • Styrer unna one.com etter rykter om treghet
    • Host1 virker veldig seriøst og bra - jeg styrer unne ProISP, siden det er blanda erfaringer med den

    Inntil konklusjonen er tatt ser det ut til at det står mellom Subsys og Host1.

  9. Hei!

    Jeg har et godt utgangspunkt for en webside og mangler bare et bra og rimelig webhotell.

     

    Med litt lettere "googling" har jeg funnet frem til BlueHost, ProISP, One.com og active24. Er det noen med god erfaring fra disse levrandørene, som har noen tips om hva som er best, evt andre alternativ som er bedre?

     

    Jeg vil i utgangspunktet ikke betale mer enn 150kr i mnd og ønsker et kjapt, responsivt nettsted. Nettstedet kommer til å bli mest editert/brukt i norge (Oslo og Bergen og en sjelden gang i resten av landet), men bør fungere bra i utlandet også. I utgangspunktet planlegger jeg bare et ".com"-domene.

     

    Takker for tips og erfaringer på forhånd.

  10. Hjelp til å bytte kabinett!Har per i dag et HAF X kabinett hvor jeg har satt inn vannkjøling til prosessor og skjermkort. Har en 2x140 rad i toppen og en 120 festet bakpå. Jeg bruker også 200 mm vifte i front og på siden, samt to 140 til rad i topp, og en 120 til rad bak og en til å kjøle RAM. (Er det overkill med vifter ?)Nå har jeg lyst til å bytte til et kabinett som ser litt mer stilrent ut og ikke så prangende som Haf. Har noen av dere noen gode kjøpstips å gi meg?

     

    Hvis du kan kutte litt ned på viftene er det mange alternativer. Anbefaler high-end tower-kabinetter siden det er noe ala det samme du har, bare mye mer stilrent. Bare google disse forslagene av kabinetter:

    Lian Li PC-D8000

    Lian Li PC-V2120X

    Lian Li PC-V2120B

    Lian Li PC-P80NB

    Lian Li PC-A76

    Lian Li PC-A75

    Lian Li PC-A71FB

     

    "Silverstone Temjin"-serien er også bra.

     

    PS: Sjekk prisjakt.no for pris og 3dgameman.com for reviews.

     

     

     

     

    • Liker 2
  11. Bah, kan de ikke lage strømlinjeformede kabinetter? Det er så få som ser bra ut, og de som klarer å lage kabinetter som ser bra ut er Fractal Design og Lian-Li. Skal man ha kvalitet i tillegg, er det kun Lian-Li jeg vet om som kan levere, men de koster osgå en del. Ellers er det bare masse søppel der ute som ser ut som romskip.
    Silverstone <3

     

    Agree! Lian Li og Silverstone har den beste kvaliteten og de beste kabinettene på markedet. De er stilrene og bruker aluminium som er kjølig og lett. Silverstone har en tendens til å f.eks. ha 5mm i front og 1-2 mm ellers, eller kanskje et annet materiale, mens Lian Li stort sett alltid har "all aluminium" 1-2mm eller mer.

    • Liker 2
  12. Men ikke billigere :) Mente ikke å være frekk. Det var mer en "takk for tipset, men jeg tror jeg vil ha denslags medregnet i prisen". Jeg trodde også at windows7 var dyrere enn det er, så det er mulig jeg må trekke tilbake det jeg sa. Men...tror det blir dyrere med den jeg fikk linket.

     

    Jeg kjenner ikke til Multicom. Er det noen med gode erfaringer? Og hva gjør den pc'n bedre?

     

    Den er mindre, har langt kraftigere hardware og er bygget av Multicom, noe som innebærer norske kvaliteter.

     

    Forskjellen ligger likevel tydeligst i bygningskonstruksjon. Plasten i multicom-maskiner er tøyelig, mens dell-konstruksjonen ser ut til å inneholde avstivende rammer av aluminium. Dette har litt å si om maskinen skal reise mye og humpete. Da er det også lurt å erstatte HDD med SSD. Akkurat dét er forresten lurt uansett.

  13. Jeg ville gått for Asus G75. Det eneste problemet er vel at den ikke er så veldig portabel, men heller slepbar. Til gjengjeld har den det beste og roligste kjølesystemet du finner i dagens laptoper, samt specs som er veldig bra mtp. "bang for the bucks". Hos dustin får du jo også en god studentrabatt. Alternativet er Asus G55, men den er ikke særlig mye mindre og skjermkortet går fra GTX670m til GTX660m.

  14. Siden du skal oppgradere så ville jeg valgt FD r3 i samme slengen, blir jo bare 300kr mer.

     

    Er ikke sikker på om den du har valgt nå har brønn til SSD eller om d14 vil passe.

    Ok. Tenkte bare at om det var ett sted jeg kunne stramme inn, så var det kabinettet. Dette så litt spenstig ut og var det billigste lyddempede kabinettet. Cooler master har jo heller ikke noe dårlig renomme.

     

    Uansett, så er jeg enig med deg, så bytta det ut.

    post-270455-0-91672400-1331238141_thumb.png

×
×
  • Opprett ny...